Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53492 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 03, 2009, 12:49:44 »
lol
dzięki - myślałem że na Allegro się już nigdy nie pojawi
 :) :ok: :D :E :grin: :proud: :mrgreen:
Vulnerant Omnes, Ultima Necat

*

Offline SerRoberto

• 47
  • SG II, Note 10.1, Note 2
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 12, 2009, 22:21:01 »
Czy możecie mi polecić uchwyt samochodowy do którego pasował by HD bez zdejmowania pokrowca silikonowego ???

Pierw myślałem nad takim zestawem;

http://www.allegro.pl/item608760995_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_hf_htc_touch_hd.html

ale wiąże się to z zdejmowaniem pokrowca silikonowego  :(

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC
***SerRoberto***

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #92 dnia: Kwiecień 12, 2009, 22:26:12 »
Czy możecie mi polecić uchwyt samochodowy do którego pasował by HD bez zdejmowania pokrowca silikonowego ???

Pierw myślałem nad takim zestawem;

http://www.allegro.pl/item608760995_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_hf_htc_touch_hd.html

ale wiąże się to z zdejmowaniem pokrowca silikonowego  :(

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC

http://www.allegro.pl/item600517304_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

*

Offline SerRoberto

• 47
  • SG II, Note 10.1, Note 2
« Odpowiedź #93 dnia: Kwiecień 13, 2009, 14:24:31 »
OK kolego dziękuję chyba się zdecyduję na ten uchwyt  :ok:

***SerRoberto***

« Odpowiedź #94 dnia: Kwiecień 13, 2009, 18:35:28 »
O własnie, ma może ktoś ten uchwyt

http://www.allegro.pl/item600517304_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html

i podzieliłby się wrażeniami dotyczącymi jakości wykonania, zadowolenia z użytkowania itp itd? -  bo też się zastanawiam nad jego kupnem

Aaaa te " łapki " co chwytają touch HD z boku są w tym uchwycie rozsuwane i zsuwane żeby swobodnie wyciągać i wkładać touch HD, a nie na siłę??? Drugie pytanie, czy w ten  uchwyt można wsadzić węższy telefon (i zacisnać te boczne łapki mocniej niż dla HD), bo samochodem nie jeżdżę tylko ja, a chciałbym, żeby ten uchwyt był uniwersalny i mógł w niego wsadzić swój tel drugi użytkownik auta? Jesli sie nie da, to może ktoś polecić jakiś uchwyt uniwersalny, którego używa i do kótrego zmieści się Blackstone?

Co sądzicie o oryginalnym zestawie Car upgrade kit od HTC ? Jak się sprawuje to giętkie ramię ? Bo jak na razie to jestem sceptykiem giętkich ramion, a jak u Was?

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #95 dnia: Kwiecień 14, 2009, 10:43:15 »

i podzieliłby się wrażeniami dotyczącymi jakości wykonania, zadowolenia z użytkowania itp itd? -  bo też się zastanawiam nad jego kupnem

Aaaa te " łapki " co chwytają touch HD z boku są w tym uchwycie rozsuwane i zsuwane żeby swobodnie wyciągać i wkładać touch HD, a nie na siłę??? Drugie pytanie, czy w ten  uchwyt można wsadzić węższy telefon (i zacisnać te boczne łapki mocniej niż dla HD), bo samochodem nie jeżdżę tylko ja, a chciałbym, żeby ten uchwyt był uniwersalny i mógł w niego wsadzić swój tel drugi użytkownik auta? Jesli sie nie da, to może ktoś polecić jakiś uchwyt uniwersalny, którego używa i do kótrego zmieści się Blackstone?

Co sądzicie o oryginalnym zestawie Car upgrade kit od HTC ? Jak się sprawuje to giętkie ramię ? Bo jak na razie to jestem sceptykiem giętkich ramion, a jak u Was?

zacznę od końca
oryginalny zestaw jest kiepski, dokładnie chodzi mi o ramię, jest zbyt długie i zbyt cienkie przez co telefon się na nim buja i dość mocno drga - niestety takie mamy drogi w Naszym kochanym kraju, próbowałem skrócić ramię przez odpowiednie wygięcie (coś al'a litera U) ale to nie pomaga, myślę że problemem jest tutaj osadzenie/zamocowanie przyssawki w ramieniu, bo to właśnie w tym miejscu są największe luzy... podsumowując - NIE POLECAM!!!

teraz odnośnie samego uchwytu
moim zdaniem jest idealny, "łapki" są rozsuwane, wiec nic na siłę nie trzeba robić (choć jakby HD'k był nieco szerszy to byłby problem by go w nie wsadzić), węższy telefon też spokojnie wejdzie

jeśli chodzi o ten linek do uchwytu
ja bym go chętnie spróbował, bo ma krótkie i bardzo sztywne ramię, mam też nawigację Nokia 500, w której właśnie uchwyt jest bardzo gruby, sztywny i krótki... wg mnie - takie rozwiązanie jest IDEALNE... praktycznie nie ma drgań i bujania...
oczywiście nie twierdzę że ten uchwyt z linka będzie idealny... to zależy od jakości zamocowania przyssawki w ramieniu...
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #96 dnia: Kwiecień 14, 2009, 12:39:15 »
A moze ktos widzial cos w czym mozna sczelnie zamknac HDka i powiesic na kierownicy roweru/quada w celu nawigacji terenowej?

Pzw,
MCC
Napisane: Kwiecień 14, 2009, 12:28:04

zacznę od końca
oryginalny zestaw jest kiepski, dokładnie chodzi mi o ramię, jest zbyt długie i zbyt cienkie przez co telefon się na nim buja i dość mocno drga - niestety takie mamy drogi w Naszym kochanym kraju, próbowałem skrócić ramię przez odpowiednie wygięcie (coś al'a litera U) ale to nie pomaga, myślę że problemem jest tutaj osadzenie/zamocowanie przyssawki w ramieniu, bo to właśnie w tym miejscu są największe luzy... podsumowując - NIE POLECAM!!!

teraz odnośnie samego uchwytu
moim zdaniem jest idealny, "łapki" są rozsuwane, wiec nic na siłę nie trzeba robić (choć jakby HD'k był nieco szerszy to byłby problem by go w nie wsadzić), węższy telefon też spokojnie wejdzie

jeśli chodzi o ten linek do uchwytu
ja bym go chętnie spróbował, bo ma krótkie i bardzo sztywne ramię, mam też nawigację Nokia 500, w której właśnie uchwyt jest bardzo gruby, sztywny i krótki... wg mnie - takie rozwiązanie jest IDEALNE... praktycznie nie ma drgań i bujania...
oczywiście nie twierdzę że ten uchwyt z linka będzie idealny... to zależy od jakości zamocowania przyssawki w ramieniu...

Znalazlem cos takiego:

http://www.allegro.pl/item608761758_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_htc_touch_hd.html

W koncu normalna cena i wykonanie wydaje sie ok. Czy ktos moze zakupil i moze podzielic sie opinia?

Pzw,
MCC

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #99 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:55:43 »
Ceny może faktycznie do najniższych nie należą, ale Twój pomysł z przyczepianiem HD-ka na rowerze lub qudzie może być dla niego wysoce ryzykowny...  :ohreally:
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 15, 2009, 09:25:04 »
Ponawiam pytanie, które już tu padło :

Czy HTC RC-E100 - będzie działał z Touch HD? Zależy mi na sterowaniu, słuchawki mogę podłączyć do górnego gniazda. Zalezy mi na sterowaniu ew. mikrofonie wbudowanym w RC-E100.

Może ktoś z Was ma możliwość podejścia do dużego sklepu ze swoim HaDekiem i przetestowanie HTC RC-E100? W moim mieście nie ma niestety ani jednego zestawu na stanie.

Co ciekawe niektórzy twerdzą, że ten zestaw działa inni zaś że nie - co więcej nawet sprzedawcy potrafia sobie zaprzeczać. Zaś na mój mail do HTC nie doczekałem się odpowiedzi.

« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 15, 2009, 20:32:21 »
jaką folie na ekran możecie polecić?
obecnie mam coś takiego :
http://allegro.pl/item587384171_hit_lustro_dotykowa_folia_ochronna_htc_touch_hd.html

co powiecie na oryginalną folie HTC? :
http://allegro.pl/item601261895_oryginal_htc_folia_ochronna_lcd_do_touch_hd_f_vat.html

tylko że ta kosztuje 35 zeta, sporo.... nie wiem czy warto tyle dawać.
ta też przylega na podstawie elektrostatyki? czy na klej jest?

czy jestem zadowolony z tej co używam trudno mi powiedzieć, bo innych nie miałem...
Powiedzcie mi proszę czy u was też na zewnątrz gdy ładnie świeci słoneczko ledwo co widać na wyświetlaczu HD? bo zastanawiam się czy to aby nie przez folie...

No i jeszcze jaką wybrać błyszcząca? matowa? gdzieś, chyba tu na forum wyczytałem że matowa do HD za dobra nie jest ( obraz traci na jakości czy coś... ) ??

*

Offline przemazss

• 25
  • Sprzęt: Touch HD, N560
« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 15, 2009, 20:44:01 »
No i jeszcze jaką wybrać błyszcząca? matowa? gdzieś, chyba tu na forum wyczytałem że matowa do HD za dobra nie jest ( obraz traci na jakości czy coś... ) ??

Mialem obie. Blyszczaca jest niezla, ale na zime :) Z miesiac temu zmienilem na matowa, bo za duzo swiatla bylo i sie wszystko w ekranie odbijalo. Przeszkadzalo to w czytaniu ebookow. Na matowej zdecydowanie lepiej sie aktualnie czyta. Natomiast faktem jest, ze matowa powoduje utrate czesci jakosci wyswietlacza. Jest jednak niezastapiona jesli uzywamy HDka tam gdzie jest duzo swiatla. Ladnie rozprasza swiatlo nie pozwalajac, aby bylo widac inne obiekty. Blyszczaca dziala jak lusterko :)

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 15, 2009, 22:51:57 »
Ja zmieniłem niedawno oryginalną HTC na Brando Ultra Clear i mam wrażenie, że ekran stał się bardziej czuły na dotyk.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 16, 2009, 10:47:44 »
Ja zmieniłem niedawno oryginalną HTC na Brando Ultra Clear i mam wrażenie, że ekran stał się bardziej czuły na dotyk.
A jaką miałeś technikę na ściągnięcie tej oryginalnej??? Jakoś ją podważałeś, podgrzewałeś, żeby ściągnać ?

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:47:03 »
A jaką miałeś technikę na ściągnięcie tej oryginalnej??? Jakoś ją podważałeś, podgrzewałeś, żeby ściągnać ?
Że co - jakie podgrzewanie  :O ? Oryginalna jest dodawana osobno i nakłada się ją bez żadnego kleju, zdejmuje się lekko podważając.

ps. Po Twoim pytaniu zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno masz założoną folię bo jak ktoś zakładał to wie jak zdjąć :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #106 dnia: Kwiecień 16, 2009, 20:27:18 »
Że co - jakie podgrzewanie  :O ? Oryginalna jest dodawana osobno i nakłada się ją bez żadnego kleju, zdejmuje się lekko podważając.

ps. Po Twoim pytaniu zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno masz założoną folię bo jak ktoś zakładał to wie jak zdjąć :).

He, he...
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:07:09 »
Tak, oryginalna  folia do HTC touch HD jest osobno w zestawie i takową założyłem zaraz po kupnie HD i świetnie się sprawuje.

Akurat folię chcę ściągnąć (znaczy się wymienić na nową, bo stara się zużyła) na innym telefonie, ale skubana tak przylega na wszystkich brzegach do obudowy, że ciężko ją podważyć. nawet igłą. (Folia jest bez kleju) Widziałem twój post to się zapytałem z ciekawości jak ściągałeś ? Czy to źle?

A co do podgrzewania to wcale nie jest śmieszne i ponoć sprawdzone w praktyce, gdyż czytałem na jakimś forum, że jak ktoś z nokii N95 folię ściągał, to lekko ją suszarką podgrzewał, żeby zmiękła (brzegi leciutko się podkurczyły) i wtedy łatwo było ją podważyć. Nie próbowałem to się nie wypowiadam, mówię tylko co słyszałem.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:39:02 »
Tylko że widzisz jest mała subtelna różnica - Nokia N95 nie ma dotykowego ekranu  :P - tam możesz nawet na "butapren"przykleić folię :).
Delikatnie igłą z rogu powinna odejść - nie wierzę że super dokładnie wymierzyłeś przy nakładaniu folii. Gdzieś na pewno jest większy odstęp - powodzenia.

ps. nie traktuj tego jak złośliwość ale jak usłyszałem że chcesz podgrzewać ekran w swoim THD to już widziałem oczyma wyobraźni jak udało Ci się zdjąć cały folię dotykową z ekranu :)
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:53:06 »
Tylko że widzisz jest mała subtelna różnica - Nokia N95 nie ma dotykowego ekranu  :P - tam możesz nawet na "butapren"przykleić folię :).
Delikatnie igłą z rogu powinna odejść - nie wierzę że super dokładnie wymierzyłeś przy nakładaniu folii. Gdzieś na pewno jest większy odstęp - powodzenia.

ps. nie traktuj tego jak złośliwość ale jak usłyszałem że chcesz podgrzewać ekran w swoim THD to już widziałem oczyma wyobraźni jak udało Ci się zdjąć cały folię dotykową z ekranu :)

Nie potraktuj tego jako złośliwość, ale czytaj ze zrozumieniem. Jak napisałem wyżej, folie chcę ściągnąć z innego sprzetu, który ma 'tradycyjny ekran' i własnie ten ekran jest lekko wgłębiony i otacza go obudowa, dzięki temu strasznie cięzko się dostać do folii.

Tak dla jasności -> z touch HD nie zamierzam ściągać folii, bo wygląda nadal jak nowa (HTC noszony w skarpecie zamieszczonej w zestawie) i w życiu bym nie eksperymentował na ekranie dotykowym jakimś podgrzewaniem czy czymś innym. Może faktycznie, zapytalem o technikę sciągania folii nie w tym watku, a nawet nie na tym forum co potrzeba za co (i za zaistniałe zamieszanie) przepraszam. (powinienem zapytac na forum sprzetu z ktorego chcę ściągać folię, ale nie wiem czy takie forum nawet istnieje :P )

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 16, 2009, 22:17:58 »
Jeśli nie można podważyć folii, którą chcesz zdjąć, to możesz spróbować "poderwać" ją np. taśmą klejącą.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #111 dnia: Kwiecień 17, 2009, 16:40:24 »
warto kupić tą oryginalną folie do HD za 35 zeta z allegro??

*

Offline przemazss

• 25
  • Sprzęt: Touch HD, N560
« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 18, 2009, 06:31:25 »
Jeśli nie można podważyć folii, którą chcesz zdjąć, to możesz spróbować "poderwać" ją np. taśmą klejącą.

Ja tez stosowalem ten patent. Ale trzeba uwazac jak sie probuje podwazac ta metoda folie brando matowa. Chyba za mocno dokleilem tasme na rogu folii bo potem na tasmie klejacej zostal kawalek warstwy matowej z folii.
Teoretycznie jest to rowniez sposob na przerobienie folii matowej na blyszczaca :E

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 18, 2009, 11:07:41 »
warto kupić tą oryginalną folie do HD za 35 zeta z allegro??

Wg mnie lepsza jest Brando...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline silver_pl

• 38
  • Sprzęt: TouchHD
« Odpowiedź #114 dnia: Maj 04, 2009, 00:01:49 »
Witam, zastanawiam się nad uchwytem samochodowym dla mojego HD'ka. Który z nich będzie lepszy? Może macie jakiś inny typ?

1. http://allegro.pl/item625129046_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_hf_htc_touch_hd.html
2. http://allegro.pl/item617496051_htc_touch_hd_oryginalny_uchwyt_hr_sztywne_ramie.html + ładowarka

Pozdrawiam

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #115 dnia: Maj 04, 2009, 09:08:51 »
ja bym wybrał opcję 2
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline silver_pl

• 38
  • Sprzęt: TouchHD
« Odpowiedź #116 dnia: Maj 04, 2009, 10:04:31 »
Też skłaniam się ku 2 opcji.

Może ktoś ma jeden z tych uchwytów i mógłby podzielić się opinią. Głównie chodzi mi o to żeby tel się dobrze trzymał.

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #117 dnia: Maj 04, 2009, 10:17:07 »
A ja bym polecił zestaw nr 1, uzytkuje go juz 5 m-cy sprawuje sie idealnie. Dodatkową zaleta jest to ze dziala jako zestaw glosnomowiacy do  telefonu i nie trzeba wyciagac aby odbierac rozmowy, mikrofon czuły dobrze lapie slychac rozmowce rowniez idealnie i dosyc glosno. Osobiscie POLECAM.

« Odpowiedź #118 dnia: Maj 04, 2009, 15:30:26 »
Witam, zastanawiam się nad uchwytem samochodowym dla mojego HD'ka. Który z nich będzie lepszy? Może macie jakiś inny typ?

1. http://allegro.pl/item625129046_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_hf_htc_touch_hd.html
2. http://allegro.pl/item617496051_htc_touch_hd_oryginalny_uchwyt_hr_sztywne_ramie.html + ładowarka

Pozdrawiam

Mam zestaw numer 1 ;-) po pół roku intensywnego uzytkowania (dużo jeżdzę) padł Mini-Jack (częste wkładanie), napierw zaczął przerywać, pod odpowiednim ustawieniem działał, teraz całkowicie padł.  ze zmianą samochodu głosnik miałem bardzo nisko i słabo było słychać ... zmieniłem zestaw na Jabra SP 700, uchwyt narazie zostawiłem, ale chyba zmienie bo denerwuje mnie kilkanie na ekran za kazdym razem jak wkładam telefon w uchwyt.

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #119 dnia: Maj 19, 2009, 09:52:36 »
A ja się chciałem dowiedzieć czy znacie jakiś sklep w necie gdzie za jednym zamachem kupię :
1. Uchwyt H&R
2. Ładowarkę
3. Etui
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz