Witajcie,
Próbowałem wyszukać na sieci informację jak zainstalować parę CABów za jednym razem, ale nic nie znalazłem.
W przypadku HD (jak i poprzedniego PDA) reinstaluję ROM'y w miarę systematycznie - średnio raz na tydzień. Mimo, że wszystkie swoje programy jakie zwykłem instalować bezpośrednio z plików CAB (tak mam je przygotowane) to zajmuje to zawsze parę minut i chciałbym to zautomatyzować.
Instalacja większości CAB'ów ogranicza się wyłącznie do wybrania lokalizacji instalacji (w moim przypadku jest to zawsze Device) oraz kliknięciu OK na zakończenie instalacji. Nie biorę pod uwagę programów, które podczas instalacji popierają dodatkowo jakieś dane (np. jaki język, dodatkowe plugin'y, etc - przykładowo gAlarm).
Czy ktoś z Was zna sposób na przygotowanie własnej instalacji składającej się przykładowo z 10-15 CAB'ów lub też oskryptowaniu tegoż procesu, tak aby zainstalować X programów za jednym zamachem.
Ogólnie w chwili obecnej przywrócenie HD'ka do 100% używalności po HR zajmuje mi jakąś 1h i chciałbym ten czas jak najbardziej jeszcze zminimalizować.
Pozdrawiam,
W.
ps. innym case'em jest wklepywanie kodów rejestracyjnych, ale mam nadzieję, że to siedzi w rejestrze i uda mi się przygotować do tego swojego CAB'a, które odpowiednie wpisy zrobi.