[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 383288 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

smokku

Odp: [23.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6 RC FINAL - PLK ))))
« Odpowiedź #690 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:02:45 »
Nie. Jak włożyłem po zakupie, tak cały czas siedzi.

« Odpowiedź #691 dnia: Kwiecień 27, 2009, 13:04:32 »
Witam
po wgraniu romu nie pokazują mi sie miniaturki na youtube, co moze byc przyczyną ??
Pozdrawiam

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #692 dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:40:50 »
zgadza sie - NIE DZIALA WYSYLANIE ID

tzn tak:

mam dana osobe na liscie kontaktow i chce z pamieci wpisac jej numer i tylko tym razem
ukryc swoj numer dzwoniac do niej czyli klepie z klawiatury #31#numer telefonu

niestety numeru nie ukrywa wedlug mnie chodzi tu o to, ze kojarzy numer z numerem w ksiazce kontaktow
i dlatego nie akceptuje #31# przed numerem

jesli natomiast wpisze #31# numer telefonu do osoby ktorej nie mam i nigdy nie mialem w ksiazce kontaktow numer ukrywa jak najbardziej OK

cos nie tak z kojarzeniem numerow i ukrywaniem / pokazywaniem swojego ID

pzdr

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #693 dnia: Kwiecień 27, 2009, 21:43:58 »
zgadza sie - NIE DZIALA WYSYLANIE ID

tzn tak:

mam dana osobe na liscie kontaktow i chce z pamieci wpisac jej numer i tylko tym razem
ukryc swoj numer dzwoniac do niej czyli klepie z klawiatury #31#numer telefonu

niestety numeru nie ukrywa wedlug mnie chodzi tu o to, ze kojarzy numer z numerem w ksiazce kontaktow
i dlatego nie akceptuje #31# przed numerem

pzdr
A u mnie jak najbardziej działa poprawnie.Pomimo kontaktu wpisanego w książce jak dodam #31# mój nr u tej osoby wyświetla się jako połączenie prywatne.
Sprawdzone na przykładzie  :) żony i dzieciaka.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline djacek

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #694 dnia: Kwiecień 27, 2009, 21:50:44 »
U mnie też ID działa poprawnie.
Natomiast nie ma miniatur na Youtube.

Pozdr. Jacek

« Odpowiedź #695 dnia: Kwiecień 28, 2009, 03:36:50 »
Czy wgrywając ROM z 23.04.2009 można wgrać wcześniej wersję 1.14. "Unsigned_HardSPL_for_Blackstone_OliNex.zip", czy też jakiś inny HSPL?

Sorki za laickie pytanie, ale taki właśnie tu jestem zielony jak wschodząca w ogródku pietruszka :(
A tak przy okazji to moim skromnym zdaniem stworzenie prostej stronki gdzie w jednym miejscu były by linki do poszczególnych plików, wersji itp okraszone instrukcją dla takich laików jak ja, którzy zwyczajnie nie mają możliwości ani umiejętności aby stale monitorować to forum i uczyć się wszystkich zaawansowanych sztuczek z pewnością pomogło by kilku "laickim" wyznawcom kultu HTC HD i Bysia, któremu przy okazji chciałbym serdecznie podziękować (chwilowo tylko wirtualnie, gdyż banki jeszcze zamknięte) za wkład pracy ...

Mój techniczny problem polega na tym, że po wgraniu HSPL a następnie ROMu, zgodnie z instrukcją
http://smartmobile.pl/hard-spl-dla-htc-touch-hd-%E2%80%93-flashowanie-w-1-min
i
http://smartmobile.pl/jak-wgrac-polski-rom-do-htc-touch-hd

telefon nie chce się przełączyć na ten, jakże pożądany szary ekran "4. Krótko wciskamy przycisk Power. Na ekranie pojawi się niebieski pasek postępu." niemal natychmiast wracając do "kolorowego ekranu" ....

Przez sekundę pojawia się szare pole, a po powrocie do kolorowego ekranu w paski, telefon się zawiesza i można go zresetować jedynie przez wyjęcie baterii :( .... a na najniższym, białym polu pojawia się napis "serial" ....

Co zrobiłem źle?
Jak mogę to naprawić?
Jak ustalić czy karta jest sformatowana w FAT32?

Pozdrawiam

:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 04:11:02 wysłana przez Hotelarz »

« Odpowiedź #696 dnia: Kwiecień 28, 2009, 06:38:00 »
Bysiu czy jest szansa na to żebyć zrobił 6 z wersją bez Manili?Bardzo by mi na tym zależało...pozdrawiam

*

Offline jacekjanicki

• 14
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #697 dnia: Kwiecień 28, 2009, 09:50:46 »
Zainstalowałem sobie niedawno nowe radio 1.14.25.24. Dzisiaj zainstalowałem nowy ROM Bysia 6 RC Final. Nie mam żadnego dźwięku. Może to instalacja cab'a - SRS_WOWHD_ARM.cab.
Czy ktoś się spotkał z czymś takim ?

*

smokku

« Odpowiedź #698 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:10:18 »
Nie mam żadnego dźwięku. Może to instalacja cab'a - SRS_WOWHD_ARM.cab.
Czy ktoś się spotkał z czymś takim ?
Tak, to może być przyczyną.
Na Blackstone powinieneś zainstalować SRS_WOW_HD 121.CAB

« Odpowiedź #699 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:11:04 »
puki co nie instaluję żadnych twoich wersji, sa do kitu brak  zumu to jeden z powodów, jak rom zyska pełną funkcjonalność wtedy pomyślę o donate. pozdrowienia dla  bysio.

*

Offline Dudeko39

• 404
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #700 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:15:03 »
puki co nie instaluję żadnych twoich wersji, sa do kitu brak  zumu to jeden z powodów, jak rom zyska pełną funkcjonalność wtedy pomyślę o donate. pozdrowienia dla  bysio.

w nowej manili nie ma zoom`u - to zostalo juz wyjasnione

*

smokku

« Odpowiedź #701 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:18:17 »
Przez sekundę pojawia się szare pole, a po powrocie do kolorowego ekranu w paski, telefon się zawiesza i można go zresetować jedynie przez wyjęcie baterii :( .... a na najniższym, białym polu pojawia się napis "serial" ....

Co zrobiłem źle?
Jak mogę to naprawić?

Odpuść sobie wgrywanie z karty pamięci. U mnie to działa tylko dla flaszowania Radio.
ROM wgraj z peceta - uruchamiając załączony w zipie wrapper .exe - działa zawsze i masz ładny progress na dwóch ekranach (peceta i telefonu)   B)

Napisane: Kwiecień 28, 2009, 10:15:47
puki co nie instaluję żadnych twoich wersji, sa do kitu brak  zumu to jeden z powodów

I nie zyska... HTC się w końcu zorientował, że cyfrowy zoom to śmiech na sali i wywalili to badziewie z nowej wersji Manili.
Więc jak chcesz mieć tę śmieszną podróbkę zoom'a, to jesteś skazany na starą Manilę.  :P

jak rom zyska pełną funkcjonalność wtedy pomyślę o donate
I nie ma to jak mały szantażyk na koniec, żeby Bysia "zmotywować" co? Sądzisz, że bez Twojej dotacji pewnie umrze z głodu?
Zabawne...   :]
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 10:26:48 wysłana przez smokku »

*

Offline bioly

• **
  • 154
    • Moja Galeria
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #702 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:21:37 »
a kto Ci każe wgrywać ROM Bysia ?? To jest dobrowolne i nikt nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, to Twój telefon i rób z nim co Tobie się podoba a jeśli Ci przeszkadza, że jest brak zumu to kup sobie normalny aparat fotograficzny i będziesz miał to o co Ci tak bardzo chodzi, dla mnie ROM Bysia jest SUPER i bardzo sobie chwale nie to badziewie co HTC daje w oryginale.
Copyright by bioly

*

smokku

« Odpowiedź #703 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:22:41 »
A u mnie jak najbardziej działa poprawnie.Pomimo kontaktu wpisanego w książce jak dodam #31# mój nr u tej osoby wyświetla się jako połączenie prywatne.
Sprawdzone na przykładzie  :) żony i dzieciaka.

Ale jakie #31# ?? :O

Ja mówiłem o opcji w ustawieniach telefonu: ID rozmówcy - "Tylko osobom z listy kontaktów"
Podejrzewam, że nowy dialer źle/nie przekazuje numeru do Radio podczas wybierania numeru i tel nie włącza identyfikacji dla tego połączenia.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #704 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:23:44 »

Co zrobiłem źle?
Jak mogę to naprawić?

Odpuść sobie wgrywanie z karty pamięci. U mnie to działa tylko dla flaszowania Radio.
ROM wgraj z peceta - uruchamiając załączony w zipie wrapper .exe - działa zawsze i masz ładny progress na dwóch ekranach (peceta i telefonu)   B)

I nie zyska... HTC się w końcu zorientował, że cyfrowy zoom to śmiech na sali i wywalili to badziewie z nowej wersji Manili.
Więc jak chcesz mieć tę śmieszną podróbkę zoom'a, to jesteś skazany na starą Manilę.  :P

Zawsze mozna zaintalowac CAB od Duttego z old camera...  słowa krytyki -  bez komentarza
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

smokku

« Odpowiedź #705 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:32:02 »
Zawsze mozna zaintalowac CAB od Duttego z old camera...

Podaj może link na 1 stronie, bo znowu się znajdzie jakiś maruda, co nie umie znaleźć.  :wink:

Napisane: Kwiecień 28, 2009, 10:29:17
po wgraniu romu nie pokazują mi sie miniaturki na youtube, co moze byc przyczyną ??

Może to:
Opera ma domyslnie wyłączoną obsługę wtyczek, aby je obsługiwała należy wejść w Opera/Ustawienia/Zaawansowane i postawić "ptaszka" przy "Włącz obsługę wtyczek"

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #706 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:44:05 »

Podaj może link na 1 stronie, bo znowu się znajdzie jakiś maruda, co nie umie znaleźć.  :wink:

Może to:
Opera ma domyslnie wyłączoną obsługę wtyczek, aby je obsługiwała należy wejść w Opera/Ustawienia/Zaawansowane i postawić "ptaszka" przy "Włącz obsługę wtyczek"

Wiesz co jak widze jakie niektórzy mają podejście to nie chce mi sie podawac linków... chyba ze jest to coś co faktycznie ogranicza lub utrudnia pracę z urządzneiem .  Jak ktoś chce to niech sobie znajdzie rozwiazanie...

*

smokku

« Odpowiedź #707 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:47:34 »
Rozumiem Cię aż za dobrze...
Ale nie ma się co przejmować - "Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził."

A krytykują najłatwiej i najostrzej Ci, co nigdy nie kiwnęli palcem pro-publico-bono...

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #708 dnia: Kwiecień 28, 2009, 14:15:33 »
Rozumiem Cię aż za dobrze...
Ale nie ma się co przejmować - "Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził."

A krytykują najłatwiej i najostrzej Ci, co nigdy nie kiwnęli palcem pro-publico-bono...

Nie mogę tylko pojąc takiej krytyki.. bo konstruktywną krytykę oczywiście przyjmuję do wiadomości i poprawiam błedy ewentualnie zmieniam niektóre rzeczy - usprawniam - jeśli potrafię w kolejnych wersjach.. Ja osobiście tym apartaem do zrobilem kilka zdjęć (typu - buty w sklepie żeby pokazać zonie pozniej w domu) i zoom mi nie był potrzebny ...  - zdjęcia do albumu robie aparatem fotograficznym... ok ..moge się zgodzi.. zreszta szkoda lać wode ...

Pozdrawiam profesjonalnych fotografów robiących zdjęcia z zoom'em urządzeniem HTC HD  :P

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #709 dnia: Kwiecień 28, 2009, 14:43:44 »
puki co
Bysio, chyba nie spodziewasz się konstruktywnej krytyki  po kimś kto pisze "póki co" przez "U" otwarte ? :D
Pozdrawiam i czekam na wynik Twojej konfrontacji z ROM'em  Orange....
BM

« Odpowiedź #710 dnia: Kwiecień 28, 2009, 14:47:25 »
Bysiu nie przejmuj się w ogóle tą krytyką "zeusa", a jemu proponuję-spróbuj sam zrobić rom na HDka i wtedy możesz się "mądrzy"....pozdrawiam

*

Offline Dudeko39

• 404
« Odpowiedź #711 dnia: Kwiecień 28, 2009, 14:57:33 »
wyslalem swojej zonie na probe swoja wizytowke  i teraz nie moze do mnie dzwonic (odrzucila wizytowke) - czy jest jakis pomysl? (wczesniej oczywiscie dzwonila) Rom v 6 RC

*

Offline voytec-l

• 28
« Odpowiedź #712 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:02:13 »
Nie przejmuj się Bysiu, stare chińskie przysłowie mówi, że nie dyskutuje się z idiotami, bo najpierw ściągają człowieka na swój poziom, a później pokonują doświadczeniem.

Pozdrawiam, wielki szacunek dla Twojej pracy :ok:

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #713 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:10:36 »

Co zrobiłem źle?
Jak mogę to naprawić?

puki co nie instaluję żadnych twoich wersji, sa do kitu brak  zumu to jeden z powodów

jak rom zyska pełną funkcjonalność wtedy pomyślę o donate
I nie ma to jak mały szantażyk na koniec, żeby Bysia "zmotywować" co? Sądzisz, że bez Twojej dotacji pewnie umrze z głodu?
Zabawne...   :]

Oczywiście dziękuję za wpaty... są dobrowolne ... zaznaczam, ze nie robie tego dla pieniedzy ... poprostu lubie sie bawic i przy tej okazji pomagac innym .. wic takie gadki mnie nie ruszają.. mam z czego zyc . Więc lepiej wysli te "DONATE" komuś potrzebującemu - kogo cenisz jako programiste i kucharza ...

« Odpowiedź #714 dnia: Kwiecień 28, 2009, 17:45:05 »

Może to:

youtube nie otwieram przez opere tylko przez internet/youtube ver.2.5

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #715 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:53:59 »
Bysio i jak da rade cos wyluskac z tego romu orange? Pozdro

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #716 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:59:50 »
Bysio i jak da rade cos wyluskac z tego romu orange? Pozdro

Własnie go wgrywam bez zmian ...zobaczymy co orange zmontowalo...

« Odpowiedź #717 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:59:35 »
Bysiu czy będzie 7 na bazie 1.57 i romu z Orange?Pzdr

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #718 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:32:55 »
Bysiu czy będzie 7 na bazie 1.57 i romu z Orange?Pzdr

7 nie.. wsadze tylko oemy reszta zostanie

« Odpowiedź #719 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:39:45 »
Więc czekamy na rom z oem z 1.57:)