Rom v 9.0.0 - najlepszy jak do tej pory ROM produkcji BYSIA z Manillą 2.5

Szybkość ewidentnie przemawia przez nasze urządzenie

naprawdę.. nie spodziewalem sie, ze manilla 2.5 bedzie pracowac z taką płynnością na Touch HD.
Po świeżej instalacji: jak zawsze ustawienia połączenia, korzystanie z klawiatury, lokalizacja google, ustawienia poczty i ustaw uslugi spolecznych youtube facebook i twitter; DODANE Czas i Pogoda - (mozliwosc zaznaczenia automatycznego pobierania inf. pogodowych) - nawet fajne - bo po co poźniej gdzies chodzić w menu i tam zmieniac, jak mozna sobie zadeklarować to wczesniej.. na koniec konfiguracji dodana synchronizacja z outlookiem,..
Załącza się Manilla.. Działa bardzo szybko.. cyferki szybko się przewracają.. - jedyny minus - to aktywne polaczenie internetowe - chyba przez wyszukiwanie lokalizacji (ale nie jestem pewien). Druga sprawa: przesuwając w prawo miedzy zakladkami manilli - widać dużą poprawę szybkośći animacji (przechodzenia) ikonek.. Jak sie wlaczy start (zmieniony background (jakby z htc hero) - przesuwanie dziala bardzo szybko..wchodząc do połączeń, narzędzi czy jeszcze innych .. Też zabiera mniej czasu, niż w poprzednich wersjach Experience...
Podczas robienia zdjec - usuniecie tego.. "bialego efektu" - szkoda, bo nawet mi sie to podobalo..

Comm manager - wlacza sie na pewno o 2 -3 razy szybciej niz w poprzednich wersjach..tak samo jak dialer - naciskamy i sie pojawia..
Po zabawie w manilli (album w trybie poziomym, ktory nadal dziala slabo - bynajmniej z oslabienia prockowego) i po innnych operacjach na fonie mam 54% pamieci ~ 90 mb free - co daje naprawdę - zaskakujący wynik...wchodząc do sms przez zakladke w manilli - szybko zostaniemy przeniesieni tam gdzie chcemy... nie musimy dlugo czekac..

Uwaga: włączam lokalizacje - czyli pogodową animację..

chmurki lecą.. ~ 63% ~ 73 mb pamieci wolnej.. w tym czasie zegarek tez nie pokazuje jakich złych przejsc.. chmurki plyną bardzo płynnie.. poza tym Nie wiem i nie pamietam.. ale jak teraz przejdziemy do zakladki pogoda - to beda chmurki tak jak na ekranie home..
Błędy w ROMIE:

- jak narazie nie widze zadnego

Minusy (wg. mnie):
- np jak wejdziemy w "pamieć"(tam gdzie mamy przechowywywanie danych i zestawienie pamieci ram wolne i zajete itd.. )
czy ogolnie.. są te dwie zakladki - Główna i karta pamieci - zakladki są fajne, ale nie podoba mi sie ten czarny pasek po prawej stronie od nich.. ja bym tam dal podobny siwy czy jakos tak..
- moge wam zagwarantowac po mocnej godzinie testowania - wiecej chyba nie znajdziecie

Plusy :
- Rom jest bardzo szybki - Ostatnio korzystalem z Romu BYSIA hypnotiq, pozniej przesiadlem sie na 6.5 wersje 7.5.0. Spodobala mi sie, ale jak teraz zainstalowalem 9 - no to jest po prostu - inna bajka..

naprawde - rom mozna porownac do hypnotiqa.. Szybki i wściekly

BYSIU - jesli uwazasz, że ten "minus" opisany przeze mnie wyzej nie jest minusem - to zostaw w spokoju

nie śmiem prosić, ale jeśli znalazłbyś trochę czasu na stworzenie ROM-u w wersji z dolną belką startu., to byloby wspaniale..

poza tym..
Ten rom jest.. IDEALNY..

WIELKIE POKŁONY naszemu kucharzowi..

Pozdrawiam