Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53520 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #240 dnia: Lipiec 01, 2009, 15:11:20 »
Wiesz jaki jest największy problem takich obudów? Jedno ziarenko piasku między HD a tą obudową i masz porysowane wszystko dokładnie. To samo jest z tymi wszystkimi aluminiowymi etui.

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #241 dnia: Lipiec 01, 2009, 16:27:34 »
Uważasz je za fajne, czy za "fajne"? ;)

:O~Uważam je za milutkie! Szczególnie jak wyjmiesz fonika w czymś takim przy odpowiednim towarzystwie . :wink:
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #242 dnia: Lipiec 02, 2009, 14:15:52 »
No cóż, o gustach się nie dyskutuje.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #243 dnia: Lipiec 02, 2009, 14:22:40 »
Powiedzmy sobie szczerze nawet jak pod sylikon ci sie dostanie piasek, to tez masz porysowane, wiec nie ma zadnego pokrowca, ktory w pelni ochroni urzadzenie...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #244 dnia: Lipiec 02, 2009, 18:48:44 »
Bo silikony też są do dupy. Jedyne rozsądne IMO rozwiązanie to porządna kabura i tyle.

*

Offline nurek

• 20
« Odpowiedź #245 dnia: Lipiec 03, 2009, 16:14:23 »
Ehh to ja szukam jednak czegoś z czego nie będzie trzeba ciągle wyciągać HDeka by odebrać połączenie czy odczytać SMSa lub jeszcze coś innego. Wkurzało by mnie to wyciąganie. Szukam jakiegoś futerału na stałe.

Ja od kilku lat do każdego Pocketa używam futerałów firmy Krusell - telefonu nie wyciągasz z futerału, a ekran jest zabezpieczony klapką(sprawdź na allegro). Co prawda futerał nieco powiększa gabaryty telefonu, ale cóż, nic za darmo. W zestawie jest klips na szybkozłączce, a dodatkowo możesz dokupić do samochodu (na taką samą szybkozłączkę), uchwyt na szybę i/lub uchwyt do przyklejenia na deskę rozdzielczą. Uzywam i jestem bardzo zadowolony.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2009, 16:17:17 wysłana przez nurek »

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #246 dnia: Lipiec 03, 2009, 20:23:26 »
Ehh to ja szukam jednak czegoś z czego nie będzie trzeba ciągle wyciągać HDeka by odebrać połączenie czy odczytać SMSa lub jeszcze coś innego. Wkurzało by mnie to wyciąganie. Szukam jakiegoś futerału na stałe.

Ja od kilku lat do każdego Pocketa używam futerałów firmy Krusell - telefonu nie wyciągasz z futerału, a ekran jest zabezpieczony klapką(sprawdź na allegro). Co prawda futerał nieco powiększa gabaryty telefonu, ale cóż, nic za darmo. W zestawie jest klips na szybkozłączce, a dodatkowo możesz dokupić do samochodu (na taką samą szybkozłączkę), uchwyt na szybę i/lub uchwyt do przyklejenia na deskę rozdzielczą. Uzywam i jestem bardzo zadowolony.

Używałem futerałów firmy Krusell i już nie chcę. Używałem je do Nokii N73, potem do E51 i uważam, że są słabo spasowane i na dodatek brzydkie. Po za tym są za drogie! Kupiłem ten: http://allegro.pl/item661228165_skorzane_etui_htc_hd_calkowity_dostep_najlepsze.html , na fotkach wygląda smukle, jest prosty, bez żadnych udziwnień. Zobaczymy jaki będzie w realu bo jeszcze do mnie nie dotarł :]

« Odpowiedź #247 dnia: Lipiec 04, 2009, 13:49:01 »
Ja swoje wrażenia odnośnie tego właśnie opakowania wyraziłem stronę wcześniej :)

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #248 dnia: Lipiec 04, 2009, 20:58:22 »

Rozważam jeszcze ten który trochę osób z forum kupiło:
http://allegro.pl/item676057405_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html

Ale tutaj mam wrażenie, że te łapki strasznie odstają i nie będzie to dobrze wyglądało (tzn będzie mnie denerwowało)

Ktoś wie może czy te łapki rozszerzają się ? Chciałbym w silikonie wkładać w uchwyt THD a z tego co widzę oryginalne nie pozwalają na to ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #249 dnia: Lipiec 05, 2009, 10:05:22 »

Rozważam jeszcze ten który trochę osób z forum kupiło:
http://allegro.pl/item676057405_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html

Ale tutaj mam wrażenie, że te łapki strasznie odstają i nie będzie to dobrze wyglądało (tzn będzie mnie denerwowało)

Ktoś wie może czy te łapki rozszerzają się ? Chciałbym w silikonie wkładać w uchwyt THD a z tego co widzę oryginalne nie pozwalają na to ?
tak i to nawet dość sporo.. na tym dużym zdjęciu widac przycisk do rozchylania boków

« Odpowiedź #250 dnia: Lipiec 05, 2009, 15:57:53 »
Witam

Czy ktoś może wyrazić opinie o dostępnym zamienniku baterii do HTC TOUCH HD o pojemności 2500 mAh ?

Czy faktycznie ta bateria jest dobra i dobrze trzyma na niej ? Czy też to tylko chińska tandeta niewarta grosza ....

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #251 dnia: Lipiec 05, 2009, 17:22:47 »
tak i to nawet dość sporo.. na tym dużym zdjęciu widac przycisk do rozchylania boków
jeszcze jedno pytanie - głowica jest dobrze mocowana, nie ma możliwości przypadkowego wypięcia się ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #252 dnia: Lipiec 06, 2009, 15:15:00 »
Oki a więc doszedł do mnie ten futerał: http://allegro.pl/item661228165_skorzane_etui_htc_hd_calkowity_dostep_najlepsze.html

Jest skórzany, dobrze wykonany oprócz tej cholernej plastikowej ramki, która jest z słabego jakościwo plastiku, ramka jest za ostra może rysować telefon podczas wkładania i wyciągania. Można sobie paznokcie połamać. Mogli to jakoś inaczej rozwiązać, plastik mógłby być bardziej elastyczny. Kto używa często HD jako nawigacji stanowczo nie polecam chyba, że obierze jakąś specjalną technikę wyciągania sprzęty :E

« Odpowiedź #253 dnia: Lipiec 06, 2009, 20:56:32 »
http://allegro.pl/item668165240_htc_touch_hd_oryginalny_uchwyt_hr_sztywne_ramie.html

właśnie doszedł do mnie ten uchwyt, niestety szerokość jest taka ze nie włożę tam mojej nokii bo mi wypadnie :( A po to kupowałem ten uchwyt. Jakby kogoś interesowało to oddam za 2/3 ceny. Kontakt na priv.

Autorus

« Odpowiedź #254 dnia: Lipiec 06, 2009, 22:36:12 »
Uchwyt pierwsza klasa, wykonanie świetne, obawiałem się, że będą wystawały "łapki" ale jest to minimalne, poza tym świetnie i bardzo lekko się go reguluje.
Pozdrawiam i polecam

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #255 dnia: Lipiec 07, 2009, 00:15:30 »
autorus bo uchwyt jest uniwersalny dla urządzeń PDA, nie telefonów ;) No może jakieś Eseries z klawiaturą qwerty wejdzie ;)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #256 dnia: Lipiec 08, 2009, 23:27:06 »
A ja mam takie sprawę:

Oryginalne słuchawki to badziew. Słucham muzyki na Creativach, ale  nie ma w nich mikrofonu. Czy widział ktoś gdzieś może taką przejściówkę / kabel /adapter, żeby można było podpiąć inne słuchawki a na kablu był mikrofon i przycisk odbierania? Coś jak oryginalne słuchawki, tylko bez ... słuchawek ;) Pełno jest tego z końcówką USB, ale nie mogę znaleźć nic z jackiem 3,5mm....

« Odpowiedź #257 dnia: Lipiec 08, 2009, 23:54:25 »
Właśnie stoję w tym samym miejscu ...

Na necie znalazłem takie cuś:
http://allegro.pl/item672200268_oryginal_sluchawki_htc_u350_touch_hd_3_5mm_fv22.html

Ale najchętniej to bym chciał coś podobnego tyle tylko, żeby posiadało pilota (trzeba szaleć a co :D )
Czyli coś takiego http://allegro.pl/item676685825_htc_rc_e100_pilot_3_5mm_sluchawki_diamond_pro_fv.html tylko, że nie na miniUSB ale na mini jack

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #258 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:50:58 »
Na necie znalazłem takie cuś:
http://allegro.pl/item672200268_oryginal_sluchawki_htc_u350_touch_hd_3_5mm_fv22.html

No niby fajnie, ale 85zł za przejściówkę...

Ale najchętniej to bym chciał coś podobnego tyle tylko, żeby posiadało pilota (trzeba szaleć a co :D )
Czyli coś takiego http://allegro.pl/item676685825_htc_rc_e100_pilot_3_5mm_sluchawki_diamond_pro_fv.html tylko, że nie na miniUSB ale na mini jack

No właśnie też czegoś takiego szukam. Ale nie jestem w ogóle pewien, czy zwykłe wyjście 3,5mm obsługuje te wszystkie funkcje na pilocie?

*

smokku

Słuchawki Bluetooth
« Odpowiedź #259 dnia: Lipiec 09, 2009, 15:48:09 »
Po pierwszych doświadczeniach ze słuchawkami BT (jakieś Motorola dawane testerom Play! jak wchodzili na rynek) do muzyki via BT byłem nastawiony na anty.

Ale poczytawszy o nowościach w temacie audio w BT 1.2 postanowiłem spróbować i wczoraj zakupiłem Sony DR-BT21G.
http://www.sony.pl/product/hed-stereo-bluetooth/dr-bt21g

Muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony.
Jakość dźwięku jest bardzo dobra. Sparowały się z Touch'em bez problemu. Sterowanie playerem działa. Volume control też (i głośność jest odpowiednia - w przeciwieństwie do ogłuszającego gniazdka Jack). Działają zarówno w playerze Manila jak i z PocketMusic (radio internetowe).
Producent podaje długość działania 11h. ale czytałem opinie użytkowników, że działają nawet 15h. bez podładowywania - to mnie w sumie przekonało do zakupu.
Lekkie, wygodne, ładne. Polecam.  :grin:

P.S. Mam ROM Bysia hypnotiQ 1.7, więc to co powyżej to wrażenia dla tego ROMu. Jak działa z "fabrycznym" - nie wiem.  :ohreally:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 15:50:22 wysłana przez smokku »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 09, 2009, 19:41:31 »
Hm, zaciekawiły mnie te słuchawki. A powiedz mi jak u nich z basem? Jest głęboki i czysty? Bo u mnie bas to podstawa ;)

*

smokku

« Odpowiedź #261 dnia: Lipiec 10, 2009, 00:49:29 »
Normalny. Ani go za mało, ani za dużo.
Nie jestem fanem "lejącego" się basu, więc dla mnie jest zupełnie akurat. :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 10, 2009, 09:06:17 »
A możesz mi jeszcze powiedzieć jak z wygodą noszenia? Nie ciążą na uszach, nie przeszkadzają? Nie bolą uszy po dłuższym noszeniu?

*

smokku

« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 10, 2009, 10:15:07 »
Są jedynie nieco cięższe niż moje kablowe Sennheiser PMX 60, więc jak na słuchawki z wbudowanymi akumulatorami które trzymają grubo ponad 10 godzin, to IMO naprawdę świetny wynik.
Wyglądają zupełnie normalnie i nie rzucają się w oczy za bardzo.

Tylko małe ostrzeżenie - jeśli nie nosiłeś nigdy wcześniej słuchawek z pałąkiem z tyłu głowy, to uszy będą się musiały przyzwyczaić, że coś na nich wisi.
To jak z noszeniem okularów - pierwsze kilka dni "czuje" się noski na nosie.  :wink:

*

smokku

« Odpowiedź #265 dnia: Lipiec 11, 2009, 13:04:19 »
Właśnie u nich kupiłem. Dodam od razu, że to jest import ze stanów, więc gwarancja USA i dodają do kompletu konwerter 220V / 110V. Ale wszystko działa. :)

Z Nokią też powinny działać.

Niestety jedną "wadę" znalazłem. Czytałem w opiniach, że niektórzy skarżą się na "background hiss" który słychać gdy muzyka jest bardzo cicho. Faktycznie - przy cichym dźwięku i podkręconej głośności w słuchawkach, słychać w tle coś jak szum kwantyzacji. Takie "chiiii".
Normalnie gdy gra muzyka tego nie słychać, ale niektórym może przeszkadzać, więc piszę.
To pewnie efekt uboczny kompresji w audio BT.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #266 dnia: Lipiec 11, 2009, 14:15:26 »
Na eBayu są za 50$ z wysyłką, więc nie ma się co pchać w alledrogo ;)

*

smokku

« Odpowiedź #267 dnia: Lipiec 11, 2009, 15:22:53 »
Na eBay nie masz rękojmii.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #268 dnia: Lipiec 12, 2009, 20:15:49 »
Są i z 90-cio dniową gwarancją.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #269 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:20:33 »
Cześć,

Sporo osób skusiło się na polecany już wyżej zestaw: http://allegro.pl/item676057405_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html

Jak byście w porównaniu do niego ocenili - zdaje się podobnej konstrukcji - dwa poniższe? Ktoś miał okazję używać?
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1734-Uchwyt_HR_Design_06_-_HTC_Touch_HD.html
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1733-Uchwyt_HR_Design_04_-_HTC_Touch_HD.html

Z góry dzięki za wszelkie uwagi.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1