[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 384125 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Delta

• 38
Odp: [04.05.2009] ((((( ROM HTC HD V 6 RC3 FINAL - PLK ))))
« Odpowiedź #810 dnia: Maj 05, 2009, 18:12:46 »

Małe pytanie Pytanie o RC3: Czy powinienem wgrać wcześniej HardSPL 1.54 czu wustarczy 1.14??? No i czy wcześniejsza instalacja NET Framework 3.5 nie skaszani mi czegoś w windows??

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #811 dnia: Maj 05, 2009, 18:14:48 »

Małe pytanie Pytanie o RC3: Czy powinienem wgrać wcześniej HardSPL 1.54 czu wustarczy 1.14??? No i czy wcześniejsza instalacja NET Framework 3.5 nie skaszani mi czegoś w windows??

1.14, net w środku.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Tyfusek

• 5
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #812 dnia: Maj 05, 2009, 18:35:54 »
BT działa dobrze - na zewnętrznym głosnomówiacym (Garmin Nuvi) ładnie odbiera telefon, na słuchawkach BT (Jabra) bez trzasków.

Mam pytanie: czy da się podmienić kalendarz systemowy? Mam SBSH Papirus i od wersji 5 muszę najpierw zapisać w kalendarzu systemowym, by mieć informacje zapamiętane w Papirusie. W dodatku za nic nie chce "wejść" jako główny. Na ekranie DZISIAJ ciągle jest systemowy, a do Papirusa muszę wchodzić przez START. Jedynym wyjściem jakie widzę jest odinstalowanie TouchFlo 3D, a chwilowo szkoda mi.
Tyfusek

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #813 dnia: Maj 05, 2009, 22:37:14 »
BT działa dobrze - na zewnętrznym głosnomówiacym (Garmin Nuvi) ładnie odbiera telefon, na słuchawkach BT (Jabra) bez trzasków.

Mam pytanie: czy da się podmienić kalendarz systemowy? Mam SBSH Papirus i od wersji 5 muszę najpierw zapisać w kalendarzu systemowym, by mieć informacje zapamiętane w Papirusie. W dodatku za nic nie chce "wejść" jako główny. Na ekranie DZISIAJ ciągle jest systemowy, a do Papirusa muszę wchodzić przez START. Jedynym wyjściem jakie widzę jest odinstalowanie TouchFlo 3D, a chwilowo szkoda mi.

Dodaj do zakładki programów w TF3D kalendarz tak jak to robisz z innymi programami. Będziesz miał dwie różne ikony kalendarza. Jedna do kalendarza z manilii (notabene nie wiem po co ona tam jest w standardzie) druga do kalendarza októry ci chodzi. Bardzo ładnie działa.

*

Offline Tyfusek

• 5
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #814 dnia: Maj 06, 2009, 20:27:40 »

Dodaj do zakładki programów w TF3D kalendarz tak jak to robisz z innymi programami. Będziesz miał dwie różne ikony kalendarza. Jedna do kalendarza z manilii (notabene nie wiem po co ona tam jest w standardzie) druga do kalendarza októry ci chodzi. Bardzo ładnie działa.

No taka głupia to ja już nie jestem. Papirus nie zapisuje się. Bez manili działał, ale tamtem mi się nie podoba. Chcę mieć pomarańczę i zjeść pomarańczę. :wink:
W dodatku dziś posypał mi się cały ROM, muszę zacząć od nowa.  Ale to moja wina, a nie Bysia.
Tyfusek

*

smokku

« Odpowiedź #815 dnia: Maj 07, 2009, 10:16:33 »
Po kilku dniach używania V 6 RC3 FINAL, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Wszystko działa bardzo dobrze. Dobra robota Bysiu.

(Poza tym, że wysyłanie identyfikacji numeru tylko do osób z książki kontaktów nadal nie działa, ale już się przyzwyczaiłem.   B) )

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #816 dnia: Maj 07, 2009, 12:23:34 »

(Poza tym, że wysyłanie identyfikacji numeru tylko do osób z książki kontaktów nadal nie działa, ale już się przyzwyczaiłem.   B) )

Chyba nie jarzę - tzn. Twój rozmówca (którego masz w kontaktach) nie ma identyfikacji Twojego numeru czy Ty nie identyfikujesz rozmówcy mimo że masz go w kontaktach?

*

smokku

« Odpowiedź #817 dnia: Maj 07, 2009, 12:40:36 »

(Poza tym, że wysyłanie identyfikacji numeru tylko do osób z książki kontaktów nadal nie działa, ale już się przyzwyczaiłem.   B) )

Chyba nie jarzę - tzn. Twój rozmówca (którego masz w kontaktach) nie ma identyfikacji Twojego numeru czy Ty nie identyfikujesz rozmówcy mimo że masz go w kontaktach?

Słowo klucz: "wysyłanie".

Czyli wybieram bramkę numer 1: "Twój rozmówca (którego masz w kontaktach) nie ma identyfikacji Twojego numeru"

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #818 dnia: Maj 07, 2009, 13:59:28 »
[...]
Czyli wybieram bramkę numer 1: "Twój rozmówca (którego masz w kontaktach) nie ma identyfikacji Twojego numeru"

takiej opcji to nie ma ;-)

1.wysylam swoj numer kazdemu
2.nikomu
3.wysylam swoj numer tylko osobom z ksiazki telefonicznej
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

smokku

« Odpowiedź #819 dnia: Maj 07, 2009, 14:28:03 »
[...]

takiej opcji to nie ma ;-)

1.wysylam swoj numer kazdemu
2.nikomu
3.wysylam swoj numer tylko osobom z ksiazki telefonicznej

Czy to naprawdę takie trudne do ogarnięcia?

• Mam wybraną opcję 3 w ustawieniach.
  • Mam osobę do której dzwonię w książce telefonicznej (dzwonię wybierając z książki).
  • U osoby do której dzwonię wyświetla się "Numer zastrzeżony".

I nie, to nie jest stan pożądany przeze mnie.
Chcę, żeby się numer wyświetlał, ale się nie wyświetla...
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 14:29:40 wysłana przez smokku »

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #820 dnia: Maj 07, 2009, 16:49:08 »
[...]
Czy to naprawdę takie trudne do ogarnięcia?
[...]

jak sam zauwazyles trudne bo nikt nie pisal wczesniej o takim problemie przy tym ROMie
a moze wystukaj z reki numer do kogos kogo masz w ksiazce tel. z tym ze dodaj przed numerem *31#
zapytaj pozniej czy zidentyfikowalo mu sie polaczenie od Ciebie

a tak przy okazji:
#31#    - ukrywanie numeru
*31#     - prezentacja numeru
*#31#  - status
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 16:51:09 wysłana przez cesare »

*

smokku

« Odpowiedź #821 dnia: Maj 07, 2009, 16:57:26 »
Gdybyś poczytał ten wątek, to wiedziałbyś, że ja pisałem i że wątek *31 był już poruszany.

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #822 dnia: Maj 07, 2009, 17:01:31 »
Gdybyś poczytał ten wątek, to wiedziałbyś, że ja pisałem i że wątek *31 był już poruszany.

czytalem
przeoczylem
PRZEPRASZAM

*

Offline porosiu

• **
  • 169
  • Sprzęt: htc hd, htc desire,evo 3d
« Odpowiedź #823 dnia: Maj 07, 2009, 19:05:48 »
No i tak  :ok: podkusilem sie i zainstalowalem romik v6rc3 i jestem Bardzo zadowolony, dodam ze jest to moja pierwsza zmiana romu z orginalnego.(bylo troche strachu ale poszlo ok)
I tak 24 godziny zabawy jedna zawiecha,jedyne co mi sie niepodoba to to ze przy przegladaniu zdjec jezeli zdjecie jest zrobione w poziomie to nie rotuje na pion i odwrotnie jezeli zdjecie jest pionowe a ogladamy poziomo to tez brak rotacji ,ale idzie przywyknac :wink: no i jeszcze to ze jednak prosciej mi bylo wejsc w setting i programy przez nacisniecie na pasku start-ale sadze ze to kwestia przyzwyczajenia :mrgreen:

ps. za tak wspaniala robote podziekowania, no i dotacja na piwko(jako agnieszka  :D)

*

Offline djacek

• *
  • 70
« Odpowiedź #824 dnia: Maj 08, 2009, 09:43:29 »
Po wielu dniach użytkowania V 6RC3 FINAL wszystko chodzi super. Tylko rzeczywiście nie ma identyfikacji numeru w sytuacji opisanej powyżej.

Kolejne gratulacje Bysiu i czekam na Finał. :ok: :ok: :ok:

Jacek.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #825 dnia: Maj 08, 2009, 10:02:00 »
Po wielu dniach użytkowania V 6RC3 FINAL wszystko chodzi super. Tylko rzeczywiście nie ma identyfikacji numeru w sytuacji opisanej powyżej.

Kolejne gratulacje Bysiu i czekam na Finał. :ok: :ok: :ok:

Jacek.

Panowie czy ktos moze odinstalowac ikonki i spawdzic wtedy czy identyfikacja działa prawidłowo ???

*

Offline djacek

• *
  • 70
« Odpowiedź #826 dnia: Maj 08, 2009, 11:01:39 »
Jakie ikonki?. Jeżeli chodzi o te które zainstalowałeś w ROMie to ja je wywaliłem. Sa nieczytelne i dla mnie brzydkie. Mam zainstalowane "Twoje" poprzednie. Po odinstalowaniu też nie ma identyfikacji.

Jacek.

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #827 dnia: Maj 08, 2009, 22:21:35 »
JA tu widze , że mam w telefonie SPL-1.56 Olinex. Czy mam zrobić downgrade do 1.14, żeby zainstalować tego roma jak napisałeś Bysio??

« Odpowiedź #828 dnia: Maj 08, 2009, 22:35:02 »
Tak,bez tego będziesz miał rom 16 kolorami:)pzdr

*

Offline dawpuc

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #829 dnia: Maj 09, 2009, 00:21:48 »
Bysio mam pytanko. Jak właczyc w twoim ROMie normalne menu start. Poniewaz nie podoba mi sie to co jest teraz.

I jak zrobic downrange SPL 1.54 do 1.14. Jak chce wgrac to wyskakuje bootloader, poniej napis NO IMAGE FILE i pasek ladowania stoi na 0%. Jak to przejsc?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #830 dnia: Maj 09, 2009, 00:24:12 »
Bysio mam pytanko. Jak właczyc w twoim ROMie normalne menu start. Poniewaz nie podoba mi sie to co jest teraz.

I jak zrobic downrange SPL 1.54 do 1.14. Jak chce wgrac to wyskakuje bootloader, poniej napis NO IMAGE FILE i pasek ladowania stoi na 0%. Jak to przejsc?

Zacznij od wgrania NET Compact Framework
Co do menu w 1 posie masz informacje

*

Offline dawpuc

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #831 dnia: Maj 09, 2009, 00:35:23 »
Co do menu to nie moge znalesc modyfikacji. Ale jakos sobie poradze.

Ale wgrywanie SPL dalej nie smiga. NET zainstalowany i alej to samo. Nieraz przy wgrywaniu ROMu tez tak sie dzieje. Saje na 0% i nic.

Rom dzial dobrze, ale jak wlaczam mam 16 kolorow. Wystarczy wygasic ekran i wlaczyc ponownie i juz jest ok.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 00:37:56 wysłana przez dawpuc »

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #832 dnia: Maj 09, 2009, 11:23:28 »
Mam problem z wgraniem tego romu, ale myślę,  że to będzie problem z wgraniem większości romów. Zmieniłem spl z 1.56 na 1.14 Olinex W bootloaderze jest prawidłowo I teraz co się dzieje:

1.Po uruchomieniu  mam ekran 4 kolory i nie ładuje mi się, albo wolno ładuje mi się tf3d. Mam też wrażenie, że nie działa albo z opóźnieniem działa ekran dotykowy. Wszystko się dzieje  dopóki na chwilę nie nacisnę zasilania (wygaszenie ekranu). Jak je włączę z powrotem to kolory wracają ładuje się powoli Tf3d i mogę używać panelu dotykowego. Podejrzewam, że to wina romu, który jest w telefonie może jest przystosowany do wyższego SPL

2. Uruchamia AS komputer się synchronizuje
3. Uruchamia RUU od moda RC3 i wszystko jest ok. do momentu kiedy zaczyna sprawdzać stan PDA Wtedy wywala mi błąd połączenie 202.
4. Po naciśnięciu exit bo innego wyjścia nie mam słyszę w tle jak AS sam się odłącza i pokazuje status niepołączony Natomiast telefon odzyskuje kontrole panelu dotykowego dopiero po wygaszeniu ekranu.

Co wiec mam zrobić żeby zmienić rom w tym telefonie??

Aha jednak po kilkuminotowym używaniu system sie wiesza
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 11:27:11 wysłana przez Delta »

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #833 dnia: Maj 09, 2009, 11:51:02 »
Mam problem z wgraniem tego romu, ale myślę,  że to będzie problem z wgraniem większości romów. Zmieniłem spl z 1.56 na 1.14 Olinex W bootloaderze jest prawidłowo I teraz co się dzieje:

1.Po uruchomieniu  mam ekran 4 kolory i nie ładuje mi się, albo wolno ładuje mi się tf3d. Mam też wrażenie, że nie działa albo z opóźnieniem działa ekran dotykowy. Wszystko się dzieje  dopóki na chwilę nie nacisnę zasilania (wygaszenie ekranu). Jak je włączę z powrotem to kolory wracają ładuje się powoli Tf3d i mogę używać panelu dotykowego. Podejrzewam, że to wina romu, który jest w telefonie może jest przystosowany do wyższego SPL

2. Uruchamia AS komputer się synchronizuje
3. Uruchamia RUU od moda RC3 i wszystko jest ok. do momentu kiedy zaczyna sprawdzać stan PDA Wtedy wywala mi błąd połączenie 202.
4. Po naciśnięciu exit bo innego wyjścia nie mam słyszę w tle jak AS sam się odłącza i pokazuje status niepołączony Natomiast telefon odzyskuje kontrole panelu dotykowego dopiero po wygaszeniu ekranu.

Co wiec mam zrobić żeby zmienić rom w tym telefonie??

Aha jednak po kilkuminotowym używaniu system sie wiesza

Sprawdz czy w bootloaderze napewno jest 1.14 OLINEX.  Bez problemu zmieniles ?? bo ja ostatnio wgrywalem rom z zeby wgrac 1.14 musialem wpierw zainstlowac NET Compact Framework.

Jesli faktycznie masz 1.14 OLINEX to w tym trybie podlacz telefon z wgraj rom jeszcze raz ..

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #834 dnia: Maj 09, 2009, 12:16:27 »
Sprawdz czy w bootloaderze napewno jest 1.14 OLINEX.  Bez problemu zmieniles ?? bo ja ostatnio wgrywalem rom z zeby wgrac 1.14 musialem wpierw zainstlowac NET Compact Framework.

Jesli faktycznie masz 1.14 OLINEX to w tym trybie podlacz telefon z wgraj rom jeszcze raz ..

Jest 1.14 Olinex tylko jak włącze bootloader to potem nie mogę go wyłączyć. Muszę wyjmować baterię. Miałem problem z wgraniem 1.14. też bład 202 ale zmieniłem port USB i było ok ( to w innym wątku opisałem). Tutaj taka zmiana nie pomogła. W ogóle mam wrażenie że po tej zmianie SPL system sie destabilizuje i wiesza i dlatego AS sie samo wyłacza. Głównie wywala sie ekran dotykowy. Przyciski działają.

Chcesz powiedzieć, że mam w trybie boodloadera podłączyć telefon do PC i orpalić BlackstoneRUUWrapper.exe????

I jeszcze jedno: czy przy takim zawieszaniu nie pomoże hardeset a dopiero potem próba intalacji toma czy to nie ma znacznia????

(Nie miała baba kłopotu kupiła sobie THD :)))

*

smokku

« Odpowiedź #835 dnia: Maj 09, 2009, 12:20:41 »
jedyne co mi sie niepodoba to to ze przy przegladaniu zdjec jezeli zdjecie jest zrobione w poziomie to nie rotuje na pion i odwrotnie jezeli zdjecie jest pionowe a ogladamy poziomo to tez brak rotacji ,ale idzie przywyknac :wink:
To jest zamierzone. Nowy album stara się wyświetlać zdjęcia jak najlepiej dopasowane do rozdzielności wyświetlacza. Jeśli będziesz musiał przek¶ecić telefon, to trudno - lepiej wyświetlać w większym rozmiarze niż zmniejszać niepotrzebnie.

no i jeszcze to ze jednak prosciej mi bylo wejsc w setting i programy przez nacisniecie na pasku start-ale sadze ze to kwestia przyzwyczajenia :mrgreen:
Teraz przechodzisz na ostatnią kartę "Ustawienia" (muśnięcie ekranu głównego w prawo) i naciskasz "Więcej". IMO wygodniej, ale fakt - wymaga przyzwyczajenia.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #836 dnia: Maj 09, 2009, 12:43:08 »

Jest 1.14 Olinex tylko jak włącze bootloader to potem nie mogę go wyłączyć. Muszę wyjmować baterię. Miałem problem z wgraniem 1.14. też bład 202 ale zmieniłem port USB i było ok ( to w innym wątku opisałem). Tutaj taka zmiana nie pomogła. W ogóle mam wrażenie że po tej zmianie SPL system sie destabilizuje i wiesza i dlatego AS sie samo wyłacza. Głównie wywala sie ekran dotykowy. Przyciski działają.

Chcesz powiedzieć, że mam w trybie boodloadera podłączyć telefon do PC i orpalić BlackstoneRUUWrapper.exe????

I jeszcze jedno: czy przy takim zawieszaniu nie pomoże hardeset a dopiero potem próba intalacji toma czy to nie ma znacznia????

(Nie miała baba kłopotu kupiła sobie THD :)))

Tak w tym trybie ..ale wydaje mi sie ze spl mogl nie pojsc ... tak jak powinien . Wgranie jeszcze raz nie zaszkodzi.

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #837 dnia: Maj 09, 2009, 13:36:06 »
Chyba wiem w czym jest błąd tylko nie wiem jak to obejść.

Wgrałem jeszcze raz HardSPL 1.14 Olinex. Okazało się, że da się to zrobić tylko przy użyciu 1 z 4 portów USB Wgrało sie bez problemowo. W Bootloaderze pokazuje 1.14 ale jak sie w trybie AS uruchomi BlackstoneRUUWraper.exe to po zbadaniu PDA pokazuje mie Image bersion 1.56.401 czyli tak jakby nic się nie zmieniło. Czy nie powinien pokazywać 1.14?? Poza tym AS sam sie wyłącza po około 2 minutach tzn odłacza sie urządzenie samoczynnie. W związku z tym  co mam zrobić. Czy jakiś rom oficjalnyn np z orange pujdzie n 1.56 czy próbować bootloadera?? Ten efekt 4 kolory to nie jst do końca tak. Po prostu ekran jest akby zielony. Wszystko jest zielone.......

« Odpowiedź #838 dnia: Maj 09, 2009, 13:40:46 »
witam po wgraniu romu jeden problem sie pojawil mianowicie gdy polacze sie przez bt z zestawem glosnomowiacym wszystko jest ok , ale po rozlaczeniu nie mam glosu w hd tzn jest głuchy zaden dzwiek nie dziala nawet gdy dzwonie, jakas solucja?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #839 dnia: Maj 09, 2009, 13:49:26 »
Chyba wiem w czym jest błąd tylko nie wiem jak to obejść.

Wgrałem jeszcze raz HardSPL 1.14 Olinex. Okazało się, że da się to zrobić tylko przy użyciu 1 z 4 portów USB Wgrało sie bez problemowo. W Bootloaderze pokazuje 1.14 ale jak sie w trybie AS uruchomi BlackstoneRUUWraper.exe to po zbadaniu PDA pokazuje mie Image bersion 1.56.401 czyli tak jakby nic się nie zmieniło. Czy nie powinien pokazywać 1.14?? Poza tym AS sam sie wyłącza po około 2 minutach tzn odłacza sie urządzenie samoczynnie. W związku z tym  co mam zrobić. Czy jakiś rom oficjalnyn np z orange pujdzie n 1.56 czy próbować bootloadera?? Ten efekt 4 kolory to nie jst do końca tak. Po prostu ekran jest akby zielony. Wszystko jest zielone.......

Zainsatluj jakis oryginaly rom na 1.56
na tym sofcie zainstaluj NET Compact Framework
podlacz do kompa i wgra 1.14 OLINEX
Wgraj inny rom