Czy jest zapotrzebowanie na 1.56.4xx.x_Radio_52.62.25.34_1.13.2 5 w wersji PL ?

• 37 Odpowiedzi
  • 4770 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Witam, pytanie jak w temacie... jeśli będzie dużo chetnych do wgrania tego ROMu w wersji PL to zrobię. Będzie jak oryginał... może drobne cięcia zbędnych rzeczy tylko po POLSKU.

Wypowiadajcie się.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline SerRoberto

• 47
  • SG II, Note 10.1, Note 2
Odp: Czy jest zapotrzebowanie na 1.56.4xx.x_Radio_52.62.25.34_1.13.2 5 w wersji PL ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2009, 14:19:44 »
Szczerze mówiąc BYSIO chętnie bym skorzystał z tego ROMu oryginalnego  :grin: więc jestem na TAK  :ok:

W moim przypadku pojawia się problem przy wgraniu tego oryginalnego ROMu, w tej kwestii jestem ciemną masą  :(
***SerRoberto***

*

Offline lukup

• *
  • 66
  • Sprzęt: HD2
Odp: Czy jest zapotrzebowanie na 1.56.4xx.x_Radio_52.62.25.34_1.13.2 5 w wersji PL ?
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2009, 15:33:14 »
Też chętnie skorzystam

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2009, 15:51:29 »
[...]
Wypowiadajcie się.

oczywiscie ze TAK

BTW:
a jesli mozna cos zasugerowac to zebys nie dodawal zadnych pierdol z ROMow zawartych w innych htc
niech to bedzie czysty "swiezy" ROM pozbawiony ewentualnie niepotrzebnych rzeczy (ale niekoniecznie)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2009, 15:56:45 wysłana przez cesare »
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2009, 16:06:31 »
jestem zainteresowany takim ROM-em

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2009, 16:07:00 »
Będziemy testować,spoko

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:03:58 »
Jestem również zainteresowany i chętnie pomogę z wgrywaniem bo mam wprawę z wgraniem angielskiego:)pzdr

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:09:02 »
Tam jest manila 1 i stary dialer... nadal chcecie ??? :)

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:12:32 »
Wiec może maleńki szacher macher i zamiast Manili 1-2 i nowszy dialer;)co Ty na to Bysiu?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:20:50 »
Wiec może maleńki szacher macher i zamiast Manili 1-2 i nowszy dialer;)co Ty na to Bysiu?

Ale zyby to zrobic to trzeba wymienic polowe skladnikow.. z romu

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:30:00 »
Więc odpuść go sobie...jeśli ktoś chce zobaczyć jak wygląda rom z 1.56 niech wypróbuje rom 2.7 dutty'ego:)

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
Odp: Czy jest zapotrzebowanie na 1.56.4xx.x_Radio_52.62.25.34_1.13.2 5 w wersji
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 13, 2009, 20:05:17 »
Naprawdę szkoda czasu na takie rzeczy. To będzie odgrzewany trup. Poświęć czas na dopracowanie własnych projektów, albo spolszczenie Dutty'ego jak wyjdzie poza RC. Będzie nowe, dobre i po polsku, a nie tylko po polsku. Zresztą osobiście brak spolszczonego interface'u w niczym mi nie przeszkadza. Przecież i tak każdy wie, gdzie co jest. Nawet nie bardzo sobie wyobrażam, żeby osoba bez podstawowej znajomości angielskiego brała się za wgrywanie ROMu i grzebanie w bebechach HD-ka. Czarno widzę. Istotna jest jedynie polska klawiatura, żeby można było wprowadzać poprawnie teksty maili, smsów czy innych dokumentów tekstowych.
Przy okazji - jestem pod wrażeniem osiągnięć, umiejętności i poświęconego czasu.

Pozdrawiam
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 13, 2009, 20:18:36 »
Naprawdę szkoda czasu na takie rzeczy. To będzie odgrzewany trup. Poświęć czas na dopracowanie własnych projektów, albo spolszczenie Dutty'ego jak wyjdzie poza RC. Będzie nowe, dobre i po polsku, a nie tylko po polsku. Zresztą osobiście brak spolszczonego interface'u w niczym mi nie przeszkadza. Przecież i tak każdy wie, gdzie co jest. Nawet nie bardzo sobie wyobrażam, żeby osoba bez podstawowej znajomości angielskiego brała się za wgrywanie ROMu i grzebanie w bebechach HD-ka. Czarno widzę. Istotna jest jedynie polska klawiatura, żeby można było wprowadzać poprawnie teksty maili, smsów czy innych dokumentów tekstowych.
Przy okazji - jestem pod wrażeniem osiągnięć, umiejętności i poświęconego czasu.

Pozdrawiam

Niestety ale Duttego nie da sie spolszczyć...chyba, że on sam to zrobi..  W sumie to można by do niego napisać ...że podeślemy mu pl.mui.. skoro ma tulu fanów w Polsce to może to zrobi ???

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:05:28 »
Jemu także odradziłbym spolszczanie, z powodów jak wyżej.

A tak przy okazji, odnośnie fanów tego, czy innego ROMu - śledzę to forum ze szczególnym uwzględnieniem zmodyfikowanych ROMów od momentu, kiedy mam HD (a mam z pierwszej dostawy do Polski). I...mam nadal oryginalny, fabryczny 1.14.479.3 / 1.09.25.14. Dlaczego? Nie żeby mi specjalnie pasowało to starocie i łakomym okiem patrzę na nowe wersje manila i innego softu, ale używam HD jako podstawowego telefonu biznesowego, a nie mam już (jak kiedyś) czasu na grzebanie godzinami w komputerach. Ergo - podstawowa sprawa dla mnie, to STABILNOŚĆ. Po pierwsze, drugie i trzecie.
Z tego, co tu się pisze wynika, że samo flashowanie ROMu może zająć wieczór, albo i gorzej, jeśli "coś pójdzie nie tak". A nawet, jak pójdzie sprawnie, to potem trzeba zainstalować sporo aplikacji (sporo kupiłem, bo dość wszechstronnie używam palmtopa, inaczej miałbym nadal np. Nokię E51). A to jeszcze nie najgorsze, bo potem trzeba skonfigurować to wszystko "pod siebie", a to już prawdziwy koszmar. Reasumując - naprawdę sporo godzin pracy z ekranikiem, a jeśli sprzęt będzie potem "marudził", lub któraś z istotnych aplikacji nie polubi się z nowym ROMem, to czeka mnie odwracanie wszystkiego, ponowne flashowanie do oryginalnego ROMu i powiedzmy, że wtedy uda się resztę odzyskać z SPB Backup...
Nie wiem, czy jestem odosobniony w tych rozważaniach. Myślę, że nie. Dlatego po opublikowaniu każdego nowego ROMu (czy Twojego, czy Dutty'ego, czy jakiegokolwiek innego) pilnie zaczynam czytać co piszą użytkownicy na pda lub xda. Tu dochodzimy do wpisów: "nie działa mi to lub tamto", "HD się wiesza", "jest zamulony, a xxxx w ogóle nie działa" itd, itp. I w tym momencie zrezygnowany odkładam zmianę ROMu na nieokreśloną przyszłość. Proszę zrozumieć - z chęcią zostałbym betatesterem (bo lubię grzebanie w czeluściach urządzeń elektronicznych), ale tylko gdybym miał drugiego HD do zabawy, a nie do pracy i gdybym miał na to czas. Obawiam się, że sporo użytkowników jest w podobnej sytuacji. Dlatego zmuszony jestem tkwić przy fabrycznym, stareńkim ROMie, archaicznej manili itd. Bo działa i wygląda byle jak, ale DZIAŁA. Stabilnie, bez zawieszeń. I z tego samego powodu pytałem jakiś czas temu na tym forum, czy ktoś coś wie o planowanych przez HTC nowych fabrycznych (stabilnych) wersjach softu. Choćby płatnych. No i się właśnie nowa wersja ukazała - prawdziwa rewolucja.... Ręce mi z szelestem opadły. Nie wiem, czy w tej sytuacji nie zdecyduję się w końcu na któryś z nieoryginalnych. Tylko, żeby nie wariował potem!
Tyle mam do powiedzenia, ciekawy jestem jak to odbierają forumowicze, bo odnoszę wrażenie, że większość z nich to entuzjaści, którzy jednak znajdują więcej czasu niż ja, na grzebanie w urządzeniu.... Zazdroszczę.
Pozdrawiam raz jeszcze.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:51:32 »
ROM wgrywa się raptem ok 10 min maksymalnie, więc to nie cały wieczór :).
Nie trudno jednak zgodzić się z faktem że aby wgrać odpowiedni (stabilny) soft to trzeba spędzić nie jeden czy dwa wieczory ale na bieżąco przeglądać chociażby to forum.
Ja również używam HD głównie do pracy i po którymś flashowaniu późnym wieczorem nie miałem czasu sprawdzić wszystkiego. Mocno się zdziwiłem kiedy musiałem u klienta zajrzeć w dokumentację techniczną a w systemie nie było Readera  :grin: Teraz mnie to śmieszy ale wtedy mi nie było do śmiechu.

Odnośnie spolszczenia ROMu w wersji jak w temacie.
Myślę że nie ma sensu wkładać wysiłki w coś co pewnie jest obecnie na etapie testu w HTC przed oficjalnym wydaniem. Jeżeli wyjdzie oficjalna wersja (a z pewnością tak) softu na Polskę to wgram ją tylko po to aby bawić się wyższymi ROMami t.j. Dutty 2.7 który podobno nie pójdzie na SPL1.14 a na moim HD przy wersji SPL1.53 wariują kolory na wyświetlaczu.
BYSIO, dopracujmy ROM 21042 do perfekcji ale nie cofajmy się. ROMy niech będą czyste ale niech zawierają dodatki które zawsze są w oryginalnych wydaniach.
"Bez udziwnień i dodatków" :)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 13, 2009, 22:08:36 »
ROM wgrywa się raptem ok 10 min maksymalnie, więc to nie cały wieczór :).
Nie trudno jednak zgodzić się z faktem że aby wgrać odpowiedni (stabilny) soft to trzeba spędzić nie jeden czy dwa wieczory ale na bieżąco przeglądać chociażby to forum.
Ja również używam HD głównie do pracy i po którymś flashowaniu późnym wieczorem nie miałem czasu sprawdzić wszystkiego. Mocno się zdziwiłem kiedy musiałem u klienta zajrzeć w dokumentację techniczną a w systemie nie było Readera  :grin: Teraz mnie to śmieszy ale wtedy mi nie było do śmiechu.

Odnośnie spolszczenia ROMu w wersji jak w temacie.
Myślę że nie ma sensu wkładać wysiłki w coś co pewnie jest obecnie na etapie testu w HTC przed oficjalnym wydaniem. Jeżeli wyjdzie oficjalna wersja (a z pewnością tak) softu na Polskę to wgram ją tylko po to aby bawić się wyższymi ROMami t.j. Dutty 2.7 który podobno nie pójdzie na SPL1.14 a na moim HD przy wersji SPL1.53 wariują kolory na wyświetlaczu.
BYSIO, dopracujmy ROM 21042 do perfekcji ale nie cofajmy się. ROMy niech będą czyste ale niech zawierają dodatki które zawsze są w oryginalnych wydaniach.
"Bez udziwnień i dodatków" :)

Własnie wysyłam na rapida kolejna wersję... troszke nowych oemów... mam nadzieje, że będzie ok.... lub też znowu będa "marudzić"  hehhe tak czy owak nie mam czasu wszystkiego sam sprawdzić więc jest co jest... ale jestem dobrej mysli bo manila w końcu jest cała PL.

Pozdrowionka

na rapku jest już 70% i pisze, że jeszcze jakieś 30 minut.. ale czy mówi prawdę ?? :P

*

Offline Fiury

• 17
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 13, 2009, 22:28:50 »

który podobno nie pójdzie na SPL1.14 a na moim HD przy wersji SPL1.53 wariują kolory na wyświetlaczu.

Jeśli masz na myśli wariacje kolorów (chyba chodziło o zielony) po wgraniu nowszego ROMu od HTC to na to jest cab. Wczoraj widziałem to na xda-developers.
Swoją drogą można zamiast HSPL używać USPL i wszystko jest ok. Oczywiście przed upgradem do nowszego ROMu, trzeba wrócić do oryginalnego SPL.

Inne pytanie: czy ktoś jeszcze ma wrażenie, że nowa Manilla nie jest taka wspaniała? Odkładanie przypomnień tylko o 5 minut zamiast o wybrany okres czasu, nadal nie wiem jak wybrać nieodebrane połączenie i zapisać z niego numer telefonu do kontaktów albo jak wykasować jedno połączenie z listy połączeń, restart przy otwieraniu niektórych wiadomości, bądź wybieraniu polecenie odpowiedz... jakoś wydaje mi się, że poprzednia wersja była przyjaźniejsza ;)

Bysio, swoją drogą odnośnie tłumaczenia: jak mam przypomnienie o zadaniu, które ma termin realizacji to "Due" nie zostało przetłumaczone :)
Inna rzecz, Bysio czy jesteś w stanie dodać coś do menu? Jak otworzę zadanie. Mam przyciski Edytuj i Menu. Czy dałoby radę do Menu dorzucić czwarte polecenie "Wykonano", które zmianiałoby status zadania? Bo inaczej muszę wchodzić w edycję i z menu rozwijanego wybierać status. Mogę oczywiście z głównego okna zadań, pod warunkiem że jest ono pierwsze. Bo jak nie jest to i tak mi się otwiera.

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 13, 2009, 22:56:39 »

który podobno nie pójdzie na SPL1.14 a na moim HD przy wersji SPL1.53 wariują kolory na wyświetlaczu.

Jeśli masz na myśli wariacje kolorów (chyba chodziło o zielony) po wgraniu nowszego ROMu od HTC to na to jest cab. Wczoraj widziałem to na xda-developers.
Swoją drogą można zamiast HSPL używać USPL i wszystko jest ok. Oczywiście przed upgradem do nowszego ROMu, trzeba wrócić do oryginalnego SPL.

Chodziło mi raczej o to:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130843.msg955267#msg955267

Jeśli chodzi o USPL to tylko jego używam.

*

Offline Fiury

• 17
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 13, 2009, 23:35:17 »

Chodziło mi raczej o to:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130843.msg955267#msg955267

Jeśli chodzi o USPL to tylko jego używam.

Tam też Ci napisałem :) Ja tego problemu nie doświadczyłem, bo jeszcze nie wgrywałem tych ROMów. Ale korci mnie, żeby spróbować :)
No ja właśnie będę musiał zacząć używać USPL. Zacząłem bawić się używająć HSPL, dopiero później doczytałem o tym USPL :)

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 14, 2009, 07:50:00 »
Panowie ja już kilka razy wgrywałem romy z 1.56-nic specjalnego poza tym,że trzeba się napracować z flashem;)jeśli coś mogę doradzić to rom kwbr'ego-ma wiele z 1.56 i można go wgrać przez HSPL.
Co do kolejnego projektu to proponuję Bysiu byś zastanowił się poważnie nad polskim wm6.5-myślę że wiele osób na niego czeka:)
Pozdrawiam

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 14, 2009, 08:31:31 »
Myślę, że nie ma co się jeszcze bawić w spolszczanie WM 6.5 bo jeszcze oficjalnie go nie ma więc po co?? Lepiej chyba poczekać aż oficjalnie wyjdzie i wtedy się bawić w gotowanie, a na razie radził bym ciągle doskonalić ROM który stworzyłeś Bysiu żeby był perfekcyjny. Co do 1.56.4xx.x to nie ma się co cofać. Takie moje zdanie.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 14, 2009, 08:36:46 »
Ale mogę zrobic romik na takim czyms:

XIP: 21042.1.6.1 - TOPAZ shipped 1.39      
SYS: CE OS 5.2.21041  - TOPAZ shipped 1.39   
OEM: latest Blackstone shipped 1.56  - oczywiście większość do wymiany   

« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 14, 2009, 09:00:27 »
Skoro tak to kombinuj...i pamiętaj żeby do kuchenki do oemdrivers wrzucić plik disptools.dll z 1.19 wtedy będzie można wgrać romik przez HSPL i nie bawić się w przywracanie SPL,potem wgrywanie starszego romu,potem użycie USPL 2.5;)Tamten sposób to pomysł KWBR z XDA i jemu udało się zrobić rom na bazie 1.56 który można wgrać przez HSPL.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 14, 2009, 11:16:27 »
Skoro tak to kombinuj...i pamiętaj żeby do kuchenki do oemdrivers wrzucić plik disptools.dll z 1.19 wtedy będzie można wgrać romik przez HSPL i nie bawić się w przywracanie SPL,potem wgrywanie starszego romu,potem użycie USPL 2.5;)Tamten sposób to pomysł KWBR z XDA i jemu udało się zrobić rom na bazie 1.56 który można wgrać przez HSPL.

hmmm zastanawia mnie jedno, skoro wystarczy wrzucić tylko ten plik, to czemu tak doświadczony i jeden z najlepszych kucharzy dla HD - Dutty - tego nie zastosował? przecież nie zrobił tego tylko po to by utrudnić wgrywanie własnego ROMu v2.7... czyżby nie wiedział o istnieniu tego "sposobu"?
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 14, 2009, 16:30:09 »
Napisz w tej sprawie do Duttego,może się dowiesz...
A tu masz linka do tego postu gdzie kwbr opisał ten sposób-to nie mój wymysł:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501697
Pzdr

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 14, 2009, 20:20:31 »

hmmm zastanawia mnie jedno, skoro wystarczy wrzucić tylko ten plik, to czemu tak doświadczony i jeden z najlepszych kucharzy dla HD - Dutty - tego nie zastosował? przecież nie zrobił tego tylko po to by utrudnić wgrywanie własnego ROMu v2.7... czyżby nie wiedział o istnieniu tego "sposobu"?

Dutty też nie jest wszystkowiedzący... i czasmi uzywa rozwiazan innych osob...

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:47:48 »
Nie wiem, czy jestem odosobniony w tych rozważaniach. Myślę, że nie.
Nie jesteś. Podchodzę do tematu identycznie.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

smokku

« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 15, 2009, 10:29:37 »
[...]Tyle mam do powiedzenia, ciekawy jestem jak to odbierają forumowicze, bo odnoszę wrażenie, że większość z nich to entuzjaści, którzy jednak znajdują więcej czasu niż ja, na grzebanie w urządzeniu.... Zazdroszczę.
Ja podchodzę do tego pragmatycznie. Robię listę bugów na kartce. Jeśli są na niej jakieś błędy krytyczne (uniemożliwiające mi pracę) ROM odpada. Jeśli są same niekrytycznie, z łatwym obejściem/fixem + mam 2h. wolnego czasu na odtworzenie danych + reinstalację softu - let's go.

Do tej pory zmieniałem ROM dwa razy i za każdym razem to była zmiana na duuuużyyyy plus.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 15, 2009, 21:41:18 »
Ja podchodzę do tego pragmatycznie. Robię listę bugów na kartce. Jeśli są na niej jakieś błędy krytyczne (uniemożliwiające mi pracę) ROM odpada. Jeśli są same niekrytycznie, z łatwym obejściem/fixem + mam 2h. wolnego czasu na odtworzenie danych + reinstalację softu - let's go.

Do tej pory zmieniałem ROM dwa razy i za każdym razem to była zmiana na duuuużyyyy plus.

Brzmi zachęcająco. Czy mogę zapytać na jakim ROMie obecnie "jedziesz"?

*

smokku