[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 380328 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [18.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6.3 - PLK ))))
« Odpowiedź #570 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:47:13 »
... skad  pobrac najnowszy rom , nie widze linka

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #571 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:55:48 »
... skad  pobrac najnowszy rom , nie widze linka

Wysyła sie na rapida dopiero
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #572 dnia: Kwiecień 18, 2009, 22:09:17 »
Wysyłam na serwer jeszcze jedną wersję... mała modyfikacja .. info zaraz w 1 poście..  Małe udogodnienie ... sorry za bałagan ale teraz znalazłem cos fajnego co postanowiłem wsadzić w rom.

:)

no co ty?? a ja już wgrałem wszystko sobie...

*

Offline FRONC

• **
  • 226
Odp: ((((( ROM HTC HD V 6.2 - PLK ))))
« Odpowiedź #573 dnia: Kwiecień 18, 2009, 22:11:20 »
Kup sobie Bysiu ode mnie jakieś dobre piwko (za PayPalowe)  :ok:

Dzięki

I co z ta wersją V 6.3 nikt wiecej nie instalował ??

Mam wrażenie że wszyscy testują i szukają błędu. Ja nic nie znalazłem póki co. Chyba jesteś z ROMem blisko ideału.... albo już jest idealny.  :ok:

*

Offline Dudeko39

• 404
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #574 dnia: Kwiecień 18, 2009, 22:20:57 »
czyli co kto pierwszy ten lepszy??   :E

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #575 dnia: Kwiecień 18, 2009, 22:26:18 »
Wysyłam na serwer jeszcze jedną wersję... mała modyfikacja .. info zaraz w 1 poście..  Małe udogodnienie ... sorry za bałagan ale teraz znalazłem cos fajnego co postanowiłem wsadzić w rom.

no co ty?? a ja już wgrałem wszystko sobie...

No to kiedys zainstalujesz sobie te wersje...
Napisane: Kwiecień 18, 2009, 22:24:50
czyli co kto pierwszy ten lepszy??   :E

Mozna i tak :)

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #576 dnia: Kwiecień 18, 2009, 23:03:00 »
Bysiu,

nie planujesz ugotowac ROM na 1.56 z nowym radiem?

BTW - do wszystkich mogacych pomoc - klawiatura mi sie zrabala i niezaleznie od widoku (full qwerty, czy phone) wyswietla tylko klawiature numeryczna. Ktos ma pomysl, jak wyswietlic normalne litery?

Pzw,
MCC

Odp: [19.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6.3b - PLK ))))
« Odpowiedź #577 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:49:49 »
Ja mam tak samo jak zainstaluje _HTC Touch HD_TouchHD_SlidingAnswer jak instalowałes to z góry mówię że odinstalowanie nic nie da ale nie wiem czy to ten problem :) tyllko HR

« Odpowiedź #578 dnia: Kwiecień 19, 2009, 16:07:49 »
Bysiu-ŚWIETNA ROBOTA z tym romem:)póki co wszystko działa mi bez zarzutu poza tym co opisałeś...dziękuję BARDZO za Twoją ciężką i owocną pracę:)pozdrawiam

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #579 dnia: Kwiecień 19, 2009, 17:31:49 »
Ja niestety sobie nie potestuje w najblizszym czasie :( Dalem do Play aby mi simlocka sciagneli - jedyna informacje jaka dostalem to taka, ze po siagnieciu pokazal sie bialy ekran i ze wyslali na gware...wiec 2-3 tyg bez fona. Makabra. Po powrocie fona potestuje nastepne wersje o ile beda bo cos widze, ze chyba do finalnej wersji sie zblizamy duzymi kroczkami :D Pozdrawiam

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #580 dnia: Kwiecień 19, 2009, 19:42:04 »
Po odptaszkowaniu i ponownym zaptaszkowaniu ,nie uruchamia mi się TFLO 3D.W Totalcommanderze plik manilla.exe uruchamia TFLO.Co to się mogło stać

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #581 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:00:18 »
Po odptaszkowaniu i ponownym zaptaszkowaniu ,nie uruchamia mi się TFLO 3D.W Totalcommanderze plik manilla.exe uruchamia TFLO.Co to się mogło stać

a co kombinowales ?...

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #582 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:43:10 »
Wgrałem "Advanced_Configuration_Tool_v3.3" i przy jego pomocy zmieniałem date do przyzwoitego wyglądu tj.   dddd  d.MM.yy.    Pojawił się komunikat error (że nie można wprowadzić zmian),ale data została zmieniona na mój format.Potem potrzebny był mi ekran bez manilli i stąd to jej odptaszkowanie   i potem ją utraciłem

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #583 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:16:57 »
Wgrałem "Advanced_Configuration_Tool_v3.3" i przy jego pomocy zmieniałem date do przyzwoitego wyglądu tj.   dddd  d.MM.yy.    Pojawił się komunikat error (że nie można wprowadzić zmian),ale data została zmieniona na mój format.Potem potrzebny był mi ekran bez manilli i stąd to jej odptaszkowanie   i potem ją utraciłem

Przywróc pliki.. i odinsyaluj ten program a date zmien sobie w pliku:

Format daty w manili (TF3D) możesz zmienić  edytując plik \Windows\25fc4b5e_manila
sekcję
<trans-unit id="IDS_DATEFORMAT"><source>dddd, dd.MM.yyyy</source>

« Odpowiedź #584 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:20:43 »
Bysiu można wiedzieć nad czym teraz pracujesz?pzdr

*

Offline assan

• 10
« Odpowiedź #585 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:20:58 »
Witam
Pytanie mam
Czy 6.3 ma netfram3.5??
bo nie mogę zainstalować (wywala błąd)??

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #586 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:21:48 »
Dzięki,już jestem po HR i data wg wskazówek zmieniona

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #587 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:26:20 »
Witam
Pytanie mam
Czy 6.3 ma netfram3.5??
bo nie mogę zainstalować (wywala błąd)??

ma
Napisane: Kwiecień 19, 2009, 21:23:14
Bysiu można wiedzieć nad czym teraz pracujesz?pzdr

Teraz mam zamiar przez jakis czas pouzywac telefonu :)

« Odpowiedź #588 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:29:16 »
chyba coś znalazłem w romie 6.3 (nie B)
gdy jest włączony wybór numeru w telefonie i nastąpi obrót obrazu o 90 stopni czyli w pozycje pozioma to znikają cyferki do wybierania numeru a do tego wszytko na dole zaczyna być po angielsku i nie ma możliwości wybrania guzika rozmowa bo go nie widać

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #589 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:33:03 »
gdy jest włączony wybór numeru w telefonie i nastąpi obrót obrazu o 90 stopni czyli w pozycje pozioma to znikają cyferki do wybierania numeru a do tego wszytko na dole zaczyna być po angielsku i nie ma możliwości wybrania guzika rozmowa bo go nie widać

Faktycznie ..i nie wiem czy ten dialer  jest przystosowany do obracania
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 21:47:47 wysłana przez Bysio »

« Odpowiedź #590 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:42:17 »
a ja mam pytanie, z gory sorki, ze nie przeczytalem calego tematu, ale w 2-3 ostatnich stronach nie znalazlem:
czy romy Bysia w wersji 6.x dzialaja z hspl. czy trzeba cudowac jak z ostatnimi Duttego?

*

Offline assan

• 10
« Odpowiedź #591 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:56:46 »
a ja mam pytanie, z gory sorki, ze nie przeczytalem calego tematu, ale w 2-3 ostatnich stronach nie znalazlem:
czy romy Bysia w wersji 6.x dzialaja z hspl. czy trzeba cudowac jak z ostatnimi Duttego?

wgrany uspl-em 2.4

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Desire
« Odpowiedź #592 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:34:52 »
po wgraniu kolorowych ikonek (zasięg, bateria... itd) zasięg się zmienia czy zostaje taki jak był...? tzn ten problem został rozwiązany?
hypnotiQ  -----> --=BYSIO=--

*

Offline wasiek5

• *
  • 59
  • ale czy na pewno ?
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Touch HD, HTC Sensation XE
« Odpowiedź #593 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:46:40 »
ja wgralemprzed chwila na hard sp1.14 gwizda jak nalezy
wasiek5

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #594 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:53:07 »
po wgraniu kolorowych ikonek (zasięg, bateria... itd) zasięg się zmienia czy zostaje taki jak był...? tzn ten problem został rozwiązany?

Daleko nie trzeba szukać...
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=131642.0

*

smokku

Odp: ((((( ROM HTC HD V 6.2 - PLK ))))
« Odpowiedź #595 dnia: Kwiecień 19, 2009, 23:05:38 »
Drobna sprawa...Nie pamiętam jak w poprzednich ROMach ale chyba w Ustawieniach->Komunikacja po naciśnięciu  Zakończ następowało zamknięcie aplikacji a tutaj nadal działa w tle. Podobnie w Albumie po wejściu do zdjęcia i naciśnięciu na strzałkę (wyjście) nadal Album jest w tle.
A jednak.  :proud:
Do przestawienia w: HD Tweak -> 15. Aplikacje HTC -> Przycisk X w Albumie
Po wyjściu przez "<-" Album się zamyka.

*

Offline Fiury

• 17
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #596 dnia: Kwiecień 20, 2009, 00:46:21 »
Bysiu,

BTW - do wszystkich mogacych pomoc - klawiatura mi sie zrabala i niezaleznie od widoku (full qwerty, czy phone) wyswietla tylko klawiature numeryczna. Ktos ma pomysl, jak wyswietlic normalne litery?

Pzw,
MCC
Ja też tak miałem. Najpierw z mailu mi się pojawił taki problem a potem w smsach. Tylko klawiatura numeryczna. I to ze starszą wersją ROMu a nie z 6.3.
U mnie pomogło kombinowanie. Tzn w jakim oknie gdzie spodziewałem się klawiatury a nie miałem w ogóle przycisku nacisnąłem na dole (tam gdzie standardowo jest ikona klawiatury) i pojawiła się. Od tego momentu zaczęło wszystko działać w normie :)
Sorki, że tak lakonicznie to opisuję ale to było w ubiegłym tygodniu (coś ok środy-czwartku) i nie pamiętam dokładnie.

Swoją drogą mam kilka pytań:
1. Czy w tym ROMie słownik polski T9 jest wgrany? jeśli nie to czy Bysio mógłbyś go wrzucić standardowo?
2. Czy rozważałeś wrzucienie do ROMu PIM Backup? Darmowy więc pewnie parę osób go używa, a ułatwiłby pewnie przesiadkę pomiędzy ROMami. (wiem, można samemu wgrać, ale preinstalowane paczki znacząco ułatwiają życie).
3. Czy wytnij, kopiuj, wklej w kontaktach nie działa tylko u mnie? Czasem chciałbym przenieść numer telefonu pomiędzy polami bądź kontaktami i ... nie mam tej opcji. Muszę notować sobie na kartce i wklepywać ręcznie :)

Pozdrawiam,
Fiury

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #597 dnia: Kwiecień 20, 2009, 09:54:56 »
Bysiu,

Pzw,
MCC
Ja też tak miałem. Najpierw z mailu mi się pojawił taki problem a potem w smsach. Tylko klawiatura numeryczna. I to ze starszą wersją ROMu a nie z 6.3.
U mnie pomogło kombinowanie. Tzn w jakim oknie gdzie spodziewałem się klawiatury a nie miałem w ogóle przycisku nacisnąłem na dole (tam gdzie standardowo jest ikona klawiatury) i pojawiła się. Od tego momentu zaczęło wszystko działać w normie :)
Sorki, że tak lakonicznie to opisuję ale to było w ubiegłym tygodniu (coś ok środy-czwartku) i nie pamiętam dokładnie.

Swoją drogą mam kilka pytań:
1. Czy w tym ROMie słownik polski T9 jest wgrany? jeśli nie to czy Bysio mógłbyś go wrzucić standardowo?
2. Czy rozważałeś wrzucienie do ROMu PIM Backup? Darmowy więc pewnie parę osób go używa, a ułatwiłby pewnie przesiadkę pomiędzy ROMami. (wiem, można samemu wgrać, ale preinstalowane paczki znacząco ułatwiają życie).
3. Czy wytnij, kopiuj, wklej w kontaktach nie działa tylko u mnie? Czasem chciałbym przenieść numer telefonu pomiędzy polami bądź kontaktami i ... nie mam tej opcji. Muszę notować sobie na kartce i wklepywać ręcznie :)

Pozdrawiam,
Fiury

Co do dodatkowych programów to kiedys już kilka razy pisałem, że nie będzie ich w romie... tak to widze i już. Ja używam np RESCO BACKUP.....   sa wersje lite, premium i tam sa dodatkowe programy
Co do wytnij, kopiuj itd.... to jest : i teraz uwaga instrukcja : klikamy telefon/ Kontakty/wybieramy kontakt/ wiecej /menu/edytuj/  i menu gdzie mamy do wyboru / wytnij, kopiuj,wkej,wyczyść
Co do słownika to jak ktoś mi znajdzie działający OEM z tym słownikiem pod ta kalwiatura to wsadze w rom.
Napisane: Kwiecień 20, 2009, 09:42:10

Proponuje wyłączyc w rejestrze obracanie dialera bo z tego co widze to on nie ma wsparcia obracania ...

HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\WhiteList

wywalamy klucz Phone

:P
Napisane: Kwiecień 20, 2009, 09:52:38
Wyczytałem, że ORANGE PL wprowadził do sprzedazy HTC HD.. to dobra informacja ponieważ oni mają wszystkie telefony w wersji PL. Pozostaje czekać na rom orangutana .. bedzie polski sytem dedykowany pod htc hd wiec powinno byc szybciej .. :)

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #598 dnia: Kwiecień 20, 2009, 10:12:04 »
Po kilku dniach uzywania wersji 6.2 stwierdzam, ze system jest bardziej user friendly niz oryginal. Mam niestety zle doswiadczenia z jego szybkoscia w niektorych momentach - zdarza sie, iz zawisa na kilka senkund np. po kliknieciu w gorna belke, trzeba poczekac kilka sekund na wyskoczenie notyfikacji i w tym czasie urzadzenie jest kompletnie zamrozone.  Taka sytuacje mialem tez w innych miejscach systemu.

Ostatnio stracilem tez kawiature - co opisywalem kilka postow wyzej. Zaisntalowam sobie Finger Keyboard i jest ok.

Poza tym dla mnie bomba.

A na dodatek cos z rodzaju ciekawostek o HTC:

Forum X800 Glofiish:
* This is the latest official WM6.1 rom taken from an HTC device. The rom seems to be fast and have good memory management.

Pzw,
MCC

*

Offline Fiury

• 17
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #599 dnia: Kwiecień 20, 2009, 11:30:16 »

Co do dodatkowych programów to kiedys już kilka razy pisałem, że nie będzie ich w romie... tak to widze i już. Ja używam np RESCO BACKUP.....   sa wersje lite, premium i tam sa dodatkowe programy
Co do wytnij, kopiuj itd.... to jest : i teraz uwaga instrukcja : klikamy telefon/ Kontakty/wybieramy kontakt/ wiecej /menu/edytuj/  i menu gdzie mamy do wyboru / wytnij, kopiuj,wkej,wyczyść
Co do słownika to jak ktoś mi znajdzie działający OEM z tym słownikiem pod ta kalwiatura to wsadze w rom.
Napisane: Kwiecień 20, 2009, 09:42:10
Dzięki za info. Ja tu od niedawna jestem i nie czytałem takiego "oświadczenia" ;)
Tak znalazłem tę możliwość edycji w oryginalnych kontaktach. Ja mówię nie o tym co jest obsługiwane natywnie przez OS ale przez ... Manile (mam nadzieję, że nie piszę teraz bzdury). Fajny interfejsik ale brakuje tej opcji w nim.
co do słownika to szczerze mówiąc liczyłem na to, że ktoś taki doświadczony jak Ty rozgryzł sprawę i że działa Ci to idealnie ;) U mnie to nie działa jakbym chciał. na xda czytałem że ludziom pojawiają się wyrazy z polskimi i bez polskich liter. Gdzieś pamiętam miałem opcję od ilu liter ma zacząć działać słownik (może to było w oryginalnym ROM). U mnie to działa ale dopiero po zainstalowaniu HD Tweak i nie tak jakbym sobie to wyobrażał.
To może tu się zapytam: czy ktoś ma działający ładnie słownik T9 polski, który działa tak jak oryginalny i gdzie można ustawić np opcje czy ma dodawać spację czy nie?

MCC: dziś miałem ten problem z klawiaturą. I udało mi się znaleźć rozwiązanie: z głównego ekranu wszedłem w kontakty i nacisnąłem Więcej. Następnie na kolumną liter po prawej stronie masz lupkę. Nacisnąłem ją i pojawiła mi się dobra klawiatura. Gdyby Ci się nie pojawiła bo np masz wyłączoną opcję automatycznego pokazywania klawiatury to włącz ją przyciskiem na dole ekranu. U mnie to zadziałało.

EDIT: dopiero teraz przeczytałem powyższego posta MCC. Co do zwisów. To zobacz czy nie pomoże Ci zainstalowanie oficjalnej poprawki, która eliminuje zwisy. Bysio mógłby się wypowiedzieć czy ona jest już w ROMie czy nie?

Pozdrawiam,
Fiury
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2009, 11:33:25 wysłana przez Fiury »