Praktycznie zrobiłem wszystko jak chciałem zostało mi tylko takie cuś oturz utworzyłem plik app.dat oto zawartość
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Reset.lnk","\Windows\Reset.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Alarms.lnk","\Windows\Alarms.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Albums.lnk","\Windows\Albums.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Calendar.lnk","\Windows\Calendar.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("CoPilot.lnk","\Windows\CoPilot.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Facebook.lnk","\Windows\Facebook.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("HTC_Calendar.lnk","\Windows\HTC_Calendar.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("HTC_Footprints.lnk","\Windows\HTC_Footprints.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("HTC_Music.lnk","\Windows\HTC_Music.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-FileDirectory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Reset.lnk","\Windows\Reset.lnk")("HTC_People.lnk","\Windows\HTC_People.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("HTC_Twitter.lnk","\Windows\HTC_Twitter.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Internet Explorer.lnk","\Windows\Internet Explorer.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Marketplace.lnk","\Windows\Marketplace.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Opera Browser.lnk","\Windows\Opera Browser.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Pictures & Videos.lnk","\Windows\Pictures & Videos.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("QuickGPS.lnk","\Windows\QuickGPS.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Search Phone.lnk","\Windows\Search Phone.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Tasks.lnk","\Windows\Tasks.lnk")
Directory("\Windows\Menu Start\Programy"):-File("Windows Media.lnk","\Windows\Windows Media.lnk")
Co jest nie tak ze ani jeden plik lnk nie zostaje przeniesiony do Menu Start Programy__
dodam bo moze to isotne ze rowniez pliki skrotow wrzuciłem do tego samego katalogu co plik app
do tego wydobyłem Rejestr z mojego Hdka i umiesciłem go w fiolderze Start Ink niestety ikony nie sa poukładane tak jak bym chciał skopiowalem caly Rejestr Shell 200 kluczy i nic ktos wie co moze byc nie tak??
Po skopiowaniu ikon doo folderu ikony są widoczne teraz wprowadziłem ten rejestr stary i ułozyły sie dokładnie tak jak chciałem teraz tylko chchiałbym alby te skroty pojawiły sie w Windows Menu Start Programy tak zebym juz nie musiał niczego dodawać ani zmieniać po wgraniu romu

i bedzie wszystko ok:D aa jeszcze jesdno jak zmienić lokalizacje z Bytom na Sosnowiec oczywiście ślaskie