EDGE 3G GPRS w Heyah

• 6 Odpowiedzi
  • 1468 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
EDGE 3G GPRS w Heyah
« dnia: Grudzień 20, 2008, 15:02:00 »
witam koledzy,,ma  ktos heyah w swoim HTC?  jak to poustawiac zeby dzialal gprs,,,,?  :(

*

Offline woody

• **
  • 127
Odp: EDGE 3G GPRS w Heyah
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2008, 15:33:34 »
witam koledzy,,ma  ktos heyah w swoim HTC?  jak to poustawiac zeby dzialal gprs,,,,?  :(

Start/Settings/Connections/Connections Stetup -->Country Poland ----> Heyah lub Era ok

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2008, 15:44:02 »
zrobilem tak jak podales ,pokazala sie ikona E ale dale nie laczy ,,wybralem Ere  bo jak ustawialem na Heyah to nie mialem tej ikony E ..i wywala mi error..

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2008, 15:52:53 »
zrobilem tak jak podales ,pokazala sie ikona E ale dale nie laczy ,,wybralem Ere  bo jak ustawialem na Heyah to nie mialem tej ikony E ..i wywala mi error..
Spróbuj jeszcze zweryfikowac ustawienie Phone zanim powtórzysz procedure z poprzedniego posta.
zakładki:

-Services; podswietlaj po kolei wszystkie po czym wciskaj Get Settings
- Network ; wybierz automatic lub Heyah lub Era
-Band; wszystko na Auto

Sprawdz w programach typu NoData , Communication czy nie masz wyłączonych połączeń.

Warto sprawdzic jeszcze w advanced network czy gprs jest na PAP authentication.

a w Connetion/Connetion czy na Era/Heyah nie ma ma zdefiniowanego proxy(ma go nie być na tym etapie), oczywiscie wszystko zanim dobierzesz sie do wytycznych z pierwszego posta.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 15:58:57 wysłana przez woody »

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2008, 15:57:12 »
ruszylo sie  :)  ok dzieki ! mozna zamykac watek  :)

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2008, 01:17:41 »
Ja mam pytanie innego typu lecz powiązane ogólnie z tym wątkiem. Mianowicie w momencie pobierania danych poprzez EDGE o pogodzie, maile itp. automatycznie włącza się tryb "Połączenie danych" i już tak zostaje dopóki się go ręcznie nie wyłączy. Czy istnieje możliwość ustawienia tego tak by po dokonaniu aktualizacji ten tryb wyłączał się automatycznie po pobraniu danych i czy ma to jakiś istotny wpływ na długość trzymania baterii jeśli  ten tryb będzie włączony cały czas?

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 09:54:49 »
Ja mam pytanie innego typu lecz powiązane ogólnie z tym wątkiem. Mianowicie w momencie pobierania danych poprzez EDGE o pogodzie, maile itp. automatycznie włącza się tryb "Połączenie danych" i już tak zostaje dopóki się go ręcznie nie wyłączy. Czy istnieje możliwość ustawienia tego tak by po dokonaniu aktualizacji ten tryb wyłączał się automatycznie po pobraniu danych i czy ma to jakiś istotny wpływ na długość trzymania baterii jeśli  ten tryb będzie włączony cały czas?
Dołanczam sie do pytania u mnie jest to denerwujące gdyz kożystam z Heyahgg i po wylogowaniu sie z Heyahgg EDGE dalej jest właczone