Co do dodatkowych programów to kiedys już kilka razy pisałem, że nie będzie ich w romie... tak to widze i już. Ja używam np RESCO BACKUP..... sa wersje lite, premium i tam sa dodatkowe programy
Co do wytnij, kopiuj itd.... to jest : i teraz uwaga instrukcja : klikamy telefon/ Kontakty/wybieramy kontakt/ wiecej /menu/edytuj/ i menu gdzie mamy do wyboru / wytnij, kopiuj,wkej,wyczyść
Co do słownika to jak ktoś mi znajdzie działający OEM z tym słownikiem pod ta kalwiatura to wsadze w rom.
Napisane: Kwiecień 20, 2009, 09:42:10
Dzięki za info. Ja tu od niedawna jestem i nie czytałem takiego "oświadczenia"

Tak znalazłem tę możliwość edycji w oryginalnych kontaktach. Ja mówię nie o tym co jest obsługiwane natywnie przez OS ale przez ... Manile (mam nadzieję, że nie piszę teraz bzdury). Fajny interfejsik ale brakuje tej opcji w nim.
co do słownika to szczerze mówiąc liczyłem na to, że ktoś taki doświadczony jak Ty rozgryzł sprawę i że działa Ci to idealnie

U mnie to nie działa jakbym chciał. na xda czytałem że ludziom pojawiają się wyrazy z polskimi i bez polskich liter. Gdzieś pamiętam miałem opcję od ilu liter ma zacząć działać słownik (może to było w oryginalnym ROM). U mnie to działa ale dopiero po zainstalowaniu HD Tweak i nie tak jakbym sobie to wyobrażał.
To może tu się zapytam: czy ktoś ma działający ładnie słownik T9 polski, który działa tak jak oryginalny i gdzie można ustawić np opcje czy ma dodawać spację czy nie?
MCC: dziś miałem ten problem z klawiaturą. I udało mi się znaleźć rozwiązanie: z głównego ekranu wszedłem w kontakty i nacisnąłem Więcej. Następnie na kolumną liter po prawej stronie masz lupkę. Nacisnąłem ją i pojawiła mi się dobra klawiatura. Gdyby Ci się nie pojawiła bo np masz wyłączoną opcję automatycznego pokazywania klawiatury to włącz ją przyciskiem na dole ekranu. U mnie to zadziałało.
EDIT: dopiero teraz przeczytałem powyższego posta MCC. Co do zwisów. To zobacz czy nie pomoże Ci zainstalowanie oficjalnej poprawki, która eliminuje zwisy. Bysio mógłby się wypowiedzieć czy ona jest już w ROMie czy nie?
Pozdrawiam,
Fiury