[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 379796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [04.05.2009] ((((( ROM HTC HD V 6 RC3 FINAL - PLK ))))
« Odpowiedź #840 dnia: Maj 09, 2009, 15:14:58 »
Dzięki Bysiu. Rom chodzi super.
Niestety mam kłopoty z Bluetooth.
Używam gadaczki w radiu samochodowym Becker Mexico 7948.
Ze stareńką Nokią E50, czy innymi telefonami Bez WM wszystko jest OK.
Z Windows Mobile niestety nie.
Uczciwie piszę, że to samo dzieje się ze wszystkimi romami, które testowałem z HD i na kilku różnych urządzeniach, nie tylko HTC,
jednak wszystkie miały ugotowane ROMy na bazie HTC, wszystkie te ustrojstwa ze zwykłą słuchawką Bluetooth chodzą poprawnie.
Nie ma znaczenia, czy stos Bluetooth jest Microsoftu, czy Widcomma.
W trybie Handsfree nie działa mikrofon, dźwięk rozmówcy jest zniekształcony, instalacja CABa sprzed kilku (nastu) postów nic nie daje.
W trybie Remote SIM access wszystko jest OK do momentu odpalenia TomToma, czy Garmina.
Te bezczelne programy dobierają się do karty SIM i po minucie, dwóch gadaczka traci dostęp do karty choć jest nadal połączona
z HD, a moduł telefonu wyłączony.
Dopóki nie wyłączysz tomtoma i nie przerwiesz połączenia z gadaczką - nie da się korzystać z telefonu.
Szacunek.

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #841 dnia: Maj 09, 2009, 15:38:57 »
Podziękowanie dla Bysia!

Po pierwsze: Fakt, że RUU pokazuje np image rom1.56 nie ma sie nic do rzeczy. Jednak trzeba patrzeć na Bootloadera.
Po drugie: Dla ludzi co mają kłopoty. U mnie tylko z jednego portu USB dało sie wgrać cokolwiek po AS nie wiem dlaczego
Po trzecie: istnieje jakiś mechanizm, który po 2 minutach bezczynności wyłącza synchonizację AS Mierzyłem sprawdziłem.
Po czwarte. Jeżeli w czasie tych 2 minut doprowadzi się do tego ż RUU uruchomi Bootloadera i bedzie sie wgrywał rom to taka opcja się uda. Jeśli nie to pokaże błąd 202. Tak właśnie zrobiłem.
Po piąte Na tym samym porcie USB na którym zrobiłem downgroade SPL 1.56 na 1.14 olinex , zrobiłem wgranie roma Bysia, pod warunkiem, że w ciagu 2 minut od synchronizacji dojdziemy do etapu włączenia Bootloadera.

Tyle. Obecnie jestem po pierszym HR i dziękuje Bysiowi za rady, bo myślałem że bede musiał zdrowo kombinować. Jak tylko zrobie drugi HR zajme sie jaka donacją :))

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #842 dnia: Maj 09, 2009, 15:40:32 »
Uczciwie piszę, że to samo dzieje się ze wszystkimi romami, które testowałem z HD i na kilku różnych urządzeniach, nie tylko HTC,
jednak wszystkie miały ugotowane ROMy na bazie HTC, wszystkie te ustrojstwa ze zwykłą słuchawką Bluetooth chodzą poprawnie.
W trybie Handsfree nie działa mikrofon, dźwięk rozmówcy jest zniekształcony, instalacja CABa sprzed kilku (nastu) postów nic nie daje.
W trybie Remote SIM access wszystko jest OK do momentu odpalenia TomToma, czy Garmina.
Te bezczelne programy dobierają się do karty SIM i po minucie, dwóch gadaczka traci dostęp do karty choć jest nadal połączona
Dopóki nie wyłączysz tomtoma i nie przerwiesz połączenia z gadaczką - nie da się korzystać z telefonu.
Szacunek.

moze to pomoze http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132664.msg976375#msg976375
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline bioly

• **
  • 154
    • Moja Galeria
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #843 dnia: Maj 09, 2009, 19:53:03 »
A kiedy będzie oficjalna wersja 6.00 PL  FINAŁ
Copyright by bioly

« Odpowiedź #844 dnia: Maj 09, 2009, 20:00:32 »
Szacunek.

moze to pomoze http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132664.msg976375#msg976375

Nie pomogło :-(

*

Offline Fiury

• 17
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #845 dnia: Maj 10, 2009, 01:49:51 »
A ja miewam następujący problem z kontaktami, dla ktorych jest zdefiniowany telefon typu "home".
Jeśli taki delikwent do mnie dzwonił albo ja do niego, to nie mogę zadzwonić do niego oddzwonić/zadzwonić ponownie bezpośrednio po wejściu do trybu wybierania numeru. Na liście połączeń wtedy pojawia się bez numeru, a próba wybrania kończy się informacją od Playa, że polecenie nie jest obsługiwane. Jeśli wejdę w kontakt i stamtąd wybiorę opcję "Połącz z domem" to jest ok.
I właśnie w tej chwili zauważyłem. Dziś dzwoniłem do kontaktów z numerami zdefiniowanymi jako "Praca". Tak samo na liście są bez numerów, a próba zadzwonienia poprzez dotknięcie kontaktu nie działa. Muszę kliknąć przycisk "Rozmowa".
Możesz Bysiu sprawdzić jak to jest u Ciebie?

Pzdr,
Fiury

Aha, mam RC2, więc jak w RC3 działa ok to zrobię upgrade.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #846 dnia: Maj 10, 2009, 08:58:11 »
A ja miewam następujący problem z kontaktami, dla ktorych jest zdefiniowany telefon typu "home".
Jeśli taki delikwent do mnie dzwonił albo ja do niego, to nie mogę zadzwonić do niego oddzwonić/zadzwonić ponownie bezpośrednio po wejściu do trybu wybierania numeru. Na liście połączeń wtedy pojawia się bez numeru, a próba wybrania kończy się informacją od Playa, że polecenie nie jest obsługiwane. Jeśli wejdę w kontakt i stamtąd wybiorę opcję "Połącz z domem" to jest ok.
I właśnie w tej chwili zauważyłem. Dziś dzwoniłem do kontaktów z numerami zdefiniowanymi jako "Praca". Tak samo na liście są bez numerów, a próba zadzwonienia poprzez dotknięcie kontaktu nie działa. Muszę kliknąć przycisk "Rozmowa".
Możesz Bysiu sprawdzić jak to jest u Ciebie?

Pzdr,
Fiury

Aha, mam RC2, więc jak w RC3 działa ok to zrobię upgrade.

mam teraz wgrany 6.5 wiec Ci nie odpowiem...moze inni spawdza.

« Odpowiedź #847 dnia: Maj 10, 2009, 13:47:24 »
Dzięki za link do JetWare, niestety ten program rozszerza sprawnego Bluetootha, a w moim przypadku nic nie daje.
Może jest jakiś sposób zablokowania wszystkim programom dostępu do karty SIM, gdy uaktywniony jest tryb SIM Access.
Może jest możliwość takiej modyfikacji, żeby zainstalowane programy "myślały", że siedzą w zwykłym PPC, a nie w smartfonie.

P.S. Wczoraj przesłałem Ci mam nadzieję sympatyczny drobiazg i zapomniałem podać ksywki z tego forum, adres pocztowy był ...@gazeta.pl

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #848 dnia: Maj 10, 2009, 16:36:14 »
Ktoś tu pisaał, że ma kłopot z rotacją. Ja też mam bo G-sensor nie chodzi. Czy jest na to jakiś patent (było coś o usunięciu jakiegoś elementu....)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #849 dnia: Maj 10, 2009, 19:28:20 »
Dzięki za link do JetWare, niestety ten program rozszerza sprawnego Bluetootha, a w moim przypadku nic nie daje.
Może jest jakiś sposób zablokowania wszystkim programom dostępu do karty SIM, gdy uaktywniony jest tryb SIM Access.
Może jest możliwość takiej modyfikacji, żeby zainstalowane programy "myślały", że siedzą w zwykłym PPC, a nie w smartfonie.

P.S. Wczoraj przesłałem Ci mam nadzieję sympatyczny drobiazg i zapomniałem podać ksywki z tego forum, adres pocztowy był ...@gazeta.pl

Dzieki ... :)

« Odpowiedź #850 dnia: Maj 10, 2009, 19:41:43 »

Dzieki ... :)

Nieśmiała prośba:
Zmień na pierwszej stronie fragment mojego adresu pocztowego na ksywkę na tym forum.

*

Offline tylkospokojnie

• 27
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Xperia1, HTC HD2, HOX+
« Odpowiedź #851 dnia: Maj 10, 2009, 23:03:13 »
może śmieszne pytanie zadam, ale jak włączyć autorotacje w operze i w albumie?

Pozdr.

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #852 dnia: Maj 11, 2009, 10:10:34 »
może śmieszne pytanie zadam, ale jak włączyć autorotacje w operze i w albumie?

No właśnie pisałem o tym niejasno 2 posty wyżej. Mam to samo!!!. Tzn w ogóle ekran sie nie obraca w  Manili  pomimo zaznaczonej opcji w ustawieniach i skalibrowania G-sensora. Poszperałem trochę na forum i zainstalowałem Gyrator 2, ale to nie pomaga do końca. Owszem obracają mi się smsy np ale nie to co wychodzi z TF3D np zdjęcia czy kontakty Czyżby to był problem romu Bysia?? Jeśli tak to muszę się przesiąść na jakiś inny, ale nie wierzę bo ten rom wydaje się bardzo fajny. Wiec dobrze by było, żeby ktoś kwestię obracania wyjaśnił dogłębniej może nawet w oddzielnym wątku.
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 11:31:52 wysłana przez Delta »

« Odpowiedź #853 dnia: Maj 11, 2009, 13:50:43 »
czy ktoś zna rozwiazanie na brak zumu w aparacie oraz na przywrucenie oryginalnego zumu podczas przegladania zdjęć. ten przez dwukrotne tapnięcie nie jest zbyt dobry.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #854 dnia: Maj 11, 2009, 13:52:02 »
czy ktoś zna rozwiazanie na brak zumu w aparacie oraz na przywrucenie oryginalnego zumu podczas przegladania zdjęć. ten przez dwukrotne tapnięcie nie jest zbyt dobry.

Nie ma tekiego rozwiazania ... jak narazie jeśli chodzi o zoom

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #855 dnia: Maj 12, 2009, 15:08:54 »
Szacunek.

Znalazłem w sieci taki program AutoA2DPSetup.v1.0.2.CAB  moze to ci pomozę  szukaj na xda

:)

« Odpowiedź #856 dnia: Maj 13, 2009, 21:01:31 »
Witam Bysio ,
trochę potestowałem i fakt że cały problem polegał na themes ,niestety rotacja nadal słabo !
dodatkowo zauważyłem że nie mam możliwości wybrania klawisza do "szybkiego wybierania głosowego" ???
a tu już next ROM Beta no no no !! działasz jak rakieta !

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #857 dnia: Maj 13, 2009, 21:03:17 »
Witam Bysio ,
trochę potestowałem i fakt że cały problem polegał na themes ,niestety rotacja nadal słabo !
dodatkowo zauważyłem że nie mam możliwości wybrania klawisza do "szybkiego wybierania głosowego" ???

Z tym klawiszem to chyba przesadziles...

*

Offline dareksad

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #858 dnia: Maj 13, 2009, 21:08:35 »
Bysiu, ZROBIŁEŚ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY... ale...

... no właśnie jest tylko jedno ale.

Koniecznie chcę mieć starem MENU START więc zrobiłem tak

By można było wykasować 4 ikonki w menu start - rozpocznij (kontakty, strona domowa, ustawienia i kalendarz) program jest zbyteczny!

Zmieniasz tylko  w rejestrze wartości z 1 na 0 :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\0\
"IsReadOnly"=dword:1

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\1]
"IsReadOnly"=1

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\2]
"IsReadOnly"=1

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\3]
"IsReadOnly"=1

ZROBIŁEM TEŻ TO

Dla dstanek2

Zmiana pozwala przywrócić przycisk Start do starego zachowania. Czyli tapamy na ikonkę i mamy stare menu WM, zamiast widok z ulubionymi programami TouchFLO 3D.

W rejestrze systemu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\EnlargeMenu
EnableManilaStartMenu
Ustawić wartość dword:00000000
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila
Manila://programs.page.hidden

Mnie się podoba nowa wersja.

Pozdr. Jacek

Problem polega na tym że jak chcę np usunąć dodanyskrut programu to zamiast "usunięcia" wyświetla się MENU START i uruchamia sie dany program, nie można usunąć.
Po takim zabiegu nie można powrócić do "Dzisiaj" (TF3D)

Mam nadzieję że mi pomożesz.

Dodam jeszcze że zrobiłem już cztery razy HARD RESET
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 22:28:56 wysłana przez dareksad »

« Odpowiedź #859 dnia: Maj 13, 2009, 21:21:58 »
Witam Bysio ,

Z tym klawiszem to chyba przesadziles...
No fakt pojechałem ! zmęczenie - materiału ;-)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #860 dnia: Maj 13, 2009, 22:50:19 »
Bysiu, ZROBIŁEŚ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY... ale...

... no właśnie jest tylko jedno ale.

Koniecznie chcę mieć starem MENU START więc zrobiłem tak

By można było wykasować 4 ikonki w menu start - rozpocznij (kontakty, strona domowa, ustawienia i kalendarz) program jest zbyteczny!

Zmieniasz tylko  w rejestrze wartości z 1 na 0 :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\0\
"IsReadOnly"=dword:1

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\1]
"IsReadOnly"=1

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\2]
"IsReadOnly"=1

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\3]
"IsReadOnly"=1

ZROBIŁEM TEŻ TO

Dla dstanek2

Zmiana pozwala przywrócić przycisk Start do starego zachowania. Czyli tapamy na ikonkę i mamy stare menu WM, zamiast widok z ulubionymi programami TouchFLO 3D.

W rejestrze systemu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\EnlargeMenu
EnableManilaStartMenu
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila
Manila://programs.page.hidden

Mnie się podoba nowa wersja.

Pozdr. Jacek

Problem polega na tym że jak chcę np usunąć dodanyskrut programu to zamiast "usunięcia" wyświetla się MENU START i uruchamia sie dany program, nie można usunąć.
Po takim zabiegu nie można powrócić do "Dzisiaj" (TF3D)

Mam nadzieję że mi pomożesz.

Dodam jeszcze że zrobiłem już cztery razy HARD RESET

Dobra nie mecz sie wgraj to i po sprawie  od kolegi hutnickiego http://rapidshare.com/files/218095018/Old_ProgramTab.cab

*

Offline dareksad

• **
  • 247
« Odpowiedź #861 dnia: Maj 13, 2009, 23:03:12 »
WIELKIE DZIĘKI

*

Offline Walker4444

• 11
« Odpowiedź #862 dnia: Maj 15, 2009, 01:27:19 »
Dlaczego jak wejdę w kalendarz i datę z aktualnego dnia nie chce mi wyświetlać pogody. Czy to jest gdzieś możliwe do ustawienia? :( We wcześniejszej wersji ROM'u którą posiadałem w tym miejscu była widoczna. Bysio proszę o odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 12:39:16 wysłana przez Walker4444 »

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #863 dnia: Maj 15, 2009, 19:29:31 »
Dlaczego jak wejdę w kalendarz i datę z aktualnego dnia nie chce mi wyświetlać pogody. Czy to jest gdzieś możliwe do ustawienia? :( We wcześniejszej wersji ROM'u którą posiadałem w tym miejscu była widoczna. Bysio proszę o odpowiedź.

Musisz miec ustwione miasto w strefie lokalnej i w pogodzie takie samo

*

Offline lukup

• *
  • 66
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #864 dnia: Maj 15, 2009, 21:35:26 »

Też miałem problem z połączeniem Touch HD z zestawem w SAP Skodzie.
Pomogło:
1. Zmiana karty SIM na nową.
2. Po połączeniu przestawienie przesyłania kontaktów tylko z karty SIM, a nie z karty SIM i pamięci telefonu.

*

Offline Walker4444

• 11
« Odpowiedź #865 dnia: Maj 15, 2009, 21:47:11 »
Jeszcze raz Bysio górą. Wielkie dzięki, pogoda powróciła do kalendarza. A tak na marginesie Bysio, czy będzie jeszcze jakaś aktualizacja tego ROM'u czy tylko już spoglądać na ROM z WM 6.5 który ostatnio gotujesz?
Który ROM w/g Ciebie  lub Was panowie jest lepszy, ugotowany na WM 6.1 czy WM 6.5?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #866 dnia: Maj 15, 2009, 21:55:16 »
Jeszcze raz Bysio górą. Wielkie dzięki, pogoda powróciła do kalendarza. A tak na marginesie Bysio, czy będzie jeszcze jakaś aktualizacja tego ROM'u czy tylko już spoglądać na ROM z WM 6.5 który ostatnio gotujesz?
Który ROM w/g Ciebie  lub Was panowie jest lepszy, ugotowany na WM 6.1 czy WM 6.5?

Wiesz nie wiem , szczerze, to za chwile juz nikt tego nie bedzie chcial instalowac.. sam nie wiem ..moze zrobie jeszcze jakas aktualzacje .ale kiedy to nie wiem bo bawie sie teraz 6.5.

*

Offline porosiu

• **
  • 169
  • Sprzęt: htc hd, htc desire,evo 3d
« Odpowiedź #867 dnia: Maj 15, 2009, 23:15:14 »

zdecydowanie wm6.5 jakies 2 tygodnie temu mialem ten rom(rcv3) a dzisial mnie podkusilo  dzisiaj wgralem 6.5 extreme i jestem jak na razie zadowolony w szybkosc nie widac roznicy ale wygladem cieszy oko :ok:

« Odpowiedź #868 dnia: Maj 17, 2009, 10:51:24 »
Witam! mam pytanie jak dodac nowe miasto do pogody w tym romie bo WeatherDatabaseEditor jak zainstaluje to restartuje mi MANILIE???

*

Offline bydle

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #869 dnia: Maj 17, 2009, 11:48:23 »
Testuje wlasnie
Super mi sie podoba ta wersja ale...
dlaczego jest tak malo opcji ustawien systemowych bardzo brakuje HR z poziomu windowsa

pozdr
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 22:54:29 wysłana przez bydle »