Żaden z tych bugów u mnie nie występuje (poza tą przez Ciebie opisaną cechą o email'u)
Pogodę mogę wpisać przy małym darmowym dodatku (.cab)
nie jest powolny, a juz na pewno jakieś 5 razy szybszy od P1 nad którym się tak zachwycałeś. Cały czas chodzi o interface tf3d.
Jak w P1 przeglądałem zdjęcia i było ich 100 w katalogu to na wyświetlenie powiedzmy 51szego czekałem lata świetlne.
W HD występują oczywiście bugi ale te w/w są dosyć dla mnie wątpliwe. Sczególnie,że miało ich być "dziesiątki"... to przynajmniej kilkadziesiąt
Chcesz mi powiedzieć że jak wykasujesz jakieś kolejne zdjęcie to nie wraca do pierwszego zdjęcia
?
To że nie ma u Ciebie bug'ów a u innych występują to zbyt dobrze to nie świadczy o TF3D - jakbyś śledził uważnie forum, to już nie raz przewijały się problemy z terminami, pinem itp. Co do pogody to wydawało mi się że piszemy o czystym inteface a nie z dodatkami - zwykły użytkownik nie powinien "latać/szukać" dodatków, tweak'ów czy grzebać w rejestrze żeby mieć prostą funkcjonalność. Jeżeli chodzi o pogodę można też się czepić, że ikonki pogody bez synchronizacji powinny zmieniać się w zależności od godziny bo trochę głupio gdy w nocy wykona się aktualizację i cały dzień mamy piękny księżyc 
Co "dziesiątek" to nie ja tak pisałem więc kolego czepiaj się autora a nie mnie, tak samo nie wiem po co się czepiasz P1i - rozmawiamy o nim ? Widzę że masz duże pojęcie porównująć smartphone'a do pda
. A tak na marginesie jak już wyskoczyłeś z P1i to na 200 Mhz kontakty ze zdjęciami w aplikacji Primetech Contacts obsługiwało się płynniej niż na 528 Mhz z TF3D
.
Powolność jest - uruchom sobie SPB Mobile Shell albo gołego Windows'a.
Źle mnie rozumiesz jeśli myslisz,że personalnie się kogokolwiek czepiam.
Nie chodzi o to kto napisał "dziesiątek".Nikomu też nie zarzucam błędów w swoich tezach. Mamy demokracje i każdy może pisać co mu się żywnie podoba choćby miały być to głupoty. Ja postawiłem maly kontrapunkt do tej wypowiedzi i też tylko z czystej ciekawości.
Co autor miał na myśli mówiąc "dziesiątki bugów".
Interfejs tf3d nie jest najbardziej trafionym wynalazkiem. To raczej rywalizacja z konkurencją o piękniejsze GUI.
A to,że możemy go nie lubić chociażby za to,że jest mało wygodny czy wręcz niepraktyczny to już inna kwestia.
Większość programików,które są zintegrowane z tf3d możemy zastąpić innymi,dużo lepszymi - zarówno komercyjnymi jak i darmowymi.
To tak jak z windowsem desktopowym. Mamy podstawowe przeglądarki, edytory plików graficznych,eksplorery a nawet maszyny do obróbki filmów. Ale kto tak naprawdę korzysta z WMovie Maker jeśli chce "pociąć" film? Z drugiej strony nikt nie instaluje PhotoShop'a jeśli potrzeba mu wyświetlić prostego JPG'a.
Ale w obronie tf3d mogę powiedzieć tylko tyle,że nie czuję opóźnień-zwolnień.Wydaje mi się,że responsywność jest na dobrym poziomie. Wszystko reaguje natychmiast i nie mam - przynajmniej do tej pory - żadnych zwiech. Stosuje wprawdzie ROM customizowany ale na playowskim też było ok. Co nie znaczy,że nie mam wielu pretensji co do działania i stabilności całego systemu w połączeniu z HD.
zwykły użytkownik nie powinien "latać/szukać" dodatków, tweak'ów czy grzebać w rejestrze
Zwykły użytkownik nie kupuje telefonu z zaawansowanymi możliwościami. Raczej decyduje się na coś w rodzaju SE Walkman,Iphone albo banalniejsze telefoniki z możliwością wykonania rozmowy i ew. wysłania sms'a. Chociaż dzisiaj nawet te najprostsze mają możliwość przeglądania wszystkich multimediów.
Acha i na zakończenie dodam,że owym "bugiem" nie jest głupota inżynierów w nieprzemyślanym do końca interfejsie, który działa tak jak chcieli konstruktorzy, ale złe działanie,błędy kodów czy "wywalanie aplikacji", konflikty systemowe, errory itp. W moim przypadku takim bugiem jest np to,że wywaliło mi parę razy kontakty a błedem konstruktorów wm to,że nie mogę np w tym cholernym systemie skonfigurować ręcznie centrum serwisowego sms.
P.S. A'propos kasowania zdjęć. Wejdź sobie w "albums"- to nadal poziom tf3d. Tu po skasowaniu zdjęcia nie powraca już wyświetlanie na pierwszą pozycję
....ponowna edycja bo tym razem muszę się przyczepić

Taki przemiły dodatek w P1 jak Primetech Contacts nie jest niestety darmowy. Też trzeba się nakombinować aby to zainstalować i nie mam na myśli krakowania tylko zwyczajny wysiłek w poszukiwaniu alternatywy dla systemowego "contacts"