Hej!
Nie było mnie ledwo tydzień, a tu nowa wersja do zainstalowania

Miło. Ale czytam dyskusję i nie jest już tak miło.
Widzę to tak - co się pokaże jakieś "świecidełko" (np. wyłącznik WIFI/NODATA) pojawiają się głosy "daj to do nowego romu, daj do romu" - oczywiście każdy ma prawo do własnej opinii, dlatego i ja wykorzystam swoje prawo do wypowiedzenia się.
Może nie wszystko warto pakować "do romu"? Szczególnie jeśli można coś w 5 sekund jednym kliknięciem zainstalować z caba? Chyba każdy kto instaluje nowe ROMY już dawno sobie stworzył katalog CABów na karcie, które wgrywa po aktualizacji.
Do tego mam wątpliwości co do dwóch dodatków:
SDtuneUP - ktoś zadał sobie nieco trudu i wykonał sporo testów:
http://smartmobile.pl/htc-touch-hd-odtwarzanie-wideo-jeszcze-raz i wychodzi na to, że jeśli różnica jest większa niż "błąd pomiaru" to jest na niekorzyść.
NoData i ACT - ten pierwszy robi to co w drugim można zrobić jednym kliknięciem w menu - po co duplikować ?
Zamiast pakować wszystko do romu, proponuję założyć przyklejony wątek pt. "10 programów których instalację powinieneś rozważyć" od razu z krótkim opisem dla nowych. Wtedy ROM pozostałby w miarę "lite".
Moje propozycje:
- AEBPlus - możliwość definiowania wielu akcji pod jeden klawisz (dwuklik, trzyklik i przytrzymanie)
- nueCPL ClockSpeed - pozwala zmieniać prędkość CPU w zależności od sytuacji - wydłuża czas pracy
- Advanced Configuration Tool - szczerze mówiąc sam wykorzystuję go jedynie do blokowania internetu