[PYTANIE] kolejne zreszta ;) o Themes na HD

• 3 Odpowiedzi
  • 890 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kalafior1978

• 21
  • Touch HD
[PYTANIE] kolejne zreszta ;) o Themes na HD
« dnia: Czerwiec 15, 2009, 15:47:55 »
czy sa one robione pod konkretne romy czy mozna je wsadzic jak leci do kazdego romu ?
czy sa jakies elementy na ktore powinienem zwrocic uwage ?
Mater omnium bonarum rerum est sapientia -
Matką wszystkich dobrych rzeczy jest mądrość.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: [PYTANIE] kolejne zreszta ;) o Themes na HD
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2009, 20:19:51 »
Zwróć uwagę, dla jakiej Manili są robione themsy. Jeśli Masz TF3D i wrzucisz np. theme z TF3D2 to gwarantowany bajzel w systemie.
Od siebie dodam jeszcze tylko, że w czasach kiedy używałem tej beznadziejnej Manili, to wgranie każdego nowego tematu nieznacznie, ale odczuwalnie, zwalniało Touch Flow. Odczucie jak najbardziej subiektywne ;)

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2009, 10:49:05 »
...że w czasach kiedy używałem tej beznadziejnej Manili...

hehe tak się składa że Manila to jeden z ciekawszych i lepszych interfejsów dostępnych na Windows Mobile (jak znasz lepsze to zaproponuj ;) )... oczywiście ma swoje zady i walety, i jak w przypadku wszystkiego, znajdą się i zwolennicy (jak np. ja) i przeciwnicy (jak np. Ty)  :wink:
sam próbowałem np. nowego, tak powszechnie reklamowanego, interfejsu SPB v3, ale po jakichś 2, może 3 tygodniach dałem sobie spokój... po prostu mi nie leżał (lub może powinienem napisać że leżał mi mniej niż "ta beznadziejna" Manila)  :proud:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:45:14 »
A ja właśnie używam MS 3. Dla mnie jest zdecydowanie wygodniejszy, bo ma dużo większe możliwości customizacji. No i przede wszystkim jest mniej zasobożerny. W przypadku HDka, który ma mnóstwo RAMu nie jest to takie istotne, ale np. w przypadku Diamonda już tak. Manili nie lubię, bo poza poukładaniem sobie kolejności zakładek i Programów nie można tam za wiele pozmieniać. Ja potrzebuje mieć dostępne z pulpitu profile dźwiękowe, wireless managera, plugin pogody, podświetlenia, licznik nieodebranych połączeń i smsów, skrót do nowego SMSa i przycisk Power Off. Tego niestety nie będę miał w TF3D... tzn. nie na jednej zakładce.

Nakładek na Todaya jest zresztą sporo, tylko większość nie ma tych wszystkich animowano- ajfonowych bajerów. Jest bardzo wygodny i świetny do konfiguracji PocketPlus od SPB, jest Wisbar Advance, z którego tez można wycisnąć ciekawe możliwości. Polecam TEN wątek, żeby zapoznać się z innymi formami Todaya, niekoniecznie Made by HTC ;)