Proponuje zebrac wszystkie poprawki oraz stworzyc wersje zgodna z oczekiwaniami uzytkownikow, usunac bledy. NIe ma sensu wyrzucac codziennie nowej wersji, gdyz kazda nowa wersja posiada nowe bledy, albo stare niepoprawione. NIech Bysio nie zachowuje sie jak Microsoft, ktory do jakiegos czasu (moze wciaz) woli wyrzucac poprawki niz jedna w pelni sprawna wersje, z ktorej beda wszyscy zadowoleni.
Wybacz, ale p..itolisz jak potłuczony.

Bysio jest jeden i robi kupę dobrej roboty. Do testowania ROMu potrzebni są testerzy i sam jeden wszystkiego nie wytestuje.
Złożenie i spolszczenie ROMu to i tak wystarczający nawał pracy. Bardzo dobrze, że wypuszcza tutaj ROMy często. Ludzie je testują, zgłaszają błędy, poprawki, sugestie które są potem poprawiane w kolejnej wersji. Tak działa otwarty proces rozwoju. (Nawiasem credo softu OpenSource to "Release early, Release often".)
Nikt nie zmusza Ciebie do bycia testerem. Jeśli chcesz wersji stabilnej, to rób tak jak się robi w każdym produkcyjnym wdrożeniu - instaluj wersję SP1, X.1 itp.
Poczytaj opinie innych, zrób podsumowanie błędów czy są dla Ciebie krytyczne...
Słowem: Wykaż trochę aktywności - nie siedź w miejscu oczekując aż ktoś Ci zrobi dobrze, napracuje się i wyda bezbłędny ROM. Pomóż trochę sam. Od tego jest właśnie "społeczność".
I na koniec, żeby nie był to tylko sam rant - IMO na chwilę obecną najlepszy pod względem stabilności/funkcjonalności jest 4.5-bysio
Napisane: Kwiecień 15, 2009, 09:53:54
Fajnie, że czcionka (Historia połączeń, Kalendarz, itd.) jest delikatniejsza.
A ja np. wolałem tę grubszą. Lepiej ją widać na pstrokatej tapecie.
1. Za diabła nie widać dogranych dzwonków. Rozsiałem już wszędzie, atrybuty też ustawione.
3. Czy w tej wersji można obracać wszystkie zakładki?
4. Niemożność wybrania numeru z Kontaktów...ciężka do przejścia 
1. Wrzuć Alarm-*.wma i Alert-*.wma do \Windows (najlepiej Total Commanderem), potem w Total Commanderze wyłącz atrybut "ukryty" - dźwięki w systemie ożyją i alarmy będą do wyboru. Ring-*.wma wrzuć do \My Documents\Moje dźwięki dzw.\ i będą do wybrania. (Są tam już pliki takie same jak dzwonki które są widoczne, ale puste 0b - może dlatego są na liście do wyboru?)
4. Obchodzę wybierając osobę, potem naciskam "podniesioną słuchawkę" (hardkey), a potem "Rozmowa" (dla mnie to i tak domyślny sposób dzwonienia, przez "zieloną słuchawkę" - przyzwyczajenie z nokii).