Co nowego w temacie obsługi technologii Flash?

• 11 Odpowiedzi
  • 3014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
Co nowego w temacie obsługi technologii Flash?
« dnia: Grudzień 21, 2008, 23:53:49 »
Trochę szukałem pod kątem naszego telefonu i udało mi się ustalić następujące fakty:

- Jedyna przeglądarka, która w pełni obsługuje flash to Skyfire. Jej instalacja nie jest specjalnie trudna, ale więcej kontrowersji budzi legalność tej instalacji (nie jest przeznaczona dla europejskich klientów). Do kombinatorstwa na etapie ściągania jej na telefon dochodzą jeszcze regularne cyrki przy używaniu (jakieś każdorazowe hasła, nie hasła itd),

- Opera w wersji 9.5 nie obsługuje flash, chociaż krążą jakieś dziwne filmiki po necie, że jednak niektórym udało się ją zmusić do tego, ale zapomnieli wspomnieć jak. Zalecana metoda to instalowanie po kolei wszystkich wersji flasha, pod hasłem "a nuż widelec",

- W Touch HD mamy specjalną aplikację Youtube, ale na Youtube flash się niestety nie kończy.

Coś istotnego uszło może mojej uwadze?

Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

Odp: Co nowego w temacie obsługi technologii Flash?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2008, 00:11:45 »
Hmm też się nad tym zastanawiam.

- W Touch HD mamy specjalną aplikację Youtube, ale na Youtube flash się niestety nie kończy.

Dokładnie. Przydałoby się coś do obsługi Flash.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 22, 2008, 00:22:58 »

- Jedyna przeglądarka, która w pełni obsługuje flash to Skyfire. Jej instalacja nie jest specjalnie trudna, ale więcej kontrowersji budzi legalność tej instalacji (nie jest przeznaczona dla europejskich klientów). Do kombinatorstwa na etapie ściągania jej na telefon dochodzą jeszcze regularne cyrki przy używaniu (jakieś każdorazowe hasła, nie hasła itd)

na dodatek nie dziala na telefonach z Windows Mobile ktore maja WVGA wyswietlacz ;/

*

XJ

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2008, 10:45:24 »
Jedyna przeglądarka, która w pełni obsługuje flash to Skyfire. Jej instalacja nie jest specjalnie trudna, ale więcej kontrowersji budzi legalność tej instalacji (nie jest przeznaczona dla europejskich klientów).
Nie ma żadnego takiego ograniczenia, skąd ten pomysł?

Do kombinatorstwa na etapie ściągania jej na telefon
Jakiego kombinatorstwa? Wbijasz w telefonie get.skyfire.com i po chwili masz. Nie moż być prościej.

dochodzą jeszcze regularne cyrki przy używaniu (jakieś każdorazowe hasła, nie hasła itd),

Hasła? W tej chwili problemem jest to, że Skyfire na HD nie działa, jak pisze daniel145.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 22, 2008, 12:09:13 »
Coś istotnego uszło może mojej uwadze?
zapewne pocket IE6, który niedawno zamieszczałem
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 22, 2008, 22:29:33 »
Jakiego kombinatorstwa? Wbijasz w telefonie get.skyfire.com i po chwili masz. Nie moż być prościej.
Na stronie muszę podać numer. Amerykański, kanadyjski lub brytyjski. Innej opcji nie ma. Nie pisałem, że to jakoś wybitnie skomplikowane, bo jest dokładnie opisane jak to obejść, ale dla mnie jest to mimo wszystko pewien rodzaj kombinatorstwa.
Napisane: Grudzień 22, 2008, 22:16:27
zapewne pocket IE6, który niedawno zamieszczałem
Dzięki. Zbadam ten wątek.

*

XJ

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 22, 2008, 23:52:22 »
Na stronie muszę podać numer. Amerykański, kanadyjski lub brytyjski. Innej opcji nie ma. Nie pisałem, że to jakoś wybitnie skomplikowane, bo jest dokładnie opisane jak to obejść, ale dla mnie jest to mimo wszystko pewien rodzaj kombinatorstwa.

Od jakiegoś czasu (od miesiaca chyba) juz  nic nie trzeba obchodzić, nie potrzeba tu żadnych opisów i wyciągania numerów telefonów z pizzerii w Nowym Jorku - w przeglądarce w telefonie wpisujesz tylko adres get.skyfire.com i ściągasz/instalujesz CAB-a. Nie ma żadnych ograniczeń.

*

Offline eplus

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Galaxy
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 24, 2008, 08:58:21 »

Od jakiegoś czasu (od miesiaca chyba) juz  nic nie trzeba obchodzić, nie potrzeba tu żadnych opisów i wyciągania numerów telefonów z pizzerii w Nowym Jorku - w przeglądarce w telefonie wpisujesz tylko adres get.skyfire.com i ściągasz/instalujesz CAB-a. Nie ma żadnych ograniczeń.

Ciekawe gdzie taka opcje znalazles bo jak do tej pory to na oficjalnej stronie tego nie ma.

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 24, 2008, 10:18:37 »

Ciekawe gdzie taka opcje znalazles bo jak do tej pory to na oficjalnej stronie tego nie ma.

wejdź najlepiej poprzez IE na get.skyfire.com i masz download... bez żadnych ceregieli

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 24, 2008, 10:48:26 »
Sciągnięcie faktycxznie działa przez ie ale jak odpalam to pisze only suports screen size widths/heights of 240,320,480 or 640 da się to jakoś przerobic ??

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:03:44 »
Pisali już wyżej, że na HD nie działa. A ściągnąć nie da się przez Operę (przynajmniej z domyślnymi ustawieniami) tylko przez IE.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 24, 2008, 13:14:35 »
Pisali już wyżej, że na HD nie działa. A ściągnąć nie da się przez Operę (przynajmniej z domyślnymi ustawieniami) tylko przez IE.

Hehe własnie że działa trzeba tylko zainstalować ten programik z linku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=455974