Android na Blackstone

• 13 Odpowiedzi
  • 2407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline exseerius

• 20
  • Sprzęt: HTC TyTN II (PL ROM) + micrSD 2GB + 8GB + AutoMapa 5 & iGO 8.
Android na Blackstone
« dnia: Marzec 06, 2009, 21:28:47 »
Witam,

Wczoraj szperałem w googlach na temat htc touch hd (szykuję się z zamiarem zakupu) i natknąłem się na kilka stronek gdybających o projekcie G2, drugiego telefonu na systemie od googli (androidzie) co uważacie na ten temat? Na ile lepszy jest android od znanego już nam WindowsMobile? Mi osobiście przy takich potęznych (w moc obliczeniowom) palmofonach zależy również na dobrym wyglądzie połączonym z funkcjonalnością - na WM mam zawsze upiększające nakłądki, ale wysypują się czasem, albo żeby coś więcej zrobić i tak trzeba do windowsa wchodzić w ustawienia. Miał ktoś już styczność z androidem?

Zapewne jeżeli okaże sie to prawdą to i kuchenka jakaś pewnie powstanie... I z innej beczki, jak oceniacie WM 6.5? Na razie biednie w informacje, ale okazuje się, że niebawem wyjdzie nowa wersja mobilnego windowsa, może nowe HDki beda mialy go na pokładzie?

Pozdrawiam,
Paweł

Odp: Android na Blackstone
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2009, 22:48:07 »
na tej stronce znajdziesz jak postepuja prace nad Androidem na Blackstone, co dziala, a co jeszcze niestety nie
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=BlackstoneLinux#Runningx20.Androidx20.1x2e.0

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2009, 01:25:35 »
istnieje już upieczony Rom z eksperymentalnym WM6.5 niejakiego Daviducka ;)

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2009, 21:59:18 »
woody/exseerius - co ma WM6.5 Daviducka do postu na temat Androida na HD ? - 6.5 to inny post, nawet dla poniższego zapytania.
Prace nad Androidem trwają.... a android i google rośnie w siłe- czekajmy gdyż są obecnie jedynie wersje beta,beta niestabilne i niestety z poważnymi bugami.
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2009, 22:33:29 wysłana przez konrad.tyma »

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2009, 22:01:13 »
woody/exseerius - co ma WM6.5 Daviducka do postu na temat Androida na HD ? - 6.5 to inny post, nawet dla poniższego zapytania.
Prace nad Androidem trwają.... a android i google rośnie w siłe- czekajmy gdyż są obecnie jedynie wersje beta,beta niestabilne i niestety z poważnymi bugami.
Kolega exseerius wyraźnie napisał: .... I z innej beczki, jak oceniacie WM 6.5?..
Więc krótko odpowiedziałem na powyższy malutki OT. Poza tym to on założył temat i ma prawo rozwodzić się w esejowe "wielowątki" .
Jak wolisz rozprawki "klepnij" własny "trid" ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 22:09:16 wysłana przez woody »

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 09, 2009, 22:18:00 »
Kolega exseerius wyraźnie napisał: .... I z innej beczki, jak oceniacie WM 6.5?..
Więc krótko odpowiedziałem na powyższy malutki OT. Poza tym to on założył temat i ma prawo rozwodzić się w esejowe "wielowątki" .
Jak wolisz rozprawki "klepnij" własny "trid" ;)
spoko, w zasadzie czekam na dalsze prace nad Androidem w tej kwestii . pozdro

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2009, 18:00:47 »
jest update 2009-03-10, dodano przycisk MENU pomiedzy Home, a Back.
Sms'y testowalem, wysylanie i odbieranie dziala, lecz nie moge zadzwonic bo odrazu zakoncza rozmowe, tylko odebrac moge, ale niestety dzwieku nie ma

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 12, 2009, 10:06:34 »
Wyglada bardzo obiecujaco - mam nadzieje, ze uda sie doprowadzic do wdrozenia calosci i oprogramowania wszystkich funkcji.

Jedyne co mnie martwi, to ze w Androidzie nawigacja jest ograniczona do Google Maps :(

Pzw,
MCC

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 12, 2009, 17:15:51 »
Wyglada bardzo obiecujaco - mam nadzieje, ze uda sie doprowadzic do wdrozenia calosci i oprogramowania wszystkich funkcji.

Jedyne co mnie martwi, to ze w Androidzie nawigacja jest ograniczona do Google Maps :(

Pzw,
MCC

http://pda.pl/news/copilot_dla_systemu_android__nawigacja/

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 12, 2009, 19:38:38 »
Bawilem sie przed chwila G1. Alez ten android zapier... Nasz WM na HD to jakis slimak i niedorobka. Mam nieodparte wrazenie, iz na G1 ten android to (moze poza gorszym wygladem) wymiata tak samo szybko i jest tak samo dobrze obslugiwalny z palca jak iPHONE. Mam nadzieje, ze doczekam sie dobrej implementacji androida na hd.

Pzw,
MCC

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 13, 2009, 09:15:39 »
Bawilem sie przed chwila G1. Alez ten android zapier... Nasz WM na HD to jakis slimak i niedorobka. Mam nieodparte wrazenie, iz na G1 ten android to (moze poza gorszym wygladem) wymiata tak samo szybko i jest tak samo dobrze obslugiwalny z palca jak iPHONE. Mam nadzieje, ze doczekam sie dobrej implementacji androida na hd.
Co z tego że za... jeżeli aplikacji narazie jest mało, a sam system wymaga abonamentu z wliczonymi pakietami danych. Do tego brakuje sensownego programu nawigacyjnego no chyba że ktoś będzie jeździł z googlemaps :). Za kilka lat (optymistycznie miesięcy) może będzie warto przejść ale narazie ja bym się tak nie podniecał.

ps. Wszyscy "pyszczą" na Microsoft a Google "tylni drzwiami" przejmuje rynek - "normalnie permanentna inwigilacja" email, telefon, gps, przeglądarka www - Mr Google wie o Tobie wszystko  :P.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 13, 2009, 12:40:35 »
Z czasem powstanie wiecej softu. Mam nadzieje, ze w koncu bedzie jakas sensowna konkurencja do tego zakichanego, zacinajacego sie windowsa.

Pzw,
MCC

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 13, 2009, 12:57:54 »
Z czasem powstanie wiecej softu. Mam nadzieje, ze w koncu bedzie jakas sensowna konkurencja do tego zakichanego, zacinajacego sie windowsa.
Ja bym był ostrożny z takim hurra optymizmem, zobaczymy jak urządzenia z Android'em wejdą masowo na rynek. Ipod też "szybko pracuje" i co z tego ? Mam nadzieje że google nie pójdzie w stronę apple store - chociaż już się zaczyna coś zapowiadać.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 13, 2009, 13:21:01 »
Chyba sam zaczne pisac i skladac cos opartego o jadro Linuxowe ... nadziei z nikad ...

Pzw,
MCC