Agonia wyswietlacza??

• 2 Odpowiedzi
  • 695 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Agonia wyswietlacza??
« dnia: Grudzień 30, 2009, 00:23:59 »
 Mam problem z HD , przestaje reagować na dotyk ekran i dolne klawisze , zaraz po hard resecie  lub wgraniu oryginalnego ROM-u Orange wszystko śmiga albo po jakiś pięciu minutach zabawy zaczyna mi się rozjeźdżać kalibracja ekranu , np klikam na 8 na klawiaturze telefonu a podświetla się i wyskakuje 6 i tak w różnych wariacjach ,aż do kompletnej zwiechy , nie mam już pomysłu , telefon był kupowany w południowej Polsce ja jestem z trójmiasta i chyba będę miał kłopoty z ew realizacją gwarancji (mam poświadczoną kopię zakupu).
Co robić?? , wszelkie sugestie mile widziane , ew gdzie w trójmieście mi go naprawią??

pozdrawiam 

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Agonia wyswietlacza??
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2009, 00:56:43 »
Mam problem z HD , przestaje reagować na dotyk ekran i dolne klawisze , zaraz po hard resecie  lub wgraniu oryginalnego ROM-u Orange wszystko śmiga albo po jakiś pięciu minutach zabawy zaczyna mi się rozjeźdżać kalibracja ekranu , np klikam na 8 na klawiaturze telefonu a podświetla się i wyskakuje 6 i tak w różnych wariacjach ,aż do kompletnej zwiechy , nie mam już pomysłu , telefon był kupowany w południowej Polsce ja jestem z trójmiasta i chyba będę miał kłopoty z ew realizacją gwarancji (mam poświadczoną kopię zakupu).
Co robić?? , wszelkie sugestie mile widziane , ew gdzie w trójmieście mi go naprawią??

pozdrawiam 

Witam,
Wydaje mi się, że wymiana powinna pomóc
http://www.allegro.pl/item864891519_oryg_ekran_dotykowy_htc_touch_hd_szybka_f_vat.html

Jeśli chodzi o serwisy to na tym forum są adresy wraz z opiniami o nich. Poszukaj. Pozdrawiam

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Agonia wyswietlacza??
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2009, 10:52:20 »
A jakie mozesz miec problemy... nikt ciebie nie bedzie w serwisie legitymowal... jak masz kopie dowodu zakupu to ona wystarczy...

Do tego wymiana samego touch screena moze zakonczyc sie wymiana wyswietlacza bo nie jest to latwo rozebrac tak aby go nie uwalic. Wiec lepiej nie kombinowac na wlasna reke bo wyjdzie to duzo wiecej niz sie wydaje.

Normalnie dzwonisz do "cudownego" serwisu, nastepnie wysylasz telefon z kopia rachunku (oryginalu nie nalezy i tak wysylac - bo moze zaginac w serwisie)... i potem uzbroic sie w cierpliwosc bo z tego co slychac serwis dziala bardzo sprawnie...

« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 10:56:34 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."