No nieźle jeszcze napisz co ci działało a co nie i morze jakiś filmik zapodaj z szybkości działania.

najlepsze jest to, że zrobiłem niezły opis, ale komp mi padł i sesja przeglądarki się nie zapisała

wkurzyłem się i tylko zdjęcia wkleiłem...
Tak po krótce:
1. Co działa:
a) WiFi - i to rewelacyjnie... Szybko łapie sygnał, nie rwie, stabilnie działa, szybka i bezproblemowa konfiguracja
b) AndroidMarket - sklep z aplikacjami - świetna sprawa, szybko można znaleźć przydatne aplikacje (również gry, programy multimedialne etc...), lista sortuje się tak, że najpierw widać te darmowe

c) integracja z kontem na google (gmail, buzz, mapy google, dokumenty google, kalendarz google i inne) - super działa! Nie od parady Android jest robiony przez team googlowców, czuć to przy pełnej integracji z usługami googla. Wystarczy że ktoś ma chociażby gmaila i już może cieszyć się super zrobioną aplikacją gmail, która w pełni integruje się z Androidem. Słowem: szybko, stabilnie, przejżyście i praktycznie....
d) interfejs Androida - co kto lubi. Mnie się podoba, graficznie bardzo ciekawy, przejścia między oknami - czasami się lekko haczą, ale i tak jest dużo lepiej niż na jakimkolwiek ROMie z M2.5 (i tu też byłem zaskoczony)
e) wszystkie przyciski (hard i soft) działają (Vol+/-,
Power, słuchawki, domek, strzałka wstecz) i każda z nich dokładnie odpowiada temu, do czego została stworzona (oprócz POWER, ale o tym dalej)...
f) ...i tu dla mnie kończy się lista dobrodziejstw...
2. Co nie działa:
a) Bluetooth
b) GPS
c) u mnie telefon i wszystkie jego dobrodziejstwa (tzn. uruchamiałem Androida z
wyjętą kartą SIM, ponieważ gdy wpisywałem kod PIN, telefon komunikował mi, że PIN jest niepoprawny, chociaż kod był poprawny - na WinMo działa bez problemu). Nie wiem co jest tego przyczyną, ale nie uraczyłem sobie pogadać za pośrednictwem Androida... A szkoda, to wielki minus...
d) wygaszający się za szybko ekran i problemy z wybudzeniem telefonu - o co chodzi? Otóż, pomimo ustawień wygaszania ekranu po 30 sek., ekran wygaszał mnie się czasami po 8-10 sek., co uniemożliwiało czytanie komunikatów, opisów etc... Gdy już tel. się wyłączył, przyciskiem POWER próbowałem go wybudzić - na ekranie przez chwilkę pojawił się 'lockscreen' i ekran z powrotem gasł... Musiałem w bardzo szybkim tempie odblokować go suwakiem - nie zawsze się to udawało

Taka swoista 'gra Androida z człowiekiem' - nudzi się po którymś razie....
e) wyłączenie telefonu - tylko za pomocą wyjęcia baterii (przyciskiem POWER nie da się wyłączyć Blackstone'a z Androidem) - ale to jest znany bug
f) ...i inne... lista bugów jest dość długa, każdy może doświadczyć czegoś innego... Ja dość pobieżnie przejrzałem to, co siedzi w Androidzie - bardziej z ciekawości niż z chęci używania na dłużej...
Filmiku video raczej nie będę robił - bo jest tego mnóstwo na youtube... Jeśli chodzi o płynność - każdy może mieć zastrzeżenia, jak dla mnie osobiście - działa dobrze, gdyby nie dłuuuga lista tego co nie działa, to myślę, że zatrzymałbym się na Androidzie na dłużej.... A tak? tylko 1,5 dnia... Zobaczymy, może chłopaki z XDA niedługo zarzucą jakąś wersję XDAndroida, który jest bardziej wolny od bugów.
...aha.... używałem XDAndroida 2.0.1 v1.2 - teraz jest 1.5, ale na XDA piszą, że dla Blackstone'a lepiej na razie używać 1.2... (1.5 próbowałem zainstalować, ale mi się w ogóle nie odpalił, pomimo konfiguracji wg. manuala z odpowiedniego wątku...)
...i jest po Polsku 
Yep, Polish language included - też zrobiłem taaakie oczy

Pozdro
Zoomol