0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
...U mnie powyższa procedura zdziałała cuda - POWAŻNIE...W RAZIE PYTAŃ PISZCIE
Cytat: Soovek w Październik 13, 2009, 21:53:06...U mnie powyższa procedura zdziałała cuda - POWAŻNIE...W RAZIE PYTAŃ PISZCIE a teraz napisz coś o tych cudach i pytanko jezeli program robi format urządzenia to po co te dodatkowe HR,chyba są już zbędne.
Cytat: Kaudii w Październik 12, 2009, 21:52:05Panowie a ja mam pytanie z innej beczki ktos z was sie bawil tym moze Maxycy's new TF3D 2.5.1919 home layout Ultimate v1.0Ja się bawię... Zainstalowałem i jest super...v1.1 oczywiście...
Panowie a ja mam pytanie z innej beczki ktos z was sie bawil tym moze Maxycy's new TF3D 2.5.1919 home layout Ultimate v1.0
Czy mógłbyś mi wystawić na serwer rom MaryOne v0.3☻Leo 1.28 - bo widzę, że go używasz NIestety nie moge pobrać z softpedii bo cały czas czekam na potwierdzenie rejestracji ... już 3 dzień I jak zadowolony jesteś ? Słyszałem ze to najlepsze romy do HD!Dzięki i pozdrawiam
WitamŻeby nie posądzono mnie o plagiat tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=141861.0 znajduje się wątek dotyczący MTTY na DiamontaOpisana przeze mnie procedura będzie dostosowana dla XP-ka. Dla W7 lub Vista - instalacja driverów patrz punkt 2 b tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=141861.0Nie muszę przypominać o wgranym HSPL-uZaczynajmy1. Wgrywamy ROM na kartę i zmieniamy nazwę na BLACIMG - wkładamy kartę do urządzenia2. Podłączamy urządzenie do PC i wybieramy na HD opcję Active Sync. Po podłączeniu, w ustawieniach Active Sync (na PC) odznaczamy opcję USB Connections,odłączamy urządzenie (HD) i je WYŁĄCZAMY - restartujemy komputer.3. Wprowadzamy HD-ka w tryb bootloadera POWER + VOL DOWN4. Znajdzie nam rom i będzie chciał nam go instalować - klikamy VOL DOWN aby ANULOWAĆ - urządzenie pozostanie w bootloaderze5. Podłączamy do PC - czekamy aż XP rozpozna urządzenie6. Włączamy program mtty1.42.exe7. Cytuje "- Zostaw standardowe parametry, (8 bits / Flow Control NONE / Stop bits 1 / Parity None / Local Echo No) i kliknij OK.a) Wciśnij na klawiaturze komputera enter żeby pokazać komendę EITHER USB> lub CMD> - osobiście miałem CMD>- powinno się pokazać w oknie programu mtty---------------------MTTY OUTPUT:---------------------CMD>---------------------b) Wpisz (używając klawiatury komputera, opcja kopiuj-wklej nie zadziała) set 14 0, żeby bootloader "zbootował" system operacyjny (ROM) po resecie. Powinno się pokazać w oknie programu mtty:---------------------MTTY OUTPUT:---------------------CMD>set 14 0HTCST ÚÈHTCEUSB>---------------------c) Wpisz (używając klawiatury komputera) task 28 55aa, żeby sformatować urządzenie. Powinno się pokazać w oknie programu mtty:---------------------MTTY OUTPUT:---------------------Cmd>task 28 55aaFormat startFill RSVD information for block 288 to 321Storage start sector=0xB600, total sector=0xF240Storage start block=761, total block=969Total Bad Block in CE: 0Erase physical block from 1051 to 2048formatstorage Bad block found: 1625 - osobiście miałem 4060 Bad blocków <Soovek>Format endCmd>---------------------d) wpisz (używając klawiatury komputera) task 8, żeby zrestartować urządzenie. Powinno się pokazać w oknie programu mtty:---------------------MTTY OUTPUT:---------------------Cmd>task 8 " koniec cytatuPo akceptacji enterem BARDZO SZYBKO wyciągamy kabel USB i naciskamy i trzymamy TYLKO klawisz VOL DOWN aby uruchomić HD-ka w trybie bootloadera.8. Instalujemy rom9. Po instalacji wyjmujemy baterię i HR POWER + OBA VOL10. Jak nas zapyta po HR czy chcemy zbootować naciskamy VOL UP aby zaakceptować11. i od razu TYLKO VOL DOWN aby zrobić kolejny HR - dla pewności U mnie powyższa procedura zdziałała cuda - POWAŻNIEUWAGA!!! Nie należy ROBIĆ HR po użyciu MTTY a przed wgraniem romu z karty tak jak tu jest opisane: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=141861.0 - zrobienie HR w trakcie powyższej operacji PSUJE JEJ EFEKT.W RAZIE PYTAŃ PISZCIE
Czy ktoś może wie jak odinstalować bios splash dla touch hd ?
Cytat: Soovek w Październik 13, 2009, 21:53:06WitamŻeby nie posądzono mnie o plagiat tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=141861.0 znajduje się wątek dotyczący MTTY na Diamontaja to zrobiłem z USPL jak ktoś by się pytał czy idzie w 7 punkcie przełączyłem w okienku "port" na USB - nie dopisałeś ?
WitamŻeby nie posądzono mnie o plagiat tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=141861.0 znajduje się wątek dotyczący MTTY na Diamonta
Cytat: Elninjo w Październik 12, 2009, 22:25:26Cytat: Kaudii w Październik 12, 2009, 21:52:05Panowie a ja mam pytanie z innej beczki ktos z was sie bawil tym moze Maxycy's new TF3D 2.5.1919 home layout Ultimate v1.0Ja się bawię... Zainstalowałem i jest super...v1.1 oczywiście...Czy mógłbyś mi wystawić na serwer rom MaryOne v0.3☻Leo 1.28 - bo widzę, że go używasz NIestety nie moge pobrać z softpedii bo cały czas czekam na potwierdzenie rejestracji ... już 3 dzień I jak zadowolony jesteś ? Słyszałem ze to najlepsze romy do HD!Dzięki i pozdrawiam
Pytanie drugie dlaczego pogoda nie znajduje konkretnej lokalizacji tylko pokazuje województwo ??
Cytat: Soovek w Październik 14, 2009, 02:09:54Cytat: Elninjo w Październik 12, 2009, 22:25:26Cytat: Kaudii w Październik 12, 2009, 21:52:05Panowie a ja mam pytanie z innej beczki ktos z was sie bawil tym moze Maxycy's new TF3D 2.5.1919 home layout Ultimate v1.0Ja się bawię... Zainstalowałem i jest super...v1.1 oczywiście...Czy mógłbyś mi wystawić na serwer rom MaryOne v0.3☻Leo 1.28 - bo widzę, że go używasz NIestety nie moge pobrać z softpedii bo cały czas czekam na potwierdzenie rejestracji ... już 3 dzień I jak zadowolony jesteś ? Słyszałem ze to najlepsze romy do HD!Dzięki i pozdrawiamZa ok. 40 min.(upload na Rapidshare) podeślę Ci na PW...
Zrobie nowa wersje z manila i bez jak dostane nowe oemy, poczekaj troszke .. bo zrobie ta a Ty jak zrobie na leo 1.28 znow bedziesz marudził.
Na razie pozostaje nam 7.3.1, który zresztą całkiem nieźle sobie radzi
Cytat: tomcik80 w Październik 15, 2009, 20:12:23Na razie pozostaje nam 7.3.1, który zresztą całkiem nieźle sobie radzi Co z tymi smsami ? Czy Zenyee Disable HTC Messaging 1.2 radzi sobie z problemem odpisywania na sms-y o czym było pisane wcześniej