Ja mam podobnie, co prawda w domu nie ma problemu z zasięgiem ale jest masa miejsc gdzie tel. jest "martwy". Zarówno w centrum miasta, wewnątrz i na zewnątrz budynków. Często nie można się do mnie dodzwonić, pomimo że tel. pokazuje 1-2 kreski. Testowałem kilka ROMów, różne radia, rilphony i inne cuda na kiju ale bez zmian. Przełączyłem się na stałe na Edge bo 3G to jest jakieś nieporozumienie. To samo dotyczy rozmów podczas jazdy autem poza miastem. Zasięg niby jest, ale bez szans na jakąkolwiek konwersację. Ogólnie rzecz biorąc HD jako telefon to nieporozumienie...
Rozbraja mnie pewien cytat z wątku FAQ:
"...Urządzenie posiada niesamowitą zdolność wychwytywania sygnału GSM, w miejscach gdzie inne telefony komórkowe nie dają sobie z tym rady. Touch HD pozwolił mi na przeżycie zupełnie nowych doznań - z tym telefonem mogłem spokojnie prowadzić konwersacje telefoniczną bez żadnych zakłóceń w miejscach dotąd nie znanych mi z tej strony. Wysoka jakość rozmów wynika z bardzo silnej wewnętrznej anteny.
Od chwili przejścia na wielofunkcyjnego HTC Touch HD, skończyły się moje problemy z brakiem zasięgu, przerwanych rozmów z powodu zaniku sygnału. Można śmiało powiedzieć, iż najlepsza cechą tego telefonu jest faktyczna realizacja podstawowego założenia aparatów komórkowych, czyli doskonała jakość połączeń."
Ktoś ma specyficzne poczucie humoru pisząc te bzdury.