[08.02.2010][ROM][PLK][WM 6.5 BULID 21891] eXperience V 10 FINALES

• 6595 Odpowiedzi
  • 1130477 Wyświetleń

Odp: [28.10.2009][ROM][PLK][WM 6.5 BULID 21869] eXperience V 9.0.1 LEO 1.41
« Odpowiedź #4800 dnia: Październik 29, 2009, 19:13:02 »
No to czekamy na wypiek :E

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #4801 dnia: Październik 29, 2009, 19:53:09 »
ktos tu pisal o leo 1.42 ?? juz jest 1.43 i leci do mojego komputerka :)

niezle to postepuje widze

« Odpowiedź #4802 dnia: Październik 29, 2009, 20:22:42 »
A ja mam kilka uwag i pytań do Bysia (i pewnie nie tylko, do całej społeczności w zasadzie też...).

Otóż wróciłem do stockowego romu z WM 6.1 i oryginalną Manilą dla Touch HD.. powód? Dość prosty - przeklikałem w sumie 9 romów w ciągu trzech dni, większość z XDA + romy Bysia. Czego szukałem? Romu, który byłby zbliżony lub identyczny ze stockowym - bez zmienionych ikon, tła, ułożeń ikon w menu start czy innych tego typu "wynalazków". No i jaki wniosek? Nie znalazłem takiego romu, a szkoda.

I tu zaczyna się moja wątpliwość o sens wydawania co chwilę romów na nowych oemach i z nowymi błędami. Czy nie lepiej byłoby zamrozić takie OEMy np. z Leo 1.41 (jeżeli chodzą szybko, są stabilne i nie mają same w sobie bugów to po co je wymieniać co chwilę) i jakiś build WM żeby dopracować całość i wyłapać wszystkie błędy w przeciągu kilku dni wydając naprawdę porządny build, który spokojnie pół roku będzie można używać? I druga wątpliwość - dodatkowe programy w ROMach, ikony itp. - czy nie można z tego zrezygnować i zostawić tylko to, co pochodzi od HTC i Microsoftu, żeby zostawić pełną personalizację użytkownikom?

Ot taka refleksja - już dwukrotnie przymierzałem się do zostawienia stockowego romu, ale fakt, że "coś nie działa" albo "działa nie tak jak powinno" mnie zniechęca. Wiem, że dla większości z użytkowników nie ma to pewnie znaczenia, ale z pewnością jest spora liczba osób która uważa podobnie do mnie - chciałaby stockowy WP6.5 z Sense dla Touch HD, a że ten nigdy nie wyjdzie.. szuka alternatywy w "spersonalizowanych" romach i się zawodzi.

Dlaczego piszę tutaj? Bo Bysia kompetencje i możliwości powodują, że jest to (w Polsce) osoba chyba najbardziej odpowiednia, do wydania czegoś takiego. I śmiem twierdzić, że gdyby taki ROM powstał jestem gotowy za niego zapłacić.

Co mi się w 9.0.1 nie podobało? Bugi, dodatkowe aplikacje, rozmieszczenie ikon w menu start (oraz ich tło i styl ikon - wolę ten oryginalny z WP 6.5)... nie wiem jak kwestia ustawień w rejsetrze w romach Bysia, ale jestem przeciwnikiem ręcznego ustawiania cachu itp. rzeczy, o które powinno martwić się jądro - to, że na pierwszy rzut oka system działa "płynniej" nie oznacza, że przy dłuższym używaniu jest tak samo - więc ustawienia też musiałyby być domyślne.

Jeżeli ktoś się zainteresuje tym przydługim gadulstwem z mojej strony, może nawet sam autor ROMów, to chętnie rozwinę myśl :)

Pozdrowienia!

Hej!

Ja też jestem podobnego zdania, co Ty. Do niedawna używałem bysiowego hypnotiqua 1.8 - odpowiadał mi graficznie i "stabilnościowo". Dodam, że nie używam menelki - spb jest bardziej ergonomiczny w obsłudze, czyli pewne operacje telefoniczne daje się w nim zrobić sprawniej, ponadto wersja 3.5 jest bardziej konfigurowalna. Co do wyglądu: o gustach i biustach się nie dyskutuje.
Nirwanę a raczej hyptoniquozę zburzyła mi ciekawość: wgrałem rom z WM6.5 i okazało się, że jest on oszczędniejszy w sensie bateryjnym. Ponadto wyeliminował bug, który jak się okazało, mają wszystkie bysiowe romy, mianowicie nie działa sterowanie jasnością ekranu z poziomu ikonki SPB. Ponadto pod 6.1 nie chodziło przewijanie palcem w najnowszej wersji Pocket Informanta 9 (nie wiem, czy to znów specyfika bysia, czy też tak ma 6.1).
Wypróbowałem produkt kolegi smokka, ale tutaj wystąpił konflikt 6.5 z dolną belką start i SPB, co chwilowo skreśliło rom smk. Nie mniej jednak uważam, że droga smokka jest jak dla mnie  najlepsza: goły rom z Extendirem, dzięki któremu można sobie dograć, co komu potrzebne.

Zatem też jestem zdania, że przynajmniej jeden z naszych kuchmistrzów powinien skupić się na wygenerowaniu jednej stabilnej wersji 6.5 i poprawieniu wszystkich błędów. Także uważam, że pogoń za coraz to nowszymi buildami, które nie podnoszą nijak "quality of life" nie jest dobrym pomysłem.

Na razie jestem zadowolony z Xannytecha 1.6.
Napisane: Październik 29, 2009, 20:20:35
A ja mam kilka uwag i pytań do Bysia (i pewnie nie tylko, do całej społeczności w zasadzie też...).

Otóż wróciłem do stockowego romu z WM 6.1 i oryginalną Manilą dla Touch HD.. powód? Dość prosty - przeklikałem w sumie 9 romów w ciągu trzech dni, większość z XDA + romy Bysia. Czego szukałem? Romu, który byłby zbliżony lub identyczny ze stockowym - bez zmienionych ikon, tła, ułożeń ikon w menu start czy innych tego typu "wynalazków". No i jaki wniosek? Nie znalazłem takiego romu, a szkoda.

I tu zaczyna się moja wątpliwość o sens wydawania co chwilę romów na nowych oemach i z nowymi błędami. Czy nie lepiej byłoby zamrozić takie OEMy np. z Leo 1.41 (jeżeli chodzą szybko, są stabilne i nie mają same w sobie bugów to po co je wymieniać co chwilę) i jakiś build WM żeby dopracować całość i wyłapać wszystkie błędy w przeciągu kilku dni wydając naprawdę porządny build, który spokojnie pół roku będzie można używać? I druga wątpliwość - dodatkowe programy w ROMach, ikony itp. - czy nie można z tego zrezygnować i zostawić tylko to, co pochodzi od HTC i Microsoftu, żeby zostawić pełną personalizację użytkownikom?

Ot taka refleksja - już dwukrotnie przymierzałem się do zostawienia stockowego romu, ale fakt, że "coś nie działa" albo "działa nie tak jak powinno" mnie zniechęca. Wiem, że dla większości z użytkowników nie ma to pewnie znaczenia, ale z pewnością jest spora liczba osób która uważa podobnie do mnie - chciałaby stockowy WP6.5 z Sense dla Touch HD, a że ten nigdy nie wyjdzie.. szuka alternatywy w "spersonalizowanych" romach i się zawodzi.

Dlaczego piszę tutaj? Bo Bysia kompetencje i możliwości powodują, że jest to (w Polsce) osoba chyba najbardziej odpowiednia, do wydania czegoś takiego. I śmiem twierdzić, że gdyby taki ROM powstał jestem gotowy za niego zapłacić.

Co mi się w 9.0.1 nie podobało? Bugi, dodatkowe aplikacje, rozmieszczenie ikon w menu start (oraz ich tło i styl ikon - wolę ten oryginalny z WP 6.5)... nie wiem jak kwestia ustawień w rejsetrze w romach Bysia, ale jestem przeciwnikiem ręcznego ustawiania cachu itp. rzeczy, o które powinno martwić się jądro - to, że na pierwszy rzut oka system działa "płynniej" nie oznacza, że przy dłuższym używaniu jest tak samo - więc ustawienia też musiałyby być domyślne.

Jeżeli ktoś się zainteresuje tym przydługim gadulstwem z mojej strony, może nawet sam autor ROMów, to chętnie rozwinę myśl :)

Pozdrowienia!

Hej!

Ja też jestem podobnego zdania, co Ty. Do niedawna używałem bysiowego hypnotiqua 1.8 - odpowiadał mi graficznie i "stabilnościowo". Dodam, że nie używam menelki - spb jest bardziej ergonomiczny w obsłudze, czyli pewne operacje telefoniczne daje się w nim zrobić sprawniej, ponadto wersja 3.5 jest bardziej konfigurowalna. Co do wyglądu: o gustach i biustach się nie dyskutuje.
Nirwanę a raczej hyptoniquozę zburzyła mi ciekawość: wgrałem rom z WM6.5 i okazało się, że jest on oszczędniejszy w sensie bateryjnym. Ponadto wyeliminował bug, który jak się okazało, mają wszystkie bysiowe romy, mianowicie nie działa sterowanie jasnością ekranu z poziomu ikonki SPB. Ponadto pod 6.1 nie chodziło przewijanie palcem w najnowszej wersji Pocket Informanta 9 (nie wiem, czy to znów specyfika bysia, czy też tak ma 6.1).
Wypróbowałem produkt kolegi smokka, ale tutaj wystąpił konflikt 6.5 z dolną belką start i SPB, co chwilowo skreśliło rom smk. Nie mniej jednak uważam, że droga smokka jest jak dla mnie  najlepsza: goły rom z Extendirem, dzięki któremu można sobie dograć, co komu potrzebne.

Zatem też jestem zdania, że przynajmniej jeden z naszych kuchmistrzów powinien skupić się na wygenerowaniu jednej stabilnej wersji 6.5 i poprawieniu wszystkich błędów. Także uważam, że pogoń za coraz to nowszymi buildami, które nie podnoszą nijak "quality of life" nie jest dobrym pomysłem.

Na razie jestem zadowolony z Xannytecha 1.6.

*

Offline tomkraw

• 35
  • Sprzęt: Tipo i Blackstone
« Odpowiedź #4803 dnia: Październik 29, 2009, 20:42:36 »
Czy jest taka możliwość, żeby na serwerku http://www.bysio.wisior.com/Blackstone/ pojawiły się ROMki finalne?
pozdrawiam
Tomek

« Odpowiedź #4804 dnia: Październik 29, 2009, 20:53:17 »
A najlepiej kup iPhona. Żadnych problemów, ale jaka nuda.

Przepraszam, jeżeli chcesz mnie obrażać to zły adres, czas i miejsce. Jestem programistom, windows mobile (od strony .NET i nie tylko) znam na wylot. 6.5 nie wprowadza tak naprawdę wiele nowego (SDK), więc nie odczuwam silnej potrzeby pójścia tą drogą (aktualizacji). To, że lubię jak wszystko działa i wygląda tak, jak ktoś w MSie to narysował, a nie jak ktoś sobie wymyślił oznacza, że powinienem używać iPhona? Wybacz, ale sądziłem że tacy "napaleni" użytkownicy jak Ty powinni iść w stronę Androida (kiedyś kompilacji Linuxa na różne urządzenia) itp. - zresztą zobacz, są buildy Androida na Touch HD, czemu ich nie testujesz i nie pomagasz w rozwoju?!

Byłem też beta-testerem Windows Vista i 7 raportującym różne bugi przez program beta, podobnie z innymi produktami Microsoftu i nie tylko. Wszystko jest fajne do momentu, aż ma się oprócz tego stabilne środowisko pracy, a nie tylko zabawy.

Dlaczego nie kupię w takim razie Leo, jeżeli chcę stockowy ROM z Sense itp.? Z trzech powodów:
1) pół roku temu przesiadłem się z Diamonda na Touch HD, którego używałem również pół roku. Kupowanie co pół roku nowego smartphona jest raczej bez sensu - co z tego że mnie stać, jeśli zacząłbym zostać postrzegany przez znajomych jak niedobawione dziecko, które musi wymieniać telefonik co chwilę? Zresztą mam też inne hobby...
2) Leo jest jeszcze niedostępny... a Diamond2 i Pro2 nie podobają mi się (niczym się nie różnią od naszego Touch HD jeśli chodzi o sprzęt, a wizualnie.. co kto lubi).
3) Oprogramowanie z Leo mogłoby działać na Touch HD (może nie aż tak płynnie, może bez niektórych dodatków..), a tym bardziej TouchFlo 2.1. A nie chcę poddać polityce HTC, która ma mnie zmusić do zakupu nowego... chociaż koniec końców i tak pewnie kupię (zanim pojawi się HD3).

Dlatego nie rozpoczynaj tutaj niemiłych dyskusji i nie rób na forum wrażenia, że można tu trafić na prostaków (liczba Twoich postów raczej nie świadczy o tym, że bywasz tu często) - ja coś zaproponowałem i czekałem na odzew osób, które mogłyby być potencjalnie zainteresowane czymś podobnym. A jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to... pomilcz.

PS I nie wierzę, żeby ktokolwiek z forum lubił bugi...  liczne pytania "czy warto się przesiadać z 7.x.x" itp. sugerują, że każdy chciałby mieć rom wolny od błędów i stabilny - taki do uzywania na co dzień. I o ile osobiście mogę sobie pozwolić na kilka systemów na różnych komputerach, wirtualkach itp., to telefonów dwóch nie będę miał, a służy mi on nie tylko do dzwonienia i pisania smsów, ale do kilku bardziej spersonalizowanych rzeczy.
PS2 iPhony jako telefony używają moi rodzice i świetnie się dla nich sprawdzają. Dobre telefony, proste w obsłudze... ale nie dla mnie.

Chyba niepotrzebnie się unosisz. Nie widzę żadnej złośliwości, a już tym bardziej czegokolwiek co mogłoby Cię obrazić w tym co napisał wal24. Kolega w trochę żartobliwy sposób podsumował ciągłe testowanie nowości i wgrywanie rom'ów i zażartował z "konkurencyjnego" rozwiązania, a Ty zachowałeś się jakbyś był niedowartościowanym "programistom".

Kontynuując, to że:
- byłeś beta testerem wielu produktów M$  :evil:
- stać Cię na Leo ale boisz się, że znajomi będą Cię mieli za snoba :mrgreen:
- masz inne hobby  :ok:
- Twoi rodzice używają IPhone  :]

jest naprawdę pasjonujące ;) Niech zgadnę... masz profil w którym jest duuużo zdjęć na n-k  :evil:

Przyznam, że po raz pierwszy od kiedy regularnie odwiedzam to forum, poczułem "że można tu trafić na prostaków".
Mam nadzieję, że to mylne wrażenie. Pozdrawiam i życzę w przyszłości więcej dystansu w stosunku do siebie.

*

robert-ola

« Odpowiedź #4805 dnia: Październik 29, 2009, 20:56:54 »
obecny rom eXperience v 9.0.1
pytanko do:    Dudeko39 i mickey
odnośnie AutoMapy po wykryciu miejsca po około minucie wiesza się . zwiększanie i zmniejszanie przydziału nie działa bo już nie zapisuje w pamięci .
Jakie jeszcze są rozwiązania ?
pozdrawiam

*

Offline mickey

• **
  • 114
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #4806 dnia: Październik 29, 2009, 21:01:41 »
Spróbuj w opcjach ODZNACZYĆ obrys dróg, ktoś o tym kiedyś wspominał, ja profilaktycznie tak zrobiłem i na razie działa, oprócz tego suwaki mniej więcej w połowie. Ale.... jeśli korzystasz z AM w wersji 6.0 beta, to może być bardzo różnie i np tam lepiej nie kręcić suwakami, bo natychmiast się wiesza.
Pozdrawiam
mickey

*

Offline dmk

• 47
  • Sense of life
    • Sense of life by dmk
  • Sprzęt: Asus A730 -> Toshiba G900 -> HTC Touch Diamond -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2
« Odpowiedź #4807 dnia: Październik 29, 2009, 21:27:57 »
Kontynuując, to że:
- byłeś beta testerem wielu produktów M$  :evil:
- stać Cię na Leo ale boisz się, że znajomi będą Cię mieli za snoba :mrgreen:
- masz inne hobby  :ok:
- Twoi rodzice używają IPhone  :]

jest naprawdę pasjonujące ;) Niech zgadnę... masz profil w którym jest duuużo zdjęć na n-k  :evil:

Przyznam, że po raz pierwszy od kiedy regularnie odwiedzam to forum, poczułem "że można tu trafić na prostaków".
Mam nadzieję, że to mylne wrażenie. Pozdrawiam i życzę w przyszłości więcej dystansu w stosunku do siebie.

Muszę Cię zmartwić - profilu na naszej-klasie nie miałem nigdy, na Leo stać większość programistów (w hurcie można go zamówić już za 2450zł - więc tyle ile kosztuje HD w niektórych sklepach jeszcze), ale zaznaczyłem, że większość z nas może lepiej wydać taką gotówkę - dlatego "snobowanie" się wynalazkami HTC na tym forum (jeżeli tak to odebrałeś) byłoby arcy zabawne - chciałem pokazać pewną mentalność związaną z wymienianiem co pół roku telefonu, że jest ona bez sensu (zwłaszcza, jeśli nowe urządzenie tak naprawdę nie podnosi komfortu życia, a w moim wypadku pracy, a jedynie dobre samopoczucie i chwilową przyjemność zabawy "nowym"). Jeżeli nie odczytałeś sarkazmu zawartego w tej wypowiedzi popatrz na mój avatar i zastanów się jeszcze dwa razy jakie mam podejście do życia.

Różowe.

Ale nie lubię, jak ktoś mnie obraża. Bo dzisiaj każdy może po prostu napisać pozostając anonimowym. A żeby podpisać się imiennie.. odwagi braknie.

Zawsze staram się pozostać raczej pasywnym użytkownikiem jakiegoś forum, jeśli nie mogę czegoś "dać" od siebie.. tym razem spróbowałem i chyba pożałuję.
Dawid Morzyński

« Odpowiedź #4808 dnia: Październik 29, 2009, 21:42:06 »
Bysio, raz jeszcze zapytam- czy mógłbyś przerobić stockowy ROM z Topaza lub TP2 na HD? Rozpoczęła sie tu na forum niemiła dyskusja o ROM-ie pozbawionym błędów i stabilnym. Widać, że nie wszyscy chcą testować nowe wypieki, a chcieliby mieć ROM oparty na WM 6.5. Czy zrobiłbyś ukłon w ich stronę i dokonał takiej przeróbki?
A wracając do dyskusji, to nie jest miejsce na kłótnie i wymiane złośliwych uwag...
Pozdrawiam :)

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #4809 dnia: Październik 29, 2009, 21:49:29 »
Czyli wola isc na latwizne, nie ma wypiekanego romu bez testow, mowa o stabilnym romie i bez bledow, aby taki powstal tzreba testow, jeszcze raz testow i informacji zwrotnej do Kucharza, a jesli masz zamiar isc na latwizne to lepiej nie pisz nic, kazdy z nas liczy na taki rom, oraz kazdy stara sie pomoc Bysiowi w osiagnieciu tego poprzez sugestie i informacje o napotkanych problemach, wiec nie badz pasorzytem i przylacz sie, a napewno cos dla siebie znajdziesz, dwa ze w ten sposob nabierzesz nowej wiedzy i umiejetnosci, trzy ze sam bedziesz  w stanie stwierdzic, ktory z romow spelnia twoje oczekiwania i Twoim zdaniem jest ok, a ktory nie

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #4810 dnia: Październik 29, 2009, 21:51:53 »
W nowym leo jest nowszy klient wiadomosci.. moze naprawili cos.. najpierw bedzie wersja wwe .. bo nie wymaga pracy :)
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #4811 dnia: Październik 29, 2009, 21:54:15 »
to kiedy Masz zamiar cos upichcic :?:

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #4812 dnia: Październik 29, 2009, 21:55:52 »
Ktos jest w stanie mi powiedziec czy tylko u mnie czy u was tez zniknela mozliwosc edytowania wlasnych postow :?:

*

Offline dmk

• 47
  • Sense of life
    • Sense of life by dmk
  • Sprzęt: Asus A730 -> Toshiba G900 -> HTC Touch Diamond -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2
« Odpowiedź #4813 dnia: Październik 29, 2009, 21:56:23 »
Jeszcze raz, bo zostałem źle zrozumiany!

1) To nie miejsce na osobiste wycieczki, to prawda! Przymykam oko na wypowiedzi dwóch Panów wyżej...
2) Dlatego właśnie zaapelowałem, żeby "zamrozić" wersje OEMów i systemu na chwilę (tydzień/dwa/miesiąc ?) i na tej "bazie" zrobić stabilny rom wymieniając ewentualnie WYŁĄCZNIE rzeczy, które nie działają (czyli właśnie np. klienta poczty), a nie wszystkie OEMy - z pewnością za chwilę wyjdzie i 1.50 z Leo, ale jego "wrzucenie" najczęście spowoduje gonienie się z błędami do nowych wersji.
3) W żadnym razie nie przeczę, że takie testowanie jest wartościowe itp. - wszystko musi zostać przetestowane. Ale mam wrażenie, że ROMy Bysia nigdy nie wyszły z fazy Alpha do Beta, o RTM nie wspominając (czy któryś rom eXperience można nazwać "RTM" bez żadnych bugów?).

Pozdrowienia
Dawid Morzyński

*

Offline dmk

• 47
  • Sense of life
    • Sense of life by dmk
« Odpowiedź #4814 dnia: Październik 29, 2009, 21:57:30 »
Mi też zniknęła ta opcja.
Dawid Morzyński

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #4815 dnia: Październik 29, 2009, 21:58:44 »
conajmniej dziwne i terz zamiast edytowac posty, to pisze nowe, dwa ze sniknelo laczenie postow jesli zostaly napisane jeden po drugim  :mysli:

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #4816 dnia: Październik 29, 2009, 22:01:14 »
Jeszcze raz, bo zostałem źle zrozumiany!

1) To nie miejsce na osobiste wycieczki, to prawda! Przymykam oko na wypowiedzi dwóch Panów wyżej...
2) Dlatego właśnie zaapelowałem, żeby "zamrozić" wersje OEMów i systemu na chwilę (tydzień/dwa/miesiąc ?) i na tej "bazie" zrobić stabilny rom wymieniając ewentualnie WYŁĄCZNIE rzeczy, które nie działają (czyli właśnie np. klienta poczty), a nie wszystkie OEMy - z pewnością za chwilę wyjdzie i 1.50 z Leo, ale jego "wrzucenie" najczęście spowoduje gonienie się z błędami do nowych wersji.
3) W żadnym razie nie przeczę, że takie testowanie jest wartościowe itp. - wszystko musi zostać przetestowane. Ale mam wrażenie, że ROMy Bysia nigdy nie wyszły z fazy Alpha do Beta, o RTM nie wspominając (czy któryś rom eXperience można nazwać "RTM" bez żadnych bugów?).

Pozdrowienia

wypuszczanienowych oemow ma na celu likwidacje znalezionych bledow oraz optymalizacje, a co za tym idzie poprawa szybkosci dzialania i stabilnosc wiec nie dziw sie ze wychodza nowe romy na ich bazie skoro oczekujemy stabilnosci i szybkosci dzialania

« Odpowiedź #4817 dnia: Październik 29, 2009, 22:30:42 »
[...]
[...]

No i tym razem zgadzam się z dmk - proponowałem zresztą coś podobnego kilka stron wstecz. To naprawdę dobry pomysł, żeby dopracować którąś wersję i zrobić final poprzez usunięcie wyłapanych błędów. Można by zatrzymać się przy takim romie na dłużej a w międzyczasie prowadzić testy kolejnych wersji.

Dla mnie takim finalem był 4.7, a z ostatnich 7.5.1.

Przy okazji - w kwestii osobistych wycieczek - również nie jestem ich zwolennikiem, ale zirytowało mnie Twoje tak bardzo osobiste odebranie żartu (tak ja to odebrałem) wal24 - stąd mój, przyznam że dość uszczypliwy, komentarz. W każdym bądź razie jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam.

dmk - skoro wykorzystujesz hd'ka do pracy to może korzystasz z outlooka? Mam problem z ustawieniem synchronizowania folderów (dla których mam ustawione reguły) z serwerem exchange. Pobiera mi wiadomości w głównym folderze skrzynki odbiorczej, ale nie mogę znaleźć opcji w której można zaznaczyć inne foldery. Na stockowym romie ustawiłem to kiedyś, ale po przejściu na romy bysia nie mogę znaleźć takiej opcji. Pytałem o to już 2 czy 3 razy, ale chyba nikt nie korzysta z takiej funkcjonalności bo nie uzyskałem odpowiedzi.

*

Offline wienk

• 11
« Odpowiedź #4818 dnia: Październik 29, 2009, 22:40:14 »
W nowym leo jest nowszy klient wiadomosci.. moze naprawili cos.. najpierw bedzie wersja wwe .. bo nie wymaga pracy :)

EE, trochę chyba wymaga, bo w poprzednim 9.0.1 WWE jest trochę polskiego :) A czy można prosić, by w nowym WWE była możliwość ustawiania klawiatury na polski ( miałem tak chyba kiedyś na dutym)? Działa w tedy t9, no i tytuły piosenek się nie krzaczą. Aha, jak to jest, że nowy Leo obsługuje videorozmowy? :wink:

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #4819 dnia: Październik 29, 2009, 23:00:14 »
V9.1.0 WWE leci na rapida.  Jesli cos jest po polsku to prosze o dokladne wsakazanie ..

http://rapidshare.com/files/299733291/_29.10.2009__ROM_HTC-HD___WM_6.5-WWE_-eXperience_V_9.1.0.rar.html

MD5: 2B86F40EA2D1BDAA6565571E37182802

do pobrania za około   35 minut

*

Offline dmk

• 47
  • Sense of life
    • Sense of life by dmk
« Odpowiedź #4820 dnia: Październik 29, 2009, 23:03:09 »
dmk - skoro wykorzystujesz hd'ka do pracy to może korzystasz z outlooka? Mam problem z ustawieniem synchronizowania folderów (dla których mam ustawione reguły) z serwerem exchange. Pobiera mi wiadomości w głównym folderze skrzynki odbiorczej, ale nie mogę znaleźć opcji w której można zaznaczyć inne foldery. Na stockowym romie ustawiłem to kiedyś, ale po przejściu na romy bysia nie mogę znaleźć takiej opcji. Pytałem o to już 2 czy 3 razy, ale chyba nikt nie korzysta z takiej funkcjonalności bo nie uzyskałem odpowiedzi.

Tak, korzystam i z Outlooka i z Exchange, ale tego drugiego nie mam skonfigurowanego na telefonie (synchronizuję pośrednio przez Outlooka z pewnych względów). Ja wybieram foldery do synchronizacji w WMDC (odpowiednik AS w Vista/7), ale mogę też z poziomu telefonu w kliencie poczty klikasz Menu -> Narzędzia -> Zarządzaj folderami... -> i zaklikujesz które chcesz żeby się synchronizowały. Tak przynajmniej jest na WM 6.1 i synchronizacji AS z WMDC (czyli komputerem, a nie serwerem Exchange).
Dawid Morzyński

*

Offline lwisnick

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC Desire HD
« Odpowiedź #4821 dnia: Październik 29, 2009, 23:07:55 »
ROM 9.0.1
Nie wiem czy ktoś się z tym spotkał, ale nie mogę się zalogować do facebooka z poziomu ustawień albo kontaktów. Mobilny facebook działa bez zarzutu. Co może być tego przyczyną?

*

Offline KenzoHusky

• 20
  • Sprzęt: HTC ONE X, HTC ONE S
« Odpowiedź #4822 dnia: Październik 29, 2009, 23:30:56 »
eXperience V 9.0.1 MANILA 2.5
/b] Pytanie odnosnie 2 problemow w tym romie. Pierwszy, ktory sie juz pojawia u mnie od wczesniejszych romow a mianoicie nie dzialajaca funkcja "moja lokalizacja"(zmienilem ustawienia regionalne na W. Brytanie ale nic nie pomoglo po prostu nie wykrywa a obecnie znajduje sie na wyspach dla jasnosci) ,a druga rzecz to problem z istniejaca AutoMapa mam ikonke ale nie dziala wyskakuje blad(nie mozna otworzyc pliku eu ,albo nie zostal przypisany przy uzyciu zaufanego certyfikatu....) Nie wiem czy byla poruszana na kwestia jesli tak to please nakierujcie .Dzieki z gory;)

« Odpowiedź #4823 dnia: Październik 29, 2009, 23:51:13 »

Tak, korzystam i z Outlooka i z Exchange, ale tego drugiego nie mam skonfigurowanego na telefonie (synchronizuję pośrednio przez Outlooka z pewnych względów). Ja wybieram foldery do synchronizacji w WMDC (odpowiednik AS w Vista/7), ale mogę też z poziomu telefonu w kliencie poczty klikasz Menu -> Narzędzia -> Zarządzaj folderami... -> i zaklikujesz które chcesz żeby się synchronizowały. Tak przynajmniej jest na WM 6.1 i synchronizacji AS z WMDC (czyli komputerem, a nie serwerem Exchange).

No i śmiga  :ok:

Ustawiałem to tylko raz jakiś rok temu i kompletnie nie pamiętałem gdzie. Na dodatek zakładka "Narzędzia" w "Menu" jest na samym dole listy, którą trzeba przewinąć w dół - brak znaczku o cd. więc nie wpadłem na to, że coś tam jest. Jak zwykle "najciemniej pod latarnią" :)

Dziękuję za pomoc. Masz u mnie piwo ;)

*

Offline wienk

• 11
« Odpowiedź #4824 dnia: Październik 30, 2009, 00:23:56 »
V9.1.0 WWE leci na rapida.  Jesli cos jest po polsku to prosze o dokladne wsakazanie ..

http://rapidshare.com/files/299733291/_29.10.2009__ROM_HTC-HD___WM_6.5-WWE_-eXperience_V_9.1.0.rar.html

MD5: 2B86F40EA2D1BDAA6565571E37182802

do pobrania za około   35 minut

w zawiadomieniu o nieodebranym połączeniu, które dostałem smsem było od KTO TAM? - na 9.0.1 wwe

*

Offline bystry

• 15
« Odpowiedź #4825 dnia: Październik 30, 2009, 07:31:07 »
SMSy typu Kto tam wysyłane są przez operatora sieci komórkowej nic dziwnego więc że są w naszym ojczystym jezyku

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #4826 dnia: Październik 30, 2009, 08:02:41 »
jak v 9.1.0 wwe ?

*

Offline lwisnick

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC Desire HD
« Odpowiedź #4827 dnia: Październik 30, 2009, 08:33:10 »
9.0.1
Nie działa powiadamianie o nieodebranych połączeniach i sms'ach migającą diodą. Opcja jest wyszarzona i nie da się jej ustawić  :(

Co do sms'ów, to po zsynchronizowaniu z Myphone działa bez problemu. Ilość wiadomości w mojej skrzynce to ok 750

« Odpowiedź #4828 dnia: Październik 30, 2009, 09:40:30 »
Witam,
Mam problem z przejściem z 7.5.1 na 9.1.0. Wrzucam na kartę SD plik BLACIMG.nbh ale po uruchomieniu bootloadera nie przechodzi do flashowania. Czy trzeba zrobić coś jeszcze żeby wgrać 9.1.0 wwe??

« Odpowiedź #4829 dnia: Październik 30, 2009, 09:42:26 »