"system" laczy sie z netem

• 12 Odpowiedzi
  • 1293 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vitoss

• 37
  • Sprzęt: Touch HD
"system" laczy sie z netem
« dnia: Październik 09, 2009, 23:27:40 »
Witam

Mam problem ze zlokalizowaniem programu ktory laczy mnie sie z netem. Wireless monitor unformuje mniie ze to "system" i nie wiem jak to wyłączyć. Mam zainstalowany rom Dutty R5. Jakieś porady jak to wyłączyć bo mam połączenie z neten srednio co  godzine

vitoss

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
Odp: "system" laczy sie z netem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2009, 23:41:24 »
Możesz zainstalować program "Nodata" - powinien pomóc (przynajmniej do czasu, aż zlokalizujesz program)
Moje podejrzenia: email, pogoda lub RSS - najczęściej mają opcję automatycznego łączenia się (lub aktualizowania danych) z netem.
Zobacz, czy któregoś nie zapomniałeś odhaczyć i ustawić na "ręczną" aktualizację...
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline Arise

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 4
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2009, 23:42:18 »
Energy rom ma to samo... niby nic ale wychodzi mi to dosc sporo z naliczaniem 100kb za kazde rozpoczete... Tez chetnie poznal bym tajemnice

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2009, 09:30:15 »
Podobny temat juz byl http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=146065.0

Kolega bartolinio podal fajny i skuteczny pomysl na lokalizacje "usterki" - wystarczylo poszukac...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline vitoss

• 37
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2009, 17:36:13 »
Podobny temat juz byl http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=146065.0

Kolega bartolinio podal fajny i skuteczny pomysl na lokalizacje "usterki" - wystarczylo poszukac...

Jak byś zauważył to mam zainstalowany Wireless monitor i znalazłem program, który łączy mi się z netem: Massaging - (czyli przesyłanie wiadomości ??) I za cholere nie wiem jak to wyłączyć.

RRS'a nie mam ustawnionego, podogę i maile mam ustawione na manula.

Help
Vitoss
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 17:38:58 wysłana przez vitoss »

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2009, 17:56:38 »
Jak wyżej, No Data only i spoko!  B)
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline vitoss

• 37
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2009, 19:53:10 »
No data mija się z celem w telefonach PDA. Czasami potrzebuję odebrać pocztę, aktualizować pogodę itp.

Ktoś może rozwiązał problem ?

V.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 10, 2009, 20:42:44 »
A umnie laczy sie cos co sie nazywa system ..i za diabla nie wim gdzie siedzi dziadostwo...
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline vitoss

• 37
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 10, 2009, 23:48:13 »
A umnie laczy sie cos co sie nazywa system ..i za diabla nie wim gdzie siedzi dziadostwo...

No to jest nas 2 :/

Widze ze z netem łączy mi się: massagingm TouchFLO i system. Chyba NoData będzie koniczne :C

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 10, 2009, 23:48:20 »
Skoro to dotyczy wiadomości, to prawdopodobnie masz zaznaczone automatyczne (co xx minut) odbieranie.
Skrzynka mail, wybierz konto [+ naciśnij] -> Harmonogram wysyłania/odbierania, ustaw "ręcznie"

już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 11, 2009, 12:59:00 »
Jak byś zauważył to mam zainstalowany Wireless monitor i znalazłem program, który łączy mi się z netem

Wybacz coś mi padło na oczy :-|

No data mija się z celem w telefonach PDA. Czasami potrzebuję odebrać pocztę, aktualizować pogodę itp.

W NoData z tego co pamietam możesz blokować różne rodzaje połączeń. Blokuj po kolei i sprawdzaj na którym Ci się łączy a później zablokuj tylko to połaczenie. NoData ma to do siebie że możesz szybko wyłączyć tą blokade więc jedno dodatkowe kliknięci przed np. pobieraniem poczty nie powinno być uciążliwe...

Jestem w trakcie poszukiwań bo nie chce Cię odsyłać w ciemno ale kiedyś czytałem coś podobnego na xda i z tego co pamiętam problem szybko rozwiązali...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline vitoss

• 37
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 11, 2009, 16:19:56 »
Zostańmy przy NoData. W razie potrzeby sprawdzenia poczty itp. będę sobie odblokowywał internet  :P

Jeżeli chodzi o te różne połączenie to ja blokuje tylko Internet_GPRS nic innego kasy nie woła :)

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 11, 2009, 19:08:54 »
a jest cos w rodzaju netmona lub wiresharka na PPC? mozna by wtedy dumpa zapuscic i zobaczyc do jakich sajtow sa polaczenia..