[INFO] invisibleSHIELD na HD

• 20 Odpowiedzi
  • 3728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
[INFO] invisibleSHIELD na HD
« dnia: Listopad 26, 2008, 13:43:52 »
Cześć,

Kontaktowałem się z ZAGG'iem w sprawie invisibleSHIELD dla Touch HD. Oto jaką odpowiedź dostałem:

We are currently waiting on the arrival of the device either today or tomorrow. Once we receive the device, we will create a design and mass produce it so that all Touch HD owners can enjoy the protection worth waiting for. Please allow 1-2 weeks from now to add your device to our inventory and website.
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

Odp: [INFO] invisibleSHIELD na HD
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2008, 18:39:14 »
Gdzie mozna to kupic dla HD?

*

Offline Yelayon

• 252
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2008, 21:27:56 »
-------------------

*

Offline marwyk

• 41
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2008, 06:37:09 »
ale co to jest  osłona a'la pokrowiec czy co innego?

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2008, 11:51:19 »
http://pl.youtube.com/watch?v=bJH3xZ5ZDwE
http://pl.youtube.com/watch?v=WMHw0ULnrMU&feature=related

wygląda na to że są to takie folie, przylegające do urządzenia i nie zwiększa jego rozmiarów.
Tylko nie wiem ile to kosztuje dla HD.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 12:04:35 wysłana przez Tampon »

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:19:27 »

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:42:29 »
faktycznie, wszystko jest, nie zwróciłem na to uwagi, sry  :P

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2008, 13:06:35 »
Nie no, swietna sprawa tylko instalacja moze byc nieco klopotliwa jesli nie ma sie zdolnosci manualnych..

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 10, 2008, 09:12:52 »
Ktoś już zanabył i aplikował na jakieś urządzenie ?
Interesuje mnie jak trudno to nałożyć i czy nie psuje to estetyki urządzenia ?
Mile widziane jakieś fotki.

*

Offline Yelayon

• 252
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 10, 2008, 11:16:15 »
Dzisiaj się pojawiła opcja "full body coverage", bo do tej pory był tylko dla screen'a.
-------------------

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S IV, Galaxy Note 10.1 GT-N8000
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 10, 2008, 18:59:44 »
Na tym forum dużo ludzi pisze o swoich doświadczeniach z tym rodzajem ochrony - widać że łatwy i szybki montaż to z tego nie będzie.
http://www.myapple.pl/iphone-akcesoria-i-peryferia/64054-invisible-shield-do-iphonea-7.html

*

Offline Nero

• 8
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2008, 20:06:55 »
ze swojej strony, mogę podzielić się wrażeniami z zakładania full body invisible shield na iphone. O ile ze screenem poszło gładko, naprawdę wycięty idealnie, tak z tylnią stroną męczyłem się dobre pół godziny, niestety musiałem pogodzić się z paroma bąbelkami, które mimo upływu czasu nie zniknęły i nawet by mi one nie przeszkadzały, niestety to właśnie przez nie rogi telefonu nie pokryły się porówno, przez co po jakimś czasie zaczął dostawać mi się tam brud i zostałem z samą ochroną screena, tył poprostu zaczął odłaźić. Rzecz jest naprawdę fenomenalna i niezniszczalna  :ok:, jednak muszę stwierdzić, że warto założyć by to ze 2 -3 razy, aby nabrać wprawy, sam zakładałem po raz pierwszy w życiu coś takiego i niestety wyszło mi jak wyszło ;)

różnica w cenie nie jest powalająca i ja sam, gdybym miał kupować po raz drugi też wziąłbym opcje fb, jednak  warto się dobrze zastanowić, bo niestety istnieje spore prawdopodobienstwo bycia paru baksów w plecy  :P
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 20:14:00 wysłana przez Nero »
whatever doesn't kill you simply makes you... stranger

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 11, 2008, 17:40:26 »
Jak ktos bedzie bral wieksza ilosc to prosze o info - jestem zainteresowany zakupem..

*

Offline Donia

• *
  • 64
  • Sprzęt: hx 4700, Q9100, Mio Moov 500, Desire Z
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 25, 2008, 11:22:49 »
Witam,

zamówiłem folię na ekran, właśnie przyszło do mnie, tylko po drodze zamontowałem brando.
Nie chce mi się teraz zrywać tamtej i zakładać tej, więc mogę sprzedać w cenie w jakiej do mnie przyszła.
Jakby co to na priv, cena chyba 48 zł musiałbym sprawdzić na wyciągu.

pozdrawiam,
donia

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 25, 2008, 14:18:44 »
Jak się prawuje Brando porównując do tej z kompletu? Masz PP czy UC?
Are you shpongled?

*

Offline Donia

• *
  • 64
  • Sprzęt: hx 4700, Q9100, Mio Moov 500, Desire Z
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 26, 2008, 09:20:32 »
Nawet nie zakładałem tej z kompletu, już od dawna kupując ppc kupuję od razu folię brando. Używam tej matowej.

pzdrv
donia

*

Offline Piotr28x

• 21
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 26, 2008, 09:33:17 »
Witam
Chciałbym się podzielić wrażeniami z krótkiego użytkowania foli invisibleSHIELD do HD-ka. Nabyłem 2 szt. w  www.zagg.com dla mnie i brata. Sklep wysyłał zamówiony towar 6.12. a przesyłka dotarła 22.12. wiec nawet szybko. Do tej pory, ( czyli jakieś 2 tygodnie) miałem na mojego HD naklejoną folię HTC, która była w pudełku od PDA.  Sprawowała się bardzo dobrze. Wczoraj rano postanowiłem nakleić Shield-a. Gdy rozpakowałem pierwszy komplet zauważyłem dwie niewielkie skazy na samej foli.  Takie małe jakby zaciągnięcia na strukturze folii.  Pomyślałem, że może znikną po założeniu jednak nie udało mi się ich pozbyć. Samo naklejanie jest banalne, trzeba pamiętać, aby trafić folią w środek wyświetlacza, bo przy wygładzaniu folia jakby troszkę się rozciągała. W moim HD-ku trafiłem idealnie za pierwszym razem, ale u brata po wygładzeniu wystawała u dołu i musiałem odkleić mokrą folie i nakleić jeszcze raz. Sama folia po wygładzeniu i wyschnięciu ( pda nie dotykałem jakieś 8 godzin) przylega dobrze do ekranu, lepiej niż folia dostarczona w komplecie z HD-kiem. Jest też bardziej przejrzysta. Na tym kończą się zalety. Niestety to co mi się nie podoba w invisibleSHIELD to że gorzej przesuwa się po niej palcem, czy rysikiem. Struktura foli przypomina troszkę kauczuk lub gumę, nie wiem jak to określić.  Po naciśnięciu rysikiem widać ewidentnie miejsce styku rysika które po chwili się odkształca. Oczywiście nie zostawia śladów i swoją rolę ochronną spełnia, jednak komfort użytkowania i precyzja ekranu dotykowego jest mniejsza. Trzeba użyć większej siły nacisku  gdy porusza się palcem po wyświetlaczu aby ekran zareagował. Brat po paru godzinach folię usunął, ja też się zastanawiam.

Mam pytanie do użytkowników foli Brando jak się sprawuje, jak wygląda w porównaniu z folią dostarczona w komplecie? Czy łatwo się po niej przesuwa palcem i czy czułość ekranu się nie zmniejsza?  Chciałbym zamówić w miejsce przereklamowanego Shield-a, tylko nie wiem która będzie bardziej odpowiednia Anti-Glare czy Ultra Clear.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:27:36 »
Witam,

przyłączam się do pytania o Brando, używam tej z kompletu HTC i zastanawiam sie czy warto brac Brando, a jezeli tak to która wersje

p.s. jet to mój pierwszy post na forum, witam więc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów, użytkowników HD'eka w szczególnosci
pozdro
slaw

« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 28, 2008, 22:29:56 »
nie używałem orginalnej, ale moge polecić Brando Ultra Clear - ma tylko jeden minus - wymaga laboratoryjnych warunków przy aplikacji

*

Offline Meaven

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio A701, HTC Athena, Eten M700, Touch HD!!!
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 29, 2008, 08:20:43 »
Z mojego doświadczenia wynika, że brando nadal jest najlepszym wyborem jeżeli chodzi o ochronę jakichkolwiek wyświetlaczy. Niestety, jak już któryś z mych poprzedników tu wspomniał, wymaga laboratoryjnych warunków nakładania a i wtedy łatwo o pomyłkę.
"Bądź jak nieboszczyk - zachowuj zimną krew w kłopotliwym położeniu.."

*

Offline SerRoberto

• 47
  • SG II, Note 10.1, Note 2
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 24, 2009, 20:22:10 »
Mimo różnych opinii zdecydowałem się na zakup Invisible Shield.

Dwa dni temu założyłem folie na swoje cacko  :proud:
Cała operacja trwała chyba ze 2h ale opłacało się bez dwóch zdań  :ok:

:ok:  :ok:  :ok:  :ok:  :ok:  :ok:

« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2009, 13:23:58 wysłana przez SerRoberto »
***SerRoberto***