Czy brak joypada bardzo przeszkadza?

• 9 Odpowiedzi
  • 1580 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy brak joypada bardzo przeszkadza?
« dnia: Grudzień 21, 2008, 01:08:45 »
Witam wszystkich!

Mój Touch HD leży gotów do odebrania w sklepie (jeszcze nie zapłacony :)
W związku z tym mam pytanie jak w temacie.

Szczególnie zwracam się do osób które czytają ebooki - w jaki sposób przewija się strony w czytadłach do książek? Bo jeśli rysikiem/suwakiem, to wielka dupa z mojego punktu widzenia...

*

Offline AkeR

• 36
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Czy brak joypada bardzo przeszkadza?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2008, 01:31:45 »
Mój Touch HD leży gotów do odebrania w sklepie (jeszcze nie zapłacony :)
W związku z tym mam pytanie jak w temacie.

Szczególnie zwracam się do osób które czytają ebooki - w jaki sposób przewija się strony w czytadłach do książek? Bo jeśli rysikiem/suwakiem, to wielka dupa z mojego punktu widzenia...

Miałem już kilka telefonów z WM, ale HTC HD jest pierwszym, na którym czytam książki. Zainstalowałem Mobipocket Readera i czytam już drugą, rewelacja. Strony zmieniasz palcem, to pierwszy telefon, przy którym zapomniałem, że jest coś takiego jak rysik.

A co do braku jpypada - przeszkadza przy niektórych grach (w TomdRaidera już nie pogram a na TyTN II grałem bardzo długo).
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 01:33:21 wysłana przez AkeR »

*

Offline remak

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2 Energy ROM
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2008, 11:30:37 »
Brac joypada i jogdiala skutecznie zniechecił mnie do zakupu HD. Korzystam z MS Readera i brak tej funkcjonalnosci ten sprzet czyni dla mnie bezużytecznym.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2008, 12:26:46 »
Mi brak joypad'a nie przeszkadza - jak dla mnie ekran THD idealnie nadaje się do czytania.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2008, 15:28:41 »
Niestety są przypadki kiedy rezygnacja ze sprzętowej nawigacji (przyciski) na rzecz nawigacji softwarowej (ekran dotykowy) jest bardzo kłopotliwa.

Osobiście mam na przykład problem z Pocket Playerem. Oferuje on przypisanie multum opcji klawiaturze numerycznej (0-9,#,* i przyciskom sterującym). Jako posiadacz HTC Touch HD nie mogę z tego korzystać. W zamian mam tylko przycisk "do tyłu", "play" i "do przodu" na ekranie. Wszystkie pozostałe czynności wymagają zagłębiania się w kilka poziomów menu podczas gdy posiadacz nawet podstawowych przycisków sterujących zrobi to jednym ruchem palca.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2008, 17:10:11 »
ee,,,mi nie przeszkadza,,jest ok,

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 18:35:30 »
Rysik przydaje się tylko do kalibracji i resetu :) Już się przyzwyczaiłem do braku joystika.
Are you shpongled?

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 19:11:40 »
Rysik przydaje się tylko do kalibracji i resetu :) Już się przyzwyczaiłem do braku joystika.
Ale mimo wszystko dobrze, że jest. U mnie proporcjonalnie wygląda to mniej więcej 85% - palce, 15% - rysik. Do pewnych zadań lepiej się nadaje.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2008, 20:59:10 »
To zależy od sposobu używania sprzętu. Sporo gierek trzeba będzie sobie odpuścić, część programów również. Jednak HD oferuje sporo plusów.

Tak więc trzeba to dobierać pod siebie :)

P.S. Klawiaturka ekranowa w HD daje radę  :ok:, może nie jest to samo co sprzętowa w moim TP ale po testach mogę stwierdzić że jest naprawdę fajna w użyciu a jak ktoś jeszcze zainstaluje klawiaturkę SPB to rewelka :)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 25, 2008, 19:00:43 »
używam HD od tygodnia. Czasem odczuwam brak joypada, ale coraz mniej. To chyba jednak głównie kwestia nawyków. Mało gram, wiele używam programów biurowych i czytania. Spokojnie daje radę bez klawiszy sprzętowych. Początkowo nawet lekko żałowałem, że jednak nie wziąłem XPERII, ale ten duży ekran ma tyle zalet, że połóż przede mną nówkę XPERII lub coś w tym stylu, a już nie zamienię. Jeśli nie zależy Ci na grach, to warto HD! Do obsługi palcem mozna sie po paru dniach przyzwyczaić i bardzo dobrze da się te maszynę obsługiwać jedna ręką, SMSy i e-maile pisac szybko na dwa kciuki.