0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dzis zrobie test na zuzycie energii przez noc w V.9.4.1. Poprzedniej nocy telefony naladowane na 50%,30%,21% padly. Dzis sprawdze na 3x100%. Rano napisze ile baterii zostalo, chyba ze padna wszystkie.
DWORD w DEC : 60
Cytat: krissenbasse w Listopad 23, 2009, 02:35:51Dzis zrobie test na zuzycie energii przez noc w V.9.4.1. Poprzedniej nocy telefony naladowane na 50%,30%,21% padly. Dzis sprawdze na 3x100%. Rano napisze ile baterii zostalo, chyba ze padna wszystkie.Ja wieczorem miałem ok 95% a rano 86%, więc nie jest to, z definicji, wina ROMu.
Ale ja chce mieć manile i second taday na wm 6.1 taka opcja była i można bylo przełączać się. Czy tutaj sie tak da ?
Co do oszczędzania baterii, to polecam programik Dynamic Clock.Można zmniejszyć prędkość procesora np do 19,2Mhz przy wygaszonym HD.Działa super, przez noc bierze może 1% baterii, czasem poziom się nie zmienia.
20.11.2009][ROM][PLK][WM 6.5 BULID 21874] eXperience V 9.4.1 LEO 1.48Potwierdzam faktycznie wcina baterie strasznie w nocy 400 minut i po baterii na czuwaniu ale co dziwne nie jest to regularnie praktycznie co kilka dni mi się to zdarza i skoki są bardzo duże sprawdzałem czy jakiś program nie ciągnie ale wszystko powyłanczałem i to samo mało tego wróciłem do starszego Romu i wszystko ok. Pozatym romik śmiga extra tylko że bateria umiera szybkona razie zostaje przy wcześniejszym romie jak by bylo rozwiązanie bateri to od razu uaktualniam rom bo warto
Co do oszczędzania baterii, to polecam programik Dynamic Clock.Można zmniejszyć prędkość procesora np do 19,2Mhz przy wygaszonym HD.Działa super, przez noc bierze może 1% baterii, czasem poziom się nie zmienia.Możesz podać link do strony producenta programu ?
Co do stokowego romu, to mozna zainstalowac odrazu i nie trzeba nic zmieniac. Jest po polsku i dziala bez problemu.Pozdrawiam
Romik calkiem niezly. Moim zdaniem baterie wciaga przez to ze maila szybciej chodzi niz w 9.3.0 Ponadto wydaje mi sie jakby troszke gorzej z chodzilo WF-Fi w 9.4.1 i cos słabiej zasieg 3G wychwytuje. Pozatym nie ma sie do czego przyczepić. Teoretycznie fajnie ajkby dzwiek wiadomosci mozna bylo zmieniac.
http://www.nuerom.com/BlogEngine/page/nueDynamicClock.aspx
Dzis moze wyleci wersja na 21877..