Akcesoria do "HTC TOUCH HD"

• 340 Odpowiedzi
  • 53443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
Odp: Akcesoria do "HTC TOUCH HD"
« Odpowiedź #150 dnia: Maj 27, 2009, 21:29:40 »
Dostałem gadżety :)

1. http://allegro.pl/item634560046_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html
Super wykonanie, głowica regulowana w 360 stopniach także gitara :) Ładowarka w 100% oryginał - komplet warty tej ceny :)

2. http://www.vobis.pl/oferta/akcesoria_do_telefonow_i_smartphone/etui_i_futeraly/891789_etui_htc_po-s421.aspx
Leży jak ulał, zamykanie nie obciera urządzenia :) HaDek w takim opakowaniu wcale nie puchnie więc jest ok :)

Polecam :)
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
« Odpowiedź #151 dnia: Maj 27, 2009, 22:32:00 »
A ta glasse czy jak się nazywa to jest dobra? Nie chcę matowej wolał bym tą wersje lśniąca ;)

gdybyś raczył cofnąć się kilka postów wcześniej (ta sama strona) to dowiedziałbyś się conieco o Glasserze na HDku.
Każdy pierwszy raz buduje nas samych

« Odpowiedź #152 dnia: Maj 27, 2009, 23:18:59 »
paczek74 - będę czekał na info o tym uchwycie, jak sie sprawdzi to tez taki kupie :-)

bartolinio - Tak właśnie myślałem, ze ten uchwyt z giętkim pałąkiem możne być za delikatny. Sam HD nie jest lekki, a dodatkowo transmiter ... możne faktycznie się gibać :-(

No więc wczoraj odebrałem to ...coś... i tak naprawdę to jestem zadowolony WYŁĄCZNIE z pałąka przytrzymującego uchwyt z transmiterem, bo rzeczywiście sztywny i nic się nie trzęsie.
Co do reszty natomiast to:
1. Uchwyt... kompletna porażka, Blackstone lata w nim jak "żyd po pustym sklepie", po prostu jest za szeroki o jakieś 5-6 mm co najmniej. Co prawda wkładając tam naszego HTC, "nabijamy" go na wbudowaną w uchwyt wtyczkę mini USB która unieruchamia go. Sprawdza sie to "jako-tako" w pozycji pionowej, natomiast ja bym nie zaryzykował przekręcenia do poziomu, bo obudowa po prostu w ogóle nie trzyma PDA. Reasumując ZAPOMNIJ UŻTKOWNIKU O TRYBIE LANDSCAPE w trakcie jazdy.
2. Transmiter... porażka numer DWA. Moc sygnału jest mniej niż słaba, niezależnie od wybranej częstotliwości wyraźnie słychać zakłócenia, że o jakości odebranego dźwięku nie wspomnę (a mam porównanie do innych transmiterów których działanie "słyszałem"). Dźwięk z HTC jest przekazywany za pomocą gniazda stereo-mini-jack i wtyczki zamontowanej na uchwycie (z co najmniej o 1 cm za krótkim kabelkiem). Dodatkowo, nasadzenie PDA na wbudowana wtyczkę mini-USB (patrz pkt.1) w trakcie transmisji FM, powoduje dodatkowe zakłócenia w postaci jednostajnego pisku w tle.
Uchwyt posiada przełącznik za pomocą którego albo włączamy transmiter, albo ładujemy PDA, co dla mnie jest kolejną wadą bo nie ma możliwości JEDNOCZESNEGO transmitowania sygnału FM i ładowania HTC.

Jednym słowem MEGA BUBEL MADE IN HONKONG jak szybko przyleciał tak szybko wróci...  :S
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 23:34:37 wysłana przez paczek74 »

« Odpowiedź #153 dnia: Maj 28, 2009, 23:37:43 »
Dzieki za info.
Ja zdecydowałem się jednak na http://allegro.pl/item634560046_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html i jestem baaaardzo zadowolony.

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #154 dnia: Maj 29, 2009, 07:51:42 »
Dzieki za info.
Ja zdecydowałem się jednak na http://allegro.pl/item634560046_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html i jestem baaaardzo zadowolony.

a propo tego mocowania - tutaj po jakimś czasie potrafi odklejać się gumka z ramion trzymających pda z boku
musisz uważać :)

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 01, 2009, 15:45:30 »
Witam!
Czy ktoś z Was miał możliwość porównać ten uchwyt:

http://allegro.pl/item634560046_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html

z uchwytem Nokii HH12 + CR39:

http://allegro.pl/item641299164_uchwyt_nokia_hh_12_cr_39_fv_22_poznan.html

Pytanie prozaiczne: który lepszy?
Pytam bo zachwalacie tutaj ten pierwszy a ja osobiście dużo dobrego nasłuchałem się o uchwycie Nokii - jak wyglądają one w bezpośrednim porównaniu?

Dziękuję i pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwiec 01, 2009, 17:59:30 »
Uchwyt Noki jest dobry jakościowo, nie trzęsie, mocno trzyma. Mój wujaszek go ma do Nokii 6210 Navigator i jest bardzo zadowolony. Ale czy pasuje on do THD to nie wiem. THD jest dosyć szeroki.

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 02, 2009, 12:37:47 »
Dziękuję za odpowiedź.
O widzisz, zwróciłeś moją uwagę na bardzo ważny fakt:

http://www.allegro.pl/item631448656_uchwyt_hh12_cr39_htc_diamond_touch_hd_spv_mda.html

CR-39:
uchwyt uniwersalny pasuje do modeli o wymiarach:
wysokość: od 95 do 120 mm
szerokość: od 42 do 55 mm
grubość: od 13 do 26 mm
waga: do 200 g
... czyli praktycznie każdy telefon

A wymiary HTC Touch HD to 115 mm x 62,8 mm x 12 mm czyli lipa chociaż tytuł tej aukcji wskazuje inaczej  :-|

Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam,

Pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 12:41:18 wysłana przez Masta_J »
Masta_J

*

Offline cervandes

• **
  • 165
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwiec 02, 2009, 14:08:32 »
ja mam hh-12 i cr-39 (pozostałość po N95-2) i jestem bardzo zadowolony. Jedynie zmodyfikowałem lekko uchwyt przyklejając na ściankę do której przylega telefon po zapięciu kawałek weluru samoprzylepnego - tak aby telefon opierał się o mięciutki materiał a nie o plastik. W tym uchwycie te kiełki na dole podtrzymujące telefon można odpiąć, wygodniej się wtedy uchwyt użytkuje. Osobiście polecam taki zestaw, bo z każdej strony telefon jest traktowany miękko.

pzdr

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwiec 02, 2009, 14:18:56 »
Czyli mówisz, że mimo tego, że w specyfikacji max szerokość to 5,5 cm można spokojnie włożyć w ten uchwyt HTC Touch HD, który ma prawie 6,3 cm szerokości?

Dzięki i pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline cervandes

• **
  • 165
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwiec 02, 2009, 19:31:30 »
jeśli chcesz to mogę wrzucić fotkę ;)

Wystarczy na maxa otworzyć uchwyt a telefon wchodzi między "ramiona" z naprawdę minimalnym oporem. Potem wystarczy go ścisnąć o jedno kliknięcie i już trzyma się tak, że nawet największe dziury w mojej mieścinie nie pozwolą mu na niechcianą ewakuację.

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwiec 02, 2009, 20:20:33 »
Ja tam zawsze jestem chętny zobaczyć dobrą fotkę także poproszę  :ok:

Dzięki i pozdrawiam,
Masta_J

« Odpowiedź #162 dnia: Czerwiec 02, 2009, 20:38:27 »
Jeśli chodzi o uchwyty samochodowe to polecam taki: http://www.allegro.pl/item630734342_630734342.html

Kupiłem i trudno mi wyobrazić sobie lepszy - sztywne, ale wystarczająco amortyzujące wstrząsy ramię, idealnie dopasowany koszyk na telefon - używam już ok. 3 tygodni i ani jednaj ryski na obudowie.

Czy ktoś ma do polecenia jakiś dedykowany uchwyt rowerowy ?

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwiec 02, 2009, 21:46:18 »
Hmm jakoś wolę wydać 100 zł i mieć firmowy uchwyt HR...

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwiec 02, 2009, 22:21:13 »
polecam BRODIT (dedykowany)...

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #165 dnia: Czerwiec 02, 2009, 23:37:16 »
@jollyroger3
Ja przez pierwsze 3 tygodnie też przy takim uchwycie nie miałem rysek na poprzednim SPV M650, wierz mi jednak, że przy sprzedaży było ich całkiem sporo w miejscach dokowania telefonu do uchwytu.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwiec 03, 2009, 16:49:24 »
Jeśli chodzi o uchwyty samochodowe to polecam taki: http://www.allegro.pl/item630734342_630734342.html

Kupiłem i trudno mi wyobrazić sobie lepszy - sztywne, ale wystarczająco amortyzujące wstrząsy ramię, idealnie dopasowany koszyk na telefon - używam już ok. 3 tygodni i ani jednaj ryski na obudowie.
Nigdy nikomu nie polecę i nie kupię uchwytu z giętkim ramieniem. A uchwytów do Atheny i Blackstone mam cały karton :). Elastyczne ramię nigdy nie amortyzuje wstrząsów, tylko zawsze powoduje zwiększenie ich amplitudy. Nie nadaje się.

Czy ktoś ma do polecenia jakiś dedykowany uchwyt rowerowy ?
Standardowy rowerowy uchwyt HR a do niego zaczepiasz już, co chcesz. Używam i jest ok.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #167 dnia: Czerwiec 03, 2009, 22:24:57 »
http://allegro.pl/item634560046_htc_touch_hd_uchwyt_hr_ladowarka_htc_cc_c100.html
Używałem tylko tego i go nie polecam. Dosyć napisać, że po pół roku w sumie sporadycznego używania jest rozwalony i właśnie kupiłem inny - 3 razy tańszy zresztą. Pięta achillesowa tego pierwszego uchwytu to samo mocowanie urządzenia. Nie podoba mi się jak HD w nim siedzi. Mało poręczne wkładanie i wyjmowanie. Trzeba się mocno namęczyć albo wciskać na chama a wtedy te gąbki z boku się szybko niszczą. Z uchwytem do Nokii nie miałem do czynienia, ale jeśli on pasuje do tego modelu to daje 95%, że jest lepszy.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwiec 03, 2009, 22:35:41 »
Dziękuję za wypowiedź.
No to muszę przyznać, że mnie teraz totalnie zbiłeś z tropu - prawie wszyscy w tym wątku właśnie ten uchwyt polecają najbardziej  :shock:

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #169 dnia: Czerwiec 04, 2009, 10:44:44 »
Używałem tylko tego i go nie polecam. Dosyć napisać, że po pół roku w sumie sporadycznego używania jest rozwalony i właśnie kupiłem inny - 3 razy tańszy zresztą. Pięta achillesowa tego pierwszego uchwytu to samo mocowanie urządzenia. Nie podoba mi się jak HD w nim siedzi. Mało poręczne wkładanie i wyjmowanie. Trzeba się mocno namęczyć albo wciskać na chama a wtedy te gąbki z boku się szybko niszczą. Z uchwytem do Nokii nie miałem do czynienia, ale jeśli on pasuje do tego modelu to daje 95%, że jest lepszy.

co TY za głupoty wypisujesz??? "trzeba się mocno namęczyć albo wciskać na chama"???  :lol: człowieku a widziałeś może że te gniazdo ma przycisk z tyłu zwalniający łapki (rozszerzają się na max'a)??? HD wchodzi w to gniazdo lekko i bez żadnego problemu... więc jak się nie znasz to nie pisz głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd :!: :!: :!:

sam mam uchwyt z takim gniazdem i jakoś nie wyobrażam sobie by mogło być jakieś lepsze (jestem bardzo zadowolony)... HD'k leży w nim idealnie, jest z każdej strony chroniony przez gąbki, co gwarantuje że się nic nie porysuje, wkładanie i wyjmowanie jest łatwe i przyjemne, wszystkie gniazda są łatwo dostępne...
może i gniazdo nie jest zbyt ładne... ale nie taka ma być jego rola...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 10:50:18 wysłana przez bartolinio »
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #170 dnia: Czerwiec 04, 2009, 10:51:54 »
Ale jaja  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co rozumiesz przez to, że gniazdo nie jest zbyt ładne? 

Dzięki UP,
pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 10:54:14 wysłana przez Masta_J »
Masta_J

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #171 dnia: Czerwiec 04, 2009, 10:55:05 »
Heh, jeśli tak - to przepraszam, mój błąd  :mrgreen: Dzisiaj to sprawdzę. Wydaje mi się, że u mnie ten "max" jest tylko nieco szerszy niż hd, co przy gąbkach powodowało kłopoty przy mocowaniu. Jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz to jeszcze dzisiaj odszczekam  :E

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 04, 2009, 11:23:11 »
...Co rozumiesz przez to, że gniazdo nie jest zbyt ładne?...

to że jeśli chodzi o jego stronę wizualną (wtedy kiedy nie ma w nim telefonu) to wychodzi niestety blado przy gnieździe np. nokii (link w poście #155) :) ale to taki babski trochę "problem"  :P
Napisane: Czerwiec 04, 2009, 11:17:27
...Wydaje mi się, że u mnie ten "max" jest tylko nieco szerszy niż hd, co przy gąbkach powodowało kłopoty przy mocowaniu....

oczywiście jest tylko nieco szerszy niż HD, ale na tyle że nie ma problemu z wkładaniem/wyjmowaniem pocketa...
uważam to raczej za jego zaletę... jak pikniesz w przycisk odblokowujący łapki to HD nie wypadnie ci sam z uchwytu...

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 04, 2009, 20:55:22 »
Sprawdziłem i niestety nie mogę odszczekać. Przycisk jest u mnie z boku (dlatego się dziwiłem gdy pisałeś, że z tyłu - myślałem, że może coś przegapiłem ;) ).

Przycisk rozszerza "łapy" na tyle żeby można było wsadzić telefon, lecz trochę siły trzeba użyć (fakt, może przesadziłem z tym wsadzaniem na chama :) ) i kontakt hd-ka z gąbkami jest. Dlatego u mnie te gąbki są już od wkładania i wyjmowania mocno zniszczone. Genialna konstrukcja to moim zdaniem nie jest. Mogli się nieco bardziej wysilić bo lepszych rozwiązań przychodzą do głowy dziesiątki i to bez dłuższego namysłu.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 07, 2009, 20:08:42 »
Witam, widzial ktos moze lampe blyskowa do HDka lub jakas inna na 11-pin mini-USB 2.0 ? Pozdrawiam

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 10, 2009, 14:11:15 »
A ja mam pytanie, czy ktoś zamawiał może etui Easecase z eBaya?

LINK

Etui wyglądają całkiem przyzwoicie, komentarze kupujących sa tez bardzo pochlebne. 40$ to niemało, ale jeśli by były dobrej jakości.... I do tego podpisane  :mrgreen:

« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 11, 2009, 23:48:56 »

... mocowania na wysokości zegarów (po obu stronach)  nie wymagają znaczącego odrywania wzroku lub odwracania głowy, nie ograniczają widoczności przez przednią szybę, a w nocy z kolei ekran PDA nie oślepia, bo jest wkomponowany w podświetloną deskę rozdzielczą (a nie kontrastuje z ciemną powierzchnią szyby).

Co do obsługi, to żadne mocowanie nie pozwala na bezpieczne korzystanie z PDA podczas jazdy, ale z obsługą fabrycznych nawigacji (umiejscowionych z reguły na środkowej konsoli) czasami jest jeszcze gorzej. Z kolei sztywność mocowania uchwytów Brodit jest nieporównywalnie bezpieczniejsza i pozwala na łatwiejszą i wygodniejszą obsługę PDA, niż w przypadku używania uchwytów na bujających się pałąkach.

1. to ty w czasie jazdy lookasz głównie na zegary swego SUVa ??? Wow...
2. ja podobnie jak setki kierowców których widziałem w Niemczech montuję uchwyt do szyby przy słupku tuż nad deską i niczego mi to nie zasłania ani nie kontrastuje z ciemną szybą (gdzie ty jeździsz jak masz ciemną pow. szyby nocą ?? :) ja mam wiecznie reflektory tirów w lewej części szyby które walą po oczach znacznie mocniej od paru cali HTC HD :)
3. nie wiem skąd taka podnieta tym Broditem skoro uchwyty HR są b. sztywne, solidne, dopasowane i na dodatek dostępne w wersji obrotowej co pozwala cieszyć się horyzontalną orientacją ekranu Blackstone a nie tylko pionową...

Napisane: Czerwiec 11, 2009, 23:17:45

no i ostatnie:
http://cgi.ebay.com/Dock-USB-Cradle-Charger-AC-Adaptor-for-HTC-Touch-HD_W0QQitemZ220416239018QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item3351d4e5aa&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A3%7C294%3A50
dziala, nie przewraca sie? Ktos uzywa, nie grzeje HDka, whatever.

Co wnosi / daje dock-station bez głośniczków ? Lans ? :)
Kiedy wreszcie jakiś producent wypuści ipod-style dock-station z dobrymi głośniczkami (JBL ? Harman ?) i MiniUSB dla HTC Diamond, Touch HD, Kaiser ? Abym mógł swobodnie słuchać radia internetowego, mp3, itd.

Póki co kupiłem sobie takie głośniczki turystyczne, składane w Tesco za 50,-  :)
http://www.allegro.pl/item658820901_glosniki_aktywne_przenosne_do_mp3_mp4_cd_ipod.html

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 12, 2009, 10:13:10 »

... mocowania na wysokości zegarów (po obu stronach)  nie wymagają znaczącego odrywania wzroku lub odwracania głowy, nie ograniczają widoczności przez przednią szybę, a w nocy z kolei ekran PDA nie oślepia, bo jest wkomponowany w podświetloną deskę rozdzielczą (a nie kontrastuje z ciemną powierzchnią szyby).

Co do obsługi, to żadne mocowanie nie pozwala na bezpieczne korzystanie z PDA podczas jazdy, ale z obsługą fabrycznych nawigacji (umiejscowionych z reguły na środkowej konsoli) czasami jest jeszcze gorzej. Z kolei sztywność mocowania uchwytów Brodit jest nieporównywalnie bezpieczniejsza i pozwala na łatwiejszą i wygodniejszą obsługę PDA, niż w przypadku używania uchwytów na bujających się pałąkach.

1. to ty w czasie jazdy lookasz głównie na zegary swego SUVa ??? Wow...
2. ja podobnie jak setki kierowców których widziałem w Niemczech montuję uchwyt do szyby przy słupku tuż nad deską i niczego mi to nie zasłania ani nie kontrastuje z ciemną szybą (gdzie ty jeździsz jak masz ciemną pow. szyby nocą ?? :) ja mam wiecznie reflektory tirów w lewej części szyby które walą po oczach znacznie mocniej od paru cali HTC HD :)
3. nie wiem skąd taka podnieta tym Broditem skoro uchwyty HR są b. sztywne, solidne, dopasowane i na dodatek dostępne w wersji obrotowej co pozwala cieszyć się horyzontalną orientacją ekranu Blackstone a nie tylko pionową...

ad.1 - czytaj ze zrozumieniem  :-?
ad.2 - oczywiście to wolne miejsce "przy słupku tuż nad deską" jest niedopatrzeniem producentów samochodów i można je zasłaniać, bo niczego nie zasłania...  :O - bzdura! Każde zmniejszenie powierzchni przedniej szyby nie pozostaje bez wpływu na bezpieczeństwo. Obyś kiedyś nie przegapił czegoś, co się właśnie pojawi w tym obszarze widzenia...  :shock:
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 12, 2009, 22:15:26 »
Oczywiście, że każde zmniejszenie powierzchni szyby zmniejsza bezpieczeństwo. Ale zasadne jest pytanie czy dystraktor umieszczony właśnie na szybie, bliżej linii wzroku, a nie pod nią nie jest przypadkiem bezpieczniejszy. A dystraktor to niestety jest i to duży. Już sam fakt jego używania wpływa znacząco na bezpieczeństwo. I to bardziej niż umiejscowienie.

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 15, 2009, 15:42:37 »
Panowie ja sobie zakupiłem taki pokrowiec i jestem z niego bardzo zadowolony:
http://www.krusell.se/product/2803

Co prawda jest troszkę za szeroki (czy też raczej za głęboki) ale design Hectora też od Krusella kompletnie mi nie odpowiadał i zdecydowałem się na ten.
Świetna jakość wykonania jak zwykle u Krusella, można na dwóch szlufkach zaczepić elegancko do paska.
Jest zapewniony dostęp do portu miniUSB gdy aparat jest w pokrowcu.

Pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2009, 15:51:30 wysłana przez Masta_J »
Masta_J