O własnie, ma może ktoś ten uchwyt
http://www.allegro.pl/item600517304_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html
i podzieliłby się wrażeniami dotyczącymi jakości wykonania, zadowolenia z użytkowania itp itd? - bo też się zastanawiam nad jego kupnem
Aaaa te " łapki " co chwytają touch HD z boku są w tym uchwycie rozsuwane i zsuwane żeby swobodnie wyciągać i wkładać touch HD, a nie na siłę??? Drugie pytanie, czy w ten uchwyt można wsadzić węższy telefon (i zacisnać te boczne łapki mocniej niż dla HD), bo samochodem nie jeżdżę tylko ja, a chciałbym, żeby ten uchwyt był uniwersalny i mógł w niego wsadzić swój tel drugi użytkownik auta? Jesli sie nie da, to może ktoś polecić jakiś uchwyt uniwersalny, którego używa i do kótrego zmieści się Blackstone?
Co sądzicie o oryginalnym zestawie Car upgrade kit od HTC ? Jak się sprawuje to giętkie ramię ? Bo jak na razie to jestem sceptykiem giętkich ramion, a jak u Was?
zacznę od końca
oryginalny zestaw jest kiepski, dokładnie chodzi mi o ramię, jest zbyt długie i zbyt cienkie przez co telefon się na nim buja i dość mocno drga - niestety takie mamy drogi w Naszym kochanym kraju, próbowałem skrócić ramię przez odpowiednie wygięcie (coś al'a litera U) ale to nie pomaga, myślę że problemem jest tutaj osadzenie/zamocowanie przyssawki w ramieniu, bo to właśnie w tym miejscu są największe luzy... podsumowując - NIE POLECAM!!!
teraz odnośnie samego uchwytu
moim zdaniem jest idealny, "łapki" są rozsuwane, wiec nic na siłę nie trzeba robić (choć jakby HD'k był nieco szerszy to byłby problem by go w nie wsadzić), węższy telefon też spokojnie wejdzie
jeśli chodzi o ten linek do uchwytu
ja bym go chętnie spróbował, bo ma krótkie i bardzo sztywne ramię, mam też nawigację Nokia 500, w której właśnie uchwyt jest bardzo gruby, sztywny i krótki... wg mnie - takie rozwiązanie jest IDEALNE... praktycznie nie ma drgań i bujania...
oczywiście nie twierdzę że ten uchwyt z linka będzie idealny... to zależy od jakości zamocowania przyssawki w ramieniu...