skoro google to musiales miec wlaczona aplikacje w tle innej opcji niema zeby cos dzialalo nie dzialajac.
duzo sie google bawilem ale nigdy takich akcji nie mialem
W sumie jak się teraz zastanowiłem to wszystko ma sens. Nowa opcja w Maps czyli Współrzędne (Latitude) działa w ten sposób, że wykrywa twoją lokalizację i może przesyłać ją innym. Na początku nie miałem takiego problem, bo nikomu mojej lokalizacji nie udostępniałem. Więc telefon się lokalizował i tyle. Ale jak dołączyłem do listy znajomych mojego brat to telefon musiał zacząć wysyłać info do niego. Wydaje mi się że jest to związane z faktem że teoretycznie info o twojej pozycji nie powinno być nigdzie przechowywane w na serwerze (przynajmniej tak twierdzą na prezentacji), a więc jak masz kogoś w liście znajomych to twoja lokalizacja jest wysyłana bezpośrednio do niego z Twojego telefonu. Przynajmniej ja tak to rozumiem... Nie jestem jednak ekspertem więc się nie będę wymądrzał.
Tak czy inaczej wyłączyłem tą funkcje w maps (choć szkoda bo fajna) i włączę następnym razem gdy Play uruchomi pakiety taniego internetu dla Fresh. A propos słyszał ktoś kiedy to ma nastąpić?