kilka pytań o Touch HD

• 46 Odpowiedzi
  • 9000 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
Odp: kilka pytań o Touch HD
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 28, 2009, 18:34:06 »
Pytalem bo u mnie tez tak dlugo lapal dopoki nie wrzucilem  plikow do utworzonych przez HDka folderow DCIM->100MEDIA i tam mam muzyke...

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 06, 2009, 17:41:09 »
czy jest jakiś sposób na zwiększenie głośności radia w Touch HD ?? mp3 grają głośno ale radio jest stanowczo za ciche...
HDTweak próbowałem, nie działa.

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 06, 2009, 19:33:19 »
czy jest jakiś sposób na zwiększenie głośności radia w Touch HD ?? mp3 grają głośno ale radio jest stanowczo za ciche...
HDTweak próbowałem, nie działa.
Raczej nie...

« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 28, 2009, 17:52:31 »
jeszcze jedna rzecz...
czy da się regulować głośność na przy oglądaniu filmików z youtube.com ??
próbowałem przyciski vol + i - ale to nic nie zmienia, a głośność jest tak duża że na słuchawkach słuchać się nie da....

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 28, 2009, 18:19:01 »
arczibald85 z Twoich dwóch ostatnich postów wnioskuje że przyciski vol + i - nie działa Ci w radiu jak i w odtwarzaczu youtube.
Miałem to samo nie wiem który to program i co namieszało ale po twardym resecie instaluje teraz programy i po każdym sprawdzam czy nadal przyciski do regulacji głosu prawidłowo działają i jak na razie wszystko chodzi.
W radiu gdy mi to nie chodził to robiłem tak że wychodziłem z radia przy pomocy czerwonej słuchawki i dopiero regulowałem głośność.

*

Offline fraseba

• **
  • 144
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:39:36 »
a ja mam trochę inny problem, nie chcę zakładać nowego tematu, bo zaraz będzie że juz "było" wiele razy na forum, a ja nie mam czasu przeglądać wszystkiego strona po stronie, a wyszukiwarka nic nie znajduje
otóż jak ustawić swoją melodie jako budzik, nic nie daje kopiowanie do Rings czy kopiowanie bezpośrednio do folderu Windows ( tak robiłem w Diamondzie ) z cała resztą jak sms, roz. przychodzące itd. nie mam problemu tylko ten budzik

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:11:47 »
o ile pamiętam, do dzwonków mogą być tylko pliki .wav

Jeśli chodzi o szukanie: prościej wpisać na google "HASŁO site:pdaclub.pl"  lub "HASŁO site:pdaclub.pl/forum" (oczywiście bez "") itp.
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:12:22 »
a ja mam trochę inny problem, nie chcę zakładać nowego tematu, bo zaraz będzie że juz "było" wiele razy na forum, a ja nie mam czasu przeglądać wszystkiego strona po stronie, a wyszukiwarka nic nie znajduje
otóż jak ustawić swoją melodie jako budzik, nic nie daje kopiowanie do Rings czy kopiowanie bezpośrednio do folderu Windows ( tak robiłem w Diamondzie ) z cała resztą jak sms, roz. przychodzące itd. nie mam problemu tylko ten budzik

plik musi być w formacie .wav, utworzyny z filtrem PCM (MPEG-layer 3 nie działa), z tego co znalazłem w sieci musi być wrzucony do folderu windows, jednakże defaultowe dźwięki z tego co zauważyłem znadjują sie w windows/rings, więc wpierw wrzuć do rings. Jeżeli plik alarmu będzie błędnie utowrzony WM automatycznie zmieni Ci na domyślny dzwonek

« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:07:19 »
dobrze wnioskujesz billi

nie wiem czy słusznie ale wydaje mi się że S2U2 tak namieszał....
czyli rozumiem że regulacja głośności na youtube powinna się odbywać przyciskami vol + i - ???

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 29, 2009, 20:00:56 »
Masz racje arczibald85 to wina S2U2.Musisz tylko wyl.w ustawieniach Kontrola glosnosci i powinno dzialac

« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 10, 2009, 20:48:28 »
tym razem co innego...
otóż mam w domu router z Wi-fi no i wczoraj sobie włączyłem i zacząłem przeglądać strony.
Wszystko było cacy aż do momentu kiedy zminimalizowałem okno przeglądarki i zauważyłem iż uruchomione jest połączenie danych ( HSDPA ), było włączone przez jakieś 6 minut.
nie wywoływałem nic co mogłoby wymagać takiego połączenia, cały czas miałem Wi-fi włączone, problemów nie było z połączeniem, a efekt jest taki że straciłem jakieś 6 zeta.

Pytanie brzmi czy da się coś z tym zrobić? np. ustawić tak aby przed KAŻDYM uruchomieniem takiego połączenia HD'ek pytał mnie czy się zgadzam, albo żeby nie włączał HSDPA i innych jeśli jest aktywne Wi-fi.

Druga sprawa odnośnie aparatu. Da się coś zrobić żeby zdjęcia były ładniejsze? bo ostatnio byłem na przyjęciu i zrobiłem kilka fotek... tragicznych fotek :/
już k800i robiłem lepsze zdjęcia ( 5 Mpix vs 3.2 Mpix )

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 10, 2009, 23:14:31 »
Nie da sie zrobic zeby WM pytal czego uzyc. Jezeli z jakiegos powodu zgubiles WiFi to normalne, ze sie polaczyl po HSDPA i juz pozniej trzymal to co mial.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 11, 2009, 07:44:03 »
co do pierwszego: było wałkowane tysiące razy... użyj programu nodata i już nigdy Ci się nie połączy bez Twojej wiedzy

co do drugiego: nie ma znaczenia czy aparat ma 3, 5, czy 8 Mpix, liczy się optyka a nie rozdzielczość matrycy (ta walka ma Mpix'ele to tylko marketingowy bełkot), tak się składa ze K800 ma jeden z lepszych aparatów w telefonach więc może dlatego taka róznica, HD nie ma lampy i przy braku oświetlenia fotki są kiepskie... chcesz mieć lepsze? wyjdź na zewnątrz w słoneczny dzień  lub zaopatrz się w profesjonalne oświetlenie  :P
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 06, 2009, 14:55:40 »
Mam pytanie. Jakiego programu użyć aby po obróceniu HD'ka np. do pisania sms'a mieć klawiaturę w trybie landscape? tak abym mógł sobie pisać kciukami trzymając HD obydwoma rękami.
Kiedyś miałem gyrator ale tylko przez chwilę bo program mi nie odpowiadał...
Chciałbym aby to obracanie działało TYLKO przy pisaniu sms'a lub w jakimś programie tekstowym ( word, notatnik ).

W sumie wcześniej brak tej funkcji jakoś mi nie przeszkadzał... dziwi mnie fakt braku tej funkcji w urządzeniu tej klasy i za te pieniądze.... kiedyś kumpel pokazał mi swojego Samsunga ( nie wiem jaki model ) za jakieś 800 zeta który tą funkcję miał, gdy zapytał mnie czy też to mam to zrobiłem głupią minę i powiedziałem że nie....  :S

tak więc... czy jest coś takiego co będzie działać tylko przy pisaniu sms'ów??

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 06, 2009, 15:05:56 »
Mam pytanie. Jakiego programu użyć aby po obróceniu HD'ka np. do pisania sms'a mieć klawiaturę w trybie landscape? tak abym mógł sobie pisać kciukami trzymając HD obydwoma rękami.
Kiedyś miałem gyrator ale tylko przez chwilę bo program mi nie odpowiadał...
Chciałbym aby to obracanie działało TYLKO przy pisaniu sms'a lub w jakimś programie tekstowym ( word, notatnik ).

W sumie wcześniej brak tej funkcji jakoś mi nie przeszkadzał... dziwi mnie fakt braku tej funkcji w urządzeniu tej klasy i za te pieniądze.... kiedyś kumpel pokazał mi swojego Samsunga ( nie wiem jaki model ) za jakieś 800 zeta który tą funkcję miał, gdy zapytał mnie czy też to mam to zrobiłem głupią minę i powiedziałem że nie....  :S

tak więc... czy jest coś takiego co będzie działać tylko przy pisaniu sms'ów??

Programow jest troche, np. wspomniany gyrator - ma sporo wad ale nie jest tragiczny. Zwlaszcza jak chcesz obracac tylko SMS-y to jest to banalne... tak trzeba zrobic wiecej wyjatkow aby bylo w miare ok...

Wszystko to kwestia odpowiedniej konfiguracji uzywanych programow...  obecnie sam uzywam gyratora i pisze docelowo swoj soft do obracania. Wiec wiem z autopsji ze podstawa to odpowiednia konfiguracja...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 15:08:12 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline JNS

• *
  • 94
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 06, 2009, 15:06:34 »
changescreen + fingerboard

na xda znajdziesz bez problemu

sam używam i polecam

« Odpowiedź #46 dnia: Październik 29, 2009, 16:45:42 »
dalej poszukuję jakiejś aplikacji do obracania ekranu przy pisaniu sms...

changescreen działa kiepsko.... raz obraca ekran a raz nie, czasem też obraca ekran tam gdzie tego nie chcę. Skonfigurowałem go tak aby tylko przy smsach obracał ale i tak zdarza się że robi to gdzie indziej....

są jeszcze jakieś programy tego typu?