Bateria, ładowanie, problem.

• 24 Odpowiedzi
  • 7112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria, ładowanie, problem.
« dnia: Styczeń 20, 2009, 23:05:39 »
Posłuchajcie co Wam powiem... Otóż pojawił się u mnie problem, chyba z baterią.
I po kolei:
1. wskaźnik baterii pokazuje albo 100 proc. albo 0 proc. (mimo to działa, nie wyłącza się)
2. Po podłączeniu ładowarki czasami ładuje, a czasami nie. jak lotto: losowo:)
3. Czasami diodka miga: pomarańczowy, zielony- pomarańczowy, zielony... (nie znalazlem w instrukcji co to może znaczyć)
4. SR nie pomaga,
5. HR nie pomaga,
6. Ładowarki sprawne.

Jak znam życie to skończy się reklamacją ale może ma ktoś ochotę pospekulować teoriami?
Z czym to da sie zjeść? :)
Pozdrawiam

*

Offline nowak.michal

• *
  • 90
  • Sprzęt: 3gs 32GB/HD2(near future)
Odp: Bateria, ładowanie, problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:09:39 »
Posłuchajcie co Wam powiem... Otóż pojawił się u mnie problem, chyba z baterią.
I po kolei:
1. wskaźnik baterii pokazuje albo 100 proc. albo 0 proc. (mimo to działa, nie wyłącza się)
2. Po podłączeniu ładowarki czasami ładuje, a czasami nie. jak lotto: losowo:)
3. Czasami diodka miga: pomarańczowy, zielony- pomarańczowy, zielony... (nie znalazlem w instrukcji co to może znaczyć)
4. SR nie pomaga,
5. HR nie pomaga,
6. Ładowarki sprawne.

Jak znam życie to skończy się reklamacją ale może ma ktoś ochotę pospekulować teoriami?
Z czym to da sie zjeść? :)
Pozdrawiam

a to sie stalo po zmianie softu ?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:20:36 »
Na pewno nie bezpośrednio po instalacji jakiegoś programu. Chociaż miałem tam trochę śmieci.

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:48:10 »
Ja mam podobny problem. Mianowicie HD nie doładowuje mi sie do końca, zatrzymuje sie na około 80%. Muszę wtedy zrobić sof reset i już widzi 100%. Posiadam oryginalny rom z polską nakładką i kilka darmowych programów takich jak: gyrator, batti itp. Oczywiście ładuję oryginalną ładowarką. Czy komuś to się też zdarza???

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:54:58 »
Ja mam podobny problem. Mianowicie HD nie doładowuje mi sie do końca, zatrzymuje sie na około 80%. Muszę wtedy zrobić sof reset i już widzi 100%. Posiadam oryginalny rom z polską nakładką i kilka darmowych programów takich jak: gyrator, batti itp. Oczywiście ładuję oryginalną ładowarką. Czy komuś to się też zdarza???
U mnie jest to samo. Czasem się tak zatrzyma.
Are you shpongled?

*

Nutt

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2009, 07:25:20 »
Mój się ładuje w niecałą godzinę do 99%, a później, w zależności jak bardzo byłą rozładowana bateria, po 30 do 60min dobija do 100%.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2009, 23:23:08 »
Witam.

Ja mam troche inny problem, a mianowicie zniknela mi ikona poziomu naladowania baterii ( ta u gory na pasku start ) nie mam pojecia jak to sie stalo i za cholere nie wiem jak to odwrocic.

Pomoze mi ktos  :(

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2009, 00:58:08 »
Zainstaluj sobie HD Tweak. I w opcjach pod punktem 5 Title Bar masz Battery Icon - daj show.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2009, 01:25:38 »
Zainstaluj sobie HD Tweak. I w opcjach pod punktem 5 Title Bar masz Battery Icon - daj show.

juz probowalem w hd tweak i nic z tego, ciagle brak baterii. Po zaznaczeniu w hd tweak pojawia sie i znika bateria w zakladce "phone" na samej gorze po prawej stronie, ale na glownej stronie ciagle jej brak

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2009, 07:11:10 »
Ja po instalacje TF3d Config mialem, po ustawieniu spolszczenia TF3d na Polski 43% baterii  po powrocie do eng 37%  jakiej uzywam  :worried:
nie mam pojecia czemu akurat tak ...

buntownik, nie z wyboru - charakteru

*

Nutt

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:25:26 »
Wracam do tematu, bo nigdzie sensownej odpowiedzi nie znalazłem.

Parę tygodni temu zaczęły się u mnie te same problemy. Za każdym razem, gdy urządzenie jest ładowane muszę zrobić reset żeby wskaźnik dobił do 100%. A ostatnio zauważyłem, że przy ciągłej pracy (bez restartów) poziom baterii po naładowaniu spada bardzo powoli (kilka procent w ciągu dnia) i nagle pokazuje, że bateria jest rozładowana. Używając go w takim samym stopniu, ale restartując co parę godzin po każdym restarcie poziom baterii spada co kilkanaście procent czyli w mojej ocenie do rzeczywistej wartości.
HR nie pomógł i bateria, a raczej jej wskaźnik zachowuje się tak samo.
Czy większe grono osób ma ten problem, czy są to spontaniczne przypadki? I czy jest to wina baterii/urządzenia?

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 08, 2009, 22:35:02 »
Moje problemy, te z pierwszego postu, skończyły się wymianą płyty głównej.

*

Nutt

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:32:51 »
U mnie nie jest aż tak źle jak w twoim przypadku. Na razie zamówiłem nową oryginalna baterie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:01:11 »
Witam w moim poprzednim HD obok innych problemów też bateria "głupiała" np.gdy tylko przyszedł sms lub ktoś zadzwonił podczas ładowania to 100% ładowało nawet i po 8 godzinach...

*

Nutt

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:16:46 »
W poprzednim? Wymieniłeś go na nowy czy zaniosłeś na gwarancje?

Pytanie nie ważne, przeczytałem w twoich postach ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 14:36:47 wysłana przez Nutt »

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 12, 2009, 13:24:42 »
też mam problem z baterią... teraz ładowałem, doszło do ok. 90% i tak stało przez chyba 30 min., więc zrobiłem SR i wskaźnik jest już pełny.
Ale teraz znowu podłączyłem i świeci się czerwona dioda, czy to oznacza że się ładuję? bo jak wejdę w opcje zasilania to przy stan naładowania pisze ładowanie.

aha... obudowa się w tym momencie nie nagrzewa
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 13:27:05 wysłana przez arczibald85 »

*

Nutt

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 13, 2009, 08:48:31 »
Tak, czerwona dioda oznacza ładowanie. Gdy pojawi się zielona, bateria jest w pełni naładowana.

*

Nutt

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 17, 2009, 12:53:42 »
U mnie nie jest aż tak źle jak w twoim przypadku. Na razie zamówiłem nową oryginalna baterie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

To jednak wina baterii. Nowa bateria od kilku dni i skończył się problem z ładowaniem czy zawieszaniem się wskaźnika poziomu naładowania baterii.

*

Offline Bazz

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 02, 2009, 21:24:02 »
Odświeżę wątek - czy po wymienie baterii problem juz nie powrócił - minęły w sumie niemal 2 miesiące? Problem dotyczy wielu urządzeń i nie tylko HD u mnie w Diamondzie 2 jest podobnie.

*

Nutt

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 03, 2009, 16:33:57 »
Nie, po wymianie baterii problem nie powrócił. Używam obu. Przy czym nowa ładuje się normalnie, a przy starej w dalszym ciągu trzeba restartować urządzenie żeby pokazało się 100%

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 23, 2009, 23:00:06 »
Odświeżę temat.
Od tygodnia zauważyłem i u siebie że HDk ładuje się do 78% po czym staje i dalej nie idzie :/ po SR pokazuje 100%. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałem. Zawsze ładował mi się w ciągu 3 - 3,5 godziny. Co może być tego przyczyną?? Dodam że zawsze ładowałem HDka prawie od zera do 100%. Ciekawe czy można to zareklamować jako wadę bo raczej nie uśmiecha mi się kupować nowej baterii. Jak myślicie??

*

Offline bury_82

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 20, 2009, 16:39:31 »
Miałem takie objawy jak piszecie ale podczas nagrzania sie urzadzenia, czujnik mysli ze bateria jest pełna (nawet wiecej) gdy jest ona gorąca, w ciepłe dni za szybą w uchwycie był problem go naładować, musiałem pod klimę podstawiać bez klapki.

co ciekawe moja navi moov 500 miał ten sam problem

*

Offline wojtasbd

• **
  • 139
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 20, 2009, 17:21:02 »
moim zdaniem na dluzsza zywotnosc baterii wplywa sposob jej ladowania ... ja zawsze laduje na wylaczonym (no chyba ze komus skonczyla sie moc w ciagu dnia i potrzebuej dzownic). Co prawda porownanie nie na miejscu ale bateria tak sami litowo-jonowa : wczensiejszym telefonem byla nokia e50, po 2 latach nie zmienil sie jej poziom baterii (caly czas starczyla na tyle samo) na poczatku uzytkowania jak i po 2 latach. Ladowalem ja caly czas na wylaczonym telefonie.
ROM : eXperience  9.4.1
Radio : 1.17.25.09

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 20, 2009, 21:13:34 »
moim zdaniem na dluzsza zywotnosc baterii wplywa sposob jej ladowania ...

Tu masz racje.

ja zawsze laduje na wylaczonym

Nie wiem do czego używasz telefonu ale nie każdego stać żeby wyłączyć telefon na czas ładowania czyli ok. 2 godziny...

po 2 latach nie zmienil sie jej poziom baterii (caly czas starczyla na tyle samo) na poczatku uzytkowania jak i po 2 latach.

Nie chce Ci pisać że BZDURY opowiadasz ale chyba jednak musze. To co napisałeś jest technicznie niemożliwe. No chyba że przez te 2 lata ładowałeś telefon 2 razy. Poczytaj trochę o żywotności baterii - nie tylko litowo - jonowych ta wiedza jak widzę Ci się przyda  :wink: I nie wprowadzaj kolegów w błąd :mysli:
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline wojtasbd

• **
  • 139
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 20, 2009, 21:40:29 »
niestety nie jestem w stanie udowodnić Tobie, że telefon ładuję 1 raz na 5-6 dni (nokia e50).. i tak było na początku i tak jest teraz. Model E50 służy wyłącznie do dzwonienia, nie ma jakiegoś prądożernego ekranu itp ... kolejna kwestia to rodzaj ROMU .. wiadomo, że 6.5 z manka 2.5 to pożeracz zasilania, sorry ale jakoś nie widzi mi się chodzić z ladowarką w kieszeni i szukać gniazdka co 6 h :) dlatego wolę wm 6.1 z manka 2.1 niż 6.5 z manka 2.5 ....
ROM : eXperience  9.4.1
Radio : 1.17.25.09