Wg mnie ta wersja jest o wiele lepsza od 9.4.1 i 4.5. Dlaczego? U mnie bynajmniej na 4.1 zwieszał sie album, były problemy z lokalizacją. Wersja 4.5 - nie wiem dlaczego,ale po resecie manilli (tylko po tym) znikały mi kontakty w zakładce "Kontakty", i wszystkie notatki które były zapisane w kalendarzu i wyświetlały się na głównej po resecie znikały z głównej. Lokalizacji na orange przez wi-fi ani 3g w ogóle nie łapało,czego nie można było powiedzieć o erze,na której aktualizowało się w pare sekund. W obecnej wersji lokalizacja na orange działa i po wi fi i 3g, po resecie manilli nic się nie dzieje. Głośność w youtubie na poprzednich wersjach czasami działała,czasami nie,czasami wyświelił się ten zielony paseczek od głośności. Teraz sprawdziłem,i w v10 głośność działa ale bez paseczka,być może pare SR pomoże. I największa bolączka nowej manili - HTC Message.... na samą myśl robi mi się źle,mam nadzieje że kuchmistrze z xda coś wymyślą bo aktualnie to jest tragedia. Poza tym - 100% zadowolenia,dzięki Bysio!