Wreszcie doczekaliśmy się Androida na Touch HD w którym działa aparat:) jest on w pełni sprawny. Niestety słuchawki nadal nie działają. Cały temat można przeczytać na xda-developers.com:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=940816Aby cieszyć się już prawie w pełni sprawnym androidem należy pobrać 3 pliki z 3 postu: na xda-developers.com
1.Froyo X Red
2.kernel+libs
3.Haret+Startup.txt-Ts-Calibration
Cały proces instalacji jest opisany na xda.
Uprzedzając pytania typu ile wytrzymuje bateria itp odpowiem tak: co do baterii autor podaje że wytrzymuje 10-11 godzin ale niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić gdyż przez kiepską kartę pamięci Android zawiesza się po max 5 minutach używania.
Aparat przetestowałem:)
Problem jaki zauważyłem to kiepsko dostosowany ekran (efekt odbicia lustrzanego- dotykasz ekranu z prawej strony a odpala się okienko znajdujące się symetrycznie po 2 stronie ekranu). na szczęście bardzo łatwo można to wyeliminować. Mianowicie gdyby ktoś miał taki problem po prostu usuwamy z naszej karty plik " ts-calibration" i odpalamy Androida- podczas włączania zostaniemy poproszeni o dostosowanie ekranu.
Instalacja Androida jest całkowicie bezpieczna i nie grozi żadnymi konsekwencjami w razie niepowodzenia, tak więc zachęcam każdego do testów.
Miłego użytkowania:)
edit: Działa wejście jack 3,5 więc możemy cieszyć się muzyką w słuchawkach, oraz działa bluetooth.
edit: Bateria po całkowitym naładowaniu wytrzymała 12 godz z wyłączonym ekranem (napisałem może 10 sms i to tyle z używania tel)- było ok 50%, natomiast po włączeniu Wifi i Marketu w ok 1 godz spadła do poziomu 10%.
Wersja bardzo stabilna, żadnych zawieszek (po przełączeniu na 2g), szybkość działania porównywalna z Energy ROM (po zmianie przeglądarki na Opere, ta oryginalna z Androida strasznie muli), wydaje mi się że nawet trochę szybciej chodzi ale może jest to moja subiektywna ocena spowodowana użytkowaniem 1 Androida:)
edit: Moduł GPS nie działa (przynajmniej u mnie)- po włączeniu nawigacji pojawia się okienko z napisem "ustalanie lokalizacji" (lub jakoś podobnie), po chwili znika- tak jak by połączył się i wyświetla nie napis "sprawdzanie dostępności nawigacji". Podczas tej operacji raz zawiesił się po 5 min, za 2 razem sprawdzał przez pół godz i nic nie pokazał. Sprawdzałem również programem "Elixir" i on również nie połączył sie z GPS..