Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53423 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:03:17 »
A gdzie można kupić w pl taki kabel do naszego htc?

http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_900000_11000495&products_id=12414

W ostateczności kupie za granicą  :( Na alledrogo nie znalazłem :(

Autorus

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #211 dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:54:44 »
Mimo iż "na oko" wygląda trochę inaczej (gniazdo w HD jest niesymetryczne), to w rzeczywistości do tego PDA pasują typowe kable miniUSB. Ja już używałem kabelka od czytnika kart pamięci i nawigatorów Nokia 500, a teraz Clarion MAP780.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwiec 25, 2009, 10:03:05 »
Jak komuś się nie chce szukać i czytać forum to niech płaci 13 $ za kabel który może być zastąpiony innym za 3 zł   :grin: .
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:39:25 »
?? wepchnąłeś zwykły kabel mini usb? Dobrze rozumiem?

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:55:33 »
tak tak dobrze rozumiesz. Zwykły kabel USB - Mini USB kupiony w sklepie komputerowym będzie pasował.

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 25, 2009, 15:34:10 »
Dokładnie każdy zwykły mini usb pasuje do HDeka. Nawet ładowarka samochodowa HTC ma zwykł usb i pasuje do HDeka ;)

« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 25, 2009, 17:37:44 »
Niezłe jaja, a pierwszą rzeczą którą się załamałem jak zobaczyłem fona to właśnie te debile wejście. A tu taki kwiatek :)  Same dobre wiadomości  :mrgreen:

« Odpowiedź #217 dnia: Czerwiec 28, 2009, 13:35:11 »
Ja również początkowo myślałem że do HD każdy kabel pasował nie będzie ale myliłem się.
mam PS3 i jak zobaczyłem że gniazdo w HD ma inny kształt niż wtyczka od kabla do pada do PS3 to uznałem że nie będzie pasować, ale sprawdziłem i pasuje :)
ale kabel z HD'ka do pada już nie pasuje :/ niby jedno i drugie to miniUSB... nie pojmuję tego

Teraz mam takie pytanie do was.
Czy ktoś spotkał się lub używa pilota RC E100 http://www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=&products_id=1935  ???

Jak to się sprawuje? warto kupić? bo nie ukrywam że czasem wkurza mnie konieczność wyciągania HD'ka z kieszeni i włączanie wyświetlacza żeby np. zmienić utwór czy stacje radiową.
Czy ma to jakiś przycisk do zmieniania utworów z playlisty?? jakiej długości jest kabel?
Prosiłbym o opinię na temat tego pilota.
I jeśli to możliwe to prosiłbym o jakieś zdjęcie tego pilota położonego obok paczki zapałek lub zapalniczki tak abym mógł zobaczyć jakiej to wielkości jest ( tak mniej więcej )

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwiec 28, 2009, 15:53:12 »
Ja również początkowo myślałem że do HD każdy kabel pasował nie będzie ale myliłem się.
mam PS3 i jak zobaczyłem że gniazdo w HD ma inny kształt niż wtyczka od kabla do pada do PS3 to uznałem że nie będzie pasować, ale sprawdziłem i pasuje :)
ale kabel z HD'ka do pada już nie pasuje :/ niby jedno i drugie to miniUSB... nie pojmuję tego

Bo gniazdo w HD i ta mniejsza wtyczka ma inny kształt niż miniUSB. To złącze jest trochę niesymetryczne - nie jest to (w przybliżeniu) trapez jak miniUSB, ale prostokąt ze ściętym jednym bokiem. I dlatego w złącze HD wchodzi kabel miniUSB, a kabel od HD nie wchodzi w gniazdo miniUSB. Proste... :E
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #219 dnia: Czerwiec 28, 2009, 18:09:16 »
arczibald85 tu masz temat który Cię interesuje
Zestaw słuchawkowy HTC + PILOT RC-E100 - czy warto?

Gniazdo jakie posiada htc to extUSB jest ono kompatybilne z USB tzn. że można do niego wpiąć zwykłą  wtyczke USB np. z zasilacza jak i słuchawki z wtyczkami przypominającymi USB ale to wtyczki extUSB są one tak skonstruowane (dokładnie opisał to wyżej biblo ) że pasują tylko do gniazd extUSB nie wejdą do zwykłego gniazda USB.
Kompatybilność w jedną stronę.
Zwykłe USB (mini) posiada 5 styków natomiast extUSB ma 5 styków "standardowych" + 7 dodatkowych, między innymi po to aby działały słuchawki i mikrofon.

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 29, 2009, 20:50:38 »
A jakie futerał najlepiej kupić? Nie chcę żadnych gumowo-kauczukowych. Najlepiej jakiś materiałowy lub skórzany.

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 30, 2009, 09:29:08 »
Jaki "najlepiej" to zależy od Twoich preferencji (pionowy, poziomy, do paska, typu etui, portfel lub zakładany na stałe), budżetu i możliwości zakupowych (czy np. masz kartę kredytową pozwalającą na zakup w jakimś zagranicznym sklepie internetowym).

Nawet w tym wątku przewinęło się wiele futerałów wraz z cenami, linkami do zdjęć, sklepów, a niekiedy i opiniami użytkowników. Wystarczy poszukać...
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 30, 2009, 10:50:12 »
http://allegro.pl/item661228395_skorzane_etui_htc_hd_calkowity_dostep_najlepsze.html

A co sądzicie o tym futerale? Czegoś takiego szukam. Inne są albo słabo wykonane albo przekombinowane. Tylko czy ta plastikowa ramka nie będzie rysować obudowy HDeka?

No to mam ta kaburę. Zrobiona jest ok, htc trzyma się w plastiku mocno, zero ruchów. Dostęp do wszystkich klawiszy bez problemu.

Plusy:
1) dobre wykonanie
2) jak ktoś potrzebuje można doszyć smycz, jest miejsce.

Minusy:
1) jak chcemy wyciągnąć htc np do nawigacji w samochodzie jest trochę kłopotu i faktycznie istnieje prawdopodobieństwo ze boczki moga sie porysować

Autorus

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 30, 2009, 10:58:31 »
http://allegro.pl/item661228395_skorzane_etui_htc_hd_calkowity_dostep_najlepsze.html

A co sądzicie o tym futerale? Czegoś takiego szukam. Inne są albo słabo wykonane albo przekombinowane. Tylko czy ta plastikowa ramka nie będzie rysować obudowy HDeka?

No to mam ta kaburę. Zrobiona jest ok, htc trzyma się w plastiku mocno, zero ruchów. Dostęp do wszystkich klawiszy bez problemu.

Plusy:
1) dobre wykonanie
2) jak ktoś potrzebuje można doszyć smycz, jest miejsce.

Minusy:
1) jak chcemy wyciągnąć htc np do nawigacji w samochodzie jest trochę kłopotu i faktycznie istnieje prawdopodobieństwo ze boczki moga sie porysować

Autorus
A skóra jest dosyć cienka? Nie wygląda za grubo?

A co sądzicie o oryginalnym HTC S421 - http://allegro.pl/item674527096_htc_hd_ffuteral_po_s421_ddgsm_wawa_22_fvat.html
Da się tą "klape" odsłonić o 180*? :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 30, 2009, 16:00:27 »
Do mnie doszedł dzisiaj pokrowiec Easecase z eBaya. Powiem tle- jest genialny. Wieczorem zrobię jakieś fotki i napiszę więcej.

« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:28:22 »
Witam
Co myślicie o takim zestawie:
http://allegro.pl/item670899336_kompletny_uchwyt_htc_touch_hd_od_auto_comfort_hr_2.html

Już sam nie wiem czy to oryginalny HR? Trochę mam obawy czy HD się nie porysuje przy takim uchwycie

Rozważam jeszcze ten który trochę osób z forum kupiło:
http://allegro.pl/item676057405_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html

Ale tutaj mam wrażenie, że te łapki strasznie odstają i nie będzie to dobrze wyglądało (tzn będzie mnie denerwowało)

Forest89 - czy szybko można wyjąć HD z tej kabury - jeżeli nie to chyba pozostaje tylko rozmowa z klapką pod brodą?

Pozdrawiam serdecznie

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:32:57 »
absolus, kup ten drugi uchwyt. Ja go nie dawno kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Uchwy jest bardz osolidny, wnętrze ma metalowe, obudowa jest plastikowa, mocno się trzyma ;) A łapki dużo nie odstają, HD dobrze wygląda na uchwycie. Po za tym lepiej kupić taki uchwyt niż dedykowany bo potem sprzedaż HD-eka i uchwy będzie Ci zbędny a do tego uchwytu pasuje wiele innych urządzeń bo ma szeroki kąt tych łopatek ;) Na prawdę polecam!

« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:07:07 »
Ja zamówiłem ten drugi, powinien przyjść jutro. Moim zdaniem jest bardziej uniwersalny bo i zwykłego fona tam włożysz a w życiu jak to w życiu nigdy nie wiesz co ci będzie potrzebne. Poza tym mam podobny uchwyt nokii i gdyby ta nokia się obracała na głowicy o 360st to bym tego nie brał. Ale się nie obraca :(

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:10:02 »
Ok, 2 słowa o kaburce Easecase, którą dzisiaj dostałem.

Wygląda to tak:

Zawsze podobały mi się etui z Nokii E71, i takiego też szukałem. Znalazłem na eBayu. Robi to jakaś firma z Chin. Trochę mnie cena odstraszała (40$ za produkt z Chin?) ale komentarze kupujących były bardzo pozytywne więc zaryzykowałem.

Etui pasuje idealnie- HD wchodzi i wychodzi w sam raz, ani za lekko ani za ciężko. Do tego wybrałem sobie opcję z dodatkowym zapięciem na magnes, choć już widzę, że i bez tego HD nie wypadnie z etui. Wszystko jest super dokładnie zszyte i wykończone, nic nie odstaje, nie pruje się, no po prostu klasa. Miałem kilka Kruselli przy poprzednich PDA ale to jest jakościowo dużo lepsze.

Fajną ofertę mają w ogóle- jest kilkanaście typów etui, do każdego można wybrać kolor i rodzaj skóry, wyściółki wewnętrznej, rodzaj zapięcia, przy niektórych modelach również klips na pasek. No i dodatkowo własny indywidualny podpis.
Przesyłka za darmo, wysyłają paczkę jako gift, więc nie ma mowy o żadnych cle czy podatku.

Jakby ktoś był zainteresowany to tu jest LINK do sprzedawcy.

Towar kupiłem 13. IV a otrzymałem dzisiaj, więc całkiem przyzwoicie jak na indywidualne zamówienie i przesyłkę z CHRL ;)

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:20:05 »
vonski co to za folia masz zamontowaną, jakaś taka,  to wycięcie na obiektyw nie do końca dochodzi jakby jakaś mała chyba że na tym zdjęciu tak wygląda ?

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:48:15 »
Ehh to ja szukam jednak czegoś z czego nie będzie trzeba ciągle wyciągać HDeka by odebrać połączenie czy odczytać SMSa lub jeszcze coś innego. Wkurzało by mnie to wyciąganie. Szukam jakiegoś futerału na stałe.

*

Offline fraseba

• **
  • 144
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:51:08 »
szukam jakiegoś fajnego etui najlepiej gumowego, możecie coś doradzić bo wybór na allegro jest spory zastanawiałem sie nad taką od  HTC mam nadzieje że dbają o renomę  i nie sprzedają pod swoim logo najgorszego chińskiego badziewia, którego niestety sporo jest na aukcjach
I druga sprawa czy HD w takim ubranku wejdzie do stacji dokującej ? bo nie chciałbym za każdym razem wygrzebywać go z tej gumy

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:56:42 »
vonski co to za folia masz zamontowaną, jakaś taka,  to wycięcie na obiektyw nie do końca dochodzi jakby jakaś mała chyba że na tym zdjęciu tak wygląda ?

Brando Protector Plus. Jak już ktoś pisał wcześniej nie jest idealna i za krótka o jakiś 1mm. Co mi osobiście kompletnie nie przeszkadza ;) Ważne, że porządnie chroni ekran.

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:19:40 »
Witajcie!
Kiedyś na forum jeden z kolegów zamieścił ten adres na fajne etuii, jak napisał z innego świata. Załączam, może ktoś skorzysta: http://www.more-thing.com
Pozdrawiam M.
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 30, 2009, 23:32:46 »
Uważasz je za fajne, czy za "fajne"? ;)

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #235 dnia: Lipiec 01, 2009, 09:54:22 »
A wiecie czy można gdzieś dostać kabel z hostem usb tak aby można było wpiąć sobie pendrive-a ??
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #236 dnia: Lipiec 01, 2009, 10:42:06 »
A wiecie czy można gdzieś dostać kabel z hostem usb tak aby można było wpiąć sobie pendrive-a ??
Nie istnieje taki kabel poniewaz HD nie pracuje w trybie HOST USB. Teoretycznie moznaby kupic specjalne przejscie z USB na microsd i powinno to dzialac w HD jednak urzadzenie to na razie jeszcze ciezko kupic i dziala niestety tylko z urzadzeniami mass storage. Skórka nie warta wyprawki - absolutnie.

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #237 dnia: Lipiec 01, 2009, 10:48:47 »
Nie istnieje taki kabel poniewaz HD nie pracuje w trybie HOST USB. Teoretycznie moznaby kupic specjalne przejscie z USB na microsd i powinno to dzialac w HD jednak urzadzenie to na razie jeszcze ciezko kupic i dziala niestety tylko z urzadzeniami mass storage. Skórka nie warta wyprawki - absolutnie.

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź :)
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

« Odpowiedź #238 dnia: Lipiec 01, 2009, 11:05:16 »
szukam jakiegoś fajnego etui najlepiej gumowego, możecie coś doradzić bo wybór na allegro jest spory zastanawiałem sie nad taką od  HTC mam nadzieje że dbają o renomę  i nie sprzedają pod swoim logo najgorszego chińskiego badziewia, którego niestety sporo jest na aukcjach
I druga sprawa czy HD w takim ubranku wejdzie do stacji dokującej ? bo nie chciałbym za każdym razem wygrzebywać go z tej gumy

Ja wczoraj dostałem oryginalny gumowy pokrowiec z HTC. I jak narazie jestem zadowolony, przyjemny w dotyku, wycięcia pasują idealnie do otworów w HD`ku. Jeszcze się do niego przyzwyczajam bo nigdy wcześniej nie używałem pokrowca, ale nie żałuję wydanej kasy:)

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
« Odpowiedź #239 dnia: Lipiec 01, 2009, 14:44:46 »
Witajcie!
Kiedyś na forum jeden z kolegów zamieścił ten adres na fajne etuii, jak napisał z innego świata. Załączam, może ktoś skorzysta: http://www.more-thing.com
Pozdrawiam M.

bardzo mi się stitch/silver podoba - zastanawiam się nad zamówieniem. Czy ktoś takowe cudeńko posiada i może się wypowiedzieć na temat trwałości tego świecidełka? Niestety to jest anodyzowany plastik...
Każdy pierwszy raz buduje nas samych