Ja napotkałem na 3 problemy (wersja 7.4), być może wynikają z mojej niewiedzy, ale:
1) Jak zrobić footprinta? kiedy klikam na nowy elegancko startuje gps i odpala aparat z ikonka lokalizacji i po zrobienia zdjecia wlacza sie ekran jak po zrobieniu zdjecia, zdjecie owszem zapisuje sie na karcie geotagowane bo w albumie moge pacnąć żeby pokazalo lokalizacje na google mapsach, ale co dalej? jak dodać to na zakladkę footprints?
2) Na twitterze (mimo dzialajacej Mojej lokalizacji, bo pogoda ślicznie się ściąga i pokazuje moje miasto wg gps'a) wyskakuje msg: Nie można pobrać informacji o lokalizacji i tak w kółko, nie żeby to było coś co używam, ale lubie jak wszystko działa.
3) I ponownie problem z twitterem, po jakimkolwiek resecie twitter wymaga restartu manili, po HR trzeba restartnac inaczej krzyczy, że nie moze sie zalogowac, a po SR ze nie moze nic pobrac bo nie ma polaczenia z internetem. Po restarcie manili chodzi ok, da się z tym żyć tylko po co

Co do synchronizacji kontaktow to jakiś czas temu przeniosłem swoje kontakty na gmaila i synchronizuje telefon AS, ale ustawiajac serwer na exchange'a na m.google.com, ma to taką przewagę nad outlookiem, że a) nie musze go używać, b) nie musze podpinać sie pod pcta c) zmiany w kontaktach synchronizują się od razu d) moze to zrobic w dowolnym miejscu gdzie mam zasięg.
Synchronizacja z gmailem ma jeszcze dodatkowe 2 zalety: nie trzeba konta mailowego ustawiac, a telefon dostaje maile pushem więc od razu mam informację o nowych mailach, a druga to: synchronizacja z kalendarzem googla, więc sprawa terminarza tez zalatwiona w wygodny sposob.
P.S. Moja lokalizacja działa bez problemów, tyle że gps musi widziac satki i chwilę trzeba odczekać, aż sobie wszystko pobierze.