Sterowanie Blackstonem za pomoca innego pda

• 1 Odpowiedzi
  • 583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LateComer

• 20
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Sterowanie Blackstonem za pomoca innego pda
« dnia: Luty 07, 2010, 10:15:55 »
Witam. Planuję zakupić jakieś pda z qwerty,stąd moje pytanie.Czy można bezprzewodowo połaczyć te 2 urządzenia poprzez bluetooth (lub w ostateczności WiFi)tak,aby np.tekst pisany na qwerty drugiego pda pojawiał sie w hd,lub sterował w ten sposób emulatorem/grą odpaloną na HaDeku.Z góry dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 10:17:33 wysłana przez LateComer »

Odp: Sterowanie Blackstonem za pomoca innego pda
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2010, 12:13:04 »
hmm...w kwestii drugiego pytania, z pewnością da się, jednak jeśli chodzi o pda sterujące będziesz musiał zainstalować jakieś oprogramowanie umożliwiające to. Sam próbowałem tak zrobić z SPV M3000, ale nie posiada on żadnego oprogramowania do tego przystosowanego, czyli HTC, wykryje go, ale nie sparuje, bo nie ma takiej opcji. Udała mi się natomiast ta sztuka z telefonami SE np. C902, ponieważ one zawierają defaultowo proste narzędzia sterujące i muszę przyznać że działa świetnie. Za pomocą pada SE steruję HDkiem, do gier (zwłaszcza platformówek) wyśmienite.

Co do pierwszego pytania, a propos pisania tekstu za pomocą drugiego pda, jestem przekonany że potrzebne jest umożliwiające to oprogramowanie (oprócz tego które zezwoli na sterowanie), w każdym razie za pomocą SE jest to niemożliwe.