zbyt szybka była aktualizacja z 9.4.5 do v10 więc rewolucyjnych zmian z pewnością zabraknie.
z resztą niecierpliwie czekam na jakiś Brief - co v10 ma w środku, jaki sys, co nowego ?
używam 9.4.5 i nigdy z nim większych problemów nie miałem, więc po co zmieniać ?! Żeby mieć wewnętrzną świadomość bycia "najnowszym" ?
na 9.4.5 śmiga moja lokalizacja, ku miłemu zaskoczeniu wiele programów jest "odwracalnych", gry chyba widzą Hardware Acceleration, system się nie tnie i pięknie wygląda, jedynie co wykryłem:
- Nie ma możliwości ustawienia własnych dźwięków powiadomień , własne dzwonki widoczne są tylko dla połączeń
- Opera czasem nie chce się odwrócić do poziomu, trzeba wyjść/wejść
- za duże nominalne powiększenie Opery (chyba wyświetla szerokość stron 800px a miło by było widzieć chociażby 1024 na max oddaleniu)
- Przy ustawieniu w Eksploratorze sortowanie po Typie plików - telefon mieli non stop nawet po zabiciu procesu, ostatecznie wieszając się. Problem rozwiązany przez RegEdit i zmianę sortowania, którego więcej nie włączę

- Głośność regulowana w muzyce przeskakuje dopiero co trzeci stopień (kwestia systemu, nie gotującego)
Cała reszta to dzieło sztuki, z pewnością uprzyjemnia szok emocjonalny po przesiadce na WinMo