Brak możliwości dodzwonienia się na HD-ka

• 3 Odpowiedzi
  • 855 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bredo1

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2    ,    HTC Touch HD
Brak możliwości dodzwonienia się na HD-ka
« dnia: Kwiecień 13, 2010, 16:56:53 »
Problem ten opisywałem w wątku o romie dutty hd sense 2.5 ,ale ze względu na to że nie wszyscy tam zaglądają postanowiłem ponowić zapytanie. Problem występuje sporadycznie ale naprawdę jest denerwujący. Czasem gdy ktoś próbuje dodzwonić się do mnie to telefon w ogóle nie rejestruje tego połączenia tzn. osoba dzwoniąca na HD-ka ma normalnie wolny sygnał i myśli że po prostu nie odbieram połączenia, a u mnie zapali się tylko podświetlenie i stąd wiem że ktoś dzwonił. Nie mam potem żadnej możliwości sprawdzenia od kogo było połączenie. Problem występuje niezależnie od tego czy jest uśpiony czy ekran włączony.
Wymianiłem radiorom na nowszy 1.17.25.09 oraz przeprowadziłem operację mtty. Bez większego efektu. Rom posiadam Duttys_HD_Sense_2.5_5.2.21893.5.0.90_1.59_HG_R2_WW.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Brak możliwości dodzwonienia się na HD-ka
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2010, 20:54:05 »
Czy ustawienia powiadamiania o przychodzącym połączeniu masz na pewno prawidłowo ustawione?
Czy jeśli czasem działa a czasem nie, to czy używasz może jakiegoś programu do profili dźwięków typu G-Profile, SBSH PhoneWeaver lub podobnych?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline bredo1

• 27
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2010, 05:59:56 »
Ustawienia o przychodzącym połączeniu mam na pewno dobrze. Nie posiadam żadnych programów zarządzających profilami.

*

Offline bredo1

• 27
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2010, 09:47:48 »
Problem jak na razie chyba się rozwiązał. Nie pomogło mtty,wgranie radioromu ani hard reset tylko zmiana romu. Szkoda był fajny ale Energyktóry zainstalowałem chyba jest lepszy :)