Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:34:51 »
Podobnej konstrukcji to one chyba nie bardzo są.
W tych, do których dałeś linka wkładasz fona prosto w plastik, jak będzie wyglądała jego obudowa po pewnym czasie użytkowania już tutaj była mowa kilka razy.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #271 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:46:50 »
No fakt, użyłem zbyt dużego skrótu myślowego, mówiąc o podobnej konstrukcji miałem na myśli ramię, głowica oczywiście jest zupełnie inna ;)

Dzięki za zwrócenie uwagi na te plastiki, faktycznie podrapią sprzęt raz dwa :ok:
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #272 dnia: Lipiec 15, 2009, 13:50:00 »
A ja jeżdżę z taką, tylko czarną:
http://allegro.pl/item688429452_biala_glowica_uchwyt_szczekowy_na_telefon_1_hr.html
Kupiłem ją jeszcze do Diamonda, ale HD-ka też trzyma świetnie. I jest niedroga. Ma też gąbki z boku, więc nic się nie drapie.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #273 dnia: Lipiec 22, 2009, 19:45:52 »
Taka mała uwaga dla kupujących  - prawdopodobnie wszystkie uchwyty samochodowe z ruchomymi "łapkami" do chwytania nie są kompatybilne z Touch HD. Nie ważne co pisze producent, jeżeli łapki są w na bokach to prawie na pewno będzie problem z klawiszem głośności, czy to Noki czy np. Herbert Richter.

Kupiłem tutaj polecany Herbert Richter i nie jest tak różowo - przy blokowaniu urządzenia w "łapkach" włącza się regulacja głośności - nie wiem czy kilka godzin wciśniętego vol- jest korzystne dla THD. Druga sprawa z uchwytem Herbert Richter - można zapomnieć o szybkim przestawianiu pion/poziom, pokrętło jest tak schowane iż jedną ręką jest bardzo niewygodnie poluzować.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Grgur

• 20
  • Sprzęt: HTC Touch HD | ROM XannyTech Grid Evo
« Odpowiedź #274 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:19:29 »
Kupiłem uchwyt Mini PDA Gripper 1 Richtera. Wkładam do niego Touch HD w silikonowym ubranku. Szczęki trochę zawadzają o klawisz ściszania, ale nie wciskają go. Nie sprawdzałem jak będzie przy wkładaniu "gołego" Blackstone'a.

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #275 dnia: Lipiec 23, 2009, 08:11:38 »
No to jesteś szczęśliwcem - u mnie zachodzą tak że wciskają więc trzeba wpierw zamontować THD a dopiero odblokowywać . Da się z tym żyć ale śmieszą mnie zapewnienia producentów i sprzedawców iż pasuje idealnie - chyba THD na oczy nie widzieli :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Paczol

• *
  • 61
  • Sprzęt: Obecnie SPV M3000, Nike, Kaiser, Raphael, Wibrain
« Odpowiedź #276 dnia: Lipiec 23, 2009, 08:25:16 »
Kupiłem tutaj polecany Herbert Richter i nie jest tak różowo - przy blokowaniu urządzenia w "łapkach" włącza się regulacja głośności - nie wiem czy kilka godzin wciśniętego vol- jest korzystne dla THD. Druga sprawa z uchwytem Herbert Richter - można zapomnieć o szybkim przestawianiu pion/poziom, pokrętło jest tak schowane iż jedną ręką jest bardzo niewygodnie poluzować.

Ten uchwyt można okręcić o 180 stopni i przełożyć dolne języczki.
Po tym zabiegu niema problemu z klawiszem głośności. Boczne łapki są niżej  :)

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #277 dnia: Lipiec 23, 2009, 08:27:59 »
a widzisz tego nie wiedziałem bo odkupiłem od kogoś ten uchwyt ale bez instrukcji i pudełka - zaraz sprawdzę :).

edit:

Zwracam honor - uchwyt Herbert Richter jest kompatybilny z Touch HD  :grin:.

Dzięki za podpowiedź faktycznie wystarczy zrobić tak jak napisałeś i wszystko pasuje - pewnie bym z czasem doszedł do tego bez instrukcji tylko po jakim czasie :). Męczyło mnie że na niektórych zdjęciach właśnie pstryczek od rozsuwania szczęk był po prawej na górze a ja miałem po lewo na dole :).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 08:42:29 wysłana przez Borg »

*

Offline Paczol

• *
  • 61
  • Sprzęt: Obecnie SPV M3000, Nike, Kaiser, Raphael, Wibrain
« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 23, 2009, 08:41:54 »
Też nie wiedziałem. Wkurzało mnie, że przy montażu HD się wycisza i zacząłem kombinować.
Uchwyt od góry i dołu jest taki sam, przez co możliwe jest przełożenie języczków.
Także w firmie HR projektanci spisali się na medal  :D

« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 23, 2009, 22:24:17 »
A ja znalazłem taka kaburę:

http://www.allegro.pl/item691723310_futeral_do_htc_touch_hd_i_htc_max_4g_unipur.html

I w sumie wszystko mi się w niej podoba oprócz ceny. Moze macie namiary na cos własnie takiego w sensownej cenie?

Autorus

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #280 dnia: Lipiec 23, 2009, 22:30:07 »
Uchwyt, który wklejałem kilka postów wyżej, nie zahacza o klawisze głośności. I obraca się go jednym ruchem w sekundę.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #281 dnia: Lipiec 26, 2009, 20:41:57 »
Powtorze po raz kolejny - nigdy nie zamienie uchwytu dedykowanego na zaden uniwersalny z rozsowanymi lapkami. Uzywam juz z pol roku oryginalny od HTC i NIC sie nie porysowalo wiec nie mam pojecia skad taki problem. Byc moze problem byl z pierwszymi wyprodukowanymi HDkami ktore mialy jakas wade z lakierem. Moj HD bynajmniej nowy nie jest ale zadnej najmniejszej ryski znalezc nie moge. Do swoich PDA na przestrzeni lat uzywalem juz ponad 20 uchwytow i zawsze konczylem z dedykowana glowica. Zadne uniwersalne cholerstwo nie trzymalo uzadzenia tak dobrze i nie umozliwialo szybkie i jednoreczne wstawianie i wyjmowanie urzadzenia...  Nie wiem czy to nie podrobka (moj uchwyt z ladowarka kosztowal ponad 70 zl) ale jesli mozna kupic uchwyt dedykowany za 20 zl (http://www.allegro.pl/item667457884_htc_touch_hd_uchwyt_samochodowy_dedykowany.html) to naprawde goraco odradzam wymyslanie z jakimis wynalazkami...

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #282 dnia: Lipiec 26, 2009, 20:50:24 »
Ten uchwyt to jest totalna poracha, miałem go do SPV M650 i zajechał mi cały lakier na foniasku.
Ramię jest do kitu, drga jak cholera na naszych polskich drogach, ze stabilnością to to nie ma nic wspólnego.
Jednym słowem to chyba najgorsze co można kupić do Touch HD.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #283 dnia: Lipiec 26, 2009, 21:43:01 »
Poza tym z oryginalnym zaczyna się problem w momencie gdy ma się na Touch HD założoną "gumę" - ten Herbert Richter po przełożeniu "łapek" starczy mi na lata, jest sztywny nie drga, THD mogę w "gumie" montować. Jedynie co to nie można szybko przestawić w "landscape" ale w sumie można to przed rozpoczęciem jazdy zrobić, ewentualnie słabiej dokręcić pokrętło blokujące.

*

Therion7777

« Odpowiedź #284 dnia: Lipiec 28, 2009, 13:51:56 »
Witam.

To jak tak zapytam czy ktoś miał może problem z połączeniem Nokii BH-206 z HTC HD po BT? Wszystko u mnie wykrywa (k800i, laptopy, etc.), a tej słuchawki wykryć nie może :/ Konfiguracja BT w HD standardowa. Słuchawka sprawna, łączy się z k800i bez problemu.

Pozdrawiam.

EDIT: Przepraszam. Problem rozwiązany -- nie wiem czemu źle zrozumiałem instrukcję słuchawki :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 13:57:43 wysłana przez Therion7777 »

*

Offline jotek

• 26
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #285 dnia: Sierpień 01, 2009, 23:55:30 »

Ten uchwyt można okręcić o 180 stopni i przełożyć dolne języczki.
Po tym zabiegu niema problemu z klawiszem głośności. Boczne łapki są niżej  :)

Też kupiłem sobie ten uchwyt Herbert Richter. Przełożyłem sobie języczki zgodnie z podpowiedziami na forum i uważam że jest rewelacyjny. Do wszystkiego jest dostęp HDk trzyma się pewnie a możliwości ustawienia całego uchwytu pozwalają go dopasować do każdego auta (a teraz mam dość rozbudowaną deske rozdzielczą w aucie i poprzedni uchwyt na miękkim pałąku był bardzo trudny w montażu).

SPV C600 --> Samsung i780 --> HTC Touch HD

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #286 dnia: Sierpień 02, 2009, 12:02:19 »
Powtorze po raz kolejny - nigdy nie zamienie uchwytu dedykowanego na zaden uniwersalny z rozsowanymi lapkami. Uzywam juz z pol roku oryginalny od HTC i NIC sie nie porysowalo wiec nie mam pojecia skad taki problem. Byc moze problem byl z pierwszymi wyprodukowanymi HDkami ktore mialy jakas wade z lakierem. Moj HD bynajmniej nowy nie jest ale zadnej najmniejszej ryski znalezc nie moge. Do swoich PDA na przestrzeni lat uzywalem juz ponad 20 uchwytow i zawsze konczylem z dedykowana glowica. Zadne uniwersalne cholerstwo nie trzymalo uzadzenia tak dobrze i nie umozliwialo szybkie i jednoreczne wstawianie i wyjmowanie urzadzenia...  Nie wiem czy to nie podrobka (moj uchwyt z ladowarka kosztowal ponad 70 zl) ale jesli mozna kupic uchwyt dedykowany za 20 zl (http://www.allegro.pl/item667457884_htc_touch_hd_uchwyt_samochodowy_dedykowany.html) to naprawde goraco odradzam wymyslanie z jakimis wynalazkami...

wszystko sie zgadza,,,ale...nie ten za te 30 zl,,podroba 100% i po drugie nie te ramie !!!!  tylko sztywne,czyli uchwyt ale orginal i sztywne ramie,,i to musi dzialac!  :) :ok:

« Odpowiedź #287 dnia: Sierpień 03, 2009, 12:54:42 »
A ja zakupiłem futeralik  na smycz nakładany na głowę:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400053234975&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:PL:1123#ebayphotohosting

Jak przyjdzie to napisze co i jak.

Autorus

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #288 dnia: Sierpień 03, 2009, 13:12:27 »
...futeralik  na smycz nakładany na głowę...

na głowę powiadasz?? hmmm ciekawe rozwiązanie ;)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Carlito

• **
  • 163
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #289 dnia: Sierpień 03, 2009, 14:26:18 »
 ??? Mam takie coś, ale nie wiem, jak to na głowę założyć :shock: A tak poważnie, z tyłu jest zaczep, ale do paska, u mnie jest 8-pozycyjny. Na zdjęciu jest tam doszyty pasek skóry, ale raczej nie do smyczy. Chociaż jak się ktoś uprze...

« Odpowiedź #290 dnia: Sierpień 03, 2009, 19:07:30 »
No fakt, nie dopisałem ze trzeba dodatkowo smycz zakupić :)

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #291 dnia: Sierpień 06, 2009, 10:30:47 »
No fakt, nie dopisałem ze trzeba dodatkowo smycz zakupić :)

Raczej beret albo melonik raczej jesli nadal chcesz HD na glowie nosic ;P

« Odpowiedź #292 dnia: Sierpień 07, 2009, 18:12:29 »
Wiec futeralik przyszedł. Pasuje ok, tylko ze na zdjęciu jednak wyglądał inaczej tzn miał to metalowe kółko z tyłu. A ten nie ma. Nic, pokombinuje ze smyczą.

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #293 dnia: Sierpień 11, 2009, 17:36:25 »
Witam. Panowie jak ten uchwyt HR ustawić by nie wciskał klawisza głośności. Możecie opisać dokładnie?
W ogóle to mowa o tym uchwycie? http://allegro.pl/item706510435_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html ??

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #294 dnia: Sierpień 11, 2009, 18:02:57 »
Tak jak mi ktoś kiedyś napisał - wysuwasz te stopki do podtrzymywania (na bok), obracasz do "góry nogami" uchwyt tak żeby przycisk otwierania łapek był z prawej strony na górze  (tak jak na zdjęciu z aukcji). Montujesz stopki na dole i teraz "łapki" obejmują THD poniżej przycisków głośności.

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #295 dnia: Sierpień 11, 2009, 19:07:22 »
Pytanie do osób używających poniższego uchwytu:

http://www.bajtel.pl/pl/opis/2436

Czy wtyczkę zasilania podpiętą pod uchwyt można odpiąć, czy jest podpięta na stałe? Chodzi mi o to, czy będę mógł zdemontować tymczasowo uchwyt, gdy podepnę zestaw pod elektrykę auta (przy zestawie z wtyczka do zapalniczki nie ma tego problemu, ale wygląda mniej estetycznie).

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #296 dnia: Sierpień 14, 2009, 16:46:51 »
Ale jak łapki będą trzymały nisko HD-eka to podczas ustawienia na landscape HD nie wyleci ? :D

« Odpowiedź #297 dnia: Sierpień 23, 2009, 13:02:24 »
Jaki futerał gumowo-kaucukowy jest najlepszy ? Na allegro jest tego troche ale nie wiem czy one naprawde pasują. Jaki byście poradzili sprawdzony ?

« Odpowiedź #298 dnia: Wrzesień 04, 2009, 13:01:48 »
Też przyłączam się do postu. Zastanawiam się czy kupić orginalny futerał czy może orginalny silikon. Modele: S420 i S421 HTC. Ładowarkę samochodową mam jeszcze z Artemisa to powinna być chyba dobra. Jestem ciekawe czy można kupić samo mocowanie do orginalnego ucghwytu ktory był w komplecie z Artemisem w Orange?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 13:03:44 wysłana przez jmahorow »

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #299 dnia: Wrzesień 08, 2009, 11:41:48 »
Brodit dotarł. Zaraz biegnę instalować ;)