Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53385 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:08:35 »
Jesli chodzi o etui to testowalem firmowe (tragedia przy wyjmowaniu z kieszeni i strasznie sie koty nim lapie) oraz taki skórkowy kondonik od HTC (za miekki przez co niezbyt wygodnie sie PDA wklada czy wyjmuje). Ostatecznie kupilem za 33 zl etui z Vobisa (podobno juz tylko 2 szt w calej polsce zostaly). Na górze byly linki. Etui jest genialne, latwo sie wsadza i wyjmuje telefon (zeby np zrobic zdjecie czy wsadzic do samochodowego), slicznie wymoszczone materialem od srodka i generalnie zarowno wyglada jak i dzialanie oceniam na mocna 5+. Oczywiscie ma wady (brak otworu na aparat i głośnik) jednak bledna one przy jego zaletach. Dla mnie koniec szukania etui do HD.
Jesli zas chodzi o uchwyt samochodowy to dostalem oryginalny zestaw do HD sprzedawany przez HTC (standardowe ramie HR plus glowica do HD) i absolutnie nie wyobrazam sobie powrotu do kretyńskich uniwersalnych uchwytów z jakimis gąbeczkami i przyciskami do rozsówania ramion. HD to moj 8 PDA i testowalem tych uchwytow multum na przestrzeni lat. Najlepiej zawsze działały te dedykowane robione specjalnie pod dane urzadzenie. Jedyne co moglo stawac z nimi w szranki to Krusell z odpowiednim samochodowym uchwytem - jeden ruch reki w dół i PDA sobie wisi lekko sie tylko dyndajac :P Zaleta to brak koniecznosci wyjmowania z pokrowca :)
Wracajac do uchytu to ramie od HR sprawia bardzo dobre wrazenie ale oczywiscie z niego zrezygnowalem :) Wisi sobie w prywatnym samochodzie a do firmowki poskładałem uchwyt składający sie z podstawy w postaci wynalazku o nazwie ClipDashboard (do Magica dostalem cos takiego od Ery z uchwytem brodita - sklada sie to z roznych koncowek i ramion dzieki czemu mozna dopasowac do kazdego samochodu i przymocowac bez wiercenia i klejenia czegokolwiek) mocowanego do kokpitu, stopy z Brodita umozliwiajacej obracanie PDA, przykreconej do niej stopki z uchwytu rowerowego HR i na koniec z oryginalnej głowicy HR. Sztywno i na wysokosci jak dla mnie absolutnie optymalnej.

Pozdrawiam
jarekt

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:17:08 »
Jesli chodzi o etui to testowalem firmowe (tragedia przy wyjmowaniu z kieszeni i strasznie sie koty nim lapie) oraz taki skórkowy kondonik od HTC (za miekki przez co niezbyt wygodnie sie PDA wklada czy wyjmuje). Ostatecznie kupilem za 33 zl etui z Vobisa (podobno juz tylko 2 szt w calej polsce zostaly). Na górze byly linki. Etui jest genialne, latwo sie wsadza i wyjmuje telefon (zeby np zrobic zdjecie czy wsadzic do samochodowego), slicznie wymoszczone materialem od srodka i generalnie zarowno wyglada jak i dzialanie oceniam na mocna 5+. Oczywiscie ma wady (brak otworu na aparat i głośnik) jednak bledna one przy jego zaletach. Dla mnie koniec szukania etui do HD.
Jesli zas chodzi o uchwyt samochodowy to dostalem oryginalny zestaw do HD sprzedawany przez HTC (standardowe ramie HR plus glowica do HD) i absolutnie nie wyobrazam sobie powrotu do kretyńskich uniwersalnych uchwytów z jakimis gąbeczkami i przyciskami do rozsówania ramion. HD to moj 8 PDA i testowalem tych uchwytow multum na przestrzeni lat. Najlepiej zawsze działały te dedykowane robione specjalnie pod dane urzadzenie. Jedyne co moglo stawac z nimi w szranki to Krusell z odpowiednim samochodowym uchwytem - jeden ruch reki w dół i PDA sobie wisi lekko sie tylko dyndajac :P Zaleta to brak koniecznosci wyjmowania z pokrowca :)
Wracajac do uchytu to ramie od HR sprawia bardzo dobre wrazenie ale oczywiscie z niego zrezygnowalem :) Wisi sobie w prywatnym samochodzie a do firmowki poskładałem uchwyt składający sie z podstawy w postaci wynalazku o nazwie ClipDashboard (do Magica dostalem cos takiego od Ery z uchwytem brodita - sklada sie to z roznych koncowek i ramion dzieki czemu mozna dopasowac do kazdego samochodu i przymocowac bez wiercenia i klejenia czegokolwiek) mocowanego do kokpitu, stopy z Brodita umozliwiajacej obracanie PDA, przykreconej do niej stopki z uchwytu rowerowego HR i na koniec z oryginalnej głowicy HR. Sztywno i na wysokosci jak dla mnie absolutnie optymalnej.

Pozdrawiam
jarekt

No w moim aucie taki uchwyt nie ma prawa bo deska jest lekko pochyła do dołu więc zstaje tylko ramię i szyba :)
Co do etui z Vobisa to tez je zakupiłem i cholernie jestem z niego zadowolony :)
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:27:52 »
No w moim aucie taki uchwyt nie ma prawa bo deska jest lekko pochyła do dołu więc zstaje tylko ramię i szyba :)
Co do etui z Vobisa to tez je zakupiłem i cholernie jestem z niego zadowolony :)

A tam nie ma :) W komplecie sa skośne końcowki i spokojnie mozna np. w Mondeo zamontowac. Wynalazek po prostu genialny ale chyba juz nie do kupienia :( Znalazlem strone ww z instrukcjami montazu (niestety chyba juz jej nikt nie aktualizuje) www.dashclip.com.

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:30:22 »

A tam nie ma :) W komplecie sa skośne końcowki i spokojnie mozna np. w Mondeo zamontowac. Wynalazek po prostu genialny ale chyba juz nie do kupienia :( Znalazlem strone ww z instrukcjami montazu (niestety chyba juz jej nikt nie aktualizuje) www.dashclip.com.

No z pewnych powodów w 306tce nie mogę zamontować w kratce ;)
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:39:33 »

O tego typu uchwycie pisałem tutaj w przypadku SPV M650:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114013.msg1003315#msg1003315

Niestety po dłuższym czasie używania bardzo taki uchwyt niszczy obudowę urządzenia.

Pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2009, 12:41:08 wysłana przez Masta_J »
Masta_J

*

Offline Lukasi

• 4
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwiec 18, 2009, 08:14:32 »
Ku przestrodze i wyrzucaniu pieniędzy!

Chciałbym odradzić wszystkim HD-kom ubieranie się na allegro w pokrowiec typu RUBBER CASE LUX HTC Touch HD, jest to totalne chińskie badziewie które nie dość że lipnie wykonane (rysuje się i wyciera) to dodatkowo jest źle wyprofilowane co uniemożliwia jego prawidłowe zamknięcie. Pomimo 2 krotnej wymiany u sprzedającego który sprzedaje ponoć produkty "H"igh "Q"uality każdy z otrzymanych produktów po założeniu na HD nie dał się zamknąć, przy próbie domknięcia i mocniejszego docisku zamykał się lecz powodowało to ucisk  na telefon na tyle mocny iż przyciski vol.+/- były tak ściśnięte że ich użycie staje się niemożliwe a dodatkowo HD cały czas wyświetlał ekran vol. i sam się pogłaśniał. BADZIEWIE!

Drugim produktem zakupionym też u tego sprzedawcy była folia reklamowana jako HIT!!! LUSTRO DOTYKOWA FOLIA OCHRONNA HTC Touch HD - Panowie gorszego szmelcu trudno sobie wyobraź, nawet nie próbowałem nakładać, po przyłożeniu od razu widać było nieprecyzyjne wycięcie otworu na przedni głośnik (wycięcie zaczynało się w połowie i z 3-4mm poniżej głośnika dodatkowo brak wycięcia na przednią kamerę a boki docięte chyba nożyczkami. PORAŻKA!

Odesłałem ten szmelc natychmiast z nadzieją na odzyskanie gotówki ale kosztów przesyłek i czasu na poczcie nikt mi nie zwróci:-(

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #186 dnia: Czerwiec 18, 2009, 09:41:02 »
Kolego Lukasi : nie jest żadna tajemnicą, że kupowanie badziewia Made in China nie spowoduje Twojego zadowolenia ;) Co do folii, to było już miliony razy na tym forum, że warto zainwestować w dobrą folię. Ja po wielu próbach na różnych produktach zacząłem stosować folie Brando i jestem z nich od wielu lat zadowolony. Miałem je chyba w 5 PDA i nigdy nie miałem najmniejszych zastrzeżeń do jakości i wytrzymałości. Osobiście preferuję model Protector Plus (matowy), ale folię błyszczącą też sobie użytkownicy chwalą...

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #187 dnia: Czerwiec 18, 2009, 10:40:50 »
...dodatkowo brak wycięcia na przednią kamerę...

no akurat takiego wycięcia to ja na żadnej folii nie widziałem, nawet na najlepszych brando (bo niby po co?)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Lukasi

• 4
« Odpowiedź #188 dnia: Czerwiec 18, 2009, 11:44:45 »

no akurat takiego wycięcia to ja na żadnej folii nie widziałem, nawet na najlepszych brando (bo niby po co?)

nie wiem czy mam rację, ale akurat ten typ folii nie jest całkiem przezroczysty (lekko srebna powłoka), nie nakładałem więc nie wiem ale wydaje mi się, że obraz przez przednią kamerę byłby nieco przymglony poprzez zastosowanie tej folii.

z drugiej strony można zadać pytanie czemu oryginalna folia HTC to wycięcie ma?

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #189 dnia: Czerwiec 18, 2009, 11:55:24 »
może dlatego że jest tandetna i nie jest do końca "przezroczysta"  :mysli:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #190 dnia: Czerwiec 18, 2009, 11:58:15 »

Ja mam Protector Plus z Brando, i jest wycięta na przednia kamerkę.

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #191 dnia: Czerwiec 18, 2009, 11:59:04 »

W tym tygodniu dostałem matową brando i ma takie wcięcie ;) Co do folii brando to jest za bardzo przycięta, na dolne brakuje jakieś 1,5 mm i to nie wygląda za ładnie i w dodatku kurz się tam zbiera... Najlepszą opcją jest chyba oryginalna.

*

Offline Lukasi

• 4
« Odpowiedź #192 dnia: Czerwiec 18, 2009, 12:12:51 »
Kolego bartolinio czyli jednak widziałeś folie z wycięciem... może nie mam zbyt dużego doświadczenia w używaniu folii ale wydaje mi się że folia HTC nie jest aż tak tandetna, używam ją od miesiąca i gdyby nie fakt że musiałem poprawiać nałożenie i myć folie kilkakrotnie co spowodowało jej delikatne zapalcowanie nie do domycia była by wystarczająca.
W sumie myślałem o zakupie takowej ale no właśnie skoro są lepsze to po co przepłacać...

Jeszcze pytanie odnośnie poniższej folii firmy 3M ma ktoś jakieś doświadczenia lub spostrzeżenia czy darować sobie testowanie i brać Brando?
PS. na fotce jest wycięcie na kamerę może to ktoś potwierdzić czy defakto tam jest.

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #193 dnia: Czerwiec 18, 2009, 13:01:56 »
zwracam honor  :oops:

« Odpowiedź #194 dnia: Czerwiec 22, 2009, 16:48:51 »
Witam , szukam pokrowca na HTC touch hd taki żeby był ze smyczą na głowę.   

http://allegro.pl/item662030658_luksusowa_bugatti_iphone_3g_htc_asus_omnia.html

Miałem już bugatti i noszę z nokią e90 i jest super, ten link jest do bugatti ale na pasek a to niestety kicha bo już kilka razy mi się wypięło :(

Patent ze smyczą jest dla  mnie super. Ciężko zgubić fona :) Ale nie mogę znaleźć takiego pokrowca :(

Odnośnie zestawów do samochodu to świetnie pasuje zestaw nokii

http://allegro.pl/item657881671_uchwyt_hh12_cr39_htc_diamond_touch_hd_spv_mda.html

Tylko ze nie można go przekręcić w poziomie :(

Autorus

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwiec 22, 2009, 19:20:16 »
Odradzam Bugatti, bo są strasznie ciasne. Kupiłem i zrezygnowałem z użytkowania. Popatrz tutaj: http://www.pdair.com/catalog/index.php?cPath=10100000_900000_11000495
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #196 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:16:07 »
Ten bugatti sie rozejdzie, miałem drugi w e90, normalnie wściekałem się a teraz sie rozszedł i jest luzik. No ale trochę czasu zajęło, poza tym w trakcie znalazłem stary pokrowiec bugatti i teraz mam dwa  :) No ale mi potrzebny ze smyczą wiec i tak to problemu nie rozwiązuje.

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #197 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:54:47 »
Tak mnie pocieszano - rozejdzie się   B) a po miesiącu użytkowania nadal był tak ciasny, ze musiałem go na siłę wyciągać z etui mocno trzymając za ekran i tylną ściankę. W końcu, ze strachu że coś się stanie i mając dość tej szarpaniny odłożyłem go do szuflady i kupiłem nowy na Pdair.com, taki z gumowymi wstawkami z boku, dzięki czemu teraz jest super. A Bugatti mogę sprzedać za 3/4 ceny z Allegro.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #198 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:48:39 »
A jak ci się sprawuje ten z gumy? i czy ma oczko na smycz? I możne jakiś link bys podał :)

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #199 dnia: Czerwiec 23, 2009, 19:05:16 »
On nie jest "z gumy", lecz skórzany z bokami z gumowej taśmy (takiej jak do majtek  :E tylko czarnej i o szerokości 6-7 cm) http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_900000_11000495&products_id=12405

Sprawuje się bardzo dobrze, ale niestety nie ma oczka na smycz...
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #200 dnia: Czerwiec 24, 2009, 14:10:04 »
Jeśli jest ze skóry to zero problemu zeby doszyć oczko :) Do gumy byłby dużo wierzy problem :)  Ile wyniosła cię przesyłka?

Autorus

« Odpowiedź #201 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:14:03 »
Buszując na ebya znalazłem taki pokrowiec. Moze kogos zainteresuje. Ja szukam nadal.

http://cgi.ebay.pl/Funda-PIEL-cover-case-skin-leather-HTC-touch-HD-MARRON_W0QQitemZ370183728438QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_186?hash=item5630ab6d36&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1399|240%3A1318|301%3A0|293%3A5|294%3A50

Autorus

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:35:38 »
Jeśli jest ze skóry to zero problemu zeby doszyć oczko :) Do gumy byłby dużo wierzy problem :)  Ile wyniosła cię przesyłka?

Autorus

Z tego co pamiętam zapłaciłem 28$ za futerał z przesyłką.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:45:43 »
http://allegro.pl/item661228395_skorzane_etui_htc_hd_calkowity_dostep_najlepsze.html

A co sądzicie o tym futerale? Czegoś takiego szukam. Inne są albo słabo wykonane albo przekombinowane. Tylko czy ta plastikowa ramka nie będzie rysować obudowy HDeka?

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #204 dnia: Czerwiec 24, 2009, 22:31:27 »
http://allegro.pl/item661228395_skorzane_etui_htc_hd_calkowity_dostep_najlepsze.html

... Tylko czy ta plastikowa ramka nie będzie rysować obudowy HDeka?

Moim zdaniem będzie rysowała i ja bym nie zaryzykował kupna.

Ja mam coś lepszego
http://allegro.pl/item653679352_wiecej_mocy_htc_touch_hd_2500mah_klapka.html
miał ktoś z was może do czynienia z baterią o większej pojemności niż oryginalna?? Na przykład z linku powyżej. 2500 mA  :O

« Odpowiedź #205 dnia: Czerwiec 24, 2009, 22:52:03 »
Ja bym nie chciał tak skrzywdzić piękną linie Touch HD !!!

« Odpowiedź #206 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:40:08 »
Ta bateria wygląda tragicznie i nie usprawiedliwia to dłuższy czas pracy. Normalnie koszmar. W laptopie bym olał ale w fonie odpada  :(

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #207 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:40:32 »
No niewiem bo jeśli dobrze widzę to wnętrze tej plastikowej ramki jest również wyszyte czarnym materiałem taj reszta futerału. Przyjrzyj się dobrze ;)

« Odpowiedź #208 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:45:54 »
Odnośnie futerału to patent nie jest taki zły. Dopiero zauważyłem ta plastikowa zapinkę na fona. Choć rozmawiać będzie troszkę dziwnie bo trzeba rozłożyć futerał i będzie to kawał płachty wiszącej  :) 

Autorus

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #209 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:49:52 »
No niewiem bo jeśli dobrze widzę to wnętrze tej plastikowej ramki jest również wyszyte czarnym materiałem taj reszta futerału. Przyjrzyj się dobrze ;)

A no faktycznie, masz racje. Zwracam honor    B)
Co do tej baterii to raczej też bym nie kupił, bo HD wyglądałby paskudnie, ale swoją drogą ciekawe czy faktycznie ma 2500 mA i trzymała by 2 razy dłużej, czy to tylko zwyczajny napis dla podpuchy a w rzeczywistości jest inaczej  :mysli: