Animacja pogody pod klawiszem?

• 5 Odpowiedzi
  • 1843 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KosaJunior

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Animacja pogody pod klawiszem?
« dnia: Październik 06, 2010, 18:40:32 »
Witam wszystkich.
Mam takie malutkie pytanie dotyczące animacji pogody na całym ekranie. Jak można ową animację ustawić pod klawisz? Jak np. w romie Sh3lbiego?
Posiadam wgrany blackSTONEhenge™ (WM6.5.3.28238/Manila 2.1) v6.0.
Pozdrawiam : )

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Animacja pogody pod klawiszem?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2010, 21:14:38 »
można ale musisz mieć nakładkę Cookie 1.8.5 (tam jest coś takiego dostępne)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline KosaJunior

• 5
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2010, 22:21:39 »
Problem już rozgryzłem, animacje są np. po odblokowaniu telefonu. Ale tu jest zaś następny problem. Jako, że pogoda na cały ekran jest dograna CAB'em, to gryzie się z tapetami. Więc muszę wybierać - własna tapeta lub animacja. Wie ktoś może jak to pogodzić?

*

Offline zoomol

• **
  • 129
  • Android n00b :D
  • Sprzęt: HTC Sensation (Non-branded) S-OFF & permroot
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2010, 16:26:40 »
Problem już rozgryzłem, animacje są np. po odblokowaniu telefonu. Ale tu jest zaś następny problem. Jako, że pogoda na cały ekran jest dograna CAB'em, to gryzie się z tapetami. Więc muszę wybierać - własna tapeta lub animacja. Wie ktoś może jak to pogodzić?
Jeśli dobrze zrozumiałem, to nie chcesz mieć animacji pogody i nie chcesz wybierać animowanej tapety tak?
Jeśli Twoja odpowiedź brzmi "Tak", to oto mój sposób, jak nie mieć animacji pogody (w Sense/Manila 2.5) i mieć swoją (nie koniecznie animowaną) tapetkę.
Na zakładce domowej "Strona główna" klikasz na "Menu" => Tło ekranu głównego => Tło animowane.
Klikasz "Albumy" i wybierasz Moje urządzenie lub Karta pamięci (Storage Card) aby wybrać pamięć, w której przechowujesz tapety.
Jeśli Twój folder z tapetami nazywa się np. "Tapety" i znajduje się na karcie pamięci, to wybierasz "Karta pamięci".
Wówczas pojawia Ci się lista folderów, w których Album znalazł pliki graficzne. Klikasz swój folder z tapetami (tu przykładowy "Tapety") i album wyświetla Twoje tapetki.
Klikasz na swoją tapetkę i gotowe :)

Jeszcze raz powtarzam: w tym folderze nie muszą być animowane tapetki, a i tak załadują się na stronę główną.

W ten sposób masz tapetkę, bez animacji pogody :)

Pozdrawiam
Zoomol
HTC Sensation (Pyramid) :D
ROM: HyperNonSense 0.7>ICS 4.0.3
HBOOT: 1.27.1100 KERNEL: 3.0.16-g5e58c5e htc-kernel@18000-build-144 #1
RADIO: 11.22.3504.07_M, Kompilacja: HyperNonSense ICS v6 (firmware: 3.30.401.101)

*

Offline KosaJunior

• 5
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2010, 21:27:41 »
Nie o to mi chodziło, ale pewnie ja to źle ująłem : P
Właśnie mam animacje na całym ekranie i CHCĘ mieć, jednak jak mam animację włączoną, to nie mogę mieć własnej tapety. Po zmianie tapety na własną animacja PRZESTAJE działać. Chyba, że to nie możliwe, bo animacja pogody to samo w sobie tapeta...?
W skrócie <animacja pogody> + <własna tapeta, np. Ferrari> = nie da się.
Może jest jakieś wyjście?

*

Offline zoomol

• **
  • 129
  • Android n00b :D
  • Sprzęt: HTC Sensation (Non-branded) S-OFF &amp; permroot
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 11, 2010, 11:54:57 »
Nie o to mi chodziło, ale pewnie ja to źle ująłem : P
Właśnie mam animacje na całym ekranie i CHCĘ mieć, jednak jak mam animację włączoną, to nie mogę mieć własnej tapety. Po zmianie tapety na własną animacja PRZESTAJE działać. Chyba, że to nie możliwe, bo animacja pogody to samo w sobie tapeta...?
W skrócie <animacja pogody> + <własna tapeta, np. Ferrari> = nie da się.
Może jest jakieś wyjście?
Oj sorki, to ja źle zrozumiałem ;)
Tak na szybko: testowałem baardzo dużo ROMów z Manilą/Sense 2.5 i na każdej, na której była animacja pogody, po wybraniu opcji "Tło z pogodą" mogłem wybrać swoją tapetkę i animacja pogody też była...

Już wiem dlaczego nie masz animacji pogody, bo używasz Manili 2.1.
Jak sam napisałeś: @KosaJunior
Posiadam wgrany blackSTONEhenge™ (WM6.5.3.28238/Manila 2.1) v6.0.
Tam jest pogoda tylko na zegarze, a nie ma animacji. Animacja jest w Manila/Sense 2.5

Pozdrawiam
Zoomol
HTC Sensation (Pyramid) :D
ROM: HyperNonSense 0.7>ICS 4.0.3
HBOOT: 1.27.1100 KERNEL: 3.0.16-g5e58c5e htc-kernel@18000-build-144 #1
RADIO: 11.22.3504.07_M, Kompilacja: HyperNonSense ICS v6 (firmware: 3.30.401.101)