Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #300 dnia: Wrzesień 08, 2009, 11:48:04 »
Też przyłączam się do postu. Zastanawiam się czy kupić orginalny futerał czy może orginalny silikon. Modele: S420 i S421 HTC. Ładowarkę samochodową mam jeszcze z Artemisa to powinna być chyba dobra. Jestem ciekawe czy można kupić samo mocowanie do orginalnego ucghwytu ktory był w komplecie z Artemisem w Orange?

Można. To sa uchwyty HR (Herbert Richter) i szukaj takiej firmy do HD'ka. Na allegro są. Np. ta: http://allegro.pl/item715491947_glowica_uchwyt_htc_touch_hd_hr_auto_comfort_fvat.html

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #301 dnia: Wrzesień 09, 2009, 11:43:42 »
Po kilku tygodniach użytkowania uchwytu  HR Auto-Comfort (tego dodawanego razem z ładowarką) jestem średnio zadowolony. Po włożeniu THD do uchwytu jest średni dostęp do pokrętła który odpowiada za obracanie pion-poziom do tego pokrętło na ramieniu które odpowiada za ruch "prawo/lewo" nie można dokręcić, przy użyciu trochę większej siły ramię pomimo zablokowania przekręca się. Dałem za niego 50 zł z wysyłką więc tragedii nie ma ale gdybym dal za niego 100 zl z wysyłką to byłbym bardzo niezadowolony - być może tak ma tylko mój egzemplarz nie mniej jednak jakoś nie czują tego "made in geramany".
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #302 dnia: Wrzesień 12, 2009, 22:04:08 »
Pytanie o folie, jaką kupić?
Obecnie mam http://allegro.pl/item717893521_lustro_dotykowa_folia_ochronna_htc_touch_hd.html ale ta folia zaczęła mnie już na tyle wkurzać że mam jej dość i chcę zmienić.
Chodzi o to że ta jest błyszcząca i na zewnątrz ledwo co widać na wyświetlaczu... więc pytam jaką kupić folie? jakąś matową tak aby poprawić nieco czytelność wyświetlacza.

Może ta? http://allegro.pl/item738295077_dotykowa_folia_ochronna_htc_touch_hd_najlepsza.html
albo oryginalna HTC?

I jeszcze pytanie o baterię. Widzę że pojawiły się jakieś 1500mAh firmy BLUE STAR. Ktoś ma?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #303 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:27:05 »
Jak matowa to bierz Brando Protector Plus. Bardzo dobra i wytrzymała, choć może niezbyt dokładnie docięta.

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #304 dnia: Październik 11, 2009, 14:07:37 »
jeszcze raz uchwyt,,,,  http://www.allegro.pl/item744473389_em_uchwyt_samochodowy_htc_touch_hd_ladowarka.html    cos takiego znalazlem,,,ktos to moze juz przerabial  ?

« Odpowiedź #305 dnia: Październik 11, 2009, 14:46:57 »
Jeżeli chodzi o Brando i folie to zdecydowanie odradzam matową, wczoraj przesiadłem się na błyszczącą i muszę stwierdzić, że to niebo a ziemia. Na matowej jest strasznie nieostro dopiero błyszcząca pomimo tego, że odbija więcej światła pokazuje prawdziwe oblicze wspaniałego wyświetlacza HD. Obydwie brudzą się, może matowa minimalnie mniej ale i tak cały czas wygląda jak zakurzona.

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #306 dnia: Październik 11, 2009, 15:12:11 »
jeszcze raz uchwyt,,,,  http://www.allegro.pl/item744473389_em_uchwyt_samochodowy_htc_touch_hd_ladowarka.html    cos takiego znalazlem,,,ktos to moze juz przerabial  ?

Nie przerabiałem tego uchwytu ale jeżeli mogę na coś zwrócić uwagę to albo jestem ślepy albo nie widzę w tym uchwycie żadnych wyściółek zabezpieczających przed porysowaniem. Pewnie za jakiś czas od ciągłego wkładania i wyciągania by się porysował, ale jak komuś nie zależy na tym to wygląda całkiem przyzwoicie z tym sztywnym ramieniem.

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #307 dnia: Październik 11, 2009, 15:46:49 »
Jeżeli chodzi o Brando i folie to zdecydowanie odradzam matową, wczoraj przesiadłem się na błyszczącą i muszę stwierdzić, że to niebo a ziemia. Na matowej jest strasznie nieostro dopiero błyszcząca pomimo tego, że odbija więcej światła pokazuje prawdziwe oblicze wspaniałego wyświetlacza HD. Obydwie brudzą się, może matowa minimalnie mniej ale i tak cały czas wygląda jak zakurzona.

Hm... ja mam brando matowa od 3 dni.. moze za malo oczekuje od niej, ale wg mnie wszystko ladnie wyglada i ogolnie jest ok....

Pozdrawiam

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #308 dnia: Październik 11, 2009, 20:30:53 »

Nie przerabiałem tego uchwytu ale jeżeli mogę na coś zwrócić uwagę to albo jestem ślepy albo nie widzę w tym uchwycie żadnych wyściółek zabezpieczających przed porysowaniem. Pewnie za jakiś czas od ciągłego wkładania i wyciągania by się porysował, ale jak komuś nie zależy na tym to wygląda całkiem przyzwoicie z tym sztywnym ramieniem.

Ja ma dość drogi uchwyt Brodita i on też nie ma żadnych wyściółek i dodatkowo HDka sie w niego wsuwa od góry czyli następuje tarcie i jak do tej pory wszystko OK ;)
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

« Odpowiedź #310 dnia: Październik 12, 2009, 23:26:41 »
Ja w ogóle nie wkładam do etui - gumowe czy żelowe - gromadzą kurz pod spodem, który niszczy urządzenie.
Trzymam HDka w wyściełanym od środka pluszem pseudoskórzanym etui przy pasku i do tej pory (1 rok) nie ma najmniejszej rysy. Nie używam też folii.

« Odpowiedź #311 dnia: Październik 13, 2009, 00:20:53 »
foli używam aktualnie takiej : http://allegro.pl/item761275673_lustro_dotykowa_folia_ochronna_htc_touch_hd.html

chciałbym zmienić ją bo trochę mie już wkurza ta foia... bardzo odbija i w słoncu ledwo co widać...

tą warto kupić? to zwykła folia? nie jest matowa i czy trzyma się na zasadzie elektrostatyki czy na klej?
http://allegro.pl/item755195629_folia_brando_ultra_clear_do_htc_touch_hd_f_vat.html

sugerujecie więc tą Brando? czy coś jeszcze może?

zysiek9 gumke odradzam... kupiłem, użyłem może ze dwa razy i wrzuciłem do szuflady... od tamtej pory sobie leży. Przywierało do niej dużo kłaczków itp. czasem też źle wychodziła z kieszeni... nie wiem jak żelowa.

a czy ten pokrowiec to też żel?
http://allegro.pl/item773552141_niezniszczalny_luxcrystal_envy_htc_touch_hd.html

a co powiecie na to?
http://allegro.pl/item762110188_futeral_folia_lcd_protector_do_htc_touch_hd_cz.html
http://allegro.pl/item777406943_etui_motion_skora_futeral_htc_touch_hd_touchhd.html

ktoś używał?
osobiście to jak patrzę na te zdjęcia tego to mam zastrzeżenia pewne... czy aby nie będzie za krótkie? HD'k nie będzie się wyslizgiwał? no i te wycięcia po bokach

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #312 dnia: Październik 13, 2009, 08:07:52 »
tą warto kupić? to zwykła folia? nie jest matowa i czy trzyma się na zasadzie elektrostatyki czy na klej?
http://allegro.pl/item755195629_folia_brando_ultra_clear_do_htc_touch_hd_f_vat.html

sugerujecie więc tą Brando? czy coś jeszcze może?
O foliach Brando na tym forum przez kilka lat zebrało się naprawdę dużo wątków więc może użyj wyszukiwarki.

Co do "gumy" - używam bez wzorków czarną od ponad roku i HD ani  nie jest porysowany ani nie zbiera paprochów, za to kilka razy zamortyzowała mniejsze lub większe uderzenia.

ps. Ciekawe kto kupuje lustrzaną folię - ekran bez foli i tak jest średnio czytelny w słońcu ;).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline cichy3000

• 39
    • cichy3000.blogspot.com
  • Sprzęt: HD + PRO + Diamond + X1
« Odpowiedź #313 dnia: Październik 13, 2009, 14:03:35 »

a ja chcialem zapytac o "ruch palca po ekranie" ... czy nie jest tak ze na ultra clear jest jakby taki efekt ciągnienia / oporu ? i że po matowej lepiej się palec "porusza" ?
bede dzwięczny za odpowiedź
my work:
Proszę napisać do Admina o zgodę - zgodnie z regulaminem lub napisać to samo u nas na forum

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #314 dnia: Październik 13, 2009, 19:48:15 »
jeszcze raz uchwyt,,,,  http://www.allegro.pl/item744473389_em_uchwyt_samochodowy_htc_touch_hd_ladowarka.html    cos takiego znalazlem,,,ktos to moze juz przerabial  ?

a ja chcialem zapytac o "ruch palca po ekranie" ... czy nie jest tak ze na ultra clear jest jakby taki efekt ciągnienia / oporu ? i że po matowej lepiej się palec "porusza" ?
bede dzwięczny za odpowiedź

No powiem Ci że coś w tym jest. Co prawda Brando w połysku nie używałem ale mam na Hdku oryginalną błyszczącą i w porównaniu do poprzedniego telefonu z brando matową faktycznie ciut taki efekt występuje. Niemniej nie jest to uciążliwe dla mnie.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
KRUSELL,,,,,pokrowiec
« Odpowiedź #315 dnia: Październik 13, 2009, 20:27:41 »
KRUSELL,,,,,odradzam wszystkim,,,gwarancja 25 lat,,,tylko na co,,? bo mi  sie polamal ten suwak co sie laczy klapka z futeralem,odeslalem do sklepu czekalem prawie 3 miesiace i gdybym sie nie odezwal to by mi nie odpisali ani nie oddzwonili,na moj telefon co z moja reklamacja facet odpowiada ze on nic nie wie ,,,,,a wczesniej mowil mi ze czeka na decyzje....Szwedow,,,paranoja,,,,po ponowym telefonie powiedzialem zeby mi odeslali ten pokrowiec , ja odesle sam go szwedom .a sklep w ktorym kupilem ten pokrowiec nazywa  sie SELNET  i miesci sie w Kluczborku ..omijajcie dalekim lukiem ten sklepik,,,,,

*

Offline zbychos

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD, Omnia I8000, HTC Mozart
Odp: KRUSELL,,,,,pokrowiec
« Odpowiedź #316 dnia: Październik 13, 2009, 21:30:48 »
Też miałem ten problem z suwakiem. Tyle,że ja kupiłem w sklepie internetowym chyba SATLAND. Wysłałem im fotki i nawet nie chcieli dowodu zakupu. Wysłali do KRUSELLA i natychmiast dostałem nowy. Sklep polecam no i jak na razie odpukać wszystko jest OK.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #317 dnia: Październik 13, 2009, 21:35:41 »
A ja niezmiennie polecam robione na zamówienie pokrowce EASECASE z eBaya:
http://myworld.ebay.com/wiwaycn/

Drogie, ale warte każdego centa. Do HD2 na bank tez u nich kupię.

*

Offline michnior

• 9
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #318 dnia: Październik 13, 2009, 21:43:36 »
KRUSELL,,,,,odradzam wszystkim,,,gwarancja 25 lat,,,tylko na co,,? bo mi  sie polamal ten suwak co sie laczy klapka z futeralem,odeslalem do sklepu czekalem prawie 3 miesiace i gdybym sie nie odezwal to by mi nie odpisali ani nie oddzwonili,na moj telefon co z moja reklamacja facet odpowiada ze on nic nie wie ,,,,,a wczesniej mowil mi ze czeka na decyzje....Szwedow,,,paranoja,,,,po ponowym telefonie powiedzialem zeby mi odeslali ten pokrowiec , ja odesle sam go szwedom .a sklep w ktorym kupilem ten pokrowiec nazywa  sie SELNET  i miesci sie w Kluczborku ..omijajcie dalekim lukiem ten sklepik,,,,,
W identycznym miejscu rozpadl mi sie ten futerał... Nie wiem moze 2 miesiace mi wytrzymal... odradzam .. badziewie ;]

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #319 dnia: Październik 13, 2009, 22:53:25 »
Też miałem ten problem z suwakiem. Tyle,że ja kupiłem w sklepie internetowym chyba SATLAND. Wysłałem im fotki i nawet nie chcieli dowodu zakupu. Wysłali do KRUSELLA i natychmiast dostałem nowy. Sklep polecam no i jak na razie odpukać wszystko jest OK.

no widzisz...jeden i ten sam towar a dwie rozne gwarancje,,,,,facet mi wciska ze szwedzi nie chca uznac tej ustrki bo to nie rozpruly sie szwy tylko ustwerka z winy uzytkownika,,,normalny BYDLAK  i nic wiecej,,,,,
Napisane: 12-10-2009, 23:10:56

no wlasnie,,,musimy sie wzajemnie informowac,gdzie i co kupowac bo inaczej  te pijawki nie dosc ze wcisna nam kit to jeszcze nie chca wymienic tego badziewia,,jutro dzwonie do krusella ...zobaczymy co oni mi powiedza,,,,tak na marginesie to jest moja kolejna nauczka zeby nie kupowac tanie w Polsce ,lepiej dac troche wiecej za granica a miec problem reklamacji z glowy......

« Odpowiedź #320 dnia: Październik 13, 2009, 23:34:36 »
Nie wiem jak u was ale jak na szyty na miarę pokrowiec to u mnie jest troszkę przykrótki ,zasłania głośnik i kamerę z przodu .

« Odpowiedź #321 dnia: Październik 14, 2009, 00:13:39 »
Borg tą folie to już miałem z HD'kiem, bo kupiłem swojego z allegro.pl

a szukać mi się nie bardzo chce...  :P
prosiłbym tylko o odpowiedź... czy trzyma się na zasadzie elektrostatyki? i czy jest dobra? no i jaka ona jest? matowa, błyszcząca?

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #322 dnia: Październik 14, 2009, 11:38:15 »
Ja pokrowce, futerały i etui Krusella używam już od 7 modeli telefonów / pda. Nie zdarzyło mi się jeszcze cokolwiek z tego co napisaliście powyżej. Zaznaczam że cackanie się z telefonami czy ich pokrowcami u mnie nie występuje :P Masa znajomych też używa i sobie chwali więc z cała odpowiedzialnością moge stwierdzić ze to solidna firma przynajmniej jeśli chodzi o produkty (o gwarancji się nie wypowiadam bo nic mi na ten temat nie wiadomo).

Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline tomkraw

• 35
  • Sprzęt: Tipo i Blackstone
« Odpowiedź #323 dnia: Październik 18, 2009, 11:00:17 »
Czy ktoś używa kołyski do HDka? Widział kto coś takiego dedykowanego dla HD?
Miałem taką z FS n560 i bardzo mi to pasowało.

pozdrawiam
Tomek

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #324 dnia: Październik 18, 2009, 11:56:31 »
A tak w ogóle to silikony / gumowe etui to dla mnie jedna wilka porażka :S

Cokolwiek by nie wziął pod uwagę w ocenie to i tak używanie ich mija się z celem :-|
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #325 dnia: Październik 18, 2009, 12:32:40 »
http://allegro.pl/item777406943_etui_motion_skora_futeral_htc_touch_hd_touchhd.html[/url]

ktoś używał?
osobiście to jak patrzę na te zdjęcia tego to mam zastrzeżenia pewne... czy aby nie będzie za krótkie? HD'k nie będzie się wyslizgiwał? no i te wycięcia po bokach

Tego nie polecam, jest bardzo ładnie wykonany ale zbyt dopasowany, a przez to trudny do używania i przyciska samoistnie przyciski głośności.

« Odpowiedź #326 dnia: Październik 18, 2009, 13:48:34 »
Folia Brando Ultra Clear Protector Plus, czy trzyma się wyświetlacza na klej czy na zasadzie elektrostatyki?

*

Offline jimixxx

• 36
  • Sprzęt: HTC Kaiser,HTC HD, Samsung I9070
« Odpowiedź #327 dnia: Październik 18, 2009, 16:14:24 »
Folia Brando Ultra Clear Protector Plus, czy trzyma się wyświetlacza na klej czy na zasadzie elektrostatyki?
  To drugie-na zasadzie elektrostatyki...
Jedyną pociechą jest to,że są bardziej zieloni niż JA...

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #328 dnia: Październik 18, 2009, 16:18:21 »
A tak w ogóle to silikony / gumowe etui to dla mnie jedna wilka porażka :S

Cokolwiek by nie wziął pod uwagę w ocenie to i tak używanie ich mija się z celem :-|

Jak CI Touch HD zaliczy terakotę z 1,5 metra przy wyjmowaniu z kabury to dopiero będziesz zadowolony :).
Ja od roku prawie używam "czarnej gumy" plus folia na ekranie - noszę THD w kieszeni z kluczami i nic mi się nie łuszczy, lakier nie porysowany, ekran cały a poza tym w takiej "gumce" pewniejszy chwyt w dłoni i uchwycie samochodowym.

« Odpowiedź #329 dnia: Październik 29, 2009, 16:57:34 »
którą folie mam kupić?
Brando ultraclear Protector Plus- http://allegro.pl/item798822014_htc_touch_hd_folia_ochronna_brando_super_jakosc.html
czy
Brando Protector Plus - http://allegro.pl/item798295789_htc_touch_hd_blackstone_folia_brando_antyrefleks.html

bo nie wiem już... jakie są różnice pomiędzy tymi dwoma?