Witam!
Pierwszy raz w tym dziale, bo dotychczas miałem Asusa. ROM w moim HD zdecydowałem się wymienić po tygodniu użytkowania oryginalnego, bo
tamten często się wieszał.
Po tygodniu lektury forum, byłem gotowy, wybrałem na pierwszy raz
hypnotiQ 1.4 bo polski i akurat się pojawiła i nowa wersja.
Na początek jestem zachwycony. Dostałem
- zoomowanie we wbudowanej przeglądarce obrazków (choć nadal nie umiem uzyskać powiększenia 1:1)
- opera która przeformatowuje tekst po zoomie (wydawało mi się że oryginalna to powinna mieć, ale nie miała)
- wskaźnik baterii w procentach

- AEButton zaczął dobrze obsługiwać klawisz strzałki (na starym roomie, zanim wykonała się akcja na dwuklik, wykonywała się też akcja na pojedynczy klik, co było uciążliwe)
- no i od momentu instalacji ani jednej zawieszki
Niestety mam też skutki uboczne, z którymi sobie nie poradziłem. Więc proszę kolegów o nakierowanie bo z tymi tematami sobie nie poradziłem:
- czy mogę otrzymać stary styl menu. (taki jak był w oryginalnym romie) Te nowe są przeogromne i nie mieszczą się na ekranie. Znalazłem i zainstalowałem
HTCMenusSmall.cab (
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=508919), ale to nadal nie jest to samo co wcześniej.
- czy da się przywrócić przycisk "START" a kartę "programów" mieć z powrotem w TouchFlo
I tak już niezależnie od tego - skoro wbudowany "Album" nie pozwala płynnie sterować zoomem - to może coś polecicie? Próbowałem przeglądarek RESCO i SPB, ale one nie wspomagają gestów i bez kursora nie bardzo da się zmieniać obrazki w trybie fullscreen.
(ps. jak będziecie mnie odsyłać do googla, to przynajmniej o hinty proszę