czarny ekran

• 25 Odpowiedzi
  • 8779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ethaniel

• 9
  • Sprzęt: HTC Touch HD
czarny ekran
« dnia: Luty 04, 2010, 21:39:39 »
Witam, znalazlem watek dotyczacy mojego problemu, ale nie rozwial moich watpliwosci. Objawy sa takie ze po wlaczeniu telefonu dopiero po jakims czasie slychac wibracje i dzwiek, a ekran pozostaje czarny, zrobilem hard reset ale to nic nie dalo, wiec zrobilem jeszcze jeden i poczekalem dosc dlugo i ekran sie wlaczyl, ale telefon wolno dzialal, a potem ekran przestal reagowac. Mam stock'owy soft z Play, telefon kupiony w sierpniu zeszlego roku. Jest jakas szanaa uratowania go, czy wyslac go na serwis?

//edit

MicropERROR
Microp Version Mismatch 0
Please update latest Microp firmware

jedni pisza ze sam sie im naprawil, drudzy pisza ze trzeba poprawic styki;) a ze jeszcze na gwarancji to idzie na serwis;]

//temat mozna zamknac.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 23:15:58 wysłana przez ethaniel »

Odp: czarny ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2010, 18:23:23 »
Mialem to samo, zaczelo sie ze co jakis czas robil sie cazrny ekran przewaznie po odlaczeniu ladowarki, pozniej coraz czesciej az nie pokazal sie juz ekran. dzialo sie tak na stockowych romach jak i na innch trwalo to okolo 2.5 m-ca, no i teraz lezy w serwisie w uk, nie mam jeszcze zadnych info.

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2010, 18:29:40 »
Mialem to samo, zaczelo sie ze co jakis czas robil sie cazrny ekran przewaznie po odlaczeniu ladowarki, pozniej coraz czesciej az nie pokazal sie juz ekran. dzialo sie tak na stockowych romach jak i na innch trwalo to okolo 2.5 m-ca, no i teraz lezy w serwisie w uk, nie mam jeszcze zadnych info.

U mnie działo sie tak tylko na experience i duttym s sens 2.5 stok, topix, holygrail ok.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2010, 19:51:43 »
ja narazie czekam z serwisem, bo podczas pobytu na nartach korzystalem z telefonu jako mp3'ki i trzymalem go w zewnetrznej kieszeni kurtki, troszke przemarzl, rozladowal sie i w pokoju podlaczylem go do ladowarki i dziala;> widzalem gdzies w poradach na xda zeby go wsadzic do zamrazarki, ale sadzilem ze to kretynizm, a sie okazalo ze jednak nie;]

*

Offline nmpadasko

• 8
  • Sprzęt: HTC HD x2/HTC TYTN2 x2/i inne 12 telefonw HTC
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2010, 16:43:58 »
Mam identyczny problem jak ty.
Ja zaryzykuje i wsadzę swojego do zamrażarki, mam nadzieje ze pomoże.
Dam znać czy pomogło.
Adasko :]

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2010, 18:59:04 »
Mam identyczny problem jak ty.
Ja zaryzykuje i wsadzę swojego do zamrażarki, mam nadzieje ze pomoże.
Dam znać czy pomogło.

Wiekszego kretynizmu nie widzialem, nawet nie chce mi sie tego komentowac... potem wyslij do serwisu i dostaniesz info o tym ze nie wykonaja naprawy gwarancyjnej z powodu zalania. A dlaczego bo przy roznicy temperatur jak bedzie dochodzil do siebie po wyjeciu z zimnego zacznie skraplac sie w srodku woda...

Ktos kto to wymyslil to powinein glowe do lodowki wsadzic.

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 19:03:17 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2010, 21:30:40 »
Jeżeli, już chcesz pobawić się w regenerację akumulatora to wpierw wyjmij go z telefonu,
zawiń w papier (np toaletowy), włóż do szczelnego woreczka nylonowego a potem na 48h
do zamrażarki.
Sposób ten jest dość skuteczny przy akku Ni-MH, natomiast przy Li-Jon nie wiem czy to coś da.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 08, 2010, 21:44:28 »
Jeżeli, już chcesz pobawić się w regenerację akumulatora to wpierw wyjmij go z telefonu,
zawiń w papier (np toaletowy), włóż do szczelnego woreczka nylonowego a potem na 48h
do zamrażarki.
Sposób ten jest dość skuteczny przy akku Ni-MH, natomiast przy Li-Jon nie wiem czy to coś da.

Przy Ni-MH teoretycznie mozna zmniejszyc starzenie sie akumulatora, jednak w praktyce nie jest to duza oszczednosc. Znam oszolomow co kupuja laptopa i trzymaja akumulator w lodowce i jada na zasilaczu, tutaj zastanawiam sie po co im w takim wypadku laptop  :E

Takie zabiegi sa najczesciej krotkotrfale i zakrawaja na paranoje :) Wiecej wysilku niz to wszystko warte :)
Prawde mowiac to myslalem ze tylko Polacy tak kombinuja :) aby zaoszczedzic pare groszy he he

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline nmpadasko

• 8
  • Sprzęt: HTC HD x2/HTC TYTN2 x2/i inne 12 telefonw HTC
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2010, 17:27:48 »
Zamroziłem telefon na godzinę w zamrażalce i zero rezultatu.
Co do gwarancji to nie posiadam i telefon był już w 3 serwisach i nie udało się go naprawić (tacy fachowcy) , wiec nic nie traciłem.
Adasko :]

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2010, 17:49:56 »
Zamroziłem telefon na godzinę w zamrażalce i zero rezultatu.
Co do gwarancji to nie posiadam i telefon był już w 3 serwisach i nie udało się go naprawić (tacy fachowcy) , wiec nic nie traciłem.

Rownie dobrze powinna zadzialac kuchenka mikrofalowa jak i 10kg mlotek  :E
ewentualnie polecam ten serwis: Ed's super Fix It (polskie napisy)  :E
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 17:52:14 wysłana przez tplewa »

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 10, 2010, 08:25:12 »
hehe dobry serwis... może kiedyś skorzystam  :P
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 11, 2010, 19:48:30 »
Potwierdzam pomaga ! mam problem z moim htc czarny ekran mam cały czas wzbudza się około 2 razy dziennie, wsadziłem go na 8 godzin do zamrażarki i działał ok przez kilka godzin lecz problem powrócił. Próbowałem go na chwilę wkładać i odrazu się uruchamia tylko gdy zgaśnie już nie idzie go wzbudzić.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 11, 2010, 20:21:19 »
Potwierdzam pomaga ! mam problem z moim htc czarny ekran mam cały czas wzbudza się około 2 razy dziennie, wsadziłem go na 8 godzin do zamrażarki i działał ok przez kilka godzin lecz problem powrócił. Próbowałem go na chwilę wkładać i odrazu się uruchamia tylko gdy zgaśnie już nie idzie go wzbudzić.

taaa dawaj dalej innym takie rady niech sobie uwala jeszcze bardziej telefon. Chlodzenie sie stosuje np. w poszukiwaniu uszkodzen termicznych lub zimnych lutow ale nie robi sie tego w lodowce bo to glupota ktora tylko pogorszy caly problem.

Uzywa sie do tego np. takich preparatow: http://pl.farnell.com/kontakt-chemie/kaelte-75-400ml/freezer-kaelte-75-400-ml/dp/835020 ale trzeba wiedziec tez jak tego uzywac bo mozna narobic jakies szkody w elektronice. Do tego nie sluza one do eliminacji usterki, a jedynie jej wykrycia.

Jak chcesz robic takie eksperymenty to zachowaj to dla siebie jak nie masz pojecia o elektronice i serwisie takich urzadzen.
Forum czytaja ludzie ktorzy moga zrobic taka sama glupote i potem plakac w serwisie bo nagle koszt naprawy jest o wiele wiekszy niz by zaniesli telefon odrazu.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 20:31:39 wysłana przez tplewa »

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 12, 2010, 09:41:24 »
W calej metodzie nie chodzilo o zamrozenie telefonu, tylko o to zeby skroplila sie para wodna, w malej ilosci, ale na tyle duzej aby powrocilo polaczenie miedzy stykami (dokladniej opisane tutaj http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3930377&postcount=44) dla tych co nie moga rozkrecic telefonu;p lub boja sie czy tez maja gwarancje. Tutaj pomysl z lodowka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=423475&page=6
Ja dokladnie nie wiem co podzialalo na mojego HD czy zimno, czy to ze spedzil ze mna pare chwil w zaparowanej laziece, najwazniejsze ze dziala;]

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 12, 2010, 20:41:37 »
nie mam gwarancji poradzcie gdzie naprawić hd-eka mieszkam w poznaniu.

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 17, 2010, 07:12:43 »
oddałem go do serwisu lucas gsm w poznaniu i stwierdzili usterke przegrzewania sie płyty głównej ,naprawa nieopłacalna podobno  :(

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 17, 2010, 12:29:56 »
oddałem go do serwisu lucas gsm w poznaniu i stwierdzili usterke przegrzewania sie płyty głównej ,naprawa nieopłacalna podobno  :(

Jeśli to płyta to wymiana kosztuje tyle co nowy HD wiec mieli rację.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 18, 2010, 23:03:04 »
czy jest jakiś sposób aby wybudzić ekran programik lub zmiana w rejestrze ????

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 18, 2010, 23:19:57 »
czy jest jakiś sposób aby wybudzić ekran programik lub zmiana w rejestrze ????

przycisk power lub porostu dzwonienie na Hd ew wybudzanie nadchodzącym smsem ale to trzeba włączyć.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 19, 2010, 20:21:26 »
dzięki ale to nic nie daje muszę go sprzedać na allegro może ktoś sobie z nim poradzi. :(

« Odpowiedź #20 dnia: Luty 20, 2010, 18:44:01 »
Odebralem z serwisu wymieniono plyte glowna za free, mialem gwarancje

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 20, 2010, 23:22:41 »
w przypadku mojego hd wystarczy obniżyć temperaturę do 10 stopni i przycisk power działa i wszystko jest oki żeby był jakiś sposób żeby go oszukać :worried:

*

Offline hosekk

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 21, 2010, 11:48:00 »
Mam podobny problem u znajomego w HD'ku - przy starcie wyskakuje

MicropERROR
Microp Version Mismatch 5

w przeciwieństwie do innych w tym urządzeniu nic się z tego powodu nie dzieje - podświetlenie działa, error da się normalnie zamknąć, uruchamia się manilia itd. Może dlatego, że większość pisze o Microp Version Mismatch 0 a tutaj jest nr 5.

Ma ktoś może pomysł dlaczego tak jest? Niestety nie wiadomo jak to się stało że ten błąd się pojawił, gdyż takie urządzenie ta osoba dostała ...

Nie ma gwarancji więc do serwisu raczej nie odeśle.

RADIO: 1.17.25.09
PROTOCOL: 52.69.25.37U
ROM 1.56.47501

Połączone: [time]Luty 21, 2010, 11:52:14[/time]

po update romu na [WM 6.5 BULID 21891] eXperience V 10 FINALES nic się nie zmieniło w kwestii erroru ...
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 13:50:49 wysłana przez hosekk »
HTC Touch Diamond
ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1 by Krzysiecw
Radio: 1.15.25.14

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 24, 2010, 02:32:07 »
aparat fotograficzny dziala?

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 25, 2010, 19:55:30 »
Mam podobny problem u znajomego w HD'ku - przy starcie wyskakuje

MicropERROR
Microp Version Mismatch 5

w przeciwieństwie do innych w tym urządzeniu nic się z tego powodu nie dzieje - podświetlenie działa, error da się normalnie zamknąć, uruchamia się manilia itd. Może dlatego, że większość pisze o Microp Version Mismatch 0 a tutaj jest nr 5.

Ma ktoś może pomysł dlaczego tak jest? Niestety nie wiadomo jak to się stało że ten błąd się pojawił, gdyż takie urządzenie ta osoba dostała ...

Nie ma gwarancji więc do serwisu raczej nie odeśle.

RADIO: 1.17.25.09
PROTOCOL: 52.69.25.37U
ROM 1.56.47501

Połączone: [time]Luty 21, 2010, 11:52:14[/time]

po update romu na [WM 6.5 BULID 21891] eXperience V 10 FINALES nic się nie zmieniło w kwestii erroru ...

A może hardspl wgraj jeszcze raz.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline marus

• *
  • 74
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 25, 2010, 20:05:13 »
w moim działa.

Połączone: Luty 27, 2010, 09:25:20
spróbuję.