[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 380346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wacos

• 12
Odp: ((((( ROM HTC HD V 6.2 - PLK ))))
« Odpowiedź #540 dnia: Kwiecień 16, 2009, 22:50:51 »
witam
z góry sorki za amatorskie pytanie,
mianowicie wgrałem V 6.2, wszedłem w ustawienia-wiecej-osobiste-dzisiaj, kliknąłem na "Domyślen dla windows" i zmienił mi sie wygląd Hd-ka, mianowicie pasek start jest cały niebieski jak i równiez pasek dolny Telefon i Aparat, czy wiecie jak ustawic poprzsedni temat - ten fajny czarny, ja nie mam pojęcia jak a próbowałem już chyba wszystkiego, podejrzewam, że odpowiedź jest prozaiczna

z góry dzieki za odpowiedź
pozdr

u chyba znalezles bebola kolejnego.... brak schematów....

...skoro tak, to ...
 w HDku jest zainstalowana standardowo aplikacja pt. "Urządzenie wspomagające audio" , wchodząc w nie są do wyboru 2 opcje 'Ponów" lub Anuluj, niestety napis na przycisku Ponów nie wyświetla się, ale mimo wszystko wiadomo, że chodzi o Ponów...taki mały babolek....
Napisane: Kwiecień 16, 2009, 22:45:24
u chyba znalazłeś bebola kolejnego.... brak schematów....

http://rapidshare.com/files/222187262/HTC_Black.rar.html

Masz tu linka .. rozpakuj, skopiuj na kartę i puknij na plik wskoczy ci schemat HTC... zaznacz i u góry na ok

niestety nie działa, a ten schemat jest już w telefonie w folderze windows, resco explorer tam go też znalazł.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #541 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:07:49 »
witam
mianowicie wgrałem V 6.2, wszedłem w ustawienia-wiecej-osobiste-dzisiaj, kliknąłem na "Domyślen dla windows" i zmienił mi sie wygląd Hd-ka, mianowicie pasek start jest cały niebieski jak i równiez pasek dolny Telefon i Aparat, czy wiecie jak ustawic poprzsedni temat - ten fajny czarny, ja nie mam pojęcia jak a próbowałem już chyba wszystkiego, podejrzewam, że odpowiedź jest prozaiczna

pozdr

u chyba znalezles bebola kolejnego.... brak schematów....

...skoro tak, to ...
 w HDku jest zainstalowana standardowo aplikacja pt. "Urządzenie wspomagające audio" , wchodząc w nie są do wyboru 2 opcje 'Ponów" lub Anuluj, niestety napis na przycisku Ponów nie wyświetla się, ale mimo wszystko wiadomo, że chodzi o Ponów...taki mały babolek....
Napisane: Kwiecień 16, 2009, 22:45:24
u chyba znalazłeś bebola kolejnego.... brak schematów....

http://rapidshare.com/files/222187262/HTC_Black.rar.html

Masz tu linka .. rozpakuj, skopiuj na kartę i puknij na plik wskoczy ci schemat HTC... zaznacz i u góry na ok

niestety nie działa, a ten schemat jest już w telefonie w folderze windows, resco explorer tam go też znalazł.

A co ja napisalem ??? skopiuj np na kartę i puknij w niego ..otworzy sie okno ze schematami zaznaczasz HTC i po prawej u gory zatwierdzasz na OK. Przed chchwila sprawdzalem u siebie i dziala.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #542 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:08:56 »
witam

pozdr

Potwierdzam. Ciekawe że u mnie po próbie uruchomienia TouchFLO 3D fon zaliczył zwiechę. Po uruchomieniu ponownym TouchFLO 3D uruchomił się ale z niebieskimi paskami u dołu i na górze. pozostał mi HR i nie przełączanie tematów do chwili poprawki (przynajmniej do testów, bo i tak nigdy tego nie przełączam :) )

*

Offline dragi

• 28
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD/Desire
« Odpowiedź #543 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:31:07 »
Pytanko, teraz tak zauwazylem, brakuje mi programu do przegladania youtybe. Jest mozliwosc dogrania go osobno ?

edit:
Juz go mam, jest obecnie w innym miejscu :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 23:32:49 wysłana przez dragi »

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #544 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:33:41 »
Pytanko, teraz tak zauwazylem, brakuje mi programu do przegladania youtybe. Jest mozliwosc dogrania go osobno ?

edit:
Juz go mam, jest obecnie w innym miejscu :)

Program jest ...brak skrotu .. znajdz w windows i zrob skrót np tc

*

Offline dragi

• 28
« Odpowiedź #545 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:47:20 »
To jeszcze jedna sprawa, po zdrobieniu zdjecia w org. romie po kliku na koperte pokazywalo sie menu i mozna bylo wybrac koperte a pozniej sposob wyslania, mms/mail tutaj  to nie dziala, zaskakuje dopiero po ponownym wejsciu na dane zdjecie z albumu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 00:03:06 wysłana przez dragi »

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #546 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:50:52 »

...skoro tak, to ...

Potwierdzam, warto to skorygować przy następnej wersji.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #547 dnia: Kwiecień 17, 2009, 09:34:21 »
Poprawie jeszcze poważniejszcze błedy i kończe zajmowac się tym ROM'em...

Nie potrafie narazie rozwiązać problemu .. płynnej zmiany w manualneych obcjach podświeatlania i nieaktywnej ikony "koperty" po zrobieniu zdjęcia.
Jeśli nie uda mi sie rozwiązać tego do niedzieli to wypusze wesję ostateczną V 6.3. I kończymy zabawe z tą kuchnia i z tym OS,OEM etc

Pozdrawiam

Koleja wersja będzie już na TOPAZ i zanim wypuszczę wersję dla ogółu RC zaproszę do beta testów kilka osób.

Pozdrawiam

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #548 dnia: Kwiecień 17, 2009, 09:40:56 »
Pierwsze wrazenia z uzytkowania:

1. Dziwnie jest miec interface po polsku - nigdy nie mialem ani w telefonie ani w PDA :) co powoduje ze czasami zastanawiam sie co ta opcja znaczy
2. Szybkosc dzialania - niestety nie jest to taka zmiana jak w przypadku fabrycznego softu na x800 vs Panot, co wiecej soft Bysia czasami jest piorunujaco szybki w innych miejscach muli
3. Kawal dobrej roboty zostalo zrobione - gratulacje, doszukalem sie tylku kilku malo istotnych utrudnien (uzywam od polnocy wiec nie jest to miarodajne spostrzezenie) - np. menu opcji Gotowe jest po lewej stronie a w podopcji jest po prawej w ktoryms ustawieniu.
4. Wizard na starcie bardzo milo  mnie zaskoczyl - niezly pomysl
5. Musze przywyknac do okrojonych do nizebednych szybkodostepnych opcji, programow i kontaktow (troszke mi przeszkadza, ze trzeba wchodzic glebiej w menu np. zeby dostac sie do wszystkich kontaktow)
6. Najwazniejsze ze dziala voice commander, active sync i odbior poczty.

Testuje w boju nadal - czekajac na sprawdzenie modulu radiowego (czasmai wczesniej telefon mi sie zwieszal - mam nadzieje, ze ten ROM bedzie bardziej stabilny w tej materii).

Moj request - moze udaloby Ci sie dogadac z kolesiem z XDA, ktory robi screen locka i moglbys go wrzucic w standardzie? Strasznie to meczace po kazdym resecie uruchamiac soft, a Pocket Shield wywalal mi sie co chwila, wiec nie polecam :(

Jeszcze jedno - Super byloby miec pogode na home screenie obok zegarka :)

Pzw,
MCC

*

Offline djacek

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #549 dnia: Kwiecień 17, 2009, 16:00:30 »
Bysiu ! Ja również z niecierpliwością czekam na nową wersję już na TOPAZ .

pozdr. Jacek

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #550 dnia: Kwiecień 17, 2009, 19:02:15 »
Czy ktos testowal najnowszy ROM Bysia z radiem 1.13.25.24 / 52.62.25.34U i odpowiednim Rilphone? Czy wszystko dziala?

Pzw,
MCC

*

Offline lukup

• *
  • 66
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #551 dnia: Kwiecień 17, 2009, 19:13:10 »
Czy ktos testowal najnowszy ROM Bysia z radiem 1.13.25.24 / 52.62.25.34U i odpowiednim Rilphone? Czy wszystko dziala?

Pzw,
MCC
Mam Bysia 6.2 z tym radiem. Wgrywałem bez rilphone. Wszystko działa Ok.
Jedenym problemem jest brak możliwości podłączenia z zestawiem głośnomówiącym rSAP.
Ale na radio 1.09.25.14 było tak samo.

Pzdr

*

Offline AutoMichu

• **
  • 162
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 3/Note/ S II/ HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #552 dnia: Kwiecień 17, 2009, 20:47:37 »
zainstalowałem ten program: http://rapidshare.com/files/174652996/WeatherDatabaseEditor_1_1_Meins.cab
dodałem 3 dodatkowe miasta których głównie używam i przy dodawaniu miasta wybieram obojętnie jakie państwo i wyskakuje mi komunikat WSKAZANIE URUCHOMIENIA TOUCH FLO3D... :(
po odinstalowaniu programu wszystko wróciło do normy, ale nie mam wybranych miast...

Masz tu linka moze znajdziesz odpowiedz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=495450

Pod tematem :  11-Add YOUR city in new TF3D Weather (tested in last DUTTYs ROM) (thanks to Jolas) są 3 linki

Testowałem sprawę dodawania miast do "pogody" i natrafiłem na dwa problemy:
1.Nie mogłem zastąpić/usunąć/zmienić atrybutów pliku "\Windows\2330fc3c_manila"
2.Po dodaniu wpisu do rejestru (zgodnie z zaleceniem w linku) pogoda przestała się synchronizować, ale z tym to pewno sobie poradzę.
Czy ktoś wie, co z tym zrobić?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #553 dnia: Kwiecień 17, 2009, 20:57:18 »
zainstalowałem ten program: http://rapidshare.com/files/174652996/WeatherDatabaseEditor_1_1_Meins.cab
dodałem 3 dodatkowe miasta których głównie używam i przy dodawaniu miasta wybieram obojętnie jakie państwo i wyskakuje mi komunikat WSKAZANIE URUCHOMIENIA TOUCH FLO3D... :(
po odinstalowaniu programu wszystko wróciło do normy, ale nie mam wybranych miast...

Masz tu linka moze znajdziesz odpowiedz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=495450

Pod tematem :  11-Add YOUR city in new TF3D Weather (tested in last DUTTYs ROM) (thanks to Jolas) są 3 linki

Testowałem sprawę dodawania miast do "pogody" i natrafiłem na dwa problemy:
1.Nie mogłem zastąpić/usunąć/zmienić atrybutów pliku "\Windows\2330fc3c_manila"
2.Po dodaniu wpisu do rejestru (zgodnie z zaleceniem w linku) pogoda przestała się synchronizować, ale z tym to pewno sobie poradzę.
Czy ktoś wie, co z tym zrobić?

Wiesz co ... nie męcz się na tym ROMIE.. udostępnię szybką aktualizację na systemie z Topeza i ugotowana w innej kuchni.. bo mam wrażenie ze ta na której gotowałem 6.2 cos miesza z tymi atrybutami plików..

*

Offline bioly

• **
  • 154
    • Moja Galeria
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #554 dnia: Kwiecień 17, 2009, 21:02:31 »

Nie potrafie narazie rozwiązać problemu .. płynnej zmiany w manualneych obcjach podświeatlania i nieaktywnej ikony "koperty" po zrobieniu zdjęcia.
Jeśli nie uda mi sie rozwiązać tego do niedzieli to wypusze wesję ostateczną V 6.3. I kończymy zabawe z tą kuchnia i z tym OS,OEM etc

Pozdrawiam

Koleja wersja będzie już na TOPAZ i zanim wypuszczę wersję dla ogółu RC zaproszę do beta testów kilka osób.

Pozdrawiam

[/quote
Wiesz Bysiu wszyscy oczekują od Ciebie nie wiadomo czego, masz rację wypuść końcowy ROM i daj sobie spokój, zaproś beta testerów niech potesują i powiedzą co jest dobrze a co źle. No i koniec Polskiego ROMu jak komuś nie poasuje
Copyright by bioly

« Odpowiedź #555 dnia: Kwiecień 17, 2009, 21:06:53 »

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Bysiu gdybys potrzebował beta testera zgłaszam się na ochotnika:)pzdr

*

smokku

« Odpowiedź #556 dnia: Kwiecień 18, 2009, 12:03:20 »
Kup sobie Bysiu ode mnie jakieś dobre piwko (za PayPalowe)  :ok:

*

Offline jacekjanicki

• 14
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #557 dnia: Kwiecień 18, 2009, 12:18:42 »
Wydaje mi się, że jest jeszcze jeden problem. Zarówno w sms/mms jaki i w mail'ach nie można przewijać do kolejnego elementu bez wejścia do sms'a, czy też mail'a. Kiedyś były strzałki góra/dół do wybrania konkretnej wiadomości, którą chce się oglądać.

*

Offline rutrakus

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #558 dnia: Kwiecień 18, 2009, 13:07:05 »
Witam.

Zainstalowałem kilka dni temu ROM Bysia v.6.2 i muszę stwierdzić, że naprawdę świetna robota.
Do tej pory jednak nie rozgryzłem problemu z dzwonkami. Mam dostępne tylko 3 standardowe melodyjki...
Próbowałem, zgodnie z radą Bysia z pierwszego postu, zgrać plik z pozostałymi dzwonkami HTC ale niestety system ich nie widzi (zgrałem je do katalogu Windows w pamięci telefonu)... Co ciekawe, pliki dźwiękowe Alarmu (obecne także w pliku z pierwszego postu) system znalazł bez problemu...
Zgrane ze strony HTC dzwonki mp3 również są niewidoczne przez system (po wgraniu do katalogu My Documents\My Ringstones).
Czy coś robię nie tak, czy może mamy do czynienia jakimś bugiem? Jak Wy sobie z tym poradziliście?

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #559 dnia: Kwiecień 18, 2009, 13:10:20 »
Na karcie pamięci zrób folder "My Documents", wgraj tam dzwonki i po każdym hr będa one widoczne.

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #560 dnia: Kwiecień 18, 2009, 13:13:29 »
Zgrane ze strony HTC dzwonki mp3 również są niewidoczne przez system (po wgraniu do katalogu My Documents\My Ringstones).
Czy coś robię nie tak, czy może mamy do czynienia jakimś bugiem? Jak Wy sobie z tym poradziliście?
Chyba musisz wgrac do Moje dzwonki a nie angielskiej sciezki...

Pzw,
MCC

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #561 dnia: Kwiecień 18, 2009, 13:34:22 »
Wydaje mi się, że jest jeszcze jeden problem. Zarówno w sms/mms jaki i w mail'ach nie można przewijać do kolejnego elementu bez wejścia do sms'a, czy też mail'a. Kiedyś były strzałki góra/dół do wybrania konkretnej wiadomości, którą chce się oglądać.

Przesuń palcem do góry albo w dół po ekranie

*

Offline rutrakus

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #562 dnia: Kwiecień 18, 2009, 13:58:20 »
Na karcie pamięci zrób folder "My Documents", wgraj tam dzwonki i po każdym hr będa one widoczne.

Dzięki za pomoc, zadziałało. Trzeba tylko pamiętać, żeby odznaczyć plikom dzwonków atrybut ukryty

*

Offline Bysio

• 3655
Odp: ((((( ROM HTC HD V 6.3 - PLK ))))
« Odpowiedź #563 dnia: Kwiecień 18, 2009, 14:42:38 »
Aktualizacja post 1 - ROM V 6.3 _PL

Milej zabawy

Odp: [18.04.2009] ((((( ROM HTC HD V 6.3 - PLK ))))
« Odpowiedź #564 dnia: Kwiecień 18, 2009, 18:06:43 »
cholera chyba doszedł do perfekcji  :)
nareszcie :)

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #565 dnia: Kwiecień 18, 2009, 20:16:51 »
Kup sobie Bysiu ode mnie jakieś dobre piwko (za PayPalowe)  :ok:

Dzięki

I co z ta wersją V 6.3 nikt wiecej nie instalował ??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 20:28:44 wysłana przez Bysio »

*

Offline dragi

• 28
« Odpowiedź #566 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:31:39 »
Woczoraj robilem hard reset, 2 dni przerwy od ustawiania wszystkiego od nowa :P

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #567 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:42:28 »
Z mojej strony bez uwag,najlepszy romik z tych wszyskich :ok:

« Odpowiedź #568 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:45:15 »
no przecież napisałem ze perfekcyjnie działa

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #569 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:46:39 »
Wysyłam na serwer jeszcze jedną wersję... mała modyfikacja .. info zaraz w 1 poście..  Małe udogodnienie ... sorry za bałagan ale teraz znalazłem cos fajnego co postanowiłem wsadzić w rom.

:)