Witam!
Zauważyłem, że QuickGPS w ogóle się nie synchronizuje - brak reakcji. Są też małe błędy językowe podczas ładowania systemu (tuż przed pierwszym uruchomieniem). Reszta na razie OK.
Podziękowania i pozdrowienia dla Bysia 
Panowie i panie ... mam prośbę.. jeśli znajdujecie jakieś błędy językowe czy też inne to proszę piszcie konkretnie...Gdzie i jaki błąd. Nie bede się musiał zastanawiać tylko od razu zmienie.
QuickGPS - właśnie sprawdziłem i działa... jeśli przeprowadzasz sunchronizację przez AS to moja rada jest taka. Po pierwszym uruchomieniu urządzenia i synchronizacji kontaktów iip. należy odpiąć urządzenie od komputera i ponownie je zapiąć zaczekać chwilkę i wtedy odpalac programy które się łczą z internetem.
Synchronizację QuickGPS robiłem przez sieć GSM nie z poziomu AS, ale faktem jest, że wcześniej instalowałem WeatherDataEditor (który niestety się nie zainstalował). Sprawdzę, czy to może być przyczyna...
Co do błędów:
- podczas ładowania systemu i konfiguracji ustawień telefonu występuje forma 'ta' powinno być 'tę' według mnie (ale polonistą nie jestem)

- nie można dodać własnej lokalizacji do zakładki 'Pogoda', być może jest jakaś inna metoda tzn. nie z poziomu TF3D
- czy w przypomnieniach, a dokładnie po ich wyświetleniu jest możliwość odroczenia (tak jak to było w poprzednich wersjach) o 1min., czy 1 godz. itd.
Pozdrawiam wszystkich.