[08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )

• 1802 Odpowiedzi
  • 383820 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: [08.07.2009][ROM][PLK][WM 6.1] h y p n o t i Q 1.8 premium ( 3 wersje )
« Odpowiedź #1530 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:51:03 »
Witam, szukam ochotników do przetestowania romu ktory bede robil... mam troche nowych oemow ( prawie połow)wiec nie wyposzcze zamim nie bedzie przetestowany .. Tylko prosze osoby ktore beda sie zglaszac o przemyslanie sprawy zeby nie bylo ze podam linka a pozniej rzez tydzien nikt sie nie odezwie..najpierw bedzie wersja WM 6.5

:)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 18:45:52 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #1531 dnia: Lipiec 13, 2009, 19:01:44 »
Mogę przetestować. Ale wolałbym 6.1

*

Offline bigimot

• *
  • 62
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #1532 dnia: Lipiec 14, 2009, 08:01:15 »
Jak juz bede robil taka wersje co sie zowie lite to co mam z niej wywalic wzgledem wersji full
Do wersji „LITE” ja bym proponował wrzucać nowe wersje: SYS, OEM, Opera, Sdkcerts, SDTuneUP, NetCF37, Zmiany w rejestrze (tweaki), SD Autorun (User Customizable) – tylko to podstawowe rzeczy (jak o czymś zapomniałem to proszę mnie poprawić). Resztę proponuję wyrzucić, ponieważ każdy resztę cabów dzięki UC sobie sam dogra.

Co do programów to ponownie proponuję rozpocząć nowy wątek pt: „Polecane programy do HD” i tam wrzucić:  GroupSMS, NoData, BTaudio, Advanced Configuration Tool, HD Tweak, WERSJA BY DUSK, Dodatkowe dźwięki i tweaki w postaci cabów, itp. – bo jak będzie ktoś chciał to sobie ściągnie.
Witam, szukam ochotników do przetestowania romu ktory bede robil...
Mogę potestować, ale pod warunkiem, że pliki nie będą na rapidzie (w pracy nie mogę ściągać – poblokowane), a w domu w tygodniu nie mam czasu. Zostaje tylko weekend.

*

Offline wagi

• *
  • 56
  • Sprzęt: BLACKSTONE
« Odpowiedź #1533 dnia: Lipiec 14, 2009, 08:57:08 »

Mam pytanie, czy macie też tak, że gdy dzwoni do Was wpisany kontakt z numerem telefonu w postaci +48xxxyyyzzz, to nie jest rozpoznawany? Wyświetla się samo xxxyyyzzz bez "+48" jako kontakt nieznany. Można to jakoś zmienić? Mam wszystkie kontakty zapisane w formacie +48.... i średnio mi się chce teraz wszystko zmieniać.

Pozdr.

U mnie wszystko jest OK. Wpisy z +48 działają i są wyświetlane poprawnie.
Jeżeli wcześniej importowałeś te wpisy np: z Excela (lub innego programu) to musisz te kontakty zapisać w formacie "Tekst Unicode (*.txt)" i będzie wszystko działało. PIM Backup je ładnie zaczyta.

Hmmm... Importowałem kontakty z innego telefonu poprzez format .vcf na stockowym ROMie działało, potem robiłem backup kontaktów za pomocą SPB Backup i przesiadłem się na hypnotiQ 1.3, potem 1.7. Teraz telefon nie kojarzy, ze +48xxxyyyzzz w kontaktach to nie ten sam numer, który właśnie dzwoni xxxyyyzzz. Zastanawia mnie, czy to nie jest kwestia dialera.
Sprawdzałeś, czy numer masz zapisany w kontaktach jako +48 a zgłasza się bez tych pierwszych trzech znaków? Tzn, gdybyś go nie miał wpisanego do kontaktów to czy wyświetla się jako +48... czy bez tego? Różni się to w zależności od operatora.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 09:03:47 wysłana przez wagi »

*

Offline bigimot

• *
  • 62
« Odpowiedź #1534 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:05:04 »
Sprawdzałeś, czy numer masz zapisany w kontaktach jako +48 a zgłasza się bez tych pierwszych trzech znaków? Tzn, gdybyś go nie miał wpisanego do kontaktów to czy wyświetla się jako +48... czy bez tego? Różni się to w zależności od operatora.
Prawie wszystkie kontakty mam jako +48... Przychodzące, wychodzące i nieodebrane mam jako +48...  i tak się wyświetlają.
Dodatkowo sprawdziłem, że jak zmienię: usunę lub wpiszę +48... to numer tak się wyświetla - każdy wariant działa i wyświetla się dzwoniący poprawnie, tzn. w zależności od wpisu z +48... lub bez niego. Operator tu nie ma chyba nic wspólnego.
A swoją drogą dziwi mnie, że SPB Backup nie może tego spowrotem dodać. Może to nie był SPB Backup, ale Sprite Backup. Jeżeli mnie pamięć nie myli to kiedyś importowałem tym programem TabBackup, jedyny ból to, że jest po rosyjsku.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #1535 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:12:52 »
Zsynchronizuj kontakty z outlookiem, odepnij kompa, wywal kontakty z telefonu i zsynchronizuj ponownie. 

Takie pytanie mam jeszcze ... mam nadzieje ze nie masz tych kontaktow zapisanych na sim znaczy duplikatow.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline bigimot

• *
  • 62
« Odpowiedź #1536 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:32:17 »
Nie każdy chce instalować Outlook-a. Jest jeszcze inna możliwość, ale nie można kopiować wpisów, gdzie są podwójne wpisy, tzn. tel kom i domowy - doda tylko jeden.

1. in winXP open start->accessories->"Address book"
2. click file->import->business card (vCard)
3. "Address book" builds all contacts which r there in '.vcf' file and shows in form of list of individual vcf contacts
4. connect Touch to PC and open any folder in HTC through activesync explorer
5. select all contacts displayed in "address book" and drag them to particular folder in Touch.
6. inside mobile, keep clicking on individual file, where it prompts for saving contact.
7. this way, save all contacts (really cumbersome clicking all 250 contact file, but certainly easier than typing each contact manually.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #1537 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:46:24 »
...Do wersji „LITE” ja bym proponował wrzucać nowe wersje: SYS, OEM, Opera, Sdkcerts, SDTuneUP, NetCF37, Zmiany w rejestrze (tweaki), SD Autorun (User Customizable) – tylko to podstawowe rzeczy (jak o czymś zapomniałem to proszę mnie poprawić). Resztę proponuję wyrzucić, ponieważ każdy resztę cabów dzięki UC sobie sam dogra...

ma ktoś może linka do jakiejś polskiej stronki/forum, na której można by sobie poczytać o tej "funkcjonalności"? nie znam angielskiego i nie mogę skumać na forum xda o co z tym chodzi  :mysli: gdzie co wrzucić, wpisać, skonfigurować itp...
a może ktoś z wtajemniczonych by to wyjaśnił łopatologicznie tu na forum (może nawet w tym wątku), co trzeba zrobić by skorzystać z tego dobrodziejstwa? myślę że co najmniej paru osobom ułatwiłoby to sprawę...
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline bigimot

• *
  • 62
« Odpowiedź #1538 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:13:51 »
ma ktoś może linka do jakiejś polskiej stronki/forum, na której można by sobie poczytać o tej "funkcjonalności"? nie znam angielskiego i nie mogę skumać na forum xda o co z tym chodzi  :mysli: gdzie co wrzucić, wpisać, skonfigurować itp...
a może ktoś z wtajemniczonych by to wyjaśnił łopatologicznie tu na forum (może nawet w tym wątku), co trzeba zrobić by skorzystać z tego dobrodziejstwa? myślę że co najmniej paru osobom ułatwiłoby to sprawę...
Sprawdź post #1080: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=133341.msg1031230#msg1031230

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #1539 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:31:14 »
czyli na ROM'ie np. bysia, który niby wspiera UC wygląda to tak?

na karcie pamięci tworzymy plik "SDConfig.txt" o przykładowej treści:

LOCK:Enabled
CAB: \Storage Card\caby\SpbBackup2.0.2 build 3255_pl.arm.cab
CAB: \Storage Card\caby\tcpmp player.cab
CAB: \Storage Card\caby\IrisBrowser\iris-browser-1.1.8.cab
CAB: \Storage Card\caby\rescoexploreren_p.ARM.CAB
CAB: \Storage Card\caby\SkypeMobile-3.0.0.100Beta.CAB
LOCK:Disabled
RST: Reset

te wszystkie pliki muszą mieć zaznaczone "read-only" i już po wszystkim? znaczy po instalacji ROMu rozpocznie się instalacja CAB'ów wymienionych w pliku "SDConfig.txt"??

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #1540 dnia: Lipiec 15, 2009, 13:07:33 »
a nie ma jakiegoś rozwiązania , które by automatycznie instalowało wszystkie caby z zadanego katalogu?

Przecież edytowanie takiego pliku (zakładając, że między zmianą romu, zmieniły się wersje klku programów) zajmie więcej
czasu niż odpalenie Totalcommandera i ręczne wyklikanie tych instalacji :) Nie mówiąc o ilości literówek jakie można zrobić
wyklikując na dotykowym ekranie te wszystkie kreski i kropki w numerach wersji.

*

Offline bigimot

• *
  • 62
« Odpowiedź #1541 dnia: Lipiec 15, 2009, 15:02:44 »
Z tego co wiem to jest chyba najlepsza i najpopularniejsza metoda. Plik praktycznie tworzysz tylko jeden raz (możesz na komputerze), a jak nie chcesz żeby wgrywały się wszystkie caby to wstaw średnik przed nim i to załatwi sprawę.

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #1542 dnia: Lipiec 16, 2009, 10:33:06 »
najlepszą metodą to chyba by było stworzenie katalogu z cab'ami, i umieszczenie w nim jakiegoś exe'ka (czyt. programu) po odpaleniu którego instalowane by było wszystkie cab'y z tego katalogu... byłoby to najwygodniejsze bo wystarczyłoby:
     -wrzucić ROM (lub zrobić HR) + oczywiście obowiązkowe 2-3 HR
     -odpalić w/w exe'ka (program)

i tak oto wszystko by się zainstalowało... potem już "tylko" konfigurowanie (co wg. mnie jest bardziej czasochłonne/denerwujące niż instalowanie)

*

Offline wagi

• *
  • 56
  • Sprzęt: BLACKSTONE
« Odpowiedź #1543 dnia: Lipiec 16, 2009, 11:47:55 »
Zsynchronizuj kontakty z outlookiem, odepnij kompa, wywal kontakty z telefonu i zsynchronizuj ponownie. 

Takie pytanie mam jeszcze ... mam nadzieje ze nie masz tych kontaktow zapisanych na sim znaczy duplikatow.

Cześć, zrobiłem jak sugerowałeś, nie pomogło, wcześniej miałem kontakty również na SIM, wykasowałem - nie pomogło.
Rozwiązaniem "siłowym" okazało się skasowanie znaczka "+" przy numerze telefonu. Nie rozumiem tego zupełnie, część numerów +48xxxyyyzzz była rozpoznawane poprawnie część nie. Bez plusa, wygląda, ze wszystkie są rozpoznawane poprawnie.

Dzięki za pomoc,

Pozdr.

*

Offline Grgur

• 20
  • Sprzęt: HTC Touch HD | ROM XannyTech Grid Evo
« Odpowiedź #1544 dnia: Lipiec 16, 2009, 12:29:21 »
najlepszą metodą to chyba by było stworzenie katalogu z cab'ami, i umieszczenie w nim jakiegoś exe'ka (czyt. programu) po odpaleniu którego instalowane by było wszystkie cab'y z tego katalogu

Zainteresuj się programem SASHIMI:
http://www.winmo-experts.com/viewtopic.php?f=7&t=4

Darmowy program, ma funkcję automatycznej instalacji plików CAB (do pamięci urządzenia i na kartę) oraz masę innych rzeczy (backup i odtwarzanie fragmentów rejestru, kopiowanie plików, tworzenie skrótów, itp.).

« Odpowiedź #1545 dnia: Lipiec 16, 2009, 15:06:53 »
@Bysio

Szacun za ROM-ik jest Super  (1.8 Premium) :wink:

Mam do szanownych kolegów 2 pytanka, jako że przesiadłem się po roku  z Diamonda na
HD to brakuje mi kilku małych programików (tak na szybko)
1. Shut XP pod HD bo ten którego mam jest z Diamond i widnieje tam napis DIAMOND (działa z pod POWER-a)
2. ActionScreen HTC 12 ikon, chciałbym w nim zamienić ikonkę i odsyłacz RADIO na TomTom

Dzięki z góry za pomoc.
PZDR trebor73

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #1546 dnia: Lipiec 16, 2009, 17:19:29 »
2. ActionScreen HTC 12 ikon, chciałbym w nim zamienić ikonkę i odsyłacz RADIO na TomTom

Ja tu się dołącze - czy jest możliwość, by cztery pierwsze ikonki "strona główna" "kontakty" "kalendarz" i "ustawienia"
pozbawione były blokady usuwania? Ja bym je wywalił sobie i dał cztery dodatkowe programy. Sami musicie przyznać,
że przynajmniej "strona główna" jest wyjątkowo głupi - bo przecież przycisk z domkiem zawsze nas do strony głównej
prowadzi. No a pozostałe i tak mam dostępne przez TF3D.

Zaznaczam - nie chcę ich wywalać, (bo ktoś może używa), ale zdjąbym z nich blokadę usunięcia, żeby inni mogli je wywalić.

*

Offline Grgur

• 20
  • Sprzęt: HTC Touch HD | ROM XannyTech Grid Evo

« Odpowiedź #1548 dnia: Lipiec 16, 2009, 20:40:10 »
Chciałbym się przyłączyć do prośby, by wrzucać ROMy gdzieś indziej niż na RAPID'a. Mam problemy z pobieraniem i myślę, że nie tylko ja...

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #1549 dnia: Lipiec 16, 2009, 21:05:52 »
Chciałbym się przyłączyć do prośby, by wrzucać ROMy gdzieś indziej niż na RAPID'a. Mam problemy z pobieraniem i myślę, że nie tylko ja...

a jakie można mieć problemy z pobieraniem???

rapid jest super - pliki dostępne i szybko się pobiera, jak używasz okazjonalnie to odczekujesz swoje, a prędzej czy później i tak
założysz sobie konto, bo 50zł na kwartał to żaden majątek.

« Odpowiedź #1550 dnia: Lipiec 16, 2009, 23:48:53 »
Witam!

Zainstalowałem hypnotiQ 1.8 premium BY DUSK

Pojawił się problem z kartą pamięci. Mam na niej trochę zdjęć, muzyki, video, pliki w excelu, Wordzie i  nawigacje (iGO i Automapa - działają bez problemu.)

Wykonałem 2x HR ...

Przy szukaniu muzyki w zakładce MUZYKA pisze Wyszukiwanie, a po chwili NIE MOŻNA ODNALEŹĆ MUZYKI .... i wchodząc w eksploratora nie widać już StorageCard (fabryczna karta, sprzedawana razem z telefonem). Dopiero SR pomaga, nawigacja działa, karta pamięci jest widoczna.

I jeszcze ... jak wchodzę przez eksploratora na kartę pamięci w katalog z muzyką to wywala i przestaje widzieć kartę pamięci.

PS. i jeszcze ... odczyt zdjęć, video, plików, gierek w Java, powoduje że karta pamięci przestaje być widoczna ... nic nie pomaga, HR SR ... nadal cięgle to samo !!!

Da się jakoś rozwiązać ten problem żeby telefon "widział" cały czas kartę pamięci ?
Na oryginalnym ROM'ie Play działało wszystko bez zarzutu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2009, 16:52:40 wysłana przez marekzak »

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #1551 dnia: Lipiec 17, 2009, 12:10:01 »
hej! ja zauważyłem coś podobnego!

Mam hypnotiq 1.7 bez duska i dotychczas wszystko było OK, wczoraj zainstalowałem triala gry "Resco Snails" i normalnie w nią zagrałem, dziś rano chciałem pokazać nową grę dzieciakowi i dzieje się właśnie tak jak u ciebie.

Próba uruchomienia gry (zainstalowanej na karcie pamięci) kończy się tym że znika mi Storage Card i pomaga dopiero Soft Reset. Narazie nie miałem okazji zbadać sprawy dokładniej, ale sprawa co najmniej dziwna.

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #1552 dnia: Lipiec 17, 2009, 17:13:31 »
Używam od początku wersję 1.8 dość intensywnie, ale nie zdarzyło mi się coś podobnego.
Z ciekawości spróbuj podłączyć HD do kompa i zaznacz aby działał w trybie dysku. Ciekawe czy się pojawi karta i czy zostanie widoczna po rozłączeniu z PC.

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #1553 dnia: Lipiec 17, 2009, 18:43:32 »
Po podłączeniu do kompa nie ma możliwości wyboru "storage", pomaga za to wyciągnięcie karty i ponowne jej włożenie.
Pozostaje pytanie czy wina tego jednego programu, czy systemu (choć dobry system nie powinien programowi na coś takiego
pozwolić, jakby się ten program bardzo nie wywalił)

« Odpowiedź #1554 dnia: Lipiec 17, 2009, 19:16:38 »
Po podłączeniu do kompa nie ma możliwości wyboru "storage", pomaga za to wyciągnięcie karty i ponowne jej włożenie.
Pozostaje pytanie czy wina tego jednego programu, czy systemu (choć dobry system nie powinien programowi na coś takiego
pozwolić, jakby się ten program bardzo nie wywalił)

mialem tak tez przy angielsko jezycznych romach  gdzie ponowne wyjecie i wlozenie karty pomagalo :)
Zabrania się: w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie)
BS_Cloudy _2.4 WWE  Radio_1.17.25.09
Test-  Android 2.2 (FroYo)

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Touch HD ROM,  i-Mate Ultimate 9502
« Odpowiedź #1555 dnia: Lipiec 17, 2009, 20:27:15 »
Witam!

Zainstalowałem hypnotiQ 1.8 premium BY DUSK

Pojawił się problem z kartą pamięci. Mam na niej trochę zdjęć, muzyki, video, pliki w excelu, Wordzie i  nawigacje (iGO i Automapa - działają bez problemu.)

Wykonałem 2x HR ...

Przy szukaniu muzyki w zakładce MUZYKA pisze Wyszukiwanie, a po chwili NIE MOŻNA ODNALEŹĆ MUZYKI .... i wchodząc w eksploratora nie widać już StorageCard (fabryczna karta, sprzedawana razem z telefonem). Dopiero SR pomaga, nawigacja działa, karta pamięci jest widoczna.

I jeszcze ... jak wchodzę przez eksploratora na kartę pamięci w katalog z muzyką to wywala i przestaje widzieć kartę pamięci.

PS. i jeszcze ... odczyt zdjęć, video, plików, gierek w Java, powoduje że karta pamięci przestaje być widoczna ... nic nie pomaga, HR SR ... nadal cięgle to samo !!!

Da się jakoś rozwiązać ten problem żeby telefon "widział" cały czas kartę pamięci ?
Na oryginalnym ROM'ie Play działało wszystko bez zarzutu.

chcę tylko powiedziec, że moja fabryczna karta po pół roku normalnego używania po prostu padła (bad sectory), nic szczególnego z nią nie robiłem.
teraz mam kingstona i działa zdecydowanie lepiej, szybciej i stabilniej od tamtego sandiska, częste były wtedy "zniknięcia" karty, aha, zawsze jak miałem podlaczony palmtop do kompa jako pamiec przenosna to odłaczalem najpierw w kompie softwarowo a dopiero potem odłaczałem kabel

*

Offline voytec-l

• 28
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #1556 dnia: Lipiec 17, 2009, 21:23:46 »
Ja nie zauważyłem żadnych problemów z kartą, a hypnotiQ 1.8 gościł na moim telefonie dosyć długo. Czasami wykorzystuję telefon jako pendrive'a i przenoszę całkiem duże paczki między komputerem firmowym a domowym i nie było żadnych przygód.

A tak na marginesie to chyba najlepszy polski rom na WM 6,1.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #1557 dnia: Lipiec 17, 2009, 21:57:06 »
Ja swojego HD-ka używam od grudnia kartę wyjmowałem ze sto razy używam jej jako przenośnego dysku i nic się nie dzieje, słyszałem opinie o wyrabiających się gniazdach kart co na szczęście jest prawdą.

zareklamuj wadliwa kartę i po kłopocie.

« Odpowiedź #1558 dnia: Lipiec 17, 2009, 23:37:10 »
Ja swojego HD-ka używam od grudnia kartę wyjmowałem ze sto razy używam jej jako przenośnego dysku i nic się nie dzieje, słyszałem opinie o wyrabiających się gniazdach kart co na szczęście jest prawdą.

zareklamuj wadliwa kartę i po kłopocie.

Tylko że na oryginalnym ROM'ie (1.14.405.3 z Play) jest OK !!!

*

Offline Tyfusek

• 5
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #1559 dnia: Lipiec 18, 2009, 21:01:39 »
Mam problem, jak dla mnie dość poważny.
1. Nie mogę zainstalować polskich literek w hypnotiQ 1.8 by dusk (to ten dodatek pod programem) - podaje komunikat, że program nie bedzie poprawnie wyswietlany, bo jest do starej wersji???
2. Klawiatura jest tylko Full Qwerty - jaki jest sposób przejścia na tą malutką z polskimi literkami z hypnotiQ 1.7.

Na razie reszta bez zarzutu.
Tyfusek