[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 380032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: [21.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6.4 - PLK ))))
« Odpowiedź #630 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:44:11 »
Nie można powiększyć zrobionego zdjęcia.

To puknij sobe 2 razy w otwarte zdjecie i zobacz czy sie nie powieksza.
Napisane: Kwiecień 22, 2009, 21:38:22
Można, klikając dwa razy na fotkę.

Bysio co z tym usuwaniem SMS-ów i odwrotną kolejnością? Mnie się z tym nie spieszy żeby mieć już, ale fajnie by było gdybyś to uwzględnił w nadchodzącej wersji.

Czy tak sie dzieje z nowymi smsami czy tylko z smsami z kopii ?? bo skoro piszesz ze z przed 4 miesiecy to moze system je widzi inaczej tzn widzi date utworzenia w tym romie a nie date przyjscia. sprawdz to.

A tak wogole to wytlumacz mi to tak lopatologicznie krok po kroku... zrozumialym jezykiem. :)
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #631 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:38:00 »
Przy nastawie:
ustawienia -> połączenia -> USB do PC, przy odhaczeniu (ptaszek ON) "Uruchom szybszą synchronizację danych" Active Sync  nie chce wogóle się połączyć z PC jakby zaznaczenie tej opcji wyłączało USB. Co ciekawe wyłączać tę opcję muszę chyba od wersji 6.x bo wcześniej nawet tu nie wchodziłem a teraz po HR muszę tu wchodzić żeby mi się łączył HDek z PC. Pytanie.... czy ta opcja we wcześniejszych wersjach była nie zaznaczona, dlatego muszę obecnie to zmieniać? Czy nie działa szybsze połączenie USB? Chyba raczej to drugie bo przy podłączenia do PC bez "ptaszka" MobileSkype strasznie tnie podczas rozmowy przez połączenie AS.
No i sam zwrot "Uruchom szybszą synchronizację danych" nie mieści się w tekście i jest delikatnie obcięty z góry i z dołu.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #632 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:11:48 »
U mnie dziala w obu przypadkach.. moze to komp ??? zainstaluj new sterowniki AS

« Odpowiedź #633 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:32:35 »
witam.

bardzo prosze o podpowiedz jaki program jest dobry aby dobrze mozna by sie polaczyc i przeslac smsy i kontakty itp z i do telefonu na komputer??

bardzo prosze o pomoc

pozdrawiam i wielkie uklony dla Bysio

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #634 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:41:18 »

Hmm.... Wersję AS mam 4.5.0 z kompilacją 5095, natomiast mam WinXP z SP3 i może to robi?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #635 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:46:37 »

Hmm.... Wersję AS mam 4.5.0 z kompilacją 5095, natomiast mam WinXP z SP3 i może to robi?

uzywam visty :)

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #636 dnia: Kwiecień 23, 2009, 00:10:30 »

Po ponownym zainstalowaniu AS (wersja ta sama) ruszyło:) Dzięki za podpowiedź
Została tylko kosmetyka z obciętym tekstem przy kolejnej wersji :)

*

Offline Wareczek

• **
  • 158
    • Forum komunikatora AQQ
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #637 dnia: Kwiecień 23, 2009, 02:12:40 »
bardzo prosze o podpowiedz jaki program jest dobry aby dobrze mozna by sie polaczyc i przeslac smsy i kontakty itp z i do telefonu na komputer??
Na początek spróbuj http://myphone.microsoft.com/

Czy tak sie dzieje z nowymi smsami czy tylko z smsami z kopii ?? bo skoro piszesz ze z przed 4 miesiecy to moze system je widzi inaczej tzn widzi date utworzenia w tym romie a nie date przyjscia. sprawdz to.
Kopię robię za pomocą programu SPB Backup. Daty zgadzają się z prawdziwymi datami otrzymania tych SMS-ów.

A tak wogole to wytlumacz mi to tak lopatologicznie krok po kroku... zrozumialym jezykiem. :)
Przede wszystkim mówimy o interfejsie Manili. Wchodzimy w kartę "Wiadomości", pojawia się najnowszy SMS, klikamy w niego, pojawia się czat SMS w nowym interfejsie (nie WM), klikamy Menu > Usuń, pojawia się lista SMS-ów z checkboxami, które możemy zaznaczać w celu usunięcia wybranych SMS-ów. I tutaj właśnie jest problem, bo mając listę dłuższą niż ekran, listę zawierającą sporo SMS-ów zostajemy umieszczenie na pozycji najstarszego (na samej górze) i powiedzmy, żeby usunąć SMS-a sprzed 10 min musimy "głaskać" telefon tak długo ile tych SMS-ów wszystkich mamy (żeby zjechać na dół) do najnowszego. Podobna sytuacja występuje przy opcji Menu > Prześlij dalej.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 02:28:31 wysłana przez Wareczek »

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #638 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:55:06 »
Na początek spróbuj http://myphone.microsoft.com/

Kopię robię za pomocą programu SPB Backup. Daty zgadzają się z prawdziwymi datami otrzymania tych SMS-ów.

Przede wszystkim mówimy o interfejsie Manili. Wchodzimy w kartę "Wiadomości", pojawia się najnowszy SMS, klikamy w niego, pojawia się czat SMS w nowym interfejsie (nie WM), klikamy Menu > Usuń, pojawia się lista SMS-ów z checkboxami, które możemy zaznaczać w celu usunięcia wybranych SMS-ów. I tutaj właśnie jest problem, bo mając listę dłuższą niż ekran, listę zawierającą sporo SMS-ów zostajemy umieszczenie na pozycji najstarszego (na samej górze) i powiedzmy, żeby usunąć SMS-a sprzed 10 min musimy "głaskać" telefon tak długo ile tych SMS-ów wszystkich mamy (żeby zjechać na dół) do najnowszego. Podobna sytuacja występuje przy opcji Menu > Prześlij dalej.

Obawiam się, że nic z tym nie zrobie... ponieważ siedzi to w Manili ... nie mam takiej wiedzy i plików jest z 2000 wiec musisz jakoś to przeboleć.

*

Offline djacek

• *
  • 70
« Odpowiedź #639 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:56:10 »

To puknij sobe 2 razy w otwarte zdjecie i zobacz czy sie nie powieksza.
Napisane: Kwiecień 22, 2009, 21:38:22
Można, klikając dwa razy na fotkę.

Ja miałem na myśli płynne powiększenie tak jak to było w ROMie fabrycznym i jest w nowym Diamondzie 2.

Pozdrawiam. Jacek.

Bysio co z tym usuwaniem SMS-ów i odwrotną kolejnością? Mnie się z tym nie spieszy żeby mieć już, ale fajnie by było gdybyś to uwzględnił w nadchodzącej wersji.

« Odpowiedź #640 dnia: Kwiecień 23, 2009, 08:59:25 »
Ciesze, sie ze tworzone sa kolejne wersje, ale wydaje mi sie, ze nadszedl czas gruntowniejszych poprawek niz dodawania nowych opcji.

Sugeruje poprawienie niedzalajacego podswietlenia ekranu. W Ustawieniach/Zasilanie nie dziala manualne ustawianie podswietlenia, a tym samym automatyczne ustawianie podswietlenia.

Pozdrowienia i powodzenia...

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #641 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:16:11 »
Ciesze, sie ze tworzone sa kolejne wersje, ale wydaje mi sie, ze nadszedl czas gruntowniejszych poprawek niz dodawania nowych opcji.

Sugeruje poprawienie niedzalajacego podswietlenia ekranu. W Ustawieniach/Zasilanie nie dziala manualne ustawianie podswietlenia, a tym samym automatyczne ustawianie podswietlenia.

Pozdrowienia i powodzenia...

Czytałes 1 post ??? Sprawa zasilania już jest załatwiona....

« Odpowiedź #642 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:48:33 »
Ten post 1 to tylko polowiczne zalatwienie sprawy, bo owszem po restarcie ekran jest przyciemniony do jakiejs wartosci ale bez restartu zmiana podswietlenia nie dziala.

Mowilem o tym, aby ta funkcja dzialala tak jak dawniej. Z calym szacunkiem do tego co robisz, ale kto widzial restartowanie urzadzenia zeby przyciemnic ekran do okreslonej wartosci? W wersji 1.53 z Manila v.1 to dzialalo, moze to kwestia jakiegos programiku, nie wiem. Wydaje mi sie, ze tak dobrze znasz sie na tworzeniu ROMow, ze znajdziesz, szanowny Bysio, rozwiazanie.

Pozdrowienia

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #643 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:56:58 »
Tu chyba chodzi o to że w wersji finalnej romu sprawa będzie rozwiązana :)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #644 dnia: Kwiecień 23, 2009, 10:06:09 »
Ten post 1 to tylko polowiczne zalatwienie sprawy, bo owszem po restarcie ekran jest przyciemniony do jakiejs wartosci ale bez restartu zmiana podswietlenia nie dziala.

Mowilem o tym, aby ta funkcja dzialala tak jak dawniej. Z calym szacunkiem do tego co robisz, ale kto widzial restartowanie urzadzenia zeby przyciemnic ekran do okreslonej wartosci? W wersji 1.53 z Manila v.1 to dzialalo, moze to kwestia jakiegos programiku, nie wiem. Wydaje mi sie, ze tak dobrze znasz sie na tworzeniu ROMow, ze znajdziesz, szanowny Bysio, rozwiazanie.

Pozdrowienia

Przeczytaj dokładnie ... co napisałem.

V 6 RC FINAL                                                                                                                                                                                                         

Zmiany:

Rozwiązany problem podświetlania - ROZWIĄZAŁ NASZ KOLEGA experience2007 - WIELKIE DZIĘKI
Zmiana kamery na Rhodium_Camera 6_16_33888_1 - brak zoomu

*

Offline Wareczek

• **
  • 158
    • Forum komunikatora AQQ
« Odpowiedź #645 dnia: Kwiecień 23, 2009, 11:24:00 »
Obawiam się, że nic z tym nie zrobie... ponieważ siedzi to w Manili ... nie mam takiej wiedzy i plików jest z 2000 wiec musisz jakoś to przeboleć.
Spoko, przeboleję, w sumie można je usuwać przez interfejs WM. Ale ciekawi mnie, Bysio Ty u siebie też to obserwujesz? Inni użytkownicy też?

*

Offline Bysio

• 3655
Odp: [21.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6 RC FINAL - PLK ))))
« Odpowiedź #646 dnia: Kwiecień 23, 2009, 11:26:21 »
Mam to samo...

Aktualizacja post 1

*

Offline bioly

• **
  • 154
    • Moja Galeria
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
Odp: [23.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6 RC FINAL - PLK ))))
« Odpowiedź #647 dnia: Kwiecień 23, 2009, 12:15:14 »
Ciekawe czy finał
Copyright by bioly

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #648 dnia: Kwiecień 23, 2009, 12:28:33 »
Ciekawe czy finał

Jeszcze nie -  RC

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #649 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:19:41 »
No i jak ?  Ktoś juz instalował nową wersję ???  Cisza, że nie wiem czy się boicie krytykować czy co ??

Pozdrowionka...

*

smokku

« Odpowiedź #650 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:48:42 »
Zainstalowałem. Kończę restore i konfigurację.
Póki co działa bardzo dobrze.  :grin:
Napisane: Kwiecień 23, 2009, 16:24:19
Znalazłem jedną rzecz.
Jak wejdę w informacje o kontakcie to pod "Poł. z tel. komór.", "Wyślij wiadomość" mam "Wyświetl dom na mapie" (dla kontaktów które mają adres) - klikanie "Wyświetl dom na mapie" nic nie daje.

*

Offline dragi

• 28
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD/Desire
« Odpowiedź #651 dnia: Kwiecień 23, 2009, 17:28:07 »
Do tego potrzebne jest chyba google maps.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #652 dnia: Kwiecień 23, 2009, 18:28:18 »
Zaostało wycięte z romu wiec nie będzie działać... chyba ze beda głosy aby zamieścić to wsadzimy w wersję ostateczną.

« Odpowiedź #653 dnia: Kwiecień 23, 2009, 18:47:52 »
Bysiu mam jakiś problem z odczytem smsów-dostanę wiadomość wyświetla mi od kogo,a później komunilat "Nie można wyświetlić zawartości tej wiadomości".Miałem tak przy czterech kolejnych smsach.Oczywiście telefon jest oi HR...I jeszcze jedno,brakuje mi w romie Zdjęcia&Video.Gdybyś dał radę i jest to możliwe to zrób proszę chociaż cab'a.PZDR...poza tym rom bardzo mi się podoba i chciałbym przy nim pozostać do pojawienia się wersji FINAL:)

*

Offline kylodee

• 3
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #654 dnia: Kwiecień 23, 2009, 18:48:58 »
Zaostało wycięte z romu wiec nie będzie działać... chyba ze beda głosy aby zamieścić to wsadzimy w wersję ostateczną.

Będą takie głosy :). Zaraz biorę się za instalację...

« Odpowiedź #655 dnia: Kwiecień 23, 2009, 19:18:01 »
Bysiu mam jakiś problem z odczytem smsów-dostanę wiadomość wyświetla mi od kogo,a później komunilat "Nie można wyświetlić zawartości tej wiadomości".Miałem tak przy czterech kolejnych smsach.Oczywiście telefon jest oi HR...I jeszcze jedno,brakuje mi w romie Zdjęcia&Video.Gdybyś dał radę i jest to możliwe to zrób proszę chociaż cab'a.PZDR...poza tym rom bardzo mi się podoba i chciałbym przy nim pozostać do pojawienia się wersji FINAL:)

MISTRZU już wszystko w porzadku-poradziłem sobie  z tym jakoś:)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #656 dnia: Kwiecień 23, 2009, 19:19:50 »

Co do sms'ów moze ktoś wysyła ci wizytówke z innego modelu telefonu ???

Co do "Obrazy I wideo"  to cóż... zainstaluj

http://rapidshare.com/files/224880298/Bysio_Obrazy_i_wideo.lnk.rar.html

« Odpowiedź #657 dnia: Kwiecień 23, 2009, 19:23:35 »
Dzięki Bysiu,wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć:)

*

Offline dragi

• 28
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD/Desire
« Odpowiedź #658 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:21:12 »
Nie wiem czy nie moge odszukac czy nie ma, ale bardzo mi brakuje w programie do obslugo YouTube mozliwosc zalogowania sie na wlasne koto i wyslania filmow.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #659 dnia: Kwiecień 23, 2009, 22:05:18 »
Nie wiem czy nie moge odszukac czy nie ma, ale bardzo mi brakuje w programie do obslugo YouTube mozliwosc zalogowania sie na wlasne koto i wyslania filmow.

A w którym miejscu to było bo teraz sprawdzałem mui i nie ma takiej opcji.....