Blokada ekranu

• 48 Odpowiedzi
  • 16303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
Odp: Blokada ekranu
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 16, 2009, 09:06:00 »

sa oczywiscie metody ktore polegaja na tym ze najpierw odblokowujemy caly tel a dopiero potem odbieramy polaczenie ale dla mnie to jest bez sensu,
ja chce miec tylko zablokowane klawisze sprzetowe
A to trzeba było od razu pisać - jak odblokowuję wpierw tel a później przesuwam suwak ale z tego co widziałem na forum PacketShielda autor zapowiedział że dla Touch HD w nowej wersji 2.2 będzie ta opcja o którą Ci chodzi - czyli będzie się pojawiał suwak a klawisze zablokowane.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 26, 2009, 20:00:13 »
Przepraszam za post pod postem (edycja nie byłaby widoczna).
aaaassss sprawdź sobie najnowszą wersję PacketShield'a 2.5 beta - została zaimplementowana opcja o którą prosiłeś czyli telefon jest zablokowany, przy rozmowie przychodzącej nie są aktywne przyciski tylko standardowy suwaczek. Nie trzeba odblokowywać PS przed odebraniem rozmowy.

http://www.pocketshield.net/phorum/read.php?7,864 wersja nie potrzebuje aktywacji.

Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Touch HD ROM,  i-Mate Ultimate 9502
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:03:40 »
dzieki wielkie za info, juz sprawdzam :)

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 09, 2009, 20:56:02 »
Witam. Chcialem ponowic pytanie ktore zostalo zadane wczesniej przez kolege z forum. Czy jest jakas mozliwosc na "wybudzenie" telefonu- wyswietlacza nie za pomoca przycisku POWER tylko guzikow glosniej/ ciszej? Bardzo mi zalezy na odpowiedzi, bo byloby mi tysiac razy wygodniej przywracac do zycia HD-ka wlasnie w ten sposob. A moze sa jakiej inne mozliwosci ? Wszystko tylko nie ten POWER :)
Z gory dzieki.

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 09, 2009, 22:49:11 »
[...]
Wszystko tylko nie ten POWER :)

wysunąć rysik
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 10, 2009, 00:46:53 »
Czlowiekzezlota , pewnie ze jest ale tylko vol+/- bo reszta to softowe i aktywne sa przy aktywnym wysiwtlaczu. Zeby uaktywnic vol+/- nalezy uruchomic program w zalaczniku na Twoim fonie, pokaza sie opcje i mysle ze bedziesz wiedzial co wybrac
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

« Odpowiedź #36 dnia: Luty 10, 2009, 10:24:09 »
Dzieki wielkie :) To dla mnie bardzo duza pomoc. Wlasnie o cos takiego dokladnie mi chodzilo. To co Tygrysy lubia najbardziej. Raz jeszcze dzieki!

*

Offline porosiu

• **
  • 169
  • Sprzęt: htc hd, htc desire,evo 3d
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 10, 2009, 19:19:00 »
Dzieki Facet dokladnie o takie cos chodzilo teraz jest zdecydowanie  prosciej :ok:

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 11, 2009, 15:37:58 »
moze dodam jak ja rozwiazalem blokowanie touch hd
Generalnie przycisk power sprawdza sie ale tylko jesli nic sie nie dzieje, tzn nie dzwoni nikt lub nie przychodza smsy.
jak juz ktos dzwoni to wszystko sie odblokowywuje i mozna przypadkowo odebrac badz odrzucic polaczenie
mam przetestowane wszystkie programy ale zaden nie satysfakcjonowal mnie
najwiekszy problem to klawisze sprzetowe ktore nie byly blokowane i tak zawsze dzialaly i moglem przypadkowo je wcisnac
rozwiazanie ktore mam w tej chwili jest niestety platne ale mysle ze warto zainwestowac
program AE Button Plus
dzieki niemu ustawilem ze aby odebrac , badz odrzucic polaczenie musze nacisnac 2 razy zielona badz czerwona sluchawke
w praktyce jest to skuteczne zabezpieczenie przed przypadkowym odebraniem badz odrzuceniem
a jak juz wyjme z kieszeni tel to moge zawsze suwakiem ekranowym zrobic to co wyzej,
dodatkowo pod klawiszem glosniej mam ustawione szybkie wlaczanie bluetooth jak dluzej przytrzymam,
klawisz ciszej to np wifi
dziala to rewelacyjnie,

jeszcze jedna sprawa odnosnie wygaszania ekranu po odebraniu rozmowy, jak chce zrobic notatke to wystarczy nacisnac klawisz home i znow jest podswietlony
 pozdr
świetny pomysł z tym programikiem AE Button Plus
tez uwazam za bezsens odblokowywania a potem odbierania czy innych wodotrysków
a ciagle mialem i tak problem z odbieraniem albo z odrzucaniem rozmow przy wyciaganiu z kieszeni
a tak podwojne wcisniecie czerwonej sluchawki odrzuca i nie ma problemow juz z wyciąganiem i przypadkowym rozlaczaniem
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

robi6969

« Odpowiedź #39 dnia: Luty 11, 2009, 20:16:11 »
Teraz jest zdecydowanie lepiej dzieki wielkie
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 20:17:56 wysłana przez robi6969 »

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 11, 2009, 20:48:41 »
Teraz jest zdecydowanie lepiej dzieki wielkie

Hmmm....... teraz, tzn. po którym rozwiązaniu, bo w wątku podano ich już kilka?

*

robi6969

« Odpowiedź #41 dnia: Luty 11, 2009, 21:00:39 »
Przepraszam za post pod postem (edycja nie byłaby widoczna).
aaaassss sprawdź sobie najnowszą wersję PacketShield'a 2.5 beta - została zaimplementowana opcja o którą prosiłeś czyli telefon jest zablokowany, przy rozmowie przychodzącej nie są aktywne przyciski tylko standardowy suwaczek. Nie trzeba odblokowywać PS przed odebraniem rozmowy.

http://www.pocketshield.net/phorum/read.php?7,864 wersja nie potrzebuje aktywacji.

w poprzednim poscie zapomnialo mi sie zacytowac wiec teraz sie poprawie, dokladnie na taka opcje czekalem :ok:

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 23, 2009, 21:49:16 »
Gdzie włączyć aby blokowało ekran podczas rozmowy. Ale tylko i wyłacznie podczas rozmwy bo do blokady telefonu ma PS. Miałem tak przed Wgraniem romu a teraz nie wiem gdzie tą opcje włanczałem jak blokuje w Tweak HD. blokuj ekran to blokuje tez po wciśniećiu przycisku Power a do tego mam programik PS.

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 24, 2009, 10:52:50 »
W PocketShield w zakładce Rozmowa masz sekcję Ochrona w czasie rozmowy - Blokuj ekran w czasie rozmowy. O to chodziło?

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 24, 2009, 12:48:08 »
w PS jak dam blokuj ekran podczas rozmowy to blokuje tak zenie widać zakłądki dzwoniącego i nie wiem ile gadam. Pozatym przysiski cicho głośno wtedy nie działają :(. chodzi  mi  o taką blokade jak standardowa ze ekran jest nie zasłoniety

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 24, 2009, 17:32:03 »
Nie ma takiej opcji w PS - potrzebujesz to napisz do autora może wprowadzi,  co do przycisków głośności to sprawdzałeś czy działają gdy masz ustawioną opcję "Aktywne wyciszanie".

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 25, 2009, 09:56:17 »
Chce zablokowac ekran ale nie chce używac PS. Czy Htc HD ma wbudowaną taką opcję??

« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 11, 2010, 14:43:00 »
Czytam i czytam i nie znalazłem dopowiedzi. Czy można podmapować "czerwoną słuchawkę" żeby działała jak przycisk power tzn. wybudzała telefon?

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 11, 2010, 20:21:06 »
Czytam i czytam i nie znalazłem dopowiedzi. Czy można podmapować "czerwoną słuchawkę" żeby działała jak przycisk power tzn. wybudzała telefon?

A czy jest to fizyczny klawisz nie wiec raczej nie bardzo.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24